گیاه چچم دائمی(علف چمنی) (Lolium perenne) و ویژگی های گیاه شناسی آن
این گیاه به طور کلی فاقد ریشک است. ساقه ی آن به طور محسوسی تا خورده است و برگهایش به صورت تا شده ای در آمده است. گیاهی است چند ساله، کاملا خشبی که هم زمان با تکامل و رشد به ویژه در دوره های خشکی و گرما این صفت بارزتر می گردد. بهترین روش استفاده از این گیاه احداث چراگاه و کشت مخلوط آن با سایر نباتات است. برگهای این گیاه بسیار کوتاه و سفت می باشد.
این گیاه را می توان در مناطقی که سرمای زمستان شدید و سخت باشد در پاییز کشت نمود. و یا در بهار در نواحی ای که رطوبت به اندازه کافی موجود باشد اقدام به کشت آن نمود. این گیاه به خاک معینی احتیاج ندارد و حتی در مناطقی که خاک . مرطوب است به عمل می آید، ولی در خاک های بیش از حد مرطوب نمی تواند عملکرد رضایت بخشی تولید نماید.
این نبات در خاک های حاصلخیز و غنی از مواد غذایی عملکرد بسیار خوبی تولید می کند. چچم را می توان در پاییز و بهار کشت نمود، چنانچه منطقه ی مورد نظر دارای زمستان های سرد و سخت و خاک زراعی سنگین باشد باید زمان کشت را به بهار موکول نمود. کشت بهاره را باید در اواخر اسفند ماه یا حتی زودتر شروع نمود و معمولا در مناطقی که دارای تابستان معتدل و یا سرد، توأم با نزولات آسمانی کافی باشد اقدام به کشت بهاره می نمایند.
برداشت جهت علوفه ی خشک در مرحله ای که دانه ها شیری یا خمیری شده است صورت می گیرد. علوفه ی خشک این گیاه دارای رنگ سبز روشنی است که نشانه ی ظریف و ساقه های باریک مرغوبیت علوفه می باشد. این گیاه به علت دارا بودن برگهای علوفه ی خشک مرغوبی تولید می کند. رشد سریع زمستانه و بهاره این گیاه پس از گذشت چند ماه از بذر کاری آماده چرا می گردد. چچم را باید در موارد استفاده موقت به صورت مخلوط کشت نمود.
این گیاه را می توان در مناطقی که سرمای زمستان شدید و سخت باشد در پاییز کشت نمود. و یا در بهار در نواحی ای که رطوبت به اندازه کافی موجود باشد اقدام به کشت آن نمود. این گیاه به خاک معینی احتیاج ندارد و حتی در مناطقی که خاک . مرطوب است به عمل می آید، ولی در خاک های بیش از حد مرطوب نمی تواند عملکرد رضایت بخشی تولید نماید.
این نبات در خاک های حاصلخیز و غنی از مواد غذایی عملکرد بسیار خوبی تولید می کند. چچم را می توان در پاییز و بهار کشت نمود، چنانچه منطقه ی مورد نظر دارای زمستان های سرد و سخت و خاک زراعی سنگین باشد باید زمان کشت را به بهار موکول نمود. کشت بهاره را باید در اواخر اسفند ماه یا حتی زودتر شروع نمود و معمولا در مناطقی که دارای تابستان معتدل و یا سرد، توأم با نزولات آسمانی کافی باشد اقدام به کشت بهاره می نمایند.
برداشت جهت علوفه ی خشک در مرحله ای که دانه ها شیری یا خمیری شده است صورت می گیرد. علوفه ی خشک این گیاه دارای رنگ سبز روشنی است که نشانه ی ظریف و ساقه های باریک مرغوبیت علوفه می باشد. این گیاه به علت دارا بودن برگهای علوفه ی خشک مرغوبی تولید می کند. رشد سریع زمستانه و بهاره این گیاه پس از گذشت چند ماه از بذر کاری آماده چرا می گردد. چچم را باید در موارد استفاده موقت به صورت مخلوط کشت نمود.