- عضویت
- 2016/12/30
- ارسالی ها
- 435
- امتیاز واکنش
- 1,107
- امتیاز
- 420
تاریخچه مصرف گلابی به حدودهزار سال پیش از میلاد در اروپا و آسیا باز می گردد. حدود سه هزارنژادمختلف گلابی در سراسر دنیا کشت می شوند که دارای تنوع زیادی در رنگ، طعم و قوام (Texture) میوه می باشند. هرساله بیش از ۲۱ میلیون تن گلابی در سراسر جهان کشت می شود. در ایالات متحده، دسامبر ماه گلابی می باشد. به همین مناسبت در این شماره به ترکیبات و خواص متعدد گلابی می پردازیم.
ترکیبات گلابی:
به طور متوسط ۸۴درصد وزن گلابی را آب تشکیل می دهد.صد گرم گلابی حاوی۵۷ کالری انرژی، ۱۵گرمکربوهیدرات، ۴/۰گرم پروتئین، ۱میلیگرم سدیم،۱۱۶ میلی گرم پتاسیم، ۱/۳گرم فیبر تغذیه ای، ۱۰گرم قند و ۱/۰ گرم چربی می باشد. میزان چربی های ترانس، چربی اشباع شده و کلسترول در گلابیصفر می باشد. گلابی همچنین دارای ویتامین های B، C، K و مواد معدنی شامل کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، فسفر و روی می باشد.
منافع گلابی برای سلامتی:
گلابی منبع مناسبی برای تامین بخشی از آب، فیبرهای تغذیه ای، ویتامین C، آنتی اکسیدان و انرژی روزانه مورد نیاز بدن می باشد. در اینجا به صورت خلاصه به بخشی از منافع گلابیبرای سلامتی اشاره می کنیم:
جلوگیری از بیماری های گوارشی و یبوست:
وجود آب و فیبرهای تغذیه ای در گلابی باعث تسهیل حرکت مواد در دستگاه گوارش، افزایش حجم مدفوع و جلوگیری از یبوست می گردد. این امر همچنین به کاهش التهاب در روده ها و دفع مواد زائد از دستگاه گوارش کمک می کند.
خطر ابتلا به سرطان کولون و بیماری عفونی – التهابی روده بزرگ به نام دیورتیکولیت (Diverticulitis) هم به علت وجود آنتی اکسیدان های موجود در گلابی و نیز افزایش حرکت مواد در روده ها کاهش مییابد.
خواص ضد التهاب، ضد عفونت و ضد سرطان:گلابییک منبع غنی از مواد آنتی اکسیدان به نام فلاوانول ها (Flavanols) وآنتوسیانین ها (Anthocyanins) می باشد. موادآنتی اکسیدان و ویتامین Cباعث خنثی کردن رادیکال های آزاد (Free Radicals) در بدن میشوند،که از عوامل اصلی اکسیداسیون سلولی،ایجادسرطان و پیری به شمار میآیند.
این موادهمچنین به از بین بردن سلول های سرطانی (که به طورطبیعی و اجتناب ناپذیر هر روز در بدن تولید شده و باید از بین بروند) کمکمیکنند. پس وجود آنتی اکسیدان فراوان در گلابی می تواند به کاهش واکنش های التهابی در بدن،کاهش عفونت ها و پیشگیری از سرطان ها کمک نماید.