۱. طرز تهیه مربای موز با مغز پسته
مواد لازم
شکر نیم کیلو
موز ۷ عدد
آبلیموی تازه آب ۳ عدد لیموی تازه
زعفران دم کرده در گلاب به میزان دلخواه
خلال پسته به میزان دلخواه
آب حدود ۲ پیمانه
زمان لازم برای آماده سازی ۱ ساعت
دستور تهیه
۲. طرز تهیه مارمالاد موز
مواد لازم
موز ۵ عدد
شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
پودر ژلاتین ۲ قاشق مربا خوری
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
زمان لازم برای آماده سازی ۱ ساعت
طرز تهیه
۳. طرز تهیه مربای موز با گردو
مواد لازم
موز ۱ کیلوگرم
شکر ۷۵۰ گرم
لیمو ترش ۲ عدد
دارچین نصف قاشق چای خوری
گردو خرد شده به مقدار لازم
آب ۲ لیوان
زمان لازم برای آماده سازی ۱ ساعت
دستور تهیه
مواد لازم
شکر نیم کیلو
موز ۷ عدد
آبلیموی تازه آب ۳ عدد لیموی تازه
زعفران دم کرده در گلاب به میزان دلخواه
خلال پسته به میزان دلخواه
آب حدود ۲ پیمانه
زمان لازم برای آماده سازی ۱ ساعت
دستور تهیه
- شکر و آب را مخلوط کنید و آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و قوام آید.
- موزها را به صورت حلقهای برش بزنید و آنها را به آب لیمو ترش آغشته کنید (برای خوش رنگ شدن مربا). توجه کنید که برشهای موز نه خیلی ضخیم و نه خیلی نازک باشند. موز را با چاقوی غیر فلزی و پلاستیکی برش بزنید تا زود سیاه نشود.
- هنگامی که شربت قوام آمد موزها را به آن اضافه کنید و پس از پنج دقیقه حرارت را خاموش کنید. زمانی شربت قوام آمده است که مانند عسل کش دار شود.
- زعفران را در گلاب دم کنید و در دقایق پایانی به مربا اضافه کنید، یک هم کوچک بزنید و شعله را خاموش کنید. هم زدن مربا باید بسیار آرام باشد تا موزها له نشوند.
- کمی که از حرارت افتاد خلال پسته را به آن اضافه کنید. مقدار خلال پسته به ذائقهی خودتان بستگی دارد.
- مربا را در ظرف تمیز و خشک بریزید و پس از اینکه کاملا خنک شد آن را ابتدا چند روز بدون در یخچال نگهداری کنید و سپس در ظرف را بگذارید.
۲. طرز تهیه مارمالاد موز
مواد لازم
موز ۵ عدد
شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
پودر ژلاتین ۲ قاشق مربا خوری
آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری
زمان لازم برای آماده سازی ۱ ساعت
طرز تهیه
- آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکرها حل شوند و شربت قوام آید. (وقتی شربت قوام آمده است که مانند عسل غلیظ و کش دار شود.)
- سپس آبلیمو را به آن اضافه کنید.
- موز را پوست بگیرید و آن را به صورت حلقههای نازک برش بزنید. برای مارمالاد، موز را نازک برش بزنید تا در حین پخت له شود. موز را با چاقوی غیر فلزی و پلاستیکی برش بزنید تا زود سیاه نشود.
- اکنون موزها را به شربت قوام آمده اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
- پودر ژلاتین را در کمی آب سرد بریزید و به روش بن ماری آن را حل کنید تا شفاف شود و سپس به مارمالاد اضافه کنید.
- مواد را هم بزنید و صبر کنید تا خنک شود.
- سپس آن را در ظرف شیشهای کاملا خشک و تمیز بریزید.
- ظرف را ابتدا چند روز بدون درب در بخچال بگذارید و سپس در ظرف را بگذارید.
- مارمالاد موز را در وعدهی صبحانه با خامه یا کره میل کنید ... نوش جان ...
۳. طرز تهیه مربای موز با گردو
مواد لازم
موز ۱ کیلوگرم
شکر ۷۵۰ گرم
لیمو ترش ۲ عدد
دارچین نصف قاشق چای خوری
گردو خرد شده به مقدار لازم
آب ۲ لیوان
زمان لازم برای آماده سازی ۱ ساعت
دستور تهیه
- پوست موز را بگیرید و موزها را حلقه حلقه خرد کنید و آب لیمو ترش را روی آنها بریزید.
- لیمو ترش را بشویید، آب آن را بگیرید و پوست آن را رنده کنید، سپس پنج دقیقه در آب جوش بریزید تا بجوشد.
- آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکرها حل شوند و یک شربت غلیظ درست شود.
- سپس موزهای حلقه شده را به آن اضافه کنید تا چند قل بخورد.
- در دقایق پایانی پوست لیمو ترش رنده شده را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
- سپس گردوهای خرد شده و دارچین را اضافه کنید و یک هم آرام و کوچک بزنید تا گردو با مربا مخلوط شود.
- صبر کنید تا مربا خنک شود سپس آن را در ظروف شیشهای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
آخرین ویرایش توسط مدیر: