خواص خوراکی‌ها سبزيجات تازه، دشمن كم خوني

  • شروع کننده موضوع KIMIA_A
  • بازدیدها 137
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

KIMIA_A

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/06/01
ارسالی ها
3,446
امتیاز واکنش
25,959
امتیاز
956
سن
23
محل سکونت
تهران
كم خوني ناشي از فقر آهن، شايع ترين كم خوني در همه گروه هاي سني است.
بدن يك فرد بالغ حاوي 4 گرم آهن است كه 10 گرم در هموگلوبين و نيم تا يك گرم به صورت ذخيره دور كبد و مغز استخوان و بقيه در نسوج خاص و سيستم هاي آنزيمي قرار دارد.
روزانه به طور متوسط 1.5 ميلي گرم آهن دفع مي شود كه از طريق جذب روزانه در همين حدود جبران مي شود.
تعادل مذكور ممكن است از طريق خونريزي قاعدگي و خونريزي هاي گوارشي به هم بخورد. تظاهرات باليني، شامل كوفتگي، خستگي، تنگي نفس و در نوع شديد ناخن هاي قاشقي شكل و شكننده، زبان صاف و براق و دردناك، ترك گوشه دهان و قرمزي آن تمايل به خوردن موادي مثل خاك و يخ است.
بنابراين افراد براي جلوگيري از كم خوني ناشي از فقر آهن بايد از رژيم غذايي خاص مثل مصرف غذاي آهن دار نظير گوشت قرمز، ماهي، جگر، سبزيجات سبز تيره (جعفري، اسفناج) حبوبات (عدس، نخود، لوبيا)، انواع خشكبار (برگ هلو، زردآلو، انجير خشك، كشمش و خرما)، انواع مغزها (بادام، پسته، گردو، فندق) استفاده كنند.
همچنين اين افراد بايد در رژيم غذايي خود از سبزيجات تازه و سالاد (گوجه فرنگي، فلفل دلمه اي و كلم)، ميوه ها (انواع مركبات به خصوص آب ليمو، پرتقال و آب نارنج تازه)، غلات و حبوبات جوانه زده استفاده كنند.
پزشكان همچنين توصيه مي كنند كه براي پيشگيري از بروز كم خوني ناشي از فقر آهن بايد از مصرف چاي، قهوه، دم كرده هاي گياهي يك ساعت قبل و يك تا دو ساعت پس از مصرف غذا، غذاها و نان هاي حاوي جوش شيرين خودداري شود.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا