طرز تهیه ساده خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ و برگ سیر تازه

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 144
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
اگر به خواص درمانی سیر علاقه دارید اما به خاطر بویی که ممکن است اطرافیان را آزار دهد از خوردن آن امتناع می‌کنید یک پیشنهاد ویژه برای شما داریم. پاییز و زمستان فصل سیر تازه است و می‌توان با برگ سیر تازه غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ و البته بدون بوی سیر تهیه کرد. «سیر قلیه» یک خورش خوشمزه گیلکی است که در فصل زمستان حداقل هفته‌ای یک بار سر سفره گیلانی‌ها حاضر است. طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را در مجله کوروش بخوانید.

مواد لازم خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ (۶ نفر)

  • لپه: ۱و ½ پیمانه
  • برگ سیر: ۶ پیمانه (برگ سیر بعد از سرخ شدن نصف می‌شود پس در استفاده از آن دست و دلباز باشید)
  • پیاز: ۲ عدد
  • تخم‌مرغ: ۵ عدد
  • مرغ: ۶۰۰ گرم سـ*ـینه یا ران (می‌توانید با جای گوشت مرغ از گوشت اردک و غاز هم استفاده کنید)
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
1913011_574.jpg


طرز تهیه خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ

1. طبق روال درست کردن تمام خورش‌هایی که حبوبات هم دارند بهتر است از شب قبل لپه‌ها را بخیسانید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. آب لپه‌ها را چند بار عوض کنید. قبل از پخت خورش سیر قلیه با مرغ ابتدا لپه‌ها، را به صورت جداگانه بپزید اما مراقب باشید له نشوند. سپس برگ‌های سیر را که از قبل شسته‌اید و آب‌شان گرفته شده را ریز خرد کنید. در واقع اندازه برگ سیرهای خرد شده باید مثل سبزی خورشتی باشد.

2. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و کمی تفت دهید تا سبک شود. حالا برگ سیرهای خرد شده را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و هر دو را با هم سرخ کنید تا حسابی سبک و طلایی شوند. مراقب باشید برگ‌های سیر نسوزد و سیاه نشود. بعد از سرخ شدن سیر و پیاز، تخم‌مرغ‌ها را با سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و همراه با آن‌ها سرخ کنید. قبل از هم زدن تخم‌مرغ‌ها اجازه دهید کمی خودشان را بگیرند و سپس هم بزنید. حالا لپه‌هایی را که به صورت جداگانه پخته بودید به ترکیب سیر، پیاز و تخم‌مرغ اضافه کنید.

3. مرغ را به صورت جداگانه همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل و یک عدد پیاز بپزید. اگر از مرغ کوچک یا اردک استفاده می‌کنید می‌توانید بعد از شستن و تمیز کردن به صورت درسته آن را بپزید و در خورش استفاده کنید. بهتر است ابتدا مرغ را با آب خالی بپزید، وقتی آب به جوش آمد کف روی آب مرغ را بگیرید و بگذارید دوباره مرغ همراه با پیاز، فلفل، زردچوبه و نمک بپزد.

4. وقتی که مرغ‌ها کاملا پخت آن‌ها را در یک ظرف جداگانه سرخ کنید. حالا مرغ‌های سرخ شده را به مواد سیر و تخم‌مرغ و پیاز اضافه کنید.

5. برای آب خورش از آب مرغی که دارید استفاده کنید. آب مرغ را هم به مواد فوق اضافه کنید و اجازه دهید خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ خوب جا بیفتد و به روغن بیفتد.

6. برای چاشنی این خورش می‌توانید از دو قاشق غذاخوری آبغوره استفاده کنید. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ یک خورش کم آب است پس هم در ریختن آب مرغ روی خورش دقت کنید و هم اجازه دهید آب آن کم شود.

7. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را با برنج و ترب سفید و انواع ترشی و سالاد و زیتون سرو کنید و از طعم لذیذ آن لـ*ـذت ببرید.

نکات مهم

  • خورش سیر قلیه گیلکی را به یک روش دیگر هم می‌توانید بپزید. گوشت را پس از تفت دادن با آبغوره طعم‌دار کنید و همراه با لپه‌هایی که از شب قبل خیسانده‌اید بپزید. سپس برگ سیر خرده شده را سرخ کرده و با تخم‌غ هم زده کمی دیگر تفت دهید. ترکیب برگ سیر به گوشت اضافه می‌شود و خورش تا زمانی که جا بیفتد و به روغن بیفتد روی شعله ملایم گاز می‌پزد.
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    طرز تهیه سیر قلیه غذای محلی و خوشمزه گیلان
    شمالی های عزیز غذاهای خوشمزه ای دارن که خوردنشان برای همه مردم ایران لذتبخشه. یکی از این غذاها سیر قلیه است. این خورش یکی از غذاهای خوشمزه گیلانیه که از برگ سیر تازه تهیه میشه.

    Garlic-ghalieh-1.jpg


    دستور پخت سیر قلیه شمالی
    سیر قلیه غذای فوق العاده خوشمزه ای هست . در این غذا برگ سیر تازه می ریزن که ظاهری شبیه کوار داره. درضمن نگران بوی سیر نباشید چون اصلا دهان بوی سیر نمیگیرد. باخیال راحت نوش جان کنید.

    Garlic-ghalieh-5.jpg

    مواد لازم

    لپه: ۱ پیمانه

    برگ سیر :4 پیمانه

    مرغ به قطعات دلخواه

    تخم مرغ : ۲ عدد

    نمک و فلفل: به میزان لازم

    Garlic-ghalieh-3.jpg


    طرز پخت
    لپه ها رو از شب قبل خیس کنید. مرغ را با لپه خیس خورده بذارید بپزه. (بعد از جوش اومدن کف روش رو بگیرین)

    در این مدت برگ سیرهای خرد شده را در روغن سرخ کنید. دقت کنید که نسوزه و سیاه نشه.

    نکته : برگ سیر بعد از سرخ شدن حجمش خیلی کم میشه پس دو برابر مقداری که در خورش نیاز هست را سرخ می کنیم تا به مقدار مورد نظرمون برسه!

    تخم مرغ زده شده را که بهش نمک و زردچوبه زدید، به سیرهای سرخ شده اضافه کنید.

    نکته مهمش اینه که وقتی تخم مرغها را روی برگ سیر می ریزید باید اجازه بدید تا خودش را کمی بگیره و بعد به هم بزنید.

    بعدش که به همش زدید از ماهیتابه درش بیارید و بگذارید کنار تا وقتی مرغها پخت بهش اضافه کنید.

    بعد که مرغها تا حد زیادی پخت برگ سیر سرخ شده را اضافی می کنیم و میگذاریم تا جا بیوفته.

    دقت کنید که این خورشت نباید زیاد آب داشته باشه.

    این غذا با سیر ترشی و ترب سفید (تورب!!!)………واااااااای معرکه ست. نووووش جونتون.

    Garlic-ghalieh-4.jpg


    نکات :
    از ساقه های سیر در خورشت استفاده نکنید سعی کنین فقط برگ سبز سیر بکار ببرید.

    این غذا رو به جای مرغ باگوشت اردک و غاز هم درست میکنن



    منبع:کانال آشپزی سپیده

    مجله تصویر زندگی
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا