طرز تهیه مربای بالنگ تازه مجلسی به شکل گل

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه مربای بالنگ تازه مجلسی به شکل گل

مربای بالنگ یکی از مربا های خوش رنگ و خوشمزه است که عطر و طعم بی نظیری دارد. برای درست کردن مربای بالنگ به شکل گل رز بهتر است از بالنگ تازه استفاده کنید.
بالنگ میوه ای زرد رنگ و دارای گوشت های سفیده که برگ و شکوفه آن هم مصرف دارویی داره. بالنگ از دسته میوه ها و از نوع مرکبات است.

در کتب طب سنتی از بالنگ به عنوان «اترج کبیر» نام بـرده شده است.



balang-Jam.jpg


دستور پخت مربا بالنگ مجلسی
این مربا ظاهر بسیار زیبایی داره و خیلی هم خوش عطر و خوشمزس.

مواد لازم برای تهیه مربای بالنگ
بالنگ تازه 2 کیلو

شکر 1800 گرم

چند عدد هل شکسته

Citron-jam-9.jpg


طرز تهیه مربای بالنگ مجلسی
بالنگ ها شسته و خشک کنید. سپس از وسط نصف کنید. قسمت داخلیش را در بیارید. برای مدل گل، نیازی نیست پوست بالنگ را بگیرید.

Citron-jam-7.jpg


با چاقوی تیز یک نوار نازک از بالای بالنگ را برش بزنید و از یک طرف بپیچید.

Citron-jam-2.jpg


با خلال دندان محکم کنید.

Citron-jam-1.jpg


توی قابلمه آب بریزید و بالنگها را بریزید توش.

بگذارید بجوشه. باید حرارت کم باشه که زیاد قل نزنه، تا گلها شکلشون رو از دست ندن. وقتی کمی جوشید بریزید توی صافی تا آبش خارج بشه.

بعد دوباره این کار رو تکرار کنید. معمولا در سه مرحله تلخی بالنگها گرفته میشه.
در مرحله آخر کمی هم بالنگها رو توی آبکش فشار بدید تا آبش خارج بشه.

یک لیتر آب توی قابلمه بریزید و بالنگها رو توش بریزید. شکر و هل را اضافه کنید و بگذارید بجوشه. کف روش را بگیرید.

Citron-jam-12.jpg


نیم ساعت بگذارید تا مربا با حرارت ملایم بجوشه. بعد جوهر لیمو رو اضافه کنید. بعد بگذارید مربا باز هم بجوشه و قوام بیاد.

این مرحله هم حدود نیم ساعت زمان میبره. بعد از پخت مربا اجازه بدید مربا خنک بشه بعد بریزید داخل شیشه تمیز و درش رو محکم کنید.

اگه مربا خوب قوام اومده باشه کیک نمیزنه.

ولی اگه بخواهید مربا رو مدت زمان زیادتری نگه دارید مثلا یک سال بهترین جا نگهداری داخل فریزره با این کار مرباتون درست مثل روز اول می مونه.

امیدوارم این مربای بالنگ مجلسی و خوشمزه را درست کنید و کنار خانوادتون از خوردنش لـ*ـذت ببرید.

نوش جان

Citron-jam-3.jpg


نکات
اگه خواستین می تونین تو دو لیتر آب، دو ق غ آهک بریزید و کنار بگذارید تا آهک ته نشین بشه و بالنگ ها رو بریزید و چهار ساعت بمونه.

بعد چهار ساعت آبکشی کنید و یک ساعت در آب سرد قرار بدین. این کار رزها رو کامل فیس میکنه.

Citron-jam-8.jpg


بهتره مربای بالنگ یک شب داخل همون قابلمه تو دمای آشپز خونه بمونه بعد خلال ها رو در میاریم و به ظرف مناسب انتقال میدیم.

هنگام سرو میتونید با خلال پسته تزئینش کنید.

Citron-jam-11.jpg


برخی خواص بالنگ
  • بالنگ دشمن نفخ است و هضم غذا را برای شما اسان می کند.
  • میوه بالنگ و سرکه را ترکیب کنید. این ضماد درد مفصل ، نقرس و ورم های مختلف را درمان میکند.
  • خواص بالنگ شامل ضد سرفه بودن ، نرم کننده سـ*ـینه ، ارامش بخش بودن و خنک کننده بودن است.
  • برای ارامش اعصاب میتوانید میوه بالنگ میل کنید.
  • بالنگ برای بهبود گردش خون بسیار پر فایده است و کمبود اب بدن را جبران میکند .
  • برای ناراحتی های مربوط به دوران قاعدگی بالنگ مصرف کنید. پوست میوه بالنگ را دم کنید و میل کنید. این دمنوش مسکن مناسبی برای شما است.
  • برای خوشبو شدن دهان پوست بالنگ را امتحان کنید. تاثیر ان را بلافاصله خواهید دید.
  • بالنگ قلب و معده را تقویت میکند و در سلامت ان تاثیر بسزایی دارد .
  • همچنین تخم میوه بالنگ دشمن تب است.
  • برای درمان مسمومیت غذایی پوست بالنگ را خشک کرده و بکوبید. سپس با عسل میل کنید.
  • دانه های بالنگ برای درمان زخم حشرات و مار افعی بسیار موثر است.
  • پوست بالنگ ویتامین های زیادی دارد. سموم کبد را پاک میکند و باعث سلامت کبد می شود.
  • بالنگ کلسیم زیادی دارد . در نتیجه نشاطر اور و ارامبخش است و دشمن غم و غصه میباشد .
  • برای درمان اسهال روزانه سه بار هر بار نیم استکان عرق بالنگ میل کنید.
  • )برای رفع بیدگرفتگی لباس میتوانید پوست بالنگ خشک را در لباس بگذارید.
  • برای درد مثانه – درد کمر – درد عصبی – درد سیاتیک و درد ماصل از روغن بالنگ استفاده کنید.
  • برای درمان سردردهای مزمن که بدلیل ناراحتی گوارش است. کافیست نانی را در ابی که بالنگ در ان خیسانده شده یا عصاره بالنگ بخیسانید و بخورید.




منابع:پیچ زهرانا1388/آسن طب
مجله تصویر زندگی
 

برخی موضوعات مشابه

بالا