گل و گیاه ♡ ❥ ♥گیاهان دارویی♡ ❥ ♥

օɾἶεղէმl ցἶɾl

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/04/07
ارسالی ها
2,448
امتیاز واکنش
7,933
امتیاز
646
محل سکونت
اصفهان
گیاهان مفید برای ریه‌ها


منتول موجود در نعناع به تسکین عضلات تنفسی کمک می‌کند که این امر مشکلات نفس کشیدن را از بین می‌برد.


1421001453917422040811937183197120469.jpg


چه برای از بین بردن خاک و ریزگردهای مضر موجود در محیط از محصولات پاک کننده استفاده کنید یا صرفاً در معرض مواد سمی و قارچ‌هایی که روزانه با آن‌ها روبرو هستیم قرار بگیرید یک مسئله غیرقابل انکار است که این مواد بالاخره راهی به سیستم تنفسی شما باز می‌کنند. افزون بر این برای بسیاری از افرادی که از مشکلات تنفسی مانند آسم یا بیماری مزمن انسداد ریه رنج می‌برند مواجه با مواد مذکور عوارض بسیار ناخوشایندی خواهد داشت؛ اما بسیاری از این مشکلات با مصرف مواد گیاهی به پاک شدن شش‌ها و تنفس آسان‌تر کمک خواهد کرد که در ادامه به برخی از این گیاهان اشاره شده است:



137511821012520624688194142180715498255100.jpg




ارگانو
کارواکرول و رزمارینیک اسید از ترکیبات موجود در اورگانو است که به منظور کاهش حساسیت و کمک به جریان هوا در راه‌های وابسته به بینی مفید است.

این گیاه، ضد احتقانی طبیعی است که به عنوان افزودنی طعم دهنده به غذا نیز استفاده می‌شود.




101137200194191802321211788111110014138126199.jpg





نعناع و روغن نعناع
منتول موجود در نعناع به تسکین عضلات تنفسی کمک می‌کند که این امر مشکلات نفس کشیدن را از بین می‌برد.

این گیاه همچنین به عنوان ضد حساسیت عمل کرده و برای از خشکی درآوردن و احتقان مناسب است.







چای گل ماهور برای برطرف کردن ناراحتی های ریوی و آسم مورد استفاده قرار می‌گیرد



پالموناریا
این گیاه بوته‌ای که بومی اروپا و آسیای غربی است دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قوی است. اسیدهای موجود در آن تأثیر فوق العاده‌ای در حفاظت از شش و کمک به کارکرد صحیح سـ*ـینه دارند. این گیاه همچنین از خاصیت خلط آوری نیز برخوردار است.



182170255191111487918814122719191102246205.jpg




اکالیپتوس
فواید این گیاه از سال‌های دور در فرهنگ‌های مختلف مورد استقبال قرار گرفته است. این محبوبیت به دلیل توانایی اکالیپتوس در کاهش ناراحتی نای، باز کردن راه‌های سینوس و از بین بردن احتقان است. تمامی این ویژگی‌های به دلیل وجود سنئول، ترکیب شیمیایی کلیدی در اکالیپتوس است که این گیاه را برای تنفس راحت سودمند ساخته است.





گل ماهور
برای برطرف کردن مشکلات ریوی، ریشه این گیاه را بسوزانید و دود آن را استنشاق کنید. چای گل ماهور برای برطرف کردن ناراحتی های ریوی و آسم مورد استفاده قرار می‌گیرد.



41712342211419421158195912261481872314170.jpg


گیاه زوفا
برگ‌های زوفا دارای طعمی تند و مطبوع می‌باشد. ماده‌ی شیمیایی‌ای که در آن وجود دارد به نام هیسوپین معروف است. در زوفا همچنین درصدی اسانس وجود دارد زوفا سرفه و ناراحتی‌های ریوی را برطرف می‌کند و نرم‌کننده سـ*ـینه و خلط آور است.

مقدار 50 گرم برگ و شاخه‌های گلدار زوفا را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. مقدار مصرف این دم کرده یک فنجان سه بار در روز است .
نوشیدن زوفای جوشیده با عسل و گیاه سداب به کسانی که به سرفه های شدید، تنگی نفس و کسانی که نفسشان با خس خس همراه است کمک می‌کند.
 
  • پیشنهادات
  • օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    از خواص گیاه تاج‌خروس چه می‌دانید؟


    گیاه تاج‌خروس عضو خانواده گیاهان گل‌دار تاج‌خروسیان است که شامل چغندر، اسفناج و کینوا می‌شود. وجه مشخصه این خانواده سرعت ‌بالای رشد و طبیعت رقابتی آن‌ها است.


    178100728023023821056144100150246821924972.jpg




    تاج خروس، گیاهی است با بیش از ۶۰ گونه و به رنگ های مختلف. مردم در سراسر جهان از این گیاه برای حفظ سلامت استفاده می‌کنند. تاج خروس که بومی جنوب آمریکا و مکزیک است غنی از آهن و پروتئین است و کلسیم آن نیز ۳۳ برابر بیشتر از شیر است.
    این گیاه سرشار از مواد مغذی و فوایدی است که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است:



    تکمیل منبع پروتئین
    متناسب با کیفیت این گیاه متشکل از 13 تا 19 درصد پروتئین است که از پروتئین‌های موجود در غلات مانند برنج، ذرت و گندم‌ سیاه بیشتر است. این پروتئین همچنین حاوی تمامی هشت آمینواسید ضروری است که این گیاه را به منبع خوبی برای تأمین پروتئین برای گیاهخواران تبدیل کرده است.



    بدون گلوتن
    تاج‌خروس نیز مانند کینوآ و گندم سیاه به طور طبیعی بدون گلوتن است. گلوتن برای کسانی که از بیماری سلیاک رنج می‌برند مضر است و پروتئینی را به نام زنولین فعال می‌سازد. همچنین حاوی فیتیک اسید است، ترکیبی شیمیایی که بسیاری از مواد معدنی مهم نظیر منیزیم را از فراهمی زیستی خارج می‌کند.



    فایده برای قلب و عروق
    روغن تاج‌خروس برای بیماران مبتلا به بیماری شریان‌های کرونری مفید است. همچنین در درمان تصلب شرایین یا باریک شدن شریان‌ها نیز موثر است.

    به سبب دارابودن خاصیت منقبض کننده، اسهال، خون ریزی بیش از حد دوران قاعدگی و زخم دهان را درمان می کند

    سرشار از فیبر غذایی
    یک فنجان گیاه تاج خروس پخته شده 5 گرم فیبر غذایی دارد یا 21 درصد نیاز روزانه ما را تأمین می‌کند. بخش اعظم این فیبر غیر قابل حل هستند که سالم و دست نخورده از روده‌ها عبور کرده و تأثیری ضد یبوستی دارد. همچنین حاوی فیبر حلال نیز می‌باشد که علاوه بر جذب آب و کاهش هضم از مزایای کاهش کلسترول نیز برخوردار است. بنابراین منبع مناسبی برای رژیم غذایی کاهش وزن است.



    دیگر خواص تاج خروس
    * تاج خروس سرشار از ویتامین A،B،K،C، فولات و ریبوفلاوین است.
    * سرشار از مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن، مس، منیزیم، فسفر و منگنز است.
    * مصرف منظم آن میزان کلسترول و فشار خون را کاهش می دهد.
    * سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
    * از سفید شدن زودهنگام مو پیشگیری می کند.
    * برگ های آن تقویت کننده بینایی است.
    * برای رفع کم خونی موثر است.
    * به سبب دارابودن خاصیت منقبض کننده، اسهال، خون ریزی بیش از حد دوران قاعدگی و زخم دهان را درمان می کند.
    * برای درمان زخم دهان، با دم کرده تاج خروس غرغره کنید.
    * فیبر و اسید آمینه لازم از جمله لیزین که در آزمایش های بالینی ثابت شده است نقش موثری در درمان سرطان دارد به وفور در این گیاه یافت می شود.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    گیاهان رقیق کننده ی خون


    مواد غذایی حاوی سالیسیلات، اسید چرب امگا۳، میزان بالای ویتامین E یا آنتی بیوتیک رقیق کننده طبیعی خون به حساب می آیند.


    4175741421671021849292307614319924223712.jpg




    میزان غلظت خون برای حفظ سلامت اهمیت دارد. اگر خون به آسانی لخته شود ناراحتی‌هایی مانند حمله قلبی را به وجود می آورد و در صورت لخته نشدن خون، ناراحتی‌هایی مانند مشاهده خون در ادرار، خون دماغ، خون ریزی شدید در دوران قاعدگی را به همراه دارد. اگر خون به اندازه کافی لخته نشود و فرد نیاز به عمل پیدا کند یا در حادثه‌ای مجروح شود، با از دست دادن خون بیش از حد با مشکل جدی رو به رو خواهد شد.


    یک نوع رقیق کننده خون، ماده ای به نام سالیسیلات (Salicylates) است که مانع جذب ویتامین K در بدن می شود. ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون در بدن دارد. یکی از معروف‌ترین رقیق کننده‌های خون آسپرین است اما بیشتر مواد غذایی مانند طعم‌دهنده‌ها و مواد نگه‌دارنده نقش سالیسیلات را دارند. مواد غذایی که سرشار از این ماده است شامل ادویه، میوه، میوه خشک، میوه مغزدار، مواد طعم‌دهنده و نگه‌دارنده است.



    گیاهان و ادویه‌های سرشار از سالیسیلات
    * پودر کالری
    * پودر فلفل قرمز
    * زنجبیل
    * دارچین
    * شوید
    * آویشن
    * مرزنگوش
    * زردچوبه
    * شیرین بیان
    * کلم
    * نعناع
    * سیر
    * پیاز
    * روغن زیتون
    * کلم بروکلی
    * گلم کلم
    * کاهو



    میوه های سرشار از سالیسیلات

    * کشمش
    * آلو
    * گیلاس
    * زغال اخته
    * انگور
    * توت فرنگی
    * نارنگی
    * پرتقال



    مواد دیگری که سالیسیلات دارند عبارتند از:
    * آدامس
    * عسل
    * سرکه

    اگر قرار است عمل شوید، جراح را از داروهایی که مصرف می کنید، آگاه کنید. زیرا در بیشتر موارد مصرف هر نوع دارو یا گیاه یا ادویه دارویی را ٢ هفته قبل از جراحی باید متوقف کرد

    اسید چرب امگا ۳ موجود در ماهی چرب و ویتامین E رقیق کننده طبیعی خون است:


    منابع خوب ویتامین E عبارتند از:
    * بادام درختی
    * گردو
    * فندق
    * بادام زمینی
    * پسته
    * روغن ذرت
    * روغن بادام زمینی
    * روغن آفتاب گردان
    * روغن نخل
    * روغن کنجد
    * نخود
    * عدس
    * برنج
    * گندم
    * لوبیا
    * جو

    باید توجه داشته باشید که هر فردی نیاز به غذاهای رقیق کننده خون ندارد به عنوان مثال افرادی که داروهای ضد لخته شدنمصرف می‌کنند، نباید از این نوع مواد غذایی زیاد استفاده کنند زیرا که می‌تواند به فرد آسیب جدی برساند. قانون مهمی که باید برای رقیق کردن خون به آن توجه کرد، کاهش مصرف پروتئین حیوانی و چربی است.
    گیاهان و ادویه های متعددی وجود دارند که باعث رقیق شدن خون می شوند. در واقع بسیاری از مواد غذایی که مردم مصرف می‌کنند، حاوی ماده رقیق کننده خون است.
    همان طور که گفته شد مواد غذایی حاوی سالیسیلات، اسید چرب امگا۳، میزان بالای ویتامین E و آنتی بیوتیک ها رقیق کننده طبیعی خون به حساب می آیند. البته اگر داروی رقیق کننده خون مصرف می‌کنید، بهتر است قبل از مصرف هر نوع گیاه یا ادویه برای رقیق کردن خون، با پزشک مشورت کنید.
    اگر قرار است عمل شوید، جراح را از داروهایی که مصرف می کنید، آگاه کنید. زیرا در بیشتر موارد مصرف هر نوع دارو یا گیاه یا ادویه دارویی را ٢ هفته قبل از جراحی باید متوقف کرد.

    151204158218111247164212214247178102237615315.jpg


    گیاهان یا ادویه مفید برای رقیق کردن خون عبارت است از:
    دارچین: این ادویه رقیق کننده خون است و می تواند گردش خون را افزایش دهد.
    شوید: اگر چه این گیاه به عنوان رقیق کننده چندان مطرح نیست اما مصرف زیاد آن همزمان با برخی داروها می تواند واکنش ایجاد کند.
    سیر: قرن هاست که از این گیاه رقیق کننده خون به علت خاصیت درمانی که دارد، استفاده می شود. زمانی که سیر خام خورده می‌شود خون را رقیق کرده و در نتیجه جریان خون را تسهیل می‌کند. همچنین با تولید اکسید نیتریک، به گشادی رگ های خونی و حل شدن لخته های خون کمک می‌کند.

    ریشه شیرین بیان: این گیاه نیز رقیق کننده خون است.

    جینکوبیلوبا: جینکوبیلوبا علاوه بر افزایش گردش خون، مانع از لخته شدن خون می شود.

    زنجبیل: اگر چه از این گیاه بیشتر برای رفع حالت تهوع استفاده می شود اما رقیق کننده قوی خون نیز به حساب می آید.

    چای کوهی: این گیاه در صورت مصرف با برخی داروها به حد خطرناکی باعث رقیق شدن خون می شود.

    چای سبز: ترکیب‎ EGCG ‎ چای سبز غلظت خون را ‏رقیق ‏و ثابت نگه می‌دارد و دیواره رگ‌ها نرم و انعطاف پذیر، عروق باز و جریان گردش خون منظم می شود‎.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    گیاه زوفا چه خواصی دارد؟


    زوفا یک گیاه دارویی است که دارای خواص درمانی بی‌شماری می‌باشد از جمله اینکه ضدعفونی کننده، ضد چروک، ضد اسپاسم، ضد التهاب و ... است.
    1481452051082406911853103118414377151166189.jpg




    گیاه زوفا که بیشتر در مناطق اطراف دریای مدیترانه می‌روید و از جمله گیاهان بومی کشور فرانسه، یونان و ایتالیا است؛ به صورت گل‌هایی به رنگ‌های آبی، ارغوانی، بنفش و سفید با برگ‌هایی کوچک می‌باشد.

    از این گیاه، روغنی استخراج می‌شود که اثرات درمانی فراوانی دارد. همچنین می‌توان گل و برگ‌های خشک شده این گیاه را جوشاند و به صورت دمنوش مصرف نمود. در زیر به خواص این گیاه اشاره می‌کنیم.


    زوفا علیه سرماخوردگی
    گیاه زوفا سرشار از رزین‌ها، تانن، هیسوپین و فلاوونوئیدها است. این ترکیبات برای عملکرد سیستم تنفسی مناسب هستند و از عفونت‌های تنفسی، آسم و برونشیت پیشگیری می‌کنند. همچنین برای تخفیف علایم سرماخوردگی و آنفلوانزا مانند سرفه، گلودرد، گوش درد و تب مناسب می‌باشد. روغن زوفا از زمان‌های بسیار قدیم برای کاهش دمای بدن و تب کاربرد داشته است.

    افراد مبتلا به فشار خون بالا باید از مصرف این گیاه اجتناب کنند. زیرا این گیاه فشار خون را افزایش می‌دهد

    زوفا گیاهی تحـریـ*ک کننده
    اسانس زوفا برای دستگاه‌های متعدد بدن تحـریـ*ک کننده است. در حقیقت روغن زوفا باعث تحـریـ*ک سیستم عصبی، سیستم هورمونی، گردش خون و سیستم دفع می‌شود. به عنوان مثال دستگاه گوارش را تحـریـ*ک می‌کند و در نتیجه باعث افزایش متابولیسم و جذب مواد غذایی می‌شود. به همین علت می تواند باعث بهبود افسردگی شود.



    اثرات آنتی بیوتیکی روغن زوفا
    روغن زوفا دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی است. زوفا به عنوان یک ضد عفونی کننده شناخته شده است و برای درمان عفونت های خفیف کاربرد دارد. مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد روغن‌های گیاهی دارای اثرات ضدمیکروبی بر علیه میکروب‌هایی چون استافیلوکوکوس پیوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و کاندیدا آلبیکنز هستند.



    74581611661321842271251791186856011957240.jpg


    بهبود مشکلات پوستی توسط زوفا
    روغن زوفا برای برطرف کردن مشکلات پوستی وابسته به سن مانند چین و چروک‌ها کاربرد دارد. این روغن را روزی دوبار بر روی پوست صورت خود بمالید و از اثرات درمانی و معجزه آسای آن بهره مند شوید. همچنین این گیاه برای سایر مشکلات پوستی مانند نیش حشرات، خراش‌ها، سوختگی‌ها و ... کارآمد است و باعث محو شدن اثر این زخم‌ها بر روی پوست می‌شود. وقتی بر روی زخم‌ها از این گیاه استفاده می‌شود از ایجاد عفونت در محل زخم جلوگیری می‌کند. اسانس این گیاه باعث بهبودی سریع‌تر در زخم‌ها، بریدگی‌ها و ... می‌شود.


    سایر اثرات درمانی
    1. ضد اسپاسم: روغن زوفا برای متوقف کردن اسپاسم در سیستم تنفسی، سیستم عصبی، سیستم ماهیچه ای و روده ها کاربرد دارد.
    2. ضد خستگی: روغن زوفا را در آب موجود در وان حمام بچکانید تا خستگی و کوفتگی را از بدن شما بزداید و دردهای شما را تسکین دهد .
    3. مشکلات گوارشی: زوفا برای بهبود اسپاسم ماهیچه ای، کرامپ، دردهای شکمی حاد، کمبود اشتها، نفخ و سوء هاضمه کاربرد دارد.

    گیاه زوفا سرشار از رزین‌ها، تانن، هیسوپین و فلاوونوئیدها است. این ترکیبات برای عملکرد سیستم تنفسی مناسب هستند و از عفونت‌های تنفسی، آسم و برونشیت پیشگیری می‌کنند

    4. مشکلات مفصلی: در زمینه بیماری‌های مفصلی مانند آرتریت، روماتیسم، نقرس و انواع التهابات مفصلی زوفا بسیار مفید است.
    5. افزایش دهنده فشار خون: افرادی که از افت ناگهانی فشار خون خود می‌نالند. می‌توانند از اثرات درمانی این گیاه بهره ببرند.
    6. مشکلات مربوط به قاعدگی: زوفا برای تسکین دردهای قاعدگی، نامنظم بودن قاعدگی و بهبود علایم ناشی از یائسگی موثر است.
    7. بهبود مشکلات عصبی: زوفا برای آرام کردن اضطراب و عصبانیت مناسب است و در زمینه بهبود افسردگی کارآمد می‌باشد.

    41712342211419421158195912261481872314170.jpg


    طرز استفاده از زوفا
    از گیاه زوفا به دو صورت می توان استفاده کرد:
    به صورت روغن: روغن این گیاه که به صورت اسانس می‌باشد؛ به اشکال متعددی کاربرد دارد. به عنوان مثال می‌توانید روغن زوفا را روی پوست خود بمالید یا آن را استنشاق کنید.
    به صورت چای زوفا: یک قاشق زوفای خشک را درون یک لیوان آب در حال جوش بریزد و بگذارید برای مدت 100 دقیقه بجوشد. از این چای می‌توانید 2-3 بار در روز استفاده کنید.


    آیا روغن زوفا ایمن است؟
    ترکیبات تشکیل دهنده گیاه زوفا بسته به محل رشد و رویش آن متفاوت هستند از ترکیبات اصلی موجود در روغن زوفا می‌توان مونوترپن‌ها و سکوترپن‌ها را نام برد. مقادیر بسیار زیاد این مواد می‌تواند باعث سمیت شود. در نتیجه حتما باید در مصرف این گیاه جانب احتیاط رعایت شود.
    استفاده از اسانس‌های گیاهی به صورت رقیق نشده و خالص می‌تواند احتمال واکنش‌های آلرژیک و التهاب‌های پوستی را افزایش دهد. پیش از استفاده از روغن زوفا، آن را با یک روغن حامل مانند روغن بادام، روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کنید. اگر احساس می‌کنید ممکن است به روغن زوفا حساسیت داشته باشید ابتدا یک قطره از آن را بر روی قسمت خاصی از پوست خود بریزید و هر گونه عکس العمل شدید را با دقت مشاهده کنید.


    اثرات جانبی روغن زوفا
    افراد مبتلا به فشار خون بالا باید از مصرف این گیاه اجتناب کنند. زیرا این گیاه فشار خون را افزایش می‌دهد.
    همچنین ممکن است باعث تب و تشنج در کودکان کمتر از 5 سال شود.
    لازم به ذکر است که مادران باردار و شیرده نباید از روغن یا چای زوفا مصرف کنند. برای مصرف این گیاه حتما با پزشک خود مشورت کنید.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    یک واحد زرشک شناسی


    گرچه مواقع خاصی از سال می‌‌توان میوه تازه و قرمز رنگ زرشک را تهیه کرد؛ اما در سایر فصول نیز این میوه ترشِ پر خاصیت به شکل خشک شده کاربرد فراوانی دارد.


    55253228163220162171852393421915118913866255.jpg


    در طب قدیم اجزاء مختلف درختچه زرشک بیشتر به عنوان گیاه دارویی (هم میوه زرشک و هم ریشه و برگ آن ) کاربرد داشت و به خاطر طبیعت سرد و خشک آن، اطباء زرشک را درمانی برای رفع حرارت جگر و اندام‌‌های داخلی بدن به شمار می‌‌آوردند. اما آرام آرام مصرف زرشک به شکل خوراکی و چاشنی غذاها قوت گرفت و اکنون شکل خشک شده، رب و بعضاً سس زرشک و در موارد بیشتر بصورت لواشک در سبد غذایی به چشم می‌‌خورد. مطلبی که شاید جالب باشد این است که زرشکی که در قائنات کشت می‌‌شود زرشک بدون هسته است درحالیکه در کشورهای دیگر صحبت از زرشک هسته دار (اغلب دو هسته‌ای) است؛ البته خواص هر دو نوع مشابه است. براساس کتب قدیمی زرشک، نزدیک‌ترین میوه به قره قاط معرفی شده است که غالباً خواص مشابهی با آن دارد.



    ترکیبات اصلی این میوه کوچک
    زرشک منبعی غنی از آلکالوییدی به نام بربرین "Berberine" است. علاوه بر بربرین، ریشه زرشک سرشار از اکسیاکونتئین "Oxyaconthine" و بربامین "Berbamine" می‌‌باشد. خواص آنتی بیوتیکی زرشک را به همین آلکالوییدها نسبت می‌‌دهند. در میوه کوچک زرشک علاوه بر مقداری اسید مالیک و اسید تارتاریک، میزان ناچیزی هم پکتین یافت شده است. حضور این اجزاء کمک شایانی به ماندگاری طولانی زرشک و به کارگیری آن در تهیه مارمالاد و سس می‌‌کند. یکی از ترکیبات زرشک که می‌‌تواند سهم مهمی در اثربخشی دارویی آن ایفا کند، رنگدانه‌‌های غذایی است. رنگدانه‌‌های غذایی از جمله آنتوسیانین با عملکرد آنتی اکسیدانی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌‌گردد. یکی از ویتامین‌‌هایی که به وفور در این میوه خوشرنگ دیده می‌‌شود، ویتامین c است؛ اما در گونه‌‌های مختلف و بسته به روش خشک کردن میوه، میزان این ویتامین بسیار متغیر است.



    اثرات زرشک
    همانطور که در ابتدا گفته شد؛ زرشک بیشتر در حکم دارو کاربرد داشته است.
    * در طب قدیم زرشک را چه به صورت خوراکی و چه به صورت مرهم در مداوای عفونت‌‌ها به کار می‌‌بردند. علم جدید با کشف آلکالوییدهای زرشک و اثرات آنتی‌بیوتیکی آن ها، این ویژگی را تایید نموده است.
    * برخی از تاثیرات سودمند زرشک بر بیماری‌های کلیوی و به خصوص سنگ‌‌های کلیوی را به اسیدهای آلی زرشک نسبت می‌دهند. این اسیدها با تغییر PH ادرار می‌‌توانند احتمال عود برخی سنگ‌‌های کلیوی را کاهش دهند.
    * کبد یکی از ارگان‌‌های بدن است که مصرف زرشک برای عملکرد بهتر آن سودمند می‌‌باشد. زرشک محرک صفرا و موثر درسمیت زدایی کبد است.

    یکی از ترکیبات زرشک که می‌‌تواند سهم مهمی در اثربخشی دارویی آن ایفا کند، رنگدانه‌‌های غذایی است. رنگدانه‌‌های غذایی از جمله آنتوسیانین با عملکرد آنتی اکسیدانی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌‌گردد

    * کمک کننده در درمان عفونت‌‌های انگلی و مشکلات گوارشی نظیر اسهال شناخته شده است.
    * مطالعات محققان استرالیایی نوید بخش اثرات مفید زرشک بر کنترل قند خون است؛ البته هنوز مدارک کافی برای توصیه مصرف زرشک به این منظور در دست نیست و از طرف دیگر میزان مصرف ایمن زرشک مشخص نشده است.
    * بومیان شرق ایران زمین از زرشک به عنوان میوه طول عمر یاد می‌‌کنند؛ شاید یکی از دلایل آن وجود مقدار بالای سولفور در این میوه است. در واقع زرشک سرشار از فیتوکیمیکال‌های است که حضورشان در برابر اغلب بیماری‌‌های امروزی همچون بیماری‌‌های قلبی- عروقی، پرفشاری خون و کبد چرب نقش پیشگیرانه دارد و این احتمال وجود دارد که با مصرف اینگونه خوراکی‌‌ها بتوان بر مقاومت سیستم ایمنی افزود.
    * یکی از اسیدهای زرشک اسید آسکوربیک یا همان ویتامین c است. تحقیقات بیانگر این است که گرچه ویتامین cc نمی‌تواند از بروز سرماخوردگی جلوگیری کند، اما می‌‌تواند در روند بهبود موثر واقع شود.

    143197591022018415011955221914122711898177.jpg


    پرهیز از افراط
    با وجود این همه اثرات مفید، در مصرف زرشک باید حد اعتدال نگه داشته شود. بخاطر اثر محرک زرشک بر رحم زنان باردار، سقط جنین می‌‌تواند یکی از عوارض مصرف افراطی زرشک باشد.
    تشدید سرفه و مشکلات گوارشی نیز به عنوان عارضه زیاده‌روی در مصرف زرشک شناخته شده است.
    عملکرد برخی داروها از جمله آنتی هیستامین، ضد فشارخون، رقیق کننده خون، آنتی‌بیوتیک و حتی دیورتیک‌‌ها ممکن است تحت تاثیر مصرف زرشک قرار گیرد. پس بهتراست در صورت مصرف مداوم زرشک، پزشک خود را از این مسئله مطلع کنید.



    عصاره ریشه زرشک برای عفونت ناشی از قارچ کاندیدا
    گروهی از پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاثیر ضد قارچی عصاره ریشه گیاه زرشک را در محیط آزمایشگاهی با داروی ضد قارچ کلوتریمازول مقایسه کردند .
    بر پایه این بررسی که نتایج آن در مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند منتشر شد، عصاره ریشه زرشک خواص ضد قارچ کاندیدا دارد و عصاره الکلی ریشه زرشک از عصاره آبی آن موثرتر است.
    در سه دهه گذشته به علت استفاده وسیع از شیمی درمانی برای درمان سرطان، ایدز و پیوند عضو، میزان بروز عفونت‌های قارچی به طور چشمگیری افزایش یافته است. همچنین عوارض جانبی داروهای شیمیایی ضد قارچی و مقاوم شدن قارچ ها به این داروها، درمان مبتلایان به بیماری‌های قارچی مهاجم را با مشکل رو به رو کرده است.



    دمنوشی عالی برای کسانی که فشار خون بالا دارند
    این دم‌نوش خواص سردی دارد و به کاهش فشارخون کمک می‌کند.


    مواد لازم
    زرشک تازه: 2 قاشق غذاخوری
    نعنا تازه: 4 تا 5 برگ
    عسل: یک قاشق غذاخوری



    طرز تهیه
    ابتدا عسل را داخل یک و نیم تا دو لیوان آب جوش حل کنید و داخل یک قوری که زرشک تازه را در آن ریخته‌اید، بریزید.
    نعنا را هم به این دم نوش اضافه کنید و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.
    این دم‌نوش خواص سردی دارد و به کاهش فشارخون کمک می‌کند.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    خواص دارویی سنجد؛ سینی از هفت سین


    با توجه به مواد موجود در میوه و سایر قسمت‌های سنجد می‌توان اثرات قابض، محرک، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضد سرطان و رفع مشکلات معده و روده را برای آن پیش‌بینی نمود.
    209124112196231111662001489521526215236105135.jpg


    گیاه‌شناسی
    درخت سنجد درختی است که ارتفاع آن تا 7 متر می‌رسد. تمام قسمت‌های گیاه از پرزهای فشرده نقره‌ای پوشیده شده و ممکن است خاردار یا بی‌خار باشد. برگ‌های آن بیضی، دراز، نوک‌تیز به طول تا 9 و عرض تا 5/2 سانتی‌متر می‌باشند. سطح رویی برگ‌ها سبز مایل به خاکستری و سطح زیرین سفید نقره‌ای است.

    گل‌های کوچک گیاه به تعداد یک تا سه عدد به رنگ زرد کمرنگ و به صورت نر و ماده یا به طور مجزا نر و ماده هستند. این گل‌ها بوی بسیار نافذی دارند و در اوایل تابستان ظاهر می‌شوند. میوه بیضی‌شکل سنجد شبیه و به اندازه زیتون، به طول تا 7/1سانتی‌متر و به رنگ نارنجی مایل به قرمز و دارای طعم ملایم و قابض است.
    سنجد بومی نواحی غربی و مرکزی آسیا، از روسیه و قزاقستان تا ترکیه و ایران می‌باشد و در بیشتر نقاط ایران، به‌خصوص در استان‌های آذربایجان، کردستان، همدان، اصفهان، فارس، خراسان، تهران و بلوچستان می‌روید.


    ترکیبات مهم
    گل‌های سنجد دارای اسانس معطری است که مواد موثر آن اولین بار در سال 1378 توسط مولف و همکاران مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که مهم‌ترین ترکیبات اسانس شامل: اتیل سینامات 2/81 درصد، دوکوزان 7/1 درصد، تری‌کوزان 55/0 درصد، هنی‌کوزان 9/0 درصد، متیل سینامات 8/3 درصد، سیس و ترانس اتیل بنزوات 11/0 درصد، نونانال 22/0 درصد و 1و8 ررسینئول 11/0 درصد می‌باشند.

    غُبیرا یا سنجد دارای طبیعت سرد و خشک است. هر خونریزی را بند آورد. صفرآور است. در علاج سرفه مفید است. از استفراغ جلوگیری می‌کند. بندآورنده شکم است (ضد اسهال) و ادرار را زیاد می‌کند

    میوه، برگ و ساقه سنجد حاوی ترکیبات تاننی، ساپونینی، فلاوونوئیدی و آلکالوئید است. همچنین ترکیبات قندی، چربی، کاروتنوئیدها و ویتامین‌ها، از جمله ویتامین‌های C و E، از ترکیبات میوه می‌باشند.



    داروشناختی و اثرات مهم
    با توجه به مواد موجود در میوه و سایر قسمت‌های سنجد می‌توان اثرات قابض، محرک، ضدالتهاب، ضداکسیدان، ضدسرطان و رفع مشکلات معده و روده را برای آن پیش‌بینی نمود.
    با توجه به اینکه تحقیقات چندانی در مورد مواد و خواص سنجد ایران صورت نگرفته است، می‌توان به نظریات دانشمندان و منابع طب سنتی توجه نمود.



    ابن‌سینا در کتاب قانون راجع به سنجد چنین گفته است:
    غُبیرا یا سنجد دارای طبیعت سرد و خشک است. هر خونریزی را بند آورد. صفرآور است. در علاج سرفه مفید است. از استفراغ جلوگیری می‌کند. بندآورنده شکم است (ضد اسهال) و ادرار را زیاد می‌کند.

    174482043991218172921545411014923212719329.jpg


    در مخزن الادویه راجع به سنجد چنین آمده است:
    غُبیرا را به فارسی سنجد گویند. میوه درختی است بزرگ به قدر درخت عناب و در مناطق بسیار سرد می‌روید و برگ آن خشن است.

    درخت دو نوع است: نر و ماده که نر آن ثمر نمی‌دهد و ماده آن دو نوع می‌باشد: یکی میوه آن به اندازه عناب و پوست آن نازک است که بعد از رسیدن پوست آن سرخ می‌گردد و از مغز خوب جدا نمی‌شود. مغز آن سفیدرنگ، شیرین، خوشبو و خوش‌طعم است که گنـد (هسته) کمی طولانی، شبیه هسته عناب دارد و نوع دیگر، میوه‌اش بزرگ‌تر از نوع اول است و پوست آن از مغز جدا می‌شود. مغز آن سفیدرنگ و نرم، مانند آرد می‌باشد و هسته آن به آسانی جدا می‌گردد. این نوع، شیرینی کمتری دارد و در فارسی به آن سنجد آردی گویند. هر دو نوع در وسط تابستان می‌رسند و قوت آن ها تا دو سال باقی می‌ماند.
    * طبیعت آن سرد و خشک و میوه‌اش مقوی و مفرح است.
    * برای درمان سردرد و سرفه مفید می‌باشد.
    * مقوی معده و ضد استفراغ و صفراآور است.
    * خام آن ضد اسهال است.
    * گل آن سفید مایل به زردی است و بعضی زعفرانی رنگ گفته‌اند. طبیعت گل آن گرم و خشک و بسیار خوشبو و تند می‌باشد و استشمام بوی آن محرک خواهــش نـفس زنان، خصوصاً زنان و دختران جوان است.
    * بوی گل آن مفرح و مقوی دل و دماغ و آشامیدن آن مقوی دماغ و قلب است.
    * همچنین گل آن جهت امراض سـ*ـینه و ریه، معده و جگر و آب آوردن انساج، لرز و یرقان مفید است.
    * برگ تازه آن برای درمان زخم و رفع عفونت مفید می‌باشد و اگر برگ تازه نباشد، برگ خشک آن هم مفید است.

    13185581792452302392083815198114129373495.jpg


    نکات قابل توجه
    1- در منابع قدیمی اشاره به دو نوع سنجد معمولی و آردی شده است که در منابع جدید هم همین موضوع به چشم می‌خورد.
    2- در تجزیه و شناسایی مواد تشکیل‌دهنده اسانس گل سنجد، مواد محرک هورمون‌های زنان تشخیص داده شده است که مطالب اظهارشده در مخزن‌الادویه تحـریـ*ک خواهــش نـفس زنان و دختران را کاملا تائید می‌کند. در گذشته زنان و دختران، به‌خصوص نوجوانان را از استشمام رایحه سنجد به دلیل اثرات تحریکی منع می‌کردند.
    3- با توجه به گستردگی کم درختان سنجد در جهان، تحقیقات زیادی در مورد مواد و اثرات آن صورت نگرفته، ولی در سال‌های اخیر توجه بیشتری به آن شده و تحقیق بر روی میوه و هسته آن در حال انجام است که باید منتظر نتایج شد.
    4- کمیت و کیفیت مواد موجود در اسانس سنجد ایران مشابهت زیادی به اسانس گل سنجد کشور چین دارد. این شباهت به خصوص در جسم اصلی آن یعنی اتیل‌سینامات می‌باشد.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    شبدر قرمز: ضدسرطان، ضدگرگرفتگی


    از فواید دارویی این گیاه می‌توان به جلوگیری از شکل‌گیری لخته‌های خون، پلاک‌های سرخرگی و ابتلا به سرطان خوش‌خیم پروستات اشاره کرد.


    1081272202431370143103951261632381146215152.jpg




    نام علمی این گیاه (Trifolium Pratense) است، شبدر قرمز گیاهی است علفی و چندساله که در مناطق معتدله کره زمین می‌روید. در شرایط مساعد این گیاه هفت‌ساله است ولی در آب‌وهوای گرم فقط دو سال عمر می‌کند. ارتفاع شبدر قرمز بسیار کم است و بیشتر از 15 سانتیمتر نمی‌شود.
    برگ‌های آن بیضی‌شکل و دراز و دارای سه برگچه است و به همین علت در قرون‌وسطی مورداحترام مسیحیان بوده زیرا آن را سمبل خداوند، مسیح و روح‌القدس می‌دانستند.
    این گیاه از نظر داشتن مواد مغذی برای علوفه حیوانات بکار می‌رود.



    ترکیبات شیمیایی
    گل شبدر دارای مواد شیمیایی مانند تریفولین، ایزوتریفولین و اسانس روغنی می‌باشد. این گیاه دریای املاح معدنی مانند سلیس، آهن، فسفر، گوگرد، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی، مس، سرب، نیکل و کبالت می‌باشد.

    مهم‌ترین خاصیت شبدر قرمز ضد سرطان بودن آن است و تمیزکننده خون و بدن است
    خواص دارویی
    شبدر قرمز از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است.
    * مهم‌ترین خاصیت شبدر قرمز ضد سرطان بودن آن است و تمیزکننده خون و بدن است.
    * سرفه را برطرف می‌کند، دردهای عضلانی را برطرف می‌کند و تورم پوستی را از بین می‌برد.
    * شبدر تازه به‌عنوان مسهل به کار می‌رود، درمان‌کننده آسم است، برای درمان آب‌آوردگی بدن مفید است و دل‌پیچه را برطرف می‌کند.
    * برای درمان آرتروز، رماتیسم و ورم بیضه باید برگ شبدر را در روغن‌زیتون جوشانیده و روی قسمت‌های دردناک بمالید.
    * برای طول عمر و جلوگیری از بیماری‌های قلبی شبدر قرمز بخورید.
    * شبدر قرمز تشنج را علاج می‌کند.

    3334143104523722112111871661118626114188.jpg


    * برای التیام زخم‌ها، ضماد شبدر قرمز را روی زخم‌ها بگذارید، برای از بین بردن خارش شبدر را له کرده و روی پوست بمالید.

    * شبدر قرمز یکی از غنی‌ترین منابع ماده‌ای موسوم به «ایزوفلاون» است که کارایی شبیه به استروژن دارد و از جمله گیاهانی است که برای درمان گرگرفتگی، کاهش کلسترول، سلامت سـ*ـینه و بهبود سیستم گردش خون استفاده می‌شود.
    * از دیگر فواید دارویی این گیاه می‌توان به جلوگیری از شکل‌گیری لخته‌های خون، پلاک‌های سرخرگی و ابتلا به سرطانخوش‌خیم پروستات اشاره کرد.
    * شبدر قرمز منبع غنی از مواد مغذی و املاح باارزشی نظیر کلسیم، کروم، منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین ث است. به زنانی که در دوران یائسگی به گرگرفتگی دچار می‌شوند توصیه می‌شود از این گیاه استفاده کنند.
    * شبدر قرمز حاوی مقدار قابل‌توجهی ماده شیمیایی ایزوفلاون است که ساختاری شبیه به هورمون زنانه استروژن دارد و در بهبود علائم سندرم پیش از قاعدگی نیز موثر است.
    * علاوه بر این، شبدر قرمز مانعی برای فعالیت برخی از آنزیم‌هایی است که در ابتلای مردان به سرطان پروستات نقش دارند.
    * همچنین این اعتقاد وجود دارد که شبدر قرمز از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند هرچند هنوز نتایج مطالعات در مورد این تأثیر شبدر قرمز بر روی انسان قطعی نشده است.
    * شبدر قرمز همچنین در تسهیل روند ترک سیگار موثر است.

    1191811112020964461251039517952352276.jpg


    طرز استفاده
    دم‌کرده: مقدر 30 گرم گیاه خشک را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت 5 دقیقه دم کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار در روز است.


    جوشانده شبدر: مقدر 50 گرم سرشاخه‌های گل‌دار شبدر قرمز را در مقدری شیر یا آب ریخته و بگذارید مدتی بجوشد و پس از سرد شدن به‌صورت ضماد روی پوست و یا قسمت‌های دردناک بدن بگذارید.


    مضرات
    مصرف زیاد شبدر خطرناک است زیرا دارای اسید سیانیدریک می‌باشد ولی استفاده متعادل از آن هیچ‌گونه خطری نداشته و بسیار مفید است.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    4 گیاه ضد کم‌خونی


    کم‌خونی در اکثر آقایان و خانم‌ها وجود دارد و اینکه کم‌خونی بیماری نیست بلکه نشانه بیماری است.
    معمولاً کمبود آهن بیشتر به دلیل عدم دریافت آن از طریق مصرف مواد غذایی مناسب ناشی می‌شود. بیشتر خانم‌ها در معرض کمبود آهن قرار می‌گیرند به خاطر اینکه هرماه به دلیل عادت ماهانه آهن از دست می‌دهند که باید به فکر جبران آن باشند. نوجوانان، خانم‌هایی که خونریزی زیاد دارند، خانم‌های باردار، زنان شیرده یا خانم‌های در آستانه‌ی یائسگی بیشتر در معرض کمبود آهن قرار می‌گیرند. آهن نقش اساسی در ساخت هموگلوبین‌های خون دارد و زمانی که خون از طریق خونریزی هدر می‌رود احتمال کم‌خونی نیز بیشتر می‌شود.
    2222623818021131239115235141200159173249240159.jpg

    گزنه
    گیاه گزنه و برخی از جلبک‌ها سرشار از آهن هستند. برای اینکه بتوانید آهن موجود در سبزیجات را به‌خوبی جذب کنید باید آن‌ها را با ویتامین C مصرف کنید تا بیشتر جذب بدن شود. مزیت برتر گزنه این است که این گیاه سرشار از آهن و هم‌زمان ویتامین C می‌باشد.
    برای رسیدن به نتیجه‌ی سریع و دلخواه، کم‌خونی‌تان را با گزنه درمان کنید که هم طبیعی است و هم خیلی زود نتیجه را می‌بینید. می‌توانید به مدت چند هفته روزانه برگ تازه‌ی گزنه مصرف کنید.

    یا این که دم‌نوش گزنه درست کنید؛ به‌این‌ترتیب که برگ‌های تازه یا خشک گزنه را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. می‌توانید از پودر گزنه هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که کپسول‌های گزنه نیز در عطاری‌ها یا داروخانه‌ها وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید.



    742015920710514616412816223143302237843138.gif


    خرما
    خرما به‌تنهایی یا به همراه لبنیات و یا گردو و بادام، برای فعالیت‌های سنگین، روزه گرفتن، خستگی مفرط و فعالیت‌های فکری که احتیاج به انرژی زیاد دارند، بسیار مفید است. فیبر یا الیاف خرما می‌تواند به کاهش چربی کمک کند. به علت داشتن قند، موسیلاژ و مواد پکتیکی، نرم‌کننده سـ*ـینه و ضد سرفه است. خرما همچنین قوای جنـ*ـسی را افزایش می‌دهد.
    آهن موجود در خرما برای جبران کم‌خونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی می‌باشند. میزان قابل‌توجه فسفر خرما در فعالیت‌های فکری بسیار موثر است.
    خرما همچنین اسید بیش‌ازحد معده را خنثی می‌کند. با توجه به مصرف بسیار زیاد و طولانی خرما در دنیا، تجربیات زیادی از خواص خرما در فرهنگ‌های ملل مختلف وجود دارد که بسیاری از آن‌ها در سال‌های اخیر از نظر علمی تأیید شده‌اند. مواردی از آثار تجربی گزارش‌شده خرما در فرهنگ‌های عامیانه جهان به شرح زیر می‌باشد:
    * خوردن خرما (به‌تنهایی یا با شیر) باعث ایجاد خواب راحت می‌شود.
    * خرما قوای بینایی و شنوایی را تقویت می‌کند.
    * دارای خاصیت ضد میکروب و قارچ بوده و قوای بدن را در برابر امراض افزایش می‌دهد.
    * باعث افزایش شیر مادران و همچنین آرامش در دوران بارداری می‌شود.
    * هضم‌کننده غذا و مقوی معده است.
    * موجب رفع عطش، ضد اسهال و پاک‌کننده اخلاط سـ*ـینه است.
    غیر از موارد بالا، ده‌ها اثر تجربی دیگر در فرهنگ‌های مختلف از خرما گزارش شده است.



    میزان مصرف
    مقدار مصرف خرما در شرایط مختلف برحسب عدد گزارش نشده است و در حد مصرف خوراکی که در جهان مرسوم است، می‌توان مصرف نمود.

    کمبود فولات می‌تواند باعث مشکلاتی چون کم‌خونی مگالوبلاستیک شود. همچنین، کمبود این ماده عامل بروز بیماری‌های قلبی- عروقی است. با توجه به اینکه پسته حاوی فولات و آهن می‌باشد، به بهبود کم‌خونی کمک می‌کند
    عوارض جانبی
    با توجه به اینکه خرما حاوی مقدار زیادی قند می‌باشد، نباید در مصرف آن افراط نمود. افراد دیابتی نیز با اینکه از خوردن آن محروم نیستند، ولی باید برحسب وضعیت خود مصرف نمایند.



    مهم‌ترین اثرات گزارش‌شده
    ضد کم‌خونی، ضد سرطان‌های روده بزرگ، کبد، دهان، طحال، معده، گلو، رحم و واژن، ضد قارچ کاندیدا، ضد یبوست، ضد سرفه، ضد اسهال، ضد تب، درمان آنفلوانزا، رفع سردرد، ضد میکروب، بهبود هموروئید، محافظ کبد، ضدالتهاب، افزایش‌دهنده قوای جنـ*ـسی، ادرارآور، خلط‌آور، بهبود درد معده، رفع تشنگی، رفع تهوع و استفراغ و دارای خاصیت استروژنی.

    94155112145219782291014320622019270144137225.jpg


    پسته
    با توجه به ترکیبات بسیار باارزش آلی و معدنی موجود در مغز پسته، مطالعات زیادی بر روی آن انجام شده و خواص ارزشمند آن به شرح زیر مورد تأیید قرار گرفته است:


    ضد کم‌خونی
    کمبود فولات می‌تواند باعث مشکلاتی چون کم‌خونی مگالوبلاستیک شود. همچنین، کمبود این ماده عامل بروز بیماری‌های قلبی- عروقی است. با توجه به اینکه پسته حاوی فولات و آهن می‌باشد، به بهبود کم‌خونی کمک می‌کند.


    اثرات قلبی- عروقی (کاهش چربی، کلسترول و لیپوپروتئین‌ها)
    پژوهش‌های زیادی نشان داده است که مصرف پسته می‌تواند مشکلات قلبی - عروقی را کاهش دهد. در مطالعات جدید، دلیل این امر را وجود اسیدهای چرب غیراشباع به مقدار زیاد و مقدار بسیار کم اسیدهای چرب اشباع در روغن پسته می‌دانند. پژوهشگران اعلام نموده‌اند که پسته به علت داشتن روغنی که حاوی مقدار زیاد اسیدهای چرب غیراشباع و کمی اسیدهای چرب اشباع می‌باشد، در کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماری‌های قلبی موثر است. آن‌ها معتقدند که مصرف روزانه حدود 43 گرم مغز پسته چنین تأثیری خواهد داشت. یکی دیگر از دلایل تأثیر پسته در کاهش امراض قلبی – عروقی، فیبرهای موجود در آن است. مغز پسته حاوی فیبرهای نامحلول (سلولزها، همی سلولزها و لیگنان) به میزان 97 درصد و فیبرهای محلول به میزان 3 درصد می‌باشد که فیبرهای نامحلول آن دارای این خاصیت (حفاظت قلب) هستند.

    161118106295022411219314197142501811034224.jpg


    زیره سیاه
    مهم‌ترین خواص زیره ضد نفخ، درد و اسپاسم آن می‌باشد که مشابه رازیانه یا میوه‌های دیگر خانواده جعفری است. از اثرات دیگر آن می‌توان آثار محرک معده برای هضم غذا، ادرارآور، ضد کرم، ضد تشنج، تا حدی قاعده‌آور و به‌عنوان نیرودهنده را نام برد.



    عوارض جانبی
    فرآورده‌های زیره در حد توصیه‌شده خوراکی یا دارویی عارضه جانبی ندارند. مصرف بیش‌ازحد و یا طولانی‌مدت آن برای افرادی که التهاب کلیه دارند، توصیه نمی‌شود. همچنین مصرف بیش‌ازاندازه یا طولانی‌مدت اسانس زیره ممکن است باعث صدماتی به کلیه و کبد گردد.



    مهم‌ترین اثرات گزارش‌شده
    ضد کرم، ضد کم‌خونی، ضد میکروب، ضدهیستامین، ضد سرطان، ضد تورم، ضد اسپاسم، ضد نفخ، ضد قارچ، صفراآور، ادرارآور، هضم‌کننده غذا، قاعده‌آور، خلطآور، شیرافزا، لاروکش، شل کننده ماهیچه‌ها، محرک و مقوی معده.



    طریقه و میزان مصرف
    پودر میوه: می‌توان تا روزی 6 گرم (یک قاشق غذاخوری) میوه خرد یا پودرشده را با آب میل کرد.
    تنتور: 4 میلی‌لیتر (یک قاشق سوپ‌خوری) تا چهار نوبت در روز میل شود.
    رایحه: حداکثر تا 6 قطره اسانس در روز میل شود. باید توجه کرد که هیچ نوع اسانس خالص را نباید مستقیماً به‌صورت خوراکی مصرف نمود؛ چون باعث تحـریـ*ک دهان و مخاط دستگاه گوارش می‌شود. برای مصرف اسانس، آن را باید رقیق و یا در موارد خوراکی یا مایعات مخلوط کرد.



    موارد استفاده عمومی زیره
    مهم‌ترین استفاده زیره در تهیه انواع ادویه‌ها، بخصوص در شرق دنیاست. همچنین جهت معطر کردن انواع نان، بخصوص نان جو از آن استفاده می‌شود. از زیره سیاه در انواع غذاهای اروپایی و پودر کاری نیز استفاده می‌گردد. استفاده‌های متنوع دیگر زیره در انواع پنیرها، کیک‌ها و به‌صورت چای کیسه‌ای به‌عنوان ضد نفخ می‌باشد. از رایحه زیره در تهیه صابون‌ها، لوسیون‌ها و صنایع عطرسازی استفاده می‌شود. از زیره به‌عنوان اشتهاآور، هضم‌کننده غذا و دفع کرم‌های دستگاه گوارش به همراه غذای روزانه استفاده می‌گردد.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    ۵ غذای گیاهی برای رفع سوءهاضمه


    سلامت سیستم هاضمه یکی از جنبه‌های مهم سلامت کلی بدن است. اما متأسفانه به‌واسطه مواد غذایی تصفیه‌شده و عاری از مواد مغذی، همچنین سموم مختلف و اضطراب در معرض خطر جدی است.
    natural news در گزارش اخیر خود فهرستی از غذاهایی تهیه‌کرده است که مصرف آن‌ها می‌تواند به فرایند هضم غذا کمک کند.


    226771803220722780854601442387270185225.jpg





    سرکه سیب: این سرکه که از سیب تخمیر شده ساخته‌شده است می‌تواند جایگزین سرکه سفید در بسیاری از غذاها مانند سس سالاد شود. مصرف این سرکه آنزیم‌ها، پروبیوتیک‌ها و آمینواسیدهای مفیدی به غذا وارد می‌کند که هضم را بهتر کرده، سوزش معده را آرام کرده، سیستم لنفاوی را تحـریـ*ک کرده، مانع رشد قارچ شده و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.




