خوزستان معرفی شهر آبادان

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
اقتصاد: اقتصاد در آبادان عمدتاً برپایه شرکت نفت است. درآغاز ملی شدن صنعت نفت حدود ششصد هزار بشکه در روز توان تولیدی پالایشگاه بوده که امروز پس از حوادث جنگ هشت ساله ظرفیت تولید آن به چهارصد هزار بشکه در روز کاهش یافته‌ است. آبادان همچنین یک پتروشیمی بنام پتروشیمی آبادان دارد که در جوار پالایشگاه آبادان احداث گردیده ‌است. در سال ۱۳۸۷ خورشیدی افزون بر ۱۴۷ فروند لنج و بیش از ۵۸۰ قایق موتوری صیادی در منطقه آبادان به امر صید و صیادی فعالیت داشتند. همچنین از تاریخ چهارم خرداد سال ۱۳۸۳ منطقه آزاد تجاری اعلام شد که باعث ورود سرمایه گذاران خارجی و داخلی درون شهر گردید. بندر آبادان واقع در ساحل رودخانه اروند بطورکلی توان جابجایی بیست هزار تن کالا را دارد که باتوجه به رونق منطقه آزاد تجاری اروند بر اهمیت آن بیش از پیش افزوده شده‌ است.

محصولات کشاورزی: در میان مناطق خرما خیز ایران همیشه نام آبادان و قُصبِه (از توابع آبادان) در ردیف اول است. در آبادان کشاورزی به کشت و پرورش درخت خرما اختصاص دارد. این شهرستان بزرگترین تولید کننده خرما در سطح استان خوزستان است.

فرهنگ و آداب و رسوم: آبادان بعلت سکونت اقوام و ملیتهای گوناگون جهان در این خطه، فرهنگی چند ملیتی و ترکیبی دارد. در دهه ۵۰ خورشیدی فرهنگ شهرنشینی آبادان به ‌ویژه پس از ساخت پالایشگاه بزرگ آبادان تا زمان ملی شدن نفت ویژگی‌ های یک شهر استعماری را تداعی می‌ کرده ‌است. محلات آن در این زمان ترکیب جمعیتی جدا و چه بسا متخاصم داشتند. ساکنان بخش مرکزی، احمدآباد و محله بهمن ‌شیر را گودنشینان و حاشیه‌ نشینان شهری، و محله ‌های بریم، بوارده را اروپاییان و کارکنان ایرانی مرتبط با آنها تشکیل می ‌دادند.
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    با روی دادن جنگ ایران و عراق این شهر تقریباً خالی از سکنه شد و پس از بازسازی و بازگشت ساکنان، شکاف ‌های طبقاتی میان محلات کمتر شد اما هنوز نابرابری ‌های فضایی میان محلاتی چون بریم، ایستگاه ۷ و پل بهمن ‌شیر وجود داشت. از آداب و رسوم آبادان میتوان به آداب عروسی عربهای آبادان اشاره کرد که در بسیاری از مناطق تیراندازی هنگام ورود عروس به خانه داماد مرسوم است. رقـ*ـص دسته جمعی "یزله” که با پایکوبی و شادمانی همراه است از رقـ*ـص ‌های رایج عربی در هنگام ورود عروس به منزل داماد است. "نی همبون” از سازهای کمابیش رایج در عروسی‌ های قوم عرب است که البته بیشتر اقوام خوزستان از آن در مراسم عروسی استفاده می ‌کنند. امروزه از سازهای مدرن مانند ارگ در مراسم عقد و عروسی استفاده بیشتری می ‌شود.


    جمعیت: در سال ۱۳۹۰ جمعیت آن بالغ بر ۲۷۱۴۸۴ بوده است.

    زبان محلی: فارسی و عربی. لهجه آبادانی یکی از شیرین ترین لهجه های ایران است که در آخر هر فعل یک ضمه میدهند.

    محله های قدیمی: از محله‌ های مشهور آبادان می ‌توان به احمدآباد، امیری، کوی کارگر، امیرآباد، بریم، بوارده (شمالی و جنوبی)، (کارون)، کوی ولایت «اروسیه»، کوی لاله، هزاری‌ ها، هلندی‌ ها اشاره کرد.

    جاذبه های گردشگری: موزه آبادان، مسجد رنگونی ها، کلیسای ارامنه، ساختمان های وزارت نفت، مزار شهدای آبادان و 177 شهید گمنام ، یادمان شهدای سینما رکس، نخلیات، جزیره های حاشیه اروند رود و... جزیره شادمانی در رود بهمنشیر و جزیره ارگ در اروندرود از جزیره ‌های کوچک درون این شهر هستند.

    سوغاتی و صنایع دستی: خرما، ماهی و کالای ته لنجی سوغات این شهرستان هستند. خرما از سوغاتیهای استانهای جنوبی کشور و به ویژه آبادان است که دارای خواص و انواع مختلفی است و از جمله آنها می توان به سعمران، برحی، گنطار، بریم و زاهدی اشاره کرد.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    ببریانی، بریمی، کبکاب، حلاوی، حمراوی، دیری، سرخ، سویدانی، عروی، فرسی، زاهدی، قصبی، گنطار، لیلو، مجول و مکتوم نیز از دیگر انواع خرمای این مناطق به شمار می روند. از انواع ماهی های رایج در این شهر می توان به حلوا سفید (زبیدی)، راشگو، شوریده، شانگ، زبان، سنگ سر، میش ، هامور، کفشک، صبور، قباد و شیر اشاره کرد. حصیربافی از صنایع دستی آبادان است.

    غذای محلی: در شهرستان آبادان غذاهای مخصوصی طبخ می شود که در کشور با نام غذاهای آبادان شناخته شده اند. حشو که با ماهی صبور و سبزیجات و پیاز و سیر و تمرهندی تهیه میشود از غذاهای محبوب آبادان است. قلیه ماهی غذای خورشتی است که از ماهی، سبزی، سیر، پیاز و ادویه جات مخصوص تشکیل می شود و آن را به شیوه ای شبیه قرمه سبزی طبخ می کنند. دال عدس هم غذایی است که در آن علاوه بر عدس قرمز از سیر، سیب زمینی و ادویه جات استفاده می شود این غذا به همراه پلو مورد استفاده قرار می گیرد. سمبوسه نیز یکی از غذاهای هندی است که در ایران از طریق مردم آبادان به شهرت رسیده است. فلافل نیز نوعی غذای خشک است که مربوط به کشور لبنان بوده اما در ایران به نام آبادان شناخته شده است. پاکوره غذای کشور هند است که از قدیم الایام در آبادان درست می شده، مواد اولیه و اصلی خوراک پاکوره شامل سیب زمینی، پیاز، جعفری و ادویه جات است. خورشت بامیه یک غذای عربی است که در فرهنگ غذایی آبادان جایگاه خاصی دارد. رنگینک یک شیرینی خانگی است که آن را با رطب مرغوب و خرما تهیه می کنند و معمولا در هیچ فروشگاه و قنادی عرضه نمی شود. حلوای خرما، رولت خرما، انواع شیرینی و خرمای شکلاتی، کلوچه و نانهای خرمایی، عدس پلو با خرما، خرما ارده و کوکوی شیره خرما نیز برخی از غذاهایی است که با خرما درست می شود.

    بهترین زمان بازدید: فاصله ماه های آبان تا فروردین سال بعد
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا