پراکنده شدن رایحه خوش میکروب های خاک توسط قطرات باران

  • شروع کننده موضوع Mårzï¥ē
  • بازدیدها 160
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Mårzï¥ē

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/07/18
ارسالی ها
10,419
امتیاز واکنش
37,579
امتیاز
1,051
محل سکونت
TehRan
قدم زدن زیر اولین باران فصل بسیار دلچسب است اما لـ*ـذت‌بخش‌تر از آن استشمام بوی خوش خاک در لحظات اول بارش است. باران قبل از اینکه به زمین برسد، فقط آب است و هیچ بویی ندارد اما در لحظه‌ای که به زمین می‌خورد، با خاک واکنش می‌دهد و باعث ایجاد رایحه خوش و شیرین باران می‌شود. فرمول رایحه باران متشکل از روغن دفع‌شده از گیاهان و مواد شیمیایی تولید شده توسط باکتری‌هاست.
وقتی که قطره باران به سطح منفذداری مانند زمین برخورد می‌کند، کیسه‌های هوایی کوچکی در آن گیر می‌افتد. سپس این حباب‌ها به سرعت به سمت بالا می‌روند. حرکت حباب‌های نوشابه گازدار بعد از ریختن در یک لیوان را در نظر بگیرید. نام این حباب‌ها که به هوا برمی‌خیزند ائروسل (aerosol) است. دانشمندان بر این باورند این اروسل‌ها حاوی عطر باران هستند.
تحقیق اخیر نشان داد ائروسل می‌تواند میکروب‌های موجود در خاک را به هوا منتقل کند. این پدیده باعث روی دادن یک مکانیزیم ظریف می‌شود که در آن یک لایه از هوا اطراف میکروب را فرامی‌گیرد که سپس توسط باد به جای دیگری بـرده می‌شود.
پژوهشگران براین باورند که ائروسل‌ها نه تنها باعث ایجاد عطر دل‌انگیر در هوا، بلکه باعث پراکنده شدن آلودگی‌های مشخصی از جمله ویروس‌ها و باکتری‌های خاکی در هوا نیز می‌شوند.
پ.ن:
1⃣بخش عمده رایحه خاک به دلیل تولید ژئوسمین توسط اکتینوباکتری های خاک می باشد.
2⃣میکروبهای خاک قادرند با تحـریـ*ک تولید سروتونین، در افزایش شادی و کاهش افسردگی انسان نقش داشته باشند.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا