طریقه کاشت هسته انبه در گلدان
- به منظور کاشت هسته انبه در گلدان لازم است ابتدا گوشت میوه انبه را به طور کامل از هسته آن جدا کنید. پس از آن هسته را به آرامی بشویید به طوریکه تا حد ممکن لیزی هسته برطرف شود.
- مرحله بعد شکافتن هسته و خارج کردن آن از غلاف است. در میوههای انبه کاملا رسیده هسته به راحتی با فشار دست جدا میشود. در غیر این صورت به وسیله یک حوله یا دستمال زبر، هسته انبه را در دستان خود محکم گرفته و با یک چاقوی تیز از وسط هسته یک شکاف ایجاد کنید.
- دقت کنید هنگام ایجاد شکاف به بذر آسیبی نرسد. همچنین برای اینکه بتوانید راحتتر غلاف هسته را جداکنید، هسته میوه را به مدت چند ساعت در آب نسبتا گرم بگذارید.
- پس از خارج کردن بذر انبه، آن را با چند لایه دستمال کاغذی پوشانده و در پلاستیک زیپ کیپ شفافی یا ظرف پلاستیک دربدار قرار دهید. توجه داشته باشید ظرف دارای رنگ روشن باشد تا نور کافی به بذر برسد.
- داخل پلاستیک مقدار کمی آب به اندازه دو قاشق غذاخوری بریزید و درب پلاستیک را بسته و آن را پشت پنجره قرار دهید. هر چند روز سر بزنید تا مطمئن شوید که دستمال کاغذی مرطوب است. اگر خشک شده بود از آب ولرم استفاده کنید.
- پیشنهاد ما برای افزایش سرعت جوانه زنی گیاه، قرار دادن هسته انبه در آشپزخانه و نزدیک اجاق گاز است تا حرارت و رطوبت مناسب برای جوانهزنی هسته انبه تامین شود. در این صورت اگر آشپزخانه پنجره ندارد از نور مصنوعی (نور چراغ) برای تامین نور مورد نیاز گیاه استفاده کنید.
- هسته انبه در صورت حرارت مناسب محیط در مدت یک تا دو هفته جوانه خواهد زد.