طرز تهیه آش سبزی شیرازی با گوشت گردن بوقلمون

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه آش سبزی شیرازی با گوشت گردن بوقلمون
آش سبزی شیرازی ، از از انواع آش هاییه که شیرازی‌ها در همه‌ی فصول به عنوان صبحانه استفاده می‌کنند. طرز تهیه آش سبزی شیرازی را در بخش آشپزی می بینید.
%D8%A2%D8%B4-%D8%B3%D8%A8%D8%B2%DB%8C-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2%DB%8C-2.jpg


طرز تهیه آش سبزی شیرازی خوشمزه و مجلسی
این آش خوشمزه در ماه رمضان، تاسوعا و عاشورا به عنوان نذری پخته میشه. با طرز تهیه آش سبزی شیرازی همراه ما باشید.



مواد لازم برای تهیه آش سبزی شیرازی
برنج نیم دانه 1 لیوان
تره تازه تمیز شده 300 گرم
ترخون خشک (من نداشتم نعناع خشک زدم ) 3 قاشق غذاخوری نه سر پر نه سرخالی
لوبیا سفید 1 لیوان
نخود 1 لیوان
عدس 1 لیوان
گوشت گردن (من از گردن بوقلمون استفاده کردم ) نیم کیلو
زردچوبه در صورت تمایل یک قاشق چایخوری
پیاز داغ به میزان دلخواه
فلفل سیاه به میزان دلخواه
آبلیمو برای موقع سرو به میزان دلخواه


طرز تهیه آش سبزی شیرازی
آماده کردن تک تک مواد

اگر تمام مواد این آش را روز قبل بپزین و روز بعد شروع کنید به پخت اصلی کارتون راحت تره میشه چون در یک روز همه شعله های گازتون اشغال میشن.

قبل از هر چیز بگم که تره باید یک کم درشت خرد بشه (2 سانتی ).

برنج که قبلا خیس کردیم را به همراه دو قاشق ترخون و تره خرد شده در قابلمه میریزیم به میزان لازم آب روش ریخته میذاریم بپزه.

برنج باید کاملا باز و شفته بشه مثل وقتی که شله زرد درست می کنین .نباید در قابلمه را ببندید چون سبزی رنگ تیره به خودش میگیره.

در حین اینکه برنج داره میپزه لوبیا و نخود را هم که از 12 ساعت قبل خیس کردیم با همون آب میذاریم بپزن.
عدس را هم جدا میپزیم تا جایی که آبش کشیده بشه. گوشت را با یک پیاز خردشده کمی تفت میدیم و یک قاشق مرباخوری زردچوبه میزنیم.

وقتی گوشت پخت چون گردن استخوان داره کاملا استخوناش را میگیرین و با پشت قاشق یا گوشتکوب گوشت را له می کنین.







ترکیب مواد آش با همدیگه


حالا به مرحله ای رسیدیم که مواد اولیه ما همه پختن، برنج و سبزی پخته و نرم شدن نخود و لوبیا و عدس و گوشت هم آماده هستند.

همه مواد را با هم تو یک قابلمه می ریزیم یا اگر قابلمه ای که برنج توشه بزرگه لوبیا و عدس و نخود و گوشت را به برنج و سبزی اضافه می کنیم.

مقداری آب جوش یا آب گوشت می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم.

در همین زمان یک قاشق باقیمانده ترخون را تو کمی روغن یک کم تفت بدین و در صورت تمایل یک قاشق چایخوری زردچوبه را اضافه و روی آش بریزین.

ترخون را باید یک تفت کوچیک داد چون روی حرارت زودسیاه و تلخ میشه .

از این به بعد امکان ته گرفتن آش زیاده چون مواد رو به غلیظ شدن میرن. پس هر از گاه یک بار کاملا آش را به هم بزنین.

به خصوص قسمت وسط قابلمه و کناره ها را با وسیله ای که دستتون هست خوب هم بزنید. از قسمت ته قابلمه که یک وقت ته نگیره.

از این زمان به بعد باید حداقل دو ساعت روی شعله کم آش بپزه تا جا بیفته اگر آبش کمه و خیلی غلیظ شده بهش آب جوش اضافه کنید. البته نه زیاد که تو این دو ساعت باز به غلظت برسه.

هر چقدر مقدار هم زدنتون بیشتر باشه مواد بهتر به خورد هم میرن و آش شروع می کنه به کش دار شدن.

