نان سوروک

کوثر فیض بخش

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/03/08
ارسالی ها
1,036
امتیاز واکنش
46,628
امتیاز
916
سن
21
محل سکونت
Tehran
نان سوروک یک نوع نان روغنی است که در استان یزد تهیه می‌شود.

دستور شماره یک
نان سوروک نان بسیار خوشمزه و سالمی است چون با روغن کنجد درست می‌شود مخصوصاً اگر داغ باشد ولی سردش هم خوشمزه است.

در اصل روی آن شکر می‌ریختند ولی برخی آن را با پنیر و سبزی دوست دارند.

مواد لازم:

آرد نان سنگک یک کیلو و صد گرم
آب دو لیوان
شکر یک قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چای‌خوری
تخم گشنیز ۳ قاشق غذاخوری
گل‌رنگ یک قاشق غذاخوری
مایه خمیر ۲۰ گرم
روغن کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه:

ابتدا یک قاشق شکر و مایه خمیر را با آب ولرم (حدود نصف استکان) مخلوط می‌کنیم. سپس کمی آرد به آن اضافه می‌کنیم و آن را در محیط گرم به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم تا حجم آن سه برابر شود.

آرد و آب و نمک را مخلوط می‌کنیم.

گل‌رنگ و تخم گشنیز را آسیاب می‌کنیم (البته نه در حدی که پودر شود) و به آن اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم.

در آخر مایه خمیر را به آن اضافه می‌کنیم. در این موقع به جان خمیر می‌افتیم حدود ده دقیقه آن را ورز می‌دهیم. در کنار دستمان آرد اضافه می‌گذاریم تا اگر نیاز شد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد از آن استفاده کنیم.

بعد روی آن را می‌کشیم و در جای گرم (مثلاً زیر پتو) قرار می‌دهیم.

حدوداً یک ساعت بعد به آن سری می‌زنیم اگر جای انگشت‌مان روی خمیر ماند یعنی ورآمده است. بعد مجدداً خمیر را ورز می‌دهیم و چانه می‌گیریم و مجدداً نیم ساعت دیگر کنار می‌گذاریم تا وربیاید. با وردنه چانه‌ها را با ضخامت حدود نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم. روغن کنجد (همان روغن ارده است) را در تابه می‌ریزیم تا داغ شود و نان را در ماهیتابه می‌اندازیم. وقتی یک طرف آن طلایی شد آن را بر می‌گردانیم. صبر می‌کنیم تا سمت مقابل هم طلایی شود.

در قدیم وسط نان را کمی شکر می‌ریختند ولی بدون شکر با پنیر هم خیلی خوشمزه است.

دستور شماره دو
طرز تهیه:

ابتدا یک قاشق شکر و مایه خمیر را با آب ولرم (حدود نصف استکان) مخلوط می‌کنیم. سپس کمی آرد به آن اضافه می‌کنیم و آن را در محیط گرم به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم تا حجم آن سه برابر شود آرد و آب و نمک را مخلوط می‌کنیم. گل‌رنگ و تخم گشنیز را آسیاب می‌کنیم (البته نه در حدی که پودر شود) و به آن اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم در آخر مایه خمیر را به آن اضافه می‌کنیم. در این موقع به جان خمیر می‌افتیم حدود ده دقیقه آن را ورز می‌دهیم. در کنار دستمان آرد اضافه می‌گذاریم تا اگر نیاز شد تا زمانی که خمیر به دست نچسبد از آن استفاده کنیم بعد روی آن را می‌کشیم و در جای گرم (مثلاً زیر پتو) قرار می‌دهیم. حدوداً یک ساعت بعد به آن سری می‌زنیم اگر جای انگشت‌مان روی خمیر ماند یعنی ورآمده است. بعد مجدداً خمیر را ورز می‌دهیم و چانه می‌گیریم و مجدداً نیم ساعت دیگر کنار می‌گذاریم تا وربیاید. با وردنه چانه‌ها را با ضخامت حدود نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم. روغن کنجد (همان روغن ارده است) را در تابه می‌ریزیم تا داغ شود و نان را در ماهیتابه می‌اندازیم. وقتی یک طرف آن طلایی شد آن را بر می‌گردانیم. صبر می‌کنیم تا سمت مقابل هم طلایی شود.
 

برخی موضوعات مشابه

تاپیک قبلی
تاپیک بعدی
بالا