خواص میوه ی گلابی

  • شروع کننده موضوع MoHaDeSeH 79
  • بازدیدها 101
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

MoHaDeSeH 79

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/12/30
ارسالی ها
435
امتیاز واکنش
1,107
امتیاز
420
Pears-Pic-604x270.jpg

تاریخچه مصرف گلابی به حدودهزار سال پیش از میلاد در اروپا و آسیا باز می گردد. حدود سه هزارنژادمختلف گلابی در سراسر دنیا کشت می شوند که دارای تنوع زیادی در رنگ، طعم و قوام (Texture) میوه می باشند. هرساله بیش از ۲۱ میلیون تن گلابی در سراسر جهان کشت می شود. در ایالات متحده، دسامبر ماه گلابی می باشد. به همین مناسبت در این شماره به ترکیبات و خواص متعدد گلابی می پردازیم.

ترکیبات گلابی:

به طور متوسط ۸۴درصد وزن گلابی را آب تشکیل می دهد.صد گرم گلابی حاوی۵۷ کالری انرژی، ۱۵گرمکربوهیدرات، ۴/۰گرم پروتئین، ۱میلیگرم سدیم،۱۱۶ میلی گرم پتاسیم، ۱/۳گرم فیبر تغذیه ای، ۱۰گرم قند و ۱/۰ گرم چربی می باشد. میزان چربی های ترانس، چربی اشباع شده و کلسترول در گلابیصفر می باشد. گلابی همچنین دارای ویتامین های B، C، K و مواد معدنی شامل کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، فسفر و روی می باشد.

منافع گلابی برای سلامتی:

گلابی منبع مناسبی برای تامین بخشی از آب، فیبرهای تغذیه ای، ویتامین C، آنتی اکسیدان و انرژی روزانه مورد نیاز بدن می باشد. در اینجا به صورت خلاصه به بخشی از منافع گلابیبرای سلامتی اشاره می کنیم:

جلوگیری از بیماری های گوارشی و یبوست:

وجود آب و فیبرهای تغذیه ای در گلابی باعث تسهیل حرکت مواد در دستگاه گوارش، افزایش حجم مدفوع و جلوگیری از یبوست می گردد. این امر همچنین به کاهش التهاب در روده ها و دفع مواد زائد از دستگاه گوارش کمک می کند.
خطر ابتلا به سرطان کولون و بیماری عفونی – التهابی روده بزرگ به نام دیورتیکولیت (Diverticulitis) هم به علت وجود آنتی اکسیدان های موجود در گلابی و نیز افزایش حرکت مواد در روده ها کاهش مییابد.
خواص ضد التهاب، ضد عفونت و ضد سرطان:گلابییک منبع غنی از مواد آنتی اکسیدان به نام فلاوانول ها (Flavanols) وآنتوسیانین ها (Anthocyanins) می باشد. موادآنتی اکسیدان و ویتامین Cباعث خنثی کردن رادیکال های آزاد (Free Radicals) در بدن میشوند،که از عوامل اصلی اکسیداسیون سلولی،ایجادسرطان و پیری به شمار میآیند.
این موادهمچنین به از بین بردن سلول های سرطانی (که به طورطبیعی و اجتناب ناپذیر هر روز در بدن تولید شده و باید از بین بروند) کمکمیکنند. پس وجود آنتی اکسیدان فراوان در گلابی می تواند به کاهش واکنش های التهابی در بدن،کاهش عفونت ها و پیشگیری از سرطان ها کمک نماید.
 
  • پیشنهادات
  • MoHaDeSeH 79

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/12/30
    ارسالی ها
    435
    امتیاز واکنش
    1,107
    امتیاز
    420
    کمک به سلامت قلب و عروق و کاهش فشارخون:

    وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان فراوان درگلابی می تواند جلوی فرآیند اکسید شدن چربی ها ( به خصوص کلسترولLDL)در دیواره رگها را گرفته و از آسیب به دیواره عروق و آغاز بیماری تصلب شرائین (Atherosclerosis)،بالا رفتن فشار خون وآغازبیماری های قلبی – عروقی جلوگیری نماید.
    از سوی دیگر، پتاسیم فراوان موجود در گلابی نیز باعث دفع سدیم از کلیه ها و کاهش فشار خون میگردد. امروزه رژیم های حاوی پتاسیم فراوان توسط اکثر متخصصین برای سلامت قلبو عروق توصیه می گردند.
    همچنین فیبرهای تغذیه ای موجود در گلابی می توانند به کلسترول موجود در غذا چسبیده و باعث دفع کلسترول از دستگاه گوارش و کاهش کلسترول خون گردند.

    کمک به کاهش وزن:

    مصرف گلابیبه عنوان میان وعده غذایی می تواند با تامین بخشی از کالری و قند مورد نیاز بدن،جلوی گرسنگی شدید افراد پیش از شروع وعده غذایی اصلی را گرفته و از این طریق به کاهش کالری دریافتی و کاهش وزن کمک نماید.
    فیبر های تغذیه ای موجود در گلابی نیز به پرشدن معده و احساس سیری کمک می کنند.

    کمک به بیماران دیابتی:

    گلابی به جز گلوکز دارای قندهای دیگری مانند فروکتوز و سوربیتول نیز می باشد. با وجودی که فروکتوز بسیار شیرین تر از گلوکز است، ولی باعث افزایش قند خون و ترشح انسولین نمی شود. از این رو مصرف گلابی توسط بیماران دیابتی می تواند نیاز آنها به قند را تامین کند، بدون آن که باعث افزایش شدید قند خون و ترشح زیاد انسولین گردد.
    عدم افزایش قند خون، داشتن آنتی اکسیدان ها و وجود فیبرهای تغذیه ای همگی از عواملی هستند که به بیماران دیابتی در کنترل بیماریشان کمک می نمایند.

    نکاتی در مورد گلابی:

    سعی کنید حتی الامکان گلابی را با پوست میل کنید تا از حداکثر میزان ویتامین C و فیبرهای تغذیه ای موجود در آن بهره مند شوید. می توانید از گلابی در درست کردن سالادهای میوه، دسرها و اسموتی های مختلف استفاده کنید.
    همچنین می توانید گلابی را پوست بکنید، آن را با شکلات داغ تزئین نموده، میل نمایید.
    با توجه به منافع زیاد گلابی و فراوانی آن در کالیفرنیا، به نظر می رسد مصرف چند وعده از این میوه در هفته می تواند به سلامت عمومی بدن کمک کند و جلوی ابتلا به بسیاری از بیماریها را بگیرد.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا