- عضویت
- 2015/09/05
- ارسالی ها
- 9,323
- امتیاز واکنش
- 41,933
- امتیاز
- 1,139
نکاتی برای کاهش احتباس آب در بدن
افزایش موقت وزن آب، اغلب میتواند با چند تغییر ساده در رژیم غذایی کنترل شود. اگرچه شرایط پزشکی و داروهای خاصی نیز وجود دارند که باعث احتباس مایعات میشوند. بنابراین اگر بطور مکرر یا طولانی مدت، دچار افزایش وزن آب هستید، با پزشکتان صحبت کنید.
۱. مصرف نمک را کمتر کنید
از مواد غذایی استفاده کنید که تا حد ممکن به حالت طبیعیشان نزدیک باشند، زیرا هرچه غذا بیشتر فراوری شده باشد، به احتمال زیاد، سدیم بیشتری دارد. از میان وعدههای شور، سوپها، ادویهها و سسها و همچنین از نمکدان در هنگام پخت و پز و روی میز غذا کمتر استفاده کنید.
۲. مصرف شیرینیها و نشاستههای تصفیه شده را کاهش دهید
بجای کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند نان سفید، پاستای معمولی و برنج سفید، از انواع غلات کامل استفاده کنید. زیرا هضم آنها بیشتر طول میکشد و وقتی آنها را میخورید، کمتر باعث افزایش شدید قند خون و انسولین میشوند. بجای نوشیدنیهای شیرین، از آب یا چای استفاده کنید.
۳. مقدار زیادی آب بنوشید
بنظر میآید که این کار، آخرین کاری باشد که بخواهید انجام دهید؛ یعنی در حالیکه احساس میکنید بدنتان بیش از حد مایع دارد، مایعات بیشتری وارد آن کنید! اما نوشیدن مایعات، کمک میکند تا آب و نمک اضافی، از بدنتان خارج شود. روزی ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید.
۴. پتاسیم مصرف کنید
پتاسیم، نقش مهمیدر حفظ تعادل مایعات بدن ایفا میکند، و باید با سدیم در یک تعادل مناسب باشد. پتاسیم به وفور در میوهها و سبزیجات یافت میشود، اما اکثر مردم، پتاسیم کافی از رژیم غذاییشان دریافت نمیکنند. سعی کنید که در هر میان وعده یا وعدهی اصلی، یک واحد میوه یا سبزی مصرف کنید.
افزایش موقت وزن آب، اغلب میتواند با چند تغییر ساده در رژیم غذایی کنترل شود. اگرچه شرایط پزشکی و داروهای خاصی نیز وجود دارند که باعث احتباس مایعات میشوند. بنابراین اگر بطور مکرر یا طولانی مدت، دچار افزایش وزن آب هستید، با پزشکتان صحبت کنید.
۱. مصرف نمک را کمتر کنید
از مواد غذایی استفاده کنید که تا حد ممکن به حالت طبیعیشان نزدیک باشند، زیرا هرچه غذا بیشتر فراوری شده باشد، به احتمال زیاد، سدیم بیشتری دارد. از میان وعدههای شور، سوپها، ادویهها و سسها و همچنین از نمکدان در هنگام پخت و پز و روی میز غذا کمتر استفاده کنید.
۲. مصرف شیرینیها و نشاستههای تصفیه شده را کاهش دهید
بجای کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند نان سفید، پاستای معمولی و برنج سفید، از انواع غلات کامل استفاده کنید. زیرا هضم آنها بیشتر طول میکشد و وقتی آنها را میخورید، کمتر باعث افزایش شدید قند خون و انسولین میشوند. بجای نوشیدنیهای شیرین، از آب یا چای استفاده کنید.
۳. مقدار زیادی آب بنوشید
بنظر میآید که این کار، آخرین کاری باشد که بخواهید انجام دهید؛ یعنی در حالیکه احساس میکنید بدنتان بیش از حد مایع دارد، مایعات بیشتری وارد آن کنید! اما نوشیدن مایعات، کمک میکند تا آب و نمک اضافی، از بدنتان خارج شود. روزی ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید.
۴. پتاسیم مصرف کنید
پتاسیم، نقش مهمیدر حفظ تعادل مایعات بدن ایفا میکند، و باید با سدیم در یک تعادل مناسب باشد. پتاسیم به وفور در میوهها و سبزیجات یافت میشود، اما اکثر مردم، پتاسیم کافی از رژیم غذاییشان دریافت نمیکنند. سعی کنید که در هر میان وعده یا وعدهی اصلی، یک واحد میوه یا سبزی مصرف کنید.