    تخم شربتی: خاصیت التیام بخشی این دانه وقتی زیاد می‌شود که در آب خیسانده شود (تخم شربتی ده برابر وزن خود آب جذب می‌کند). در این صورت مثل سیم ظرف‌شویی بدون آنکه مایع مفید معده را تخلیه کند، معده را از نشانه‌های بد برای روده و معده پاک می‌کند.


    سبزی‌های تخمیری: این سبزی‌ها باکتری بد و مخمر را مهار کرده خاصیت اسیدی امعاء را تغییر داده و از رشد بیش‌ازاندازه باکتری‌های بد، کپک‌ها و قارچ جلوگیری می‌کند. یکی از رایج‌ترین این سبزی‌ها کلم ترش است.

    خاصیت التیام بخشی این دانه وقتی زیاد می‌شود که در آب خیسانده شود (تخم شربتی ده برابر وزن خود آب جذب می‌کند). در این صورت مثل سیم ظرف‌شویی بدون آنکه مایع مفید معده را تخلیه کند، معده را از نشانه‌های بد برای روده و معده پاک می‌کند

    آلوئه ورا: التیام زخم معده، سندروم روده تحـریـ*ک‌پذیر، بیماری کرون، ورم مخاط روده بزرگ و دیگر اختلالات هاضمه، درمان و پیشگیری از عفونت‌های قارچی و انگلی، تخفیف یبوست و کاهش و برگرداندن رفلاکس معده از جمله فواید آلوئه ورا برای هضم است. بهترین روش استفاده مصرف خام بدون هیچ نگه‌دارنده ترکیبی است.


    سیر: به دلیل خواص ضد باکتری، ضدویروس و ضد قارچی خود تغییردهنده خوبی برای اکولوژی داخلی بدن است و تمامی موجودات زنده کوچکی که سیستم هضم ما را دچار مشکل می‌کنند از بین می‌برد.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    فواید عرق کاسنی برای کبد


    کاسنی یکی از گیاهان دارویی موثر است که در انواع مختلف در طبیعت وجود داشته و همه اجزای آن خواصی بسیار مفید برای بدن دارد، البته اگر به اعتدال مصرف شود.


    1552272432531065232117621462532035716721525.jpg


    کاسنی و عرق کاسنی، از دیرباز در میان ایرانیان جایگاه و منزلتی خاص داشته و همه مادربزرگ‌ها، در میان تمام شیشه‌های عطر و ادویه در مطبخ خانه‌هایشان، یک قرابه کوچک، عرق کاسنی را در کنار شاتره، گل‌گاوزبان، نعناع و ... نگه‌داری می‌کردند.

    عطاران و صاحب‌نظران در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی، عرق کاسنی را سرد می‌دانند که از جمله فواید عرق کاسنی در از بین بردن حرارت و التهاب بدن، احساس رخوت و سستی، رنگ‌پریدگی و زردی چهره و خصوصاً تنبلی کبد است و اگر با دقت و مستمر استفاده شود، تأثیراتش قابل مشاهده است.

    در ایران، از گذشته دور تاکنون از فواید عرق کاسنی آگاهی داشتند و قسمت‌های مختلف گیاه کاسنی و عرق آن را به‌عنوان تصفیه‌کننده خون و شستشو دهنده کبد، استفاده می‌کردند. کاسنی در دو نوع صحرایی یا وحشی و کاسنی کشت شده توسط کشاورزان، وجود دارد که نوع وحشی آن در اوایل بهار در کنار جویبار یا در میان سبزه‌زار می‌روید.

    زمان برداشت این گیاه دارویی اواسط خردادماه است و کار برداشت کاسنی به مدت یک ماه به طول می‌انجامد.

    اضافه کردن کاسنی به سرکه انگبین یا همان شربت سکنجبین در ایران امری متداول بوده و مردم از این خوراکی برای کاهو خوران بعدازظهرها، بهره می‌بردند.



    فواید عرق کاسنی برای کبد

    کاسنی با تأثیراتش روی کبد، زمینه دفع صفرا از بدن را فراهم کرده و زردی را می‌زداید و بار کبد را سبک می‌کند، به همین دلیل مسکنی تأثیرگذار برای تب محسوب می‌شود.

    کبد عضو سم‌زدای بدن بوده و بیش از ۵۰۰ کارکرد حیاتی دارد که تفکیک مواد مغذی از مواد زائد، سم‌زدایی، تجزیه مواد شیمیایی، انهدام میکروب‌ها، تنظیم هورمون‌ها، سوخت‌وساز چربی‌ها، پروتئین‌ها و قندها، دفع اوره و ... از جمله وظایف کبد است.

    هر چیزی که می‌خوریم، می‌آشامیم، تنفس می‌کنیم یا با پوستمان تماس دارد سرانجام به کبدمان می‌رسد، بنابراین اگر این عضو دچار اختلال شود، همه بدن را درگیر کرده و عوارض آن به‌سرعت انتشار پیدا می‌کند و علائمی چون زردی پوست، خستگی مفرط، التهاب بدن، عطش، چربی خون بالا و... از جمله علائم بروز مشکل در کبد محسوب می‌شود.

    کاسنی با تأثیراتش روی کبد، زمینه دفع صفرا از بدن را فراهم کرده و زردی را می‌زداید و بار کبد را سبک می‌کند، به همین دلیل مسکنی تأثیرگذار برای تب محسوب می‌شود

    از دیگر فواید عرق کاسنی این است که ملین و ادرارآور خوبی بوده و با خروج سموم از بدن التهاب بدن، تب‌های صفراوی، یرقان و زردی ناشی از گرمی را رفع، کیسه صفرا، کلیه و مثانه را از سنگ پاک، التهاب معده را برطرف، اسیدکلریدریک معده را تحـریـ*ک و اشتها را زیاد می‌کند.

    هرچه این عرق تلخ‌تر باشد فواید عرق کاسنی بیشتر است و در التیام امراض کبدی موثرتر است.



    سایر فواید عرق کاسنی

    * عرق کاسنی برای مبتلایان به نقرس و هپاتیت مفید است.
    * ایمنی در برابر بیماری‌های عفونی از دیگر خواص عرق کاسنی است.
    * این عرق سرشار از ویتامین C بوده و نوع وحشی آن فسفر و آهن گیاهی دارد.
    * از فواید عرق کاسنی برای پوست می‌توان گفت که عرق کاسنی با تقویت کبد، رنگ پوست را روشن، بیماری‌های مزمن پوستی به‌خصوص اگزما را التیام، رسوبات ادراری و جوش‌های ناشی از گرمی غذاها را رفع می‌کند.
    * عرق کاسنی بهترین دارو برای افزایش نیروی جنـ*ـسی است. که این یکی از خواص عرق کاسنی برای مردان است.
    * دیگر خاصیت عرق کاسنی این است که به دلیل آن‌که روی کبد اثری نیکو دارد این عضو می‌تواند به تنظیم هورمون‌ها پرداخته و در افزایش قدرت باروری نطفه و تنظیم و تقسیم کروموزوم‌های نر و ماده تأثیرگذار باشد.
    * مصرف عرق کاسنی در درمان فشارخون، تقویت معده، کبد، کلیه، درمان ضعف اعصاب و همچنین رفع عطش بسیار مناسب است.



    مضرات عرق کاسنی
    علاوه بر فواید عرق کاسنی، این ماده مضراتی نیز دارد. مصرف بلندمدت فرآورده‌های کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه می‌شود، علاوه بر این مصرف طولانی‌مدت فرآورده‌های کاسنی موجب افت فشارخون و افزایش ترشحات صفرا می‌شود.
    و با توجه به این‌که مصرف فرآورده‌های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف عرق کاسنی در بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند.
     
    بالا