گل و گیاه ♡ ❥ ♥گیاهان دارویی♡ ❥ ♥

օɾἶεղէმl ցἶɾl

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/04/07
ارسالی ها
2,448
امتیاز واکنش
7,933
امتیاز
646
محل سکونت
اصفهان
ختمی

گیاه بومی مناطق شرق مدیترانه است .گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن به حدود 2 متر می رسد ساقه آن از کرکهای ریز که به رنگ خاکستری می باشد پوشیده شده است .برگهای ختمی دندانه دار ، پهن و مانند قلب می باشد . گلهای آن درشت به رنگ سفید مایل به قرمز یا ارغوانی است که بصورت دسته های سه تایی در اواخر تابستان ظاهر می شود .ختمی به علت داشتن گلهای زیبا به صورت گیاه زینتی در باغچه ها کاشته می شود . تمام قسمتهای این گیاه استفاده طبی دارد .


ترکیبات شیمیایی:


ختمی دارای لعاب و موسیلاژ زیادی است .این گیاه دارای مواد نشاسته ای ، چربی ، اسانس ، آنتوسیانین Anthocyanin ، آل تئین Altheine ، دای اکسی بنزوئیک اسید DIoxybenzoic Acid و سیانیدینCyanidin می باشد .


خواص داروئی:


ختمی از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و بطور کلی روی تمام اعضای بدن مخصوصا روده ها ، ریه ها ، معده ، کلیه ها و مثانه موثر است .


خواص گل ختمی



  1. ملین و برطرف کننده یبوست است .
  2. بیماریهای تنفسی را برطرف می کند.
  3. سرفه های خشک را از بین می برد .
  4. برای رفع گلو درد جوشانده گل ختمی را غرغره کنید .
  5. عادت ماهیانه را منظم می کند .



خواص ریشه ختمی



  1. ناراحتی های پوستی را برطرف می کند و پوست را نرم می سازد .
  2. سرفه های خشک را از بین می برد.
  3. تب راپائین می آرود .
  4. اسهال خونی را شفا می بخشد .
  5. ادرار را زیاد می کند.
  6. کمی ترشحات عادت ماهیانه را برطرف می کند.
  7. تورم را رفع می کند.
  8. ناراحتی های دستگاه ادراری را برطرف می کند.
  9. قند خون را تنظیم می کند.



خواص برگ ختمی



  1. ضماد برگ ختمی در برطرف کردن دمل ها و ورم پستان و ورم معده موثر است .
  2. برای التیام شکستگی ها ، برگ ختمی را بصورت ضماد درآورده و روی محل شکستگی بگذارید .
  3. ضماد برگ ختمی در برطرف کردن درد سیاتیک مفید است .
  4. رعشه را برطرف می کند.
  5. ورم بناگوش را با ضماد برگ ختمی درمان کنید.



طرز استفاده:



  1. خیسانده ریشه ختمی : 10 گرم ریشه ختمی را پوست کنده و خرد کرده و در یک لیتر آب سرد خیس کنید و پس از 8 ساعت آنرا صاف کرده و نگهداری کنید این مایع در رفع اسهال خونی بسیار موثر است .
  2. دم کرده ختمی :در حدود 20 گرم ریشه ختمی را تمیز کرده و خرد کنید و آنرا در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید بماند تا سرد شود سپس آنرا صاف کرده و با عسل مخلوط کنید .
  3. دم کرده گل ختمی :20 گرم گل خشک شده ختمی را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید بماند تا سرد شود سپس آنرا با قند یا عسل شیرین بکنید .
  4. محلول شستشوی چشم : نیم گرم گل خشک ختمی را در 150 گرم آب ریخته و به مدت 5 دقیقه بگذارید بجوشد سپس آنرا سرد کنید و 5 قطره الـ*کـل کامفه در آن بریزید.

مضرات :ختمی گیاه مفید و بی ضرری است فقط زنان باردار و مادران شیرده باید از زیاد خوردن آن پرهیز کنند .کسانیکه سرد مزاج هستند باید ختمی را با عسل بخورند
 
  • پیشنهادات
  • օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    250px-Gentiana-verna2.jpg



    چون اولین بار پادشاه روم بنام جنتیوس که در سالهای 167-180 قبل از میلاد حکومت می کرد بوسیله این دارو شفا یافت نام آنرا جنطیانا گذاشتند . محمد بن زکریای رازی پزشک مشهور ایرانی نیز از این گیاه برای مداوای بسیاری از امراض استفاده می کرد . کوشاد گیاهی است علفی ، چند ساله و بسیار زیبا ، دارای ساقه ای استوانه ای و سبز که بلندی آن به حدود 1/5 متر می رسد . این گیاه بحالت خودرو در دشت ها و کوهستانهای اروپا و آُسیا می روید . برگهای کوشاد سبز رنگ ، نوک تیز و مثلثی است که دو برگ با هم بوسیله دمبرگ کوتاهی به ساقه چسبیده اند و برگهای بالای ساقه بدون دمبرگ می باشد . گلهای آن زرد رنگ بوده که به تعداد زیاد در اواخر بهار در کنار برگهای ظاهر می شود . از نظر طبی ریشه این گیاه قسمت مورد استفاده آن است . این ریشه ضخیم ، گوشتی و برنگ زرد تیره و یا قهو ه ای قرمز بوده که دارای طعمی بسیار تلخ و بویی نامطبوع است . برای مصارف طبی ریشه کوشاد باید اقلا سه ساله باشد تا اثر داشته باشد .


    ترکیبات شیمیایی:

    کوشاددارای ماده ای شیمیایی بنام آماروجنتین می باشد که بسیار تلخ است . بطوریکه اگر این ماده را با 5000 قسمت آب مخلوط کنیم هنوز هم طعم تلخ آن حس می شود . ترکیبات دیگر این گیاه بشرح زیر می باشد : جنتوپیکرین ، جنتوپیکروزید ، جنتامارین ، جتی سین ، اسید جنتی سیک و جنتونوسید . کوشاد همچنین دارای مقدری تانن ، اسانس ، پکتین و چربی می باشد.


    خواص داروئی:


    کوشاد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.

    1. اشتها را تحـریـ*ک می کند .
    2. کوشاد گلبولهای قرمز و سفید خون را زیاد می کند بنابراین برای معالجه کم خونی و بیماریهای عفونی بکار می رود .
    3. اثر ضد تورم درد و برای رفع آرتروز و رماتیسم مصرف می شود.
    4. تب بر است.
    5. بیماری مالاریا را برطرف می کند .
    6. درد نقرس را برطرف می کند.
    7. حرارت و رطوبت را زا بدن خارج می سازد .
    8. فشار خون را پائین می آورد.
    9. ناراحتی های کبدی را برطرف می کند.
    10. تقویت کننده معده و بدن است.
    11. اختلالات عادت ماهیانه را درمان می کند.
    12. گرفتگی روده ها را باز می کند .
    13. ادرار آور است .
    14. ضماد کوشا با سرکه برای از بین ژبردن لکه های پوست مفید است.
    15. عصاره این گیاه مسکن تمام دردها است.
    16. ورم طحال را برطرف می کند.
    17. خون را تصفیه و تمیز می کند.
    18. درمان کننده زردی و یرقان است.



    طرز استفاده:

    مقدار 20 گرم ریشه خرد شده کوشا را در یک لیتر آبجوش ریخته بگذارید برای مدت 20 دقیقه بآرامی بجوشد ، سپس آنرا صاف کنید . مقدار مصرف این جوشانده یک فنجان قبل از هر غذا است . دم کرده : مقدار 5 گرم ریشه کوشاد را در یک لیتر آبجوش ریخته و بگذارید چند ساعت بمانذ . سپس آنرا صاف کرده و استفاده کنید . تنطور : این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریداری کنید . مقدار مصرف آن 10-15 قطره همراه با آب سه بار در روز است .

    مضرات :
    مصرف بیش از حد کوشاد ممکن است باعث تحـریـ*ک معده و بوجود آوردن حالت استفراغ و دل بهم خوردگی شود . زنان باردار و مادران شیر ده نباید از این گیاه استفاده کنند .
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    مارچوبه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا چند متر می رسد و دارای شاخه های نسبتا چوبی و صاف می باشد . مارچوبه بصورت وحشی در اکثر نقاط دنیا می روید برگهای آن فلسی شکل بوده که از کنار آنها شاخه هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های 3 تا 8 تائی خارج می شود . بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها می کارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند .این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد که مارچوبه را نشان می دهد .مارچوبه را می توان بصورت مختلف مصرف کرد . باید مارچوبه را با کمی آب و حرارات کم در ظرف های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده کنید زیرا دارای ویتامین و املاح می باشد . وقتیکه مارچوبه می خرید دقت کنید تازه باشد . شاخه های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوک آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوک آن باز باشد نشانه این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است .

    ترکیبات شیمیایی:

    مارچوبه دارای آسپاراژین و کونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیک ، آسپاراگوز ، و اسید سوکسی نیک می باشد دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است . درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است .


    خواص داروئی:

    از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشک است بنابراین آنهایی که سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی که گرم مزاج هستند باید آنرا با سرکه بخورند .مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است.

    1. خوردن آن دید چشم را تقویت می کند.
    2. برای تقویت نیروی جنـ*ـسی مفید است.
    3. ضعف مثانه را برطرف می کند.
    4. برای تقویت قلب مفید است.
    5. ملین است و یبوست را برطرف می کند.
    6. تب بر است.
    7. مارچوبه بعلت داشتن کلروفیل خونساز است و کسانیکه کم خون هستند باید از آن استفاده کنند .
    8. مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند.
    طرز استفاده: برای نگاهداری مارچوبه آنرا در پارچه های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشکی آنرا از بین میبرد مارچوبه را نیز می توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه کرد . مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم کرده آن است دم کرده مارچوبه را به این صورت تهیه کنید :چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بکشد . از این دم کرده بمقدار دو تا سه فنجان در روز برای تسکین و آرامش قلب استفاده کنید .

    مضرات : مارچوبه را نباید آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف کنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست .
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    چغندر یکی از گیاهان دو لپه میباشد. خانواده چغندر که نام علمی آن chenopodiaceae است، با حدود 105 جنس و 1400 گونه و دارای پراکندگی وسیع در سطح دنیاست و از نظر تنوع و تعداد گونهها ، دومین مقام را بین خانوادههای گیاهی دنیا دارد. خانواده chenopodiaceae از خانوادههای بزرگ در ایران و دارای پراکندگی وسیعی در اکثر نقاط کشور ، بخصوص در مناطق شور ، از خاکهای شورها و بیابانها ، تا سواحل شور دریاها و دریاچههای شور (دریای خزر ، خلیج فارس ، دریاچه نمک و ...) میباشد. اغلب گیاهان این خانواده ، هالوفیت و پساموفیت هستند و دارای اهمیت اکولوژیکی فراوان و همچنین اهمیت اقتصادی میباشند. اغلب گیاهان هالوفیت که پوشش گیاهی کویرهای ایران را تشکیل میدهند، به خانواده chenopodiaceae تعلق دارند.



    chenopodiaceae3.JPG


    مشخصات گیاه شناسی

    گیاهان خانواده Chenopodiaceae عمدتا علفی و یکسالهاند ولی در میان آنها انواع چند ساله ، درختچهای و بندرت درختی هم مشاهده میشود. بسیاری از اعضای این خانواده ، دارای ساقههای گوشتی و آبدار ، . شبیه کاکتوسها هستند. تعداد معدودی از گیاهان این خانواده ، بالا روندهاند. برگهای گیاهان خانواده چغندر ، اغلب ساده و در بسیاری از آنها بسیار ریز و فلس مانند و یا تحلیل رفته هستند. اکثر اعضای این خانواده ، تک پایه و برخی از آنها دو پایه میباشند. گل آذین ، گرزنهای مجتمع و کوچک و گاه سنبله دم گربهای است که در مسیر تکامل در این خانواده ، تغییر از گل آذین گرزن دو سویه به گرزن یک سویه و سپس به گل آذینهای کروی و فشرده مشاهده میشود.

    گلها دو جنـ*ـسی و یا تک جنـ*ـسی و دارای 5 کاسبرگ معمولا گوشتی و فاقد گلبرگ هستند. گلهای برهنه (فاقد گلبرگ و کاسبرگ) نیز در این گیاهان دیده میشود. گلها عمدتا 5 پرچم دارند که گاه به 2 یا 3 پرچم کاهش یافته است. مادگی معمولا 5 برچهای و گاه 3 - 2 برچهای و تخمدان در همه اعضای خانواده ، تک خانهای و فوقانی و دارای یک تخمک است. میوه در گیاهان خانواده Chenopodiaceae معمولا فندقه است و اغلب بالههای رنگینی دارند که از رشد کاسبرگها بوجود آمدهاند. دانهها دارای نشاسته ، دو و بندرت سه لپهای ، و دارای رویان خمیدهاند و رویش دانهها به صورت رو زمینی است (لپهها همراه با ساقهچه از خاک بیرون میآیند.)



    chenopodiaceae2.JPG


    خواص دارویی

    مفیدترین و بهترین اعضای چغندر برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است. خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه میکند. برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند. جهت درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است. آب برگ چغندر برای جهت درد مفاصل ونقرس سودمند است. خوردن آب برگ آن جهت سردرد و دندان درد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.

    مالیدن برگ پخته چغندر پس از سرد شدن درمان سوختگی آتش و آب جوش است و آفتاب زدگی را معالجه میکند. چغندر به علت داشتن ارسنیک و روبیدیوم از بیماری جذام جلوگیری میکند. و به علت داشتن فسفر غذای مغز بوده و نیروی حافظه را زیاد میکند. اعصاب و استخوان بندی را تقویت میکند. برای درد کلیه مفید است. آب لبو برای بهبود التهاب مثانه ، رفع یبوست و بیماریهای پوستمصرف میشود. بو داده پوست ریشه چغندر را میتوان مانند قهوه دم کرد و نوشید.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    Cichorium1.JPG


    این گیاه از خانواده کلاپرکها (Compositeae) میباشد. دو گونه آن مورد استفاده قرار میگیرد یکی سیکوریوم اندیووم یا کاسنی فری و دیگری سیکوریوم انتیموس یا کاسنی وحشی. این دو نوع کاسنی از نظر رنگ و طرز مصرف متفاوت بوده ولی هر دو گیاهی دو ساله هستند که در سال اول تولید برگ یا ریشه ضخیم نموده و در سال دوم گل کرده و بذر میدهند. اگر بذر انواع کانی زود کاشته شود در همان سال اول بذر خواهند داد و برگ و ریشه آنها برای مصرف به عنوان سبزی قابل استفاده نخواهد بود.


    مشخصات گیاهشناسی کاسنی

    کاسنی فری دارای برگهای تقریبا گرد با بریدگیهای زیاد در کنارههای برگ میباشد و این برگها پیچیده و مجعد است به همین دلیل ما آن را کاسنی فری نامیدهایم. ریشه کاسنی فری باریک است. در کاسنی تلخ یا وحشی برگها کشیده هستند یعنی عرض برگ نسبت به طول آن خیلی کمتر است رنگ برگ تیره و کناره آن کامل میباشد یعنی فاقد بریدگی است. ریسه کاسنی تلخ مانند ریشه هویج ضخیم و طول آن به 25 تا 30 سانتیمتر میرسد و این ریشه است که در پارهای از ممالک پس از خشک کردن و بو دادن به جای قهوه مصرف میشود.


    خواص دارویی

    1- کلیه قسمتهای کاسنی مورد استفاده دارویی دارد.

    2- ریشه و برگ آن اثر قوی و مخصوصاً مقوی معده، مدر، تصفیه کننده خون، ملین، صفرابر و تب بر دارد.

    3- از کاسنی به عنوان اشتها آور، درمان قوانج کبدی و نارسایی اعمال کبد استفاده می شود.

    4- کاسنی همچنین در دفع رسوبات ادراری، عفونت مجاری ادرار و درمان نقرس و رماتیسم اثر معالج دارد.

    5- طبق نظر حکمای سنتی طبیعت کاسنی سرد است.

    6- توصیه شده که برگهای کاسنی به صورت نشسته مصرف گردد، زیرا بر اثر شستشو به میزان قابل توجهی از مواد موثره آن شسته و کاهش می یابد.

    7- ریشه کاسنی اثر قاطع در رفع ورم و التهابهای لثه دارد.

    8- اثر میکروب کشی آن از آنتی بیوتیکها قویتر ذکر شده است.

    9- ریشه های ضخیم کاسنی را پس از خشک کردن و به عمل آوردن، به عنوان قهوه در برخی از موارد به همراه قهوه مصرف می کنند. این نوشیدنی در فرانسه به نام قهوه شیکوری معروف، گران قیمت و طرفداران خاص خود را دارد.

    10- کاسنی را برای زردی و یرقان هم توصیه نموده اند.

    11- کاسنی به عنوان دوست کبد شهرت دارد و عرق آن هر چه تلخ تر باشد مفید تر است
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    nokhod.jpg


    نخود گیاهی است یکساله و از خانواده حبوبات که بلندی بوته آن به حدود 30 سانتیمتر می رسد .

    ساقه این گیاهپ پوشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مرکب از 13 تا 17 برگچه کوچک و دندانه دار می باشد . گلهای آن سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی بطورتک تک بر روی ساقه قرار درد . میوه آن بصورت نیام و غلاف آن کوچک ،متورم و نوک تیز بطول 2 تا 3 سانتیمتر است که در آن یک دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار درد .

    نخود یکی از حبوبات مغذی و انرژی زا و پرمصرف است.


    ترکیبات شیمیایی:


    نخود همچنین دارای مقدر بسیار کمی ارسنیک ، اسید اگزالیک ، اسید استیک و اسید مالیک و املاح کمیابی نظیر بر ، لیتیوم و مس است . ضمنا دارای موادی مانند لسیتین ، گالاکتان ، ساکاروز،دکستروز و سلولز در نخود وجود دارد.