دیگه هیچ برنجی تو آش نمی بینید و در اثر هم زدن مقدار زیادی از حبوبات خرد میشن و تعدادیشون سالم میمونه که این دقیقا همون چیزیه که باید اتفاق بیفته.

این آش از آش های دیگه غلیظ تره و حالت کشدار داره نیم ساعت آخر پخت را دیگه میتونید در قابلمه را ببندین تا خوب جا بیفته. ولی هم زدن یادتون نره بعدش هم که آش آمادست.

موقع سرو حتما آبلیمو و فلفل سیاه و پیازداغ بریزید.


منبع:گروه سنتی و محلی لاله

مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    طرز تهیه آش سبزی شیرازی ( آش صبحانه ) برای افطار
    آش سبزی شیرازی یا آش صبحانه یکی از غذاهای سنتی شیراز است که بیشتر در ماه رمضان و ایام عاشورا و تاسوعا به عنوان نذری پخته می شود.
    Vegetable-soup-Shirazi-1.jpg

    طرز تهیه آش سبزی شیرازی مخصوص ماه رمضان

    زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آش سبزی شیرازی حدودا 1 ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد.

    آش سبزی شیرازی را می توانید در وعده های نهار، شام و پیش غذا سرو کنید. این آش مناسب سفره های افطار است.



    دستور پخت آش سبزی شیرازی
    توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5-4 نفر مناسب میباشد.

    مواد لازم برای تهیه آش سبزی شیرازی
    گوشت سردست گوسفندی با استخوان 500 گرم

    سبزی (تره، ترخان، شوید) 400 گرم

    نخود 100 گرم

    عدس 100 گرم

    لوبیا قرمز 100 گرم

    برنج نیم دانه 100 گرم

    پیاز 1 عدد

    پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری

    نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و فلفل قرمز به میزان لازم

    ترخان خشک 2 قاشق غذاخوری

    Vegetable-soup-Shirazi-2.jpg


    طرز تهیه آش سبزی شیرازی
    حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم.آب حبوبات را خالی کرده و دو مرتبه آب تازه روی آنها می ریزیم و با کمی نمک روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند.

    گوشت را در یک قابلمه دیگر با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب روی حرارت قرار می دهیم تا گوشت نیز بپزد. برنج را نیز جداگانه می پزیم.

    سبزی ها را پس از پاک کردن خرد می کنیم و کاملاً تفت می دهیم تا بپزند. پس از اینکه حبوبات کاملاً پخت، آنها را به برنج پخته و سبزی ها اضافه می کنیم.
    گوشت که کاملاً پخت، آن را از قابلمه در می آوریم و استخوان آن را جدا می نماییم و گوشت آن را می کوبیم و به همراه آبش به آش اضافه می کنیم و می گذاریم چند جوش بزند.

    در یک قابلمه کوچک کمی روغن را داغ می کنیم و نیمی از پیاز داغ را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت می دهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و آن را داغ در آش در حال جوشیدن می ریزیم.

    ترخان را نیز خیس می کنیم و خرد می نماییم و به آش اضافه می کنیم. ⅓ از آش را در ظرف دیگری می ریزیم و آن را کاملاً می کوبیم و سپس به آش اضافه می نماییم.

    پس از چند جوش آش کاملاً جا می افتد و می توان آش سبزی شیرازی را در ظرف مناسب کشید و با پیاز داغ تزئین نمود.



    نکته ها :
    بهترین گوشت برای این آش گوشت گردن یا سردست می باشد.

    آش سبزی شیرازی باید تا جایی پخته شود که مواد خوب له شده باشند، می توانید برای سهولت بیشتر بعضی از مواد آش را از شب قبل آماده کنید.

    در مراحل آخر پخت مرتب باید آش را هم بزنید، راز اصلی خوشمزه شدن و کشدار بودن این آش هم زدن آن است.

    می توانید همه مواد آش را با هم خوب بکوبید.

    این آش معمولا بدون پیاز داغ و نعناع داغ سرو می شود. البته در صورت تمایل می توانید از این مواد برای تزئین استفاده نمایید.

    برخی افراد در آش سبزی شیرازی از سیرابی به جای گوشت استفاده میکنند.

    تره باید کمی درشت خرد شود.

    استفاده از لوبیا سفید در آش سبزی شیرازی متداول تر است.

    حبوبات را حتما از شب قبل خیس کرده و آب آن را 2 بار عوض کنید و اگر فراوش کردید آنها را 2 بار پخته و آبش را خالی کرده و بعد بپزید.


    نوش جان


    منابع:نمناک/سوران

    مجله تصویر زندگی
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا