۱) مراحل کاشت هسته سیب در گلدان
با کاشت هسته سیب در گلدان میتوانید یک گلدان زیبا و سرسبز در خانه خود داشته باشید یا از مجموعه هستههای سبز شده برای آماده کردن سبزه عید خود استفاده کنید، البته اگر قصد کاشت درخت سیب به منظور «برداشت میوه» را دارید توصیه ما کاشت نهال سیب یا کاشت قلمه این درخت است.
برای تکثیر از طریق کاشت هسته، نیاز است تا بذر سیب یک دوره سرما ببیند تا آماده جوانهزنی شود. مراحل کاشت به شرح زیر است:
۱- میوه سالم و بدون آفت سیب را انتخاب کنید و آن را به وسیله یک چاقوی تیز به چهار قسمت تقسیم کنید. هنگام تقسیم مراقب باشید به هستهها آسیب نرسد تا بتوانید از آنها برای کاشت در گلدان استفاده کنید.
۲- هستهها را به آرامی جدا کرده و برای چند ساعت در آب ولرم بخیسانید، به طوری که هیچ گوشتی روی هسته باقی نماند.
نکته: هستههایی که در سطح آب شناور ماندهاند را دور بریزید؛ زیرا به احتمال زیاد، دانههای شناور قدرت جوانهزنی کمتری دارند. همچنین برای اینکه از جوانه زدن هستههای سیب مطمئن باشید، توصیه میکنیم حداقل ۱۰ عدد بذر سیب را آماده کنید.
۳- دانهها را داخل یک سینی و روی یک دستمال کاغذی یا پارچه نخی پهن کنید و اجازه دهید ۳ هفته بمانند تا کاملا خشک شوند. در طول این مدت هر دو روز یکبار دانهها را جابه جا کنید تا هر دو سطح هسته خشک شود.
۴- زمانی که از خشک شدن هستههای سیب مطمئن شدید، هستهها را با مقداری پیت ماس مخلوط کنید و داخل یک کیسه قرار دهید، هوای داخل کیسه را خارج و در طبقات پایینی یخچال قرار دهید. هسته سیب برای جوانه زدن و رشد نیاز به تحمل یک دوره سرما دارد تا روکش بیرونی سخت دانه نرم شده و رویان داخل دانه برای شروع جوانهزنی تحـریـ*ک شود. به مدت سه ماه هستهها را در یخچال در دمای ۲ تا ۷ درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
۵- بعد از این مدت، کیسه محتوی پیت ماس و هستههای سیب را از یخچال خارج و اجازه دهید با دمای محیط همدما شود و سپس هستهها را از پیت ماس جدا کنید.
۶- هر دو تا سه عدد هسته سیب را در یک گلدان متوسط و در بستر کاشت مناسب با زهکشی و حاصلخیزی کافی در عمق دو سانتیمتری بکارید و آن را در محیطی با دریافت نور کافی خورشید و گرم (دمای ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتیگراد) نگهداری کنید. اگر از باکس یا گلدان بزرگ برای کاشت هسته سیب در گلدان استفاده میکنید، فاصله هر بذر با بذر دیگر حداقل ۸ سانتیمتر باشد.
با کاشت هسته سیب در گلدان میتوانید یک گلدان زیبا و سرسبز در خانه خود داشته باشید یا از مجموعه هستههای سبز شده برای آماده کردن سبزه عید خود استفاده کنید، البته اگر قصد کاشت درخت سیب به منظور «برداشت میوه» را دارید توصیه ما کاشت نهال سیب یا کاشت قلمه این درخت است.
برای تکثیر از طریق کاشت هسته، نیاز است تا بذر سیب یک دوره سرما ببیند تا آماده جوانهزنی شود. مراحل کاشت به شرح زیر است:
۱- میوه سالم و بدون آفت سیب را انتخاب کنید و آن را به وسیله یک چاقوی تیز به چهار قسمت تقسیم کنید. هنگام تقسیم مراقب باشید به هستهها آسیب نرسد تا بتوانید از آنها برای کاشت در گلدان استفاده کنید.
۲- هستهها را به آرامی جدا کرده و برای چند ساعت در آب ولرم بخیسانید، به طوری که هیچ گوشتی روی هسته باقی نماند.
نکته: هستههایی که در سطح آب شناور ماندهاند را دور بریزید؛ زیرا به احتمال زیاد، دانههای شناور قدرت جوانهزنی کمتری دارند. همچنین برای اینکه از جوانه زدن هستههای سیب مطمئن باشید، توصیه میکنیم حداقل ۱۰ عدد بذر سیب را آماده کنید.
۳- دانهها را داخل یک سینی و روی یک دستمال کاغذی یا پارچه نخی پهن کنید و اجازه دهید ۳ هفته بمانند تا کاملا خشک شوند. در طول این مدت هر دو روز یکبار دانهها را جابه جا کنید تا هر دو سطح هسته خشک شود.
۴- زمانی که از خشک شدن هستههای سیب مطمئن شدید، هستهها را با مقداری پیت ماس مخلوط کنید و داخل یک کیسه قرار دهید، هوای داخل کیسه را خارج و در طبقات پایینی یخچال قرار دهید. هسته سیب برای جوانه زدن و رشد نیاز به تحمل یک دوره سرما دارد تا روکش بیرونی سخت دانه نرم شده و رویان داخل دانه برای شروع جوانهزنی تحـریـ*ک شود. به مدت سه ماه هستهها را در یخچال در دمای ۲ تا ۷ درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
۵- بعد از این مدت، کیسه محتوی پیت ماس و هستههای سیب را از یخچال خارج و اجازه دهید با دمای محیط همدما شود و سپس هستهها را از پیت ماس جدا کنید.
۶- هر دو تا سه عدد هسته سیب را در یک گلدان متوسط و در بستر کاشت مناسب با زهکشی و حاصلخیزی کافی در عمق دو سانتیمتری بکارید و آن را در محیطی با دریافت نور کافی خورشید و گرم (دمای ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتیگراد) نگهداری کنید. اگر از باکس یا گلدان بزرگ برای کاشت هسته سیب در گلدان استفاده میکنید، فاصله هر بذر با بذر دیگر حداقل ۸ سانتیمتر باشد.