- عضویت
- 2018/11/30
- ارسالی ها
- 6,382
- امتیاز واکنش
- 14,554
- امتیاز
- 898
- سن
- 27
طرز تهیه آش آبغوره تبریزی
یکی از غذاهای محلی و خوشمزه آذربایجان شرقی ، آش آبغوره هست که بیشتر در شهر تبریز طبخ میشه.
غوره خواص زیادی از جمله عطشزدایی، صفرابری و کاهش قند و کلسترول خون داره. بهتون توصیه میکنم حتما این آش را پخته و در کنار خانواده از خوردن اون لـ*ـذت ببرید.
دستور پخت آش آبغوره
خوردن آش آبغوره به دلیل خواص زیادی که داره توسط پزشکان طب سنتی خصوصا برای سم زدایی بدن توصیه شده.
مواد لازم
لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه پخته شده
عدس پخته یک پیمانه
یک پیمانه بلغور و یک پیمانه برنج نیم دونه
سبزی یک کیلو که تره و جعفری فقط غوره اگه فصلش هست نصف پیمانه با خوددابغور چاشنیش
پیاز داغ مقداری
گوجه رنده شده ۴ تا
رب دوقاشق
اب قلم مقداری
طرز تهیه
پیاز داغ و لوبیا و عدس و برنج و بلعور با هم میگذاریم تا پخته بشه.
کمی که پخت سبزی و آب قلم را اضافه می کنیم. بعد گوجه رنده شده و رب و غوره های دون شده با کمی فلفل تفت داده تو روغن را اضافه می کنیم تا آشمون جا بیفته.
وقتی جا افتاد به آش نعنا داغ اضافه می کنیم. یه جوش که خورد خاموش می کنیم.
به میزان دلخواه ابغوره اضافه می کنیم. ترشی به ذایقه خودتون بستگی داره که زیاد یا کم باشه.
نوش جون
نکاتی در مورد تهیه آش آبغوره
در این آش میتوانید از کوفته ریزههایی که با گوشت چرخکرده آماده نمودهاید استفاده نمایید.
در صورتی که از آبغوره تازه استفاده میکنید، 200 میلیلیتر و اگر آبغوره شما مانده است و مقدار اسیدیته آن بیشتر شده است، مقدار آن را بنا به ذائقه خود نصف نمایید.
زردچوبه ذکر شده در مواد لازم را با پیازداغ تفت دهید و سپس به آش بیفزایید.
در صورت تمایل به ادویهها در غذا میتوانید یک قاشق چایخوری ادویه کاری نیز به آش اضافه کنید.
می توانید به تره و جعفری، مقداری گشنیز،نعناع و ترخون هم اضافه کنید.
لوبیا را از حداقل ۶ ساعت قبل خیس کرده و چند بار آبش را عوض می کنیم تا نفخ احتمالی بر اثر خوردن آن به حداقل برسد. سپس درون قابلمه آبپز نموده و آبکش می نمائیم.
گوجه فرنگی ها را به صورت درشت رنده می نمائیم.
برخی به جای لوبیا چشم بلبلی، از لپه نیز استفاده می کنند.
گاهی داخل این آش مقداری غوره یا “غوره غوره” (نوعی غوره نگهداری شده در آبغوره نیز در انتهای پخت) به این آش می افزایند. که برای کسانی که مزه ترش را دوست دارند، بسیار لذیذ می باشد. در آن صورت بهتر است که آبغوره حذف و با میزان آن کمتر شود.
برخی مقداری آلوچه نیز به آش آبغوره اضافه می کنند.
منبع:کانال آشپزی سپیده-موسی زاده
مجله تصویر زندگی
یکی از غذاهای محلی و خوشمزه آذربایجان شرقی ، آش آبغوره هست که بیشتر در شهر تبریز طبخ میشه.
غوره خواص زیادی از جمله عطشزدایی، صفرابری و کاهش قند و کلسترول خون داره. بهتون توصیه میکنم حتما این آش را پخته و در کنار خانواده از خوردن اون لـ*ـذت ببرید.
دستور پخت آش آبغوره
خوردن آش آبغوره به دلیل خواص زیادی که داره توسط پزشکان طب سنتی خصوصا برای سم زدایی بدن توصیه شده.
مواد لازم
لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه پخته شده
عدس پخته یک پیمانه
یک پیمانه بلغور و یک پیمانه برنج نیم دونه
سبزی یک کیلو که تره و جعفری فقط غوره اگه فصلش هست نصف پیمانه با خوددابغور چاشنیش
پیاز داغ مقداری
گوجه رنده شده ۴ تا
رب دوقاشق
اب قلم مقداری
طرز تهیه
پیاز داغ و لوبیا و عدس و برنج و بلعور با هم میگذاریم تا پخته بشه.
کمی که پخت سبزی و آب قلم را اضافه می کنیم. بعد گوجه رنده شده و رب و غوره های دون شده با کمی فلفل تفت داده تو روغن را اضافه می کنیم تا آشمون جا بیفته.
وقتی جا افتاد به آش نعنا داغ اضافه می کنیم. یه جوش که خورد خاموش می کنیم.
به میزان دلخواه ابغوره اضافه می کنیم. ترشی به ذایقه خودتون بستگی داره که زیاد یا کم باشه.
نوش جون
نکاتی در مورد تهیه آش آبغوره
در این آش میتوانید از کوفته ریزههایی که با گوشت چرخکرده آماده نمودهاید استفاده نمایید.
در صورتی که از آبغوره تازه استفاده میکنید، 200 میلیلیتر و اگر آبغوره شما مانده است و مقدار اسیدیته آن بیشتر شده است، مقدار آن را بنا به ذائقه خود نصف نمایید.
زردچوبه ذکر شده در مواد لازم را با پیازداغ تفت دهید و سپس به آش بیفزایید.
در صورت تمایل به ادویهها در غذا میتوانید یک قاشق چایخوری ادویه کاری نیز به آش اضافه کنید.
می توانید به تره و جعفری، مقداری گشنیز،نعناع و ترخون هم اضافه کنید.
لوبیا را از حداقل ۶ ساعت قبل خیس کرده و چند بار آبش را عوض می کنیم تا نفخ احتمالی بر اثر خوردن آن به حداقل برسد. سپس درون قابلمه آبپز نموده و آبکش می نمائیم.
گوجه فرنگی ها را به صورت درشت رنده می نمائیم.
برخی به جای لوبیا چشم بلبلی، از لپه نیز استفاده می کنند.
گاهی داخل این آش مقداری غوره یا “غوره غوره” (نوعی غوره نگهداری شده در آبغوره نیز در انتهای پخت) به این آش می افزایند. که برای کسانی که مزه ترش را دوست دارند، بسیار لذیذ می باشد. در آن صورت بهتر است که آبغوره حذف و با میزان آن کمتر شود.
برخی مقداری آلوچه نیز به آش آبغوره اضافه می کنند.
منبع:کانال آشپزی سپیده-موسی زاده
مجله تصویر زندگی