جالب و دانستنی چرا برخی از مردم دنیا «لابستر» را زنده می پزند؟

  • شروع کننده موضوع dinaz
  • بازدیدها 161
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

dinaz

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/09/04
ارسالی ها
31,702
امتیاز واکنش
68,366
امتیاز
1,329
محل سکونت
کرمانشاه
سرگذشت لابسترها در رژیم غذایی انسان ها؛
چرا برخی از مردم دنیا «لابستر» را زنده می پزند؟
لابستر یکی از موجودات دریایی و از دسته ی سخت پوستان است. لابستر که به آن کرکُند یا شاه میگو هم گفته می شود یکی از غذاهای مورد علاقه ی برخی مردم دنیا است. اما آیا می دانستید که معروفترین روش طبخ این موجود دریایی این است که لابستر را زنده در آب در حال جوشیدن فرو می برند و می پزند؟

1318079_704.jpg


شاید باور کردنش سخت باشد اما این یک واقعیت است که زنده فروبردن لابستر درون آب جوش درست ترین راه ممکن برای پختن آن است، اما آیا این کار غیر انسانی نیست؟! آیا لابستر در هنگام فرو رفتن در آب جوش درد نمی کشد؟!

چرا «لابستر» ها را زنده می پزند؟

لابستر ها به طور طبیعی در گوشت خود باکتری های مضری دارند. به محض این که لابستر می میرد، باکتری های مضر به طرز دیوانه واری شروع به تکثیر می کنند و مقادیر زیادی سم درون بدن آنها تولید می شود که در این حالت با پختن در درجه حرارت بالا هم این سم ها از بین نمی روند. به همین دلیل و برای از بین بردن این مسمومیّت غذایی، لابستر را زنده در آب جوش می اندازند تا در طول پخت در آب جوش بمیرد.

1318080_525.jpg


از ‌طرف دیگر علاقه مندان به خوراک لابستر می گویند وقتی لابستر زنده پخته می شود گوشت آن خوشمزه تر می شود!

آیا لابسترها درد می کشند؟ توجیه این افراد چیست؟

براساس گفته ی زیست شناسان لابسترها درد را براساس تعریف ما انسانها از آن احساس نمی کنند. واکنش لابستر به درد با آنچه در مغز انسان در هنگام درد کشیدن رخ می دهد متفاوت است. درد یک احساس ذهنی است. لابسترها و انواع مختلف میگوها و خرچنگ ها "مغز واقعی" ندارند و شیوه ی تعامل آنها با درد متفاوت است. به عبارت دیگر لابستر مغز یا واحد پردازشی اجتماع یافته و مرکزی ندارند و تعریف درد برای لابستر فرق می کند.

اما در مقابل لابسترها نسبت به آسیب در بافت بدن از نظر فیزیکی و هورمونی واکنش نشان می دهند. آنها هم می توانند درد را در سطوح مختلفی لمس کنند. دانشمندان می گویند هورمونی که لابسترها در هنگام زنده پخته شدن در دیگ از خود آزاد می کنند، هورمون "کورتیزول" است، یعنی همان هورمونی که جسم انسان در هنگام درد و استرس و التهاب از خود ترشح می کند.

1318081_468.jpg


نشانه ی درد کشیدن لابسترها لرزیدن و جمع شدن دُم است که واکنشی برای فرار کردن می باشد. پژوهشگران دانشگاه "مین" دریافته اند که قرار دادن لابسترها در آب یخ ۱۵ دقیقه قبل از فروبردن در آب جوش با ایجاد درجه ای از بی حسی لرزش دم لابستر را تا ۲۰ ثانیه کاهش می دهد.

در برخی کشورهای دنیا از جمله آلمان پختن لابستر به این شکل ممنوع است و باید لابستر را قبل از پختن با چاقو ضربه ای بزنند، این ضربه شاید لابستر را نکشد، اما لا أقل با بی حس کردن باعث کاهش واکنش عصب های او در مواجهه با آب جوش خواهد شد.

1318082_912.jpg


یک لابستر در حال فرو بـرده شدن درون آب جوش در حالیکه زنده است

1318083_658.jpg
 

برخی موضوعات مشابه

بالا