    خواص داروئی:


    نخود بعلت درا بودن اسید های آمینه مختلف ،ویتامین ها و مواد معدنی غذای بسیار خوبی است .

    نخود از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و با همه خواص بیشماری که درد نفاخ و دیر هضم می باشد و نباید در خوردن آن افراط کرد .


    1. نخود کمی ملین است.
    2. نخود اثر ادرار آور و قاعده آور درد
    3. نخود کرم کش است .
    4. برای برطرف کردن درد سـ*ـینه وریه بای نخود را با کمی نمک پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .
    5. روغن نخود برای تقویت مو موثر است شب ها آن را به سر بمالید و صبح مو را بشوئید .
    6. روغن نخود را اگر به سر بمالید سردرد را شفا می دهد .
    7. روغن نخود را بر روی دندانی که درد می کند بمالید درد را برطرف خواهد کرد .
    8. روغن نخود را اگر به زیرشکم بمالید برای تقویت نیروی جنـ*ـسی موثر است .
    9. افراد گرم مزاج باید نخود را با سکنجبین بخورند تا از نفخ شکم جلوگیری کند.
    10. نخود را می توان برای دفع رسوبات ادراری و درمان زردی بکار برد.
    11. نخود درمان کننده قولنج های کلیوی است.
    12. نخود را بصورت در دارو روی رخم های چرکین بگذارید آنها را باز کرده و الیتام می دهد.

    یکی از غذاهای مغذی که سرشار از پروتیئن های گیاهی ، ویتامین ها و مواد معدنی است هموس می باشد که در کشورهای عربی جزو غذاهای اصلی آنهاست .گیاه خواران آن را جانشین گوشت می کنند این غذا از نخود پخته و کره کنجد که تاهینی نامیده می شود درست می شود.

    طرز استفاده:طرز تهیه هموس بقرار زیر است :

    حدود 300 گرم نخود را کاملا بپزید که نرم شود و تقریبا آب آن تمام شود . آب دو لیمو ترش را بگیرید و با نخود پخته داخل مخلوط کن برقی بریزد که کاملا له شود . سپس مقدر 100 گرم کره کنجد و یک چهارم سیر له شده و جعفری و نمک و مقداری هم روغن زیتون بآن اضافه کرده و همه را بهم بزیند تا کاملامخلوط شود .

    هموس را می توانید بصورت سرد برای ساندویج استفاده کنید . هموس حتی چاشت خوبی برای بچه هاست که به مدرسه می روند .
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    isem8206.jpg




    ترکیبات شیمیایی

    بادام زمینی دارای موادی مانند آراشین Arachin ، کوناراشین Conarachin ، چربی ، پروتئین و ویتامینهای مختلف است. بادام زمینی بسته به محل کشت آن بین 40 تا 50 درصد روغن دارد که به نام روغن آراشین معروف است. این روغن از اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید استئاریک ، اسید پالمتیک و اسیدهای جرب اشباع نشده مانند اسید لینوئیک تشکیل شده است. مقدر چربیهای اشباع شده در روغن آراشین تقریبا 30 درصد میباشد. برای تهیه روغن آراشین ابتدا پوسته آن را شکسته و دانهها را جدا میکنند.

    peanuts2.jpg



    سپس پوسته نازک قرمز رنگ را نیز خارج کرده و دانهها را در ماشینهای مخصوصی خرد کرده و به صورت خمیری درمیآورند و بعد آنرا در دستگاه فشار ریخته و بدون استفاده از حرارت روغن آنرا با فشار خارج میکنند که به نام روغن فشار اول معروف است. برای بدست آوردن روغن فشار دوم ، باقیمانده خمیر فشار اول را ابتدا با آب مخلوط کرده و میگذارند مدتی بماند و سپس در دستگاه فشار قرار داده و روغن فشار دوم را از آن تهیه میکنند. از باقیمانده فشار دوم تحت اثر گرما روغنی بدست میآید که به نام روغن فشار سوم معروف است و فقط به مصرف صابونسازی میرسد. روغن آراشین دارای بو و طعمی ملایم و به رنگ زرد روشن میباشد.



    Long_Peanut.jpg


    خواص داروئی

    بادام زمینی از نظر طب قدیم ایران متعادل است. چون بادام زمینی دارای پروتئین میباشد بنابراین از نظر غذایی بسیار مهم است.

    • برای تقویت ریه و طحال مفید است.
    • کلسترول خوب خون را بالا میبرد.
    • درد معده را از بین میبرد.
    • نرم کننده سـ*ـینه است.
    • سرفه خشک را برطرف میکند.
    • شیر را در مادران شیرده زیاد میکند.
    • ملین است.
    • بسیار مقوی است.
    • برای تقویت قوای دماغی مفید است.
    • به هضم غذا کمک میکند.

    طرز تهیه کره بادام زمینی

    500 گرم بادام زمینی پوست کنده را با مقداری آب مخلوط کرده و بجوشانید تا کمی پخته شود ولی له نشود سپس 400 گرم روغن نارگیل را به آن اضافه کرده و در داخل مخلوط کن برقی ریخته تا کاملا به صورت کره درآید. سپس کمی نمک به آن اضافه کنید. کره بادام زمینی را میتوان بدون استفاده از روغن نارگیل هم تهیه کرد. کافی است که به جای روغن نارگیل آب اضافه کنید.

    مضرات

    بادام زمینی با اینکه غذای بسیار مقوی و خوبی است به علت اینکه دارای روغنهای اشباع شده میباشد کلسترول خون را بالا بـرده و باعث تصلب شرائین میشود. بنابراین آنهایی که دارای بیماری قلبی بوده و یا کلسترول خونشان بالا است باید از خوردن آن خودداری کنند. اگر کره بادام زمینی میخرید دقت کنید که تازه و از کارخانه مطمئن باشد زیرا در بعضی موارد بادام زمینی و یا کره آن در اثر عدم دقت در تولید ، آلوده به قارچ سمی آفلاتوکسین Aflatoxin میشود که سرطانزا بوده و باعث سرطان کبد میشود.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    علف هفتبند (polygonome) گیاهی است یکساله و دارای ساقه خوابیده که طول آن به 50 سانتیمتر میرسد. برگهای آن ریز ، نوک تیز و گلهای آن ریز و کوچک و به رنگ صورتی است. این گیاه در اکثر نواحی آسیا ، اروپا و آفریقا و آمریکا میروید و در مقابل عوامل خارجی بسیار مقاوم است. بطوری که حتی اگر لگدمال شود باز هم از بین نمیرود. علف هفت بند در چمنزارها ، کنار جادهها ، اراضی متروک و خرابهها ، مناطق سایه در و بین تخته سنگها میروید. این گیاه در اکثر نقاط ایران نیز وجود دارد.



    polygonaceae1.JPG


    ترکیبات شیمیایی

    علف هفتبند دریا اسید پوگیلونیک ، اسید اگزالیک ، آرابینوسید ، اسانس ، مواد رزینی ، مواد قندی و موسیلاژ میباشد.

    خواص داروئی

    گیاه هفت بند از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.

    • قابض است و برای رفع اسهال و اسهال خونی بکار میرود.
    • در بند آوردن خونریزی مفید است.
    • آسم و برونشیت را درمان میکند.
    • تب را پائین میآورد.
    • برای برطرف کردن اگزما بکار میرود.
    • ورم روده بزرگ را برطرف میکند.
    • برای رفع ترشحات زنانه مفید است.
    • آنهائی که به بیماری قند مبتلا هستند با استفاده از این گیاه میتوانند قند خون خود را کنترل کنند.
    • سنگ کلیه) )و ((مثانه را خارج میسازد.
    • برای رفع دردهای معده مفید است.
    • برای درمان استسقاء مفید است.
    • در معالجه میگرن موثر است.



    polygonaceae2.JPG


    • درد سیاتیک و درد کمر را برطرف میکند.
    • نفخ را برطرف کرده و هضم غذا را تسهیل میکند.
    • تاول و سوختگی را با کمپرس این گیاه معالجه کنید.
    • برای تسکین دردهای نقرس و روماتیسم از کمپرس این گیاه استفاده کنید.
    • برای درمان زخمهای چرکی ، گرد این گیاه را روی زخمها بریزید.

    طرز استفاده

    • جوشانده: مقدر 30 گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه بگذارید بجوشد سپس آنرا صاف کرده با شکر و یا عسل مخلوط کنید. مقدار مصرف این جوشانده یک فنجان سه بار در روز است.

    مضرات

    این گیاه محرک سلسله اعصاب بوده و ممکن است استفاده زیاد از آن باعث تشنج شود.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    این گیاه که به عربی بادنجان نامیده میشود یکی از گیاهان دو لپه است. گیاهی است یکساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از کرک. ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتیمتر میرسد. برگهای آن بیضی شکل با نوک باریک و گلهای آن بنفش رنگ است. میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد ، به رنگهای بنفش ، سیاه ، زرد و سفید دیده میشود.

