- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
خربزه سبز (ایوانکی) ۱ کیلوگرم
آهک ۱ پیمانه
آب برای آهک ۳ لیتر (۱۲ پیمانه)
شکر ۱.۵ کیلوگرم
آب برای شربت ۷۵۰ میلیلیتر
آب لیموترش ۲ قاشق سوپخوری
وانیل ۱/۴ قاشق مرباخوری
دستور تهیه
آهک ۱ پیمانه
آب برای آهک ۳ لیتر (۱۲ پیمانه)
شکر ۱.۵ کیلوگرم
آب برای شربت ۷۵۰ میلیلیتر
آب لیموترش ۲ قاشق سوپخوری
وانیل ۱/۴ قاشق مرباخوری
دستور تهیه
- خربزه را بشویید و پوست و تخمههای آن را بگیرید.
- سپس خربزه را به قطعات کوچک در اندازه و شکل دلخواه برش بزنید و آنها را در یک ظرف بریزید.
- اکنون آب و آهک را با هم مخلوط کنید و ۵ دقیقه صبر کنید تا آهکها ته نشین شوند.
- آب زلال روی آب آهک را جدا کنید و روی خربزههای خرد شده بریزید و آن را ۲۴ ساعت کنار بگذارید.
- پس از ۲۴ ساعت، خربزهها را به مدت ۳ ساعت داخل آب معمولی بریزید و در این مدت ۲ الی ۳ مرتبه آب آن را عوض کنید تا آهکهای آن گرفته شود.
- حال آب و شکر را خوب مخلوط کنید و ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکرها در آب حل شوند.
- سپس آب لیمو ترش را نیز به شربت اضافه کنید و صبر کنید تا شربت قوام بگیرد.
- وقتی شربت قوام آمد خربزههای را به آن اضافه کنید.
- سپس مربا را ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید.
- در دقایق پایانی کمی وانیل به آن اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
- صبر کنید تا مربا کاملا سرد شود؛ آن را در ظرف شیشهای در دار و خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.