سرطان مری و عوامل ايجاد کننده

ஜ ℱαт℮мℯ ஜ

کاربر ارزشمند تالار خانواده و زندگی
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/01/17
ارسالی ها
3,080
امتیاز واکنش
4,193
امتیاز
688
از ديگر روش‌هاي تشخيصي سرطان مري، توراکوسکوپي و لاپاراسکوپي هستند. اين روش‌ها به پزشک امکان مشاهده غدد لنفاوي داخل قفسه سينه و شکم را از طريق يک لوله مي‌دهند. با اين روش پزشک مي‌تواند غدد لنفاوي را براي بررسي از طريق همان لوله وارد شده به بدن خارج کند. اين اطلاعات براي مشخص کردن اينکه جراحي انتخاب مناسبي است يا خير، کاربرد دارد. براي اين کار، بيمار بايد در بيمارستان بستري شده و تحت بيهوشي عمومي‌قرار گيرد.
بيوپسي: اين روش، معمولا مهم‌ترين روش تشخيص است و از طريق آن نمونه بافتي برداشته شده، زير ميکروسکوپ مورد بررسي و مشاهده قرار مي‌گيرد تا وجود و نوع سرطان مشخص شود. معمولا تا مشخص شدن نتيجه چندين روز طول مي‌کشد.
مرحله و طبقه‌بندي سرطان بعد از انجام تست‌هاي تشخيصي: مرحله‌بندي سرطان، فرآيند شناسايي ميزان انتشار سرطان است. اين يک مرحله مهم است چون درمان و پيش‌آگهي بهبودي بيماري به مرحله سرطان بستگي دارد. مرحله سرطان، بر اساس روش‌هاي تشخيصي که در بالا توضيح داده شده‌اند، مشخص مي‌شوند. اين مراحل اغلب از ۱ تا ۴ و به صورت حروف لاتين مشخص مي‌شوند. به‌طور کلي، هرچه نمره داده شده کمتر باشد، ميزان انتشار سرطان کمتر است. هرچه نمره مرحله بالاتر باشد، مثلا مرحله ۴ (IV)، به معني بيماري جدي‌تر است. مرحله ۲ (II) و ۴ (IV)، مي‌تواند به زيرگروه‌هاي کوچکتر A و B تقسيم شود. بعد از بررسي نتيجه تست‌هاي تشخيصي، پزشک مي‌تواند مرحله سرطان را مشخص کند. از پزشک بخواهيد مرحله سرطان را به شما توضيح دهد.
عوامل بروز سرطان مري:
سن ۶۵ سال يا بالاتر: سن، عامل اصلي سرطان مري است. احتمال ابتلا به بيماري با افزايش سن افزايش مي‌يابد. بيشترين افرادي که بيماري سرطان مري آنها مشخص شده، ۶۵ ساله و يا مسن‌تر هستند.
مذکر بودن: در ايالات متحده، مردان سه برابر بيشتر از زنان درمعرض ابتلا به سرطان مري هستند.
استعمال دخانيات: افرادي که دخانيات مصرف مي‌کنند، بيشتر از افرادي که دخانيات مصرف نمي‌کنند، در معرض ابتلا به اين بيماري هستند.
مصرف زياد مشروبات الکلي: افرادي که بيش از سه بار در روز مشروبات الکلي مي‌نوشند، بيشتر از افراد غيرالکلي درمعرض ابتلا به سرطان سلول سنگفرشي مري هستند. افراد الکلي که دخانيات هم مصرف مي‌کنند، در معرض خطر بسيار بالاتري نسبت به افرادي هستند که دخانيات مصرف نمي‌کنند. به عبارت ديگر، اين دو عامل با کمک هم خطر ابتلا به بيماري را بسيار افزايش مي‌دهند.
برنامه غذايي: مطالعات به ما مي‌گويند که پيروي از برنامه غذايي‌ که شامل مقدار کمي ميوه‌ و سبزي است، خطر ابتلا به سرطان مري را افزايش مي‌دهد. به هرحال، نتايج مطالعات برنامه غذايي هميشه همديگر را تأئيد نمي‌‌‌کنند و جهت فهم بهتر اينکه چگونه برنامه غذايي بر خطر ابتلا به سرطان مري تأثير مي‌گذارد مطالعات بيشتري مورد نياز است.
چاقي مفرط: چاقي مفرط خطر ابتلا به آدنوکارسينوم مري را افزايش مي‌دهد.
بازگشت (ريفلاکس) اسيد معده: بازگشت اسيد يک جريان عقب‌گرد غيرطبيعي اسيد معده به داخل مري است. بازگشت اسيد معده بسيار معمول است، علامت آن سوزش سردل است، ولي در بعضي از افراد علائم خاصي ندارد. اسيد معده معمولا به بافت مري آسيب مي‌رساند، و بعد از چندين سال، اين آسيب‌بافتي در بعضي افراد منجر به سرطان آدنوکارسينوم مري مي‌شود.

منبع:سلامتیسم
 

برخی موضوعات مشابه

پاسخ ها
17
بازدیدها
210
پاسخ ها
11
بازدیدها
221
پاسخ ها
6
بازدیدها
121
بالا