    بادمجان متعلق به خانواده سیب زمینی است ( Solanacea ) از زمانهای بسیار قدیم در هند کشت میشده است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. چین از قرن نهم هجری شروع به کشت و زرع آن کرد. تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه و در انگلستان کردند و آنرا به نام کدوی گینهای مینامیدند. بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمریکا ، ایالات فلوریدا ، تگزاس ، لویزیانا و نیوجرسی بیشتر محصول بادمجان آمریکا را کشت میکنند.



    melongena1.JPG


    ترکیبات شیمیایی

    بادمجان دارای ویتامینهای A.B.C و مواد معدنی زیادی است. دارای پروتئین ، نشاسته و عناصر معدنی از جمله گوگرد ، کلسیم ، منیزیم میباشد.

    خواص داروئی

    از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است. بادمجان بر خلاف آنچه که عوام اعتقاد دارند که بیبو و خاصیت است دارای خواص زیادی است. مهمترین خاصیت آن کم کالری بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که میخواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز میباشد.

    • بادمجان را حتما باید به حالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهایی که آسم و برونشیت دارند باعث تحـریـ*ک این بیماریها میشود.
    • بادمجان اثر نرم کننده و مدر دارد.
    • بادمجان به علت دارا بودن آهن در رفع کم خونی داروی موثری است.
    • بادمجان را میتوان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت.
    • دانه بادمجان ایجاد یبوست میکند.
    • ریشه بادمجان و شاخههای خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را داراست و قابض بوده و میتوان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزیها استفاده کرد.



    melongena2.JPG


    • بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیتهای حاصل از خوردن قارچهای سمی است.
    • خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز میکند و شخص را از خطر سکته قلبی محفوظ میدارد.
    • بادمجان برطرف کننده یبوست است.
    • برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است.
    • جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
    • بادمجان مقوی معده است.
    • آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج میشود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق میکند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.

    • اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با سرکه خمیر کنند و به زگیل بمالند زگیل کنده خواهد شد.
    • از بادمجان میتوان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد به مقدار نصف این مقدر آب به آن شکر قهوهای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید.
    • بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان بیماری صرع اثر بسیار خوبی دارد. بنابراین اشخاصی که تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری میباشند بهتر است که از بادمجان استفاده کنند.



    melongena4.JPG


    طرز استفاده

    بادمجان دارای آلکالوئیدی به نام سولانین Solanine میباشد که ممکن است در معدههای ضعیف ایجاد آلرژی و مسمومیت کند. بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج کرد و بهترین طرز پخت است که خانهای ایرانی درست میکنند. یعنی بادمجان را باید پوست کند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلای آنرا نمک پاشید تا آب آن که زرد رنگ و محتوی سولانین است خارج شود، سپس آنرا فشار داده و پخت. البته بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز کردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معدههای ضعیف مناسب نیست.

    مضرات

    بادمجان با همه خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصی که بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید میکند. اینگونه اشخاص اگر میخواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرا با گوشت و روغن و یا سرکه بپزند و بخورند.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    ترشی "کبر" مفید برای طحال و کبد


    از میوه این گیاه که به خیار کبر معروف است ترشی خوشمزه ای به دست می آید که اشتهاآور بوده و جهت رفع گرفتگی های کبد و طحال موثر است
    میوه این گیاه کمی تلخ است و برای رفع تلخی باید چند روز در آب نمک خیس بخورد و هر روز آب آن عوض شود، سپس برای تهیه ترشی آماده است، بهتر است ترشی آن با سرکه خانگی تهیه شود.
    از سایر اجزای گیاه مخصوصاً ریشه و شکوفه های آن نیز استفاده درمانی می شود.
    در حال حاضر ترشی شکوفه های آن در بازار با عنوان ترشی کاپاریس موجود است، ولی ترشی توصیه شده در منابع طب سنتی با استفاده از میوه های گیاه تهیه می شود و اثرات قابل توجهی در بیماری های کبدی دارد.
    کبر برای درمان بواسیر و شستشوی روده ها بکار می رود و خاصیت ضد روماتیسمی دارد.

    ریشه کبر؛ پاک کننده طحال
    از نظر طب سنتی ایران طبیعت ریشه و پوست ریشه آن به درجه دوم گرم و خشک است و هر چه گیاه در منطقه خشک تر رشد یافته باشد گرمی و خشکی آن بیشتر شده و به درجه سوم می رسد و غنچه آن در درجه دوم گرم و خشک است.
    ریشه کبر یکی از چهار عنصر موجود در ترکیب مشهور چهار اصول (چهار ریشه) است که عبارتند از ریشه کرفس، ریشه کبر، ریشه کاسنی، ریشه رازیانه که در اقسام بیماری های بلغمی و سوداوی کاربرد دارد.
    ریشه کبر جزء گیاهانی است که خواص و کاربرد بسیار زیادی در درمان امراض دارد و از این رو حکما کاربردهای را برای آن در درمان انواع بیماری ها ذکر کرده اند.
    بازکننده گرفتگی های طحال و کبد است و جزء بهترین داروهای برطرف کننده مشکلات سپرز (طحال) نام بـرده شده است.

    8913711310822181138171422481602134240199227.jpg



    شیخ الرئیس بوعلی سینا می فرماید: سپرز را از ماده سودایی پاک کند و بعد از آن بهبود کامل حاصل شود. پرورده آن با سرکه و عسل دافع و خارج کننده سموم بدن و مدر سودا است.
    ریشه کبر جهت بهبود فالج و برخی از امراض سیستم عصبی که ناشی از افزایش سردی و یا رطوبات است بسیار نافع است.
    همچنین ترکیب آن با ادویه های معطر مانند سنبل الطیب، اسطوخودوس، اذخر و عسل تحلیل برنده و خارج کننده ترشحات لزج سـ*ـینه است و چون قاطع بلغم است از این رو برای دردهای مفصلی و سیاتیک و نقرس چه به صورت خوراکی و چه ضماد آن نافع است.

    در حال حاضر ترشی شکوفه های آن در بازار با عنوان ترشی کاپاریس موجود است، ولی ترشی توصیه شده در منابع طب سنتی با استفاده از میوه های گیاه تهیه می شود و اثرات قابل توجهی در بیماری های کبدی دارد
    ترشح ادرار و حیـ*ـض را زیاد می کند و برای باز شدن خون قاعدگی در موارد قطع آن در زنان جوان موثر است و نیروی جنـ*ـسی را افزایش می دهد.
    برگ و پوست ریشه آن از بین برنده کلیه کرم های معده و روده می باشد و همچنین پودر پوست ریشه این گیاه و یا پودر برگ خشک شده آن برای خشک کردن زخم ها و جراحت های بدخیم موثر است.

    میوه کبر
    از میوه این گیاه که به خیار کبر معروف است ترشی خوشمزه ای به دست می آید که اشتهاآور بوده و جهت رفع گرفتگی های کبد و طحال موثر است. مصرف این ترشی بیشتر در استان فارس و همدان مرسوم است.
    میوه کال و نرسیده گیاه خاصیت ضد روماتیسمی دارد. که طول آن به 1 تا 2 سانتی متر می رسد برای تهیه ترشی بکار می رود. انواع بزرگتر آن که حداکثر چهار سانتی متر درازا دارد به شکل خام و به عنوان میوه مصرف می شود. دانه های آن به رنگ سیاه بوده و محتوی شکلی آن قرمز رنگ است و به همین دلیل به آن خاویار سبز نیز می گویند.

    22451235605211285822616210321199254141163.jpg



    پوست کبر
    پوست این گیاه مزه ی تند و گس و اثر آرام کننده، معرق و نرم کننده دارد و در رفع سرفه و آرام کردن حملات آسم و دفع کرم کارساز بوده و در درمان دانه های پوستی سودمند است.
    در طب سنتی هند از پوست کبر به عنوان تونیک، مدر، نرم کننده سـ*ـینه، ضد کرم، قاعده آور و مسکن درد استفاده می شود و در موارد روماتیسم، فلج و طحال بزرگ شده و غده های توبرکولی تجویز می شود.

    گل کبر
    ریشه کبر جهت بهبود برخی از امراض سیستم عصبی که ناشی از افزایش سردی و یا رطوبات است بسیار نافع است
    گل کبر گلی است که بیشتر از لحاظ دارویی مورد بررسی قرار گرفته حال آنکه گلی است بسیار معطر و به شدت خوشبوی که عطری لطیف به همراه اندکی تلخی دارد. باعث تعجب است که بوی این گل منطبق با مد عطرسازی روز دنیاست و با گران قیمت ترین عطرهای دنیا رقابت می کند و همان طور که قبلاً اشاره شد این گیاه در نواحی مختلف جغرافیایی ایران به خوبی رشد می کند و شاید سرمایه گذاری بر روی اسانس این گل بتواند سود سرشاری را وارد کشور نماید.

    مضرات کبر
    مصرف این گیاه برای گرم مزاجان مضر است، از این نظر باید با سکنجبین مصرف کنند. همچنین مضر مثانه است و مصلحش انیسون و اسطوخودوس است و مصرف زیاد آن برای کبد مضر است و مصلحش عسل است.





    منابع:
    تسنیم - راحله زارع شاهی، دانش آموخته داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
    تندرستان
    باشگاه خبرنگاران
     
    بالا