- عضویت
- 2016/12/30
- ارسالی ها
- 435
- امتیاز واکنش
- 1,107
- امتیاز
- 420
خواص انار
در بیشتر منابع، ایران به عنوان خاستگاه انار ذکر شده است و البته این میوه در کشورهای شرق ایران مانند افغانستان و پاکستان تا شمال هند و هیمالیا هم کشت می شده است. اگرچه سابقه مصرف انار در شرق و خاور میانه به دوران باستان می رسد، ولی در اروپا و آمریکا تنها در دو قرن اخیر مورد مصرف بیشتر قرار گرفته است. ایران پس از هند دومین تولیدکننده و صادرکننده انار در جهان است. در این شماره به بیان ترکیبات و خواص متعدد انار می پردازیم.
ترکیبات انار:
بیش از ۷۵ درصد وزن انار دانه شده را آب تشکیل می دهد. صد گرم انار حاوی ۸۳ کالری انرژی، ۱۹ گرم کربوهیدرات، ۷/۱ گرم پروتئین، ۳ میلی گرم سدیم، ۲۳۶ میلی گرم پتاسیم، ۴ گرم فیبر تغذیه ای، ۱۴ گرم قند، ۲/۱ گرم چربی کل و ۱/۰ گرم چربی اشباع شده می باشد. میزان چربی ترانس و کلسترول در انار صفر می باشد. انار همچنین دارای ویتامین های B و C و مواد معدنی شامل کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، فسفر و روی می باشد.
منافع انار برای سلامتی:
انار منبع مناسبی برای تامین بخشی از آب، کربوهیدرات، فیبرهای تغذیه ای، ویتامین C، آنتی اکسیدان و انرژی روزانه مورد نیاز بدن می باشد.
در اینجا به صورت خلاصه به بخشی از منافع انار برای سلامتی اشاره می کنیم:
خواص ضد التهاب، ضد عفونت و ضد سرطان:
انار سرشار از مواد آنتی اکسیدان موسوم به پلی فنلها (Polyphenols) و آنتوسیانین ها (Anthocyanins) می باشد. آب انار تازه تقریبا بیش از هر آبمیوه دیگری حاوی مواد آنتی اکسیدان می باشد. میزان آنتی اکسیدان ها در آب انار تازه سه برابر بیش از نوشید*نی قرمز و چای سبز می باشد. انار تازه همچنین حاوی مقادیر زیادی ویتامین C می باشد. مواد آنتی اکسیدان و ویتامین C باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد (Free Radicals) در بدن می شوند، که از عوامل اصلی اکسیداسیون سلولی، ایجاد سرطان و پیری به شمار می آیند. این مواد همچنین به از بین بردن سلولهای سرطانی (که به طور طبیعی و اجتناب ناپذیر هر روز در بدن تولید می شوند و باید از بین بروند) کمک می کنند. از سوی دیگر، وجود آنتی اکسیدان و ویتامین C در انار می تواند به کاهش واکنش های التهابی در بدن و کاهش خطر ابتلا به عفونت ها کمک نماید.
کمک به سلامت قلب و عروق و کاهش فشارخون:
وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان فراوان در انار می تواند جلوی فرآیند اکسیدشدن چربی ها ( به خصوص کلسترول LDL) در دیواره عروق را گرفته واز آسیب دیدن دیواره رگها که آغازگر بیماری تصلب شرائین (Atherosclerosis)، بالا رفتن فشارخون و شروع بیماری های قلبی – عروقی می باشد، جلوگیری نماید. از سوی دیگر، نسبت پتاسیم به سدیم در انار بسیار بالاست، که باعث می شود سدیم از کلیه ها دفع گردد و فشارخون کاهش یابد. رژیم های حاوی میوه ها و سبزیجات با میزان پتاسیم فراوان، امروزه بخش مهمی از رژیم های مناسب برای سلامت قلب و عروق را تشکیل می دهند.
کاهش التهاب در دستگاه گوارش:
مواد آنتی اکسیدان موجود در انار می توانند به کاهش واکنش های التهابی در روده ها و دفع مواد زائد از دستگاه گوارش کمک نمایند. این خاصیت می تواند به کاهش علائم در بیماران مبتلا به بیماری های التهابی روده ها نظیر بیماری کرون (Crohn’s Disease) و کولیت اولسراتیو (Ulcerative Colitis) نیز کمک کند.