مصرف زیتون سلامتی شمارا تضمین می‌کند

ραяαѕтσσ

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/06/23
ارسالی ها
1,952
امتیاز واکنش
20,924
امتیاز
749
سن
22
محل سکونت
تهران
مزایای سلامتی زیتون بیش از ۷۰۰۰ سال در منطقه مدیترانه، توسط مصری ها، یونانی ها و رومی ها درک شده است. امروزه آنها در حوضه دریای مدیترانه یک عنصر کلیدی در رژیم غذایی هستند. میوه درخت زیتون یک منبع عالی برای تهیه روغن زیتون سالم است. بسیاری از انواع زیتون برای تولید روغن زیتون استفاده می شوند، اما در اینجا ما بر روی گونه هایی که می توانیم خام (و یا کمتر تهیه شده) یا رسیده را بخوریم، تمرکز می کنیم.

میوه های زیتون زمانی که به طور کامل رسیده باشند، سبز رنگ هستند. این ترکیب از سه بخش تشکیل شده است: یک پوست نازک و صاف، یک گوشت خرد شده از بافت متنوع (از نرم تا جامد) و یک هسته سخت در مرکز.

پالپ میوه غنی از چربی ها است، که به هنگام رسیدن زیتون دارای غلظت بیشتری می شود. به طور کلی، زیتون های خوراکی را می توان به دو نوع اصلی تقسیم کرد:

۱) زیتون سبز که قبل از اینکه کاملا رسیده شوند، دارای گوشت قوی و سبز رنگ هستند.

۲) زیتون سیاه: زمانی که کاملا رسیده اند برداشت می شوند، گوشت نرم تری در مقایسه با زیتون های سبز دارند و دارای رنگ سیاه و یا بنفش هستند.

مزایای تغذیه ای زیتون
زیتون بسیاری از مواد مغذی ضروری بدن را فراهم می کند که برخی از آن ها در زیر آمده است:

آنها غنی از اسیدهای چرب به ویژه اسید اولئیک، یک اسید چرب امگا -۹ غیر اشباع هستند.
زیتون خام در نمک طبیعی، حاوی مواد معدنی ضروری موجود در نمکهای طبیعی است.
منبع عالی از مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر، روی و آهن است.
زیتون شامل ویتامین هایی مانند بتا کاروتن، ویتامین E، D و K می باشد.
آنها همچنین شامل ضد اکسیدان ها (پلی فنل)، فیتونوتیت، فلاونوئید ها و فیبر هستند.
مزایای سلامتی زیتون
با توجه به محتوای بالای آنها در چربی های غیرمستقیم و خواص ضد اکسیدانی بالا، زیتون یک غذای بسیار سالم است.

ضد کلسترول: هر دو نوع چربی و پلی فنول موجود در زیتون به جلوگیری از اکسیداسیون کلسترول کمک می کنند و از این رو اثرات محافظتی و پیشگیرانه ای نسبت به آترواسکلروز و بیماری های قلبی عروقی مانند سکته مغزی و حمله قلبی دارند.

فعالیت های آنتی اکسیدان و ضد سرطان: پلی فنول ها، ویتامین E و بتا کاروتن مهم ترین مواد ضد اکسید کننده موجود در زیتون هستند. فعالیت ضد اکسیدانی پلی فنل ها به ویژه از طریق اقدام علیه رادیکال های آزاد قابل توجه است. آنها به جلوگیری از سرطان، پیری زودرس، بیماری های قلبی و همچنین بسیاری از انواع دیگر بیماری های دژنراتیو و مزمن کمک می کنند.

سلامتی استخوان: زیتون غنی از ویتامینD، کلسیم و فسفر است که همه آنها نقش حیاتی در رشد استخوان، بازسازی، نگهداری و کمک به پیشگیری از بیماری های استخوانی مانند راشیتیسم در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان دارند.

سلامت قلب: علاوه بر فعالیت ضد کلسترولی، پلی فنول ها همچنین تاثیرات مثبتی بر سیستم قلبی عروقی دارند، همچنین برای جلوگیری از تشکیل لخته های خون و ارتقاء واژینوز استفاده می شوند. این باعث کاهش کار و بهبود عملکرد قلب می شود.

اثر پاک کننده: زیتون باعث بهبود عملکرد کبد و روده می شود. به لطف محتوای فیبر بالا، به

پاک کردن کولون و سهولت / جلوگیری از یبوست کمک می کند. تمام این اثرات منجر به بهبود سم زدایی و دفع سموم از بدن، بهبود عملکرد و سلامت کلی بدن می شود.

خواص ترمیمی: با توجه به محتوای بالای آن در مواد معدنی، زیتون ها جایگزین طبیعی برای مکمل های چندین ماده معدنی هستند که برای تامین انرژی بیشتر، قدرت و مواد مغذی بدن مورد استفاده قرار می گیرند.

سلامت پوست: به خوبی شناخته شده است که آنتی اکسیدان ها بر سلامت پوست تاثیر مثبتی دارند، زیرا آنها به جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد بر روی بافت پوست کمک می کنند. با این حال، زیتون همچنین حاوی مقادیر بالایی از بتا کاروتن، پیش ماده ویتامین A و ویتامین E است که نقش مهمی در تحـریـ*ک بازسازی و حفاظت از پوست دارند. بنابراین این اثر ترکیبی می تواند به حفظ پوست سالم، صاف و جوان کمک کند.

بینایی: ویتامین A نه تنها برای سلامت پوست مفید است، بلکه برای سلامت چشم و دید طبیعی به خصوص در نور کم ضروری است.

زیتون های خوراکی را می توان در انواع ظروف استفاده کرد. آنها می توانند در سالاد خام خورده شوند، یا می توانند برای تهیه سس برای پاستا یا گوجه فرنگی یا غذاهای حاوی ماهی استفاده شوند. زیتون می تواند برشته شده، پر شده و یا سرخ شده استفاده شود.

خامه زیتون (خمیری که از زیتون های خرد شده ساخته شده است) در ایتالیا بر روی نان خامه ای با سبزی خام عرضه می شود. روغن زیتون در بسیاری از ویژگی های مختلف آمده است.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا