سوپ دال عدس و هویج؛ برای بزرگسالان و نوزادان

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 505
  • پاسخ ها 2
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]سوپ دال عدس و هویج از مجموعه دستورغذایی های جیمی الیور است که ما طرز تهیه آن را برای شما آماده کرده ایم. این سوپ به دلیل داشتن هویج و دال عدس، نه تنها برای بزرگسالان بلکه برای نوزادان هم مناسب است. می توانید ابتدا مقداری سوپ برای نوزاد خود بردارید و بعد عصاره ی مرغ را به سوپ اضافه کنید.[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)] [/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]مواد لازم: [/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر ۱ حبه
  • هویج ۳ عدد بزرگ
  • عصاره مرغ ۱ قاشق چای خوری
  • دال عدس ۲۰۰ گرم
[/BCOLOR]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
1233217_604.jpg
[/BCOLOR]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]طرز تهیه:[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
1-مقداری روغن در قابلمه ای روی حرارت متوسط گرم کنید. سیر، هویج و عصاره مرغ را به آن اضافه کنید و برای حدود ۵ دقیقه تا نرم شوند، تفت دهید.
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
2-دال عدس را به همراه ۱ لیتر آب به سایر مواد اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد (هر از گاهی آن را هم بزنید).
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
3-حرارت را کم کنید و بگذارید سوپ برای ۲۰ دقیقه قل بزند تا دال عدس نرم شود.
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
4- می توانید سوپ را پوره یا له کنید و یا به همین شکل سرو کنید.
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)] [/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]نکاتی در رابـ ـطه با تهیه ی سوپ دال عدس و هویج:

1- سیر را پوست گرفته و ریز خرد کنید.
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
2- هویج ها را هم پوست گرفته و خرد کنید.
[/BCOLOR]​
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    طرز تهیه سوپ دال عدس خوشمزه و مجلسی برای افطار
    سوپ دال عدس یکی از ساده، سریع و خوشمزه ترین سوپ هایی هست که درست کردم و همه هم دوست داشتن. این سوپ گزینه مناسبی برای افطار ماه رمضان هم هست.


    %D8%B3%D9%88%D9%BE-%D8%AF%D8%A7%D9%84-%D8%B9%D8%AF%D8%B3-5.jpg

    طرز تهیه سوپ دال عدس بسیار خوش طعم و عالی

    سوپ دال عدس به روش های مختلف درست میشه. امروز در بخشآشپزی ، طرز تهیه این سوپ را به روشی ساده آموزش میدیم.

    عدس یک غذای کامله و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کنه. پس بهتره حداقل هفته ای یکبار غذاهایی با عدس را در برنامه غذایی مون بگنجونیم.



    مواد لازم برای تهیه سوپ دال عدس
    • پیاز ۱ پیمانه
    • سیر ۳ حبه له شده
    • عدس قرمز ۱ پیمانه
    • ۱ عدد گوجه رنده شده
    • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه
    • کره ۵۰ گرم
    • روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
    • نمک و فلفل و زردچوبه
    • خامه ۳ قاشق غذاخوری
    • و آب ۲ پیمانه مرغ یا عصاره مرغ


    دستور پخت سوپ دال عدس
    عدس و آب مرغ را به خوبی می پزیم.

    ابتدا پیاز و سیر و تفت می دهیم. کره را اضافه می کنیم. بعد گوجه رنده شده را اضافه کرده تا آب آن کشیده شود.

    بعد رب را ریخته تفت می دهیم. ادویه زده و عدس و آب مرغ را که کاملا که پخته شده به مواد اضافه می کنیم.

    ۳ قاشق غذخوری خامه را در آخر پخت اضافه کرده و یک قل که زد بر میداریم.

    نوش جان



    %D8%B3%D9%88%D9%BE-%D8%AF%D8%A7%D9%84-%D8%B9%D8%AF%D8%B3-4.jpg




    دال عدس چیست ؟
    دال نامی است که مردم هندو برای حبوبات به کار می برند و این لغت در زمان قدیم که تجار ایرانی حبوبات یا همان دال را به کشور وارد می کردند، به اشتباه بر روی عدس قرار گرفت.



    انواع عدس و دال عدس
    عدس کشت شده در مزارع ایران را می توان در دسته های مختلفی دسته بندی کرد. از منظر سایز و رنگ این عدس ها به دو دسته تقسیم می شوند.

    سبز و درشت:
    عدس های سبز که دانه های درشتی دارند، بیشتر در مزارع آبی کشت می شوند.

    نوع بذر آن ها آبی می باشد و اگر بتوان در مرحله داشت، آن را آبیاری نمود، علاوه بر بازده محصول، ظاهر آن نیز بسیار مناسب خواهد شد.

    قرمز و ریز:
    با توجه به اشتباه در نامگذاری این محصول، بهتر است به جای دال عدس از عدس قرمز نام ببریم.

    عدس قرمز، همان عدس دانه ریزی است که در طیف رنگی نارنجی تا قهوه ای تولید می شود.

    در هر صورت عمده ترین تفاوت در عدس و دال عدس، اشتباهی است که در نامگذاری این محصول صورت گرفته است.



    منابع: آشپزخانه سپیده-فرزانه/ایران لگوم

    مجله تصویر زندگی
     
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    سوپ دال عدس و نخود با مرواریدهای سبز سوپ دال عدس و نخود با حبوباتی از جمله دال عدس، نخود زرد پخته، نخود سبز و لوبیا سبز درست می‌شود. مجموع این حبوبات خوشمزه با افزودن طعم‌دهنده‌ها به شما نوید یک سوپ گیاهی دلپذیر و در عین حال کاملا سالم و بهداشتی را می‌دهد.

    اگر به دنبال یک سوپ خوشمزه گیاهی هستید و در عین حال از سوپ‌های تکراری خسته شده‌اید این یکی پیشنهاد خوبی است و من به شما می‌گویم چرا. چون این سوپ جاوی چند نوع حبوبات است که هم پروتئین سالم گیاهی را به شما می‌دهد و هم به دلیل فیبر فراوان سیر کننده است و همین فیبر‌ها هم رابـ ـطه خیلی خوبی با دستگاه گوارش شما دارند و با جسمتان مهربان هستند. این سوپ علاوه بر داشتن مواد متنوع حسن خوبی که دارد این است که سریع و در عرض ۳۰ دقیقه درست می‌شود؛ و نیازی نیست که کلی وقت را در آشپزخانه بگذرانید. شما یک غذای کامل را در عرض مدتی کوتاه برای خانواده فراهم خواهید کرد.

    2093444_727.jpg


    قبل از اینکه در مورد روش تهیه توضیح دهیم بگذارید کمی در مورد مواد تشکیل دهنده چند جمله‌ای عرض کنم. ما در اینجا از دال عدس یا همان عدس قرمز استفاده می‌کنیم. بهتر است بگوییم عدس قرمز، چون دال به معنای عدس است. این عدس متفاوت یک مزیت مهم دارد؛ این عدس بر خلاف سایر انواع خود، خیلی سریع پخته می‌شود و طعم شگفت انگیزی دارد ضمن اینکه خیلی لعابدار است و حسابی سوپ شما را غلیظ می‌کند. این دستور تنها از یک سوم پیمانه از این عدس استفاده می‌کند، اما وسوسه نشوید که بیشتر به آن اضافه کنید، چون سوپ خیلی غلیظ و سفت می‌شود. برای زیبایی هر چه بیشتر و تنوع رنگی و همچنین افزودن به فیبر و طعم به سوپ از نخود سبز و لوبیا سبز استفاده می‌کنیم. نخود پخته کنسروی یا مقداری نخود پخته معمولی که در فریزر موجود است یکی دیگر از حبوبات تشکیل دهنده در این سوپ گیاهی پر لعاب است.

    مواد لازم:

    • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
    • پیاز زرد: ۱ عدد متوسط، نگینی ریز
    • سیر: ۴ حبه خیلی ریز شده
    • هویج: ۱ عدد بزرگ، نگینی شده
    • پاپریکا دودی: ۱/۴ قاشق چای‌خوری سرصاف
    • زیره: ۳/۴ قاشق چای‌خوری
    • آب سبزیجات یا آب مرغ: ۴ پیمانه
    • گوجه کنسروی: ۱ عدد کنسرو (یا ۵ عدد متوسط پخته و ریز شده)
    • عدس قرمز: ۱/۳ پیمانه
    • آویشن خشک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • برگ بو: ۲ عدد برگ
    • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
    • فلفل‌سیاه: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
    • کنسرو نخود: ۱ عدد کنسرو
    • سبزیجات پخته: ۱ پیمانه (نخود سبز و لوبیا سبز)
    2093435_622.jpg


    طرز تهیه:

    ۱. در یک قابلمه بزرگ روغن زیتون را گرم کنید. پیاز را اضافه کرده و بگذارید با روغن تفت بخورند. مرتبا بهم بزنید تا زمانی که نرم شوند یعنی حدود ۵ دقیقه.

    2093436_922.jpg


    ۲. سیر، هویج، گوجه خرد شده، آویشن، پاپریکا دودی و زیره سبز را اضافه کنید و بگذارید حدود ۲ دقیقه تفت بخورند تا زمانی که عطر مواد بلند شود.

    2093437_314.jpg


    ۳. آب سبزیجات (در صورت گیاهخوار بودن) یا آب مرغ و یا حتی آب ساده را به همراه عدس قرمز، برگ بو، نمک و فلفل اضافه کنید. ابتدا حرارت را کمی زیاد کنید تا مایع داخل قابلمه به جوش آید. سپس درب قابلمه را گذاشته و زیر آن را کم کنید تا به آرامی قبل بخورد. به مدت چند دقیقه بگذارید بپزد.

    2093438_180.jpg


    ۴. نخود پخته را اضافه کنید و روی قابمله را بگذارید و ۱۰ دقیقه دیگر بگذارید بپزد.

    2093439_156.jpg


    ۵. برگ بو‌ها را از داخل قابلمه دربیاورید. حدود ۲ پیمانه از محتویات داخل قابلمه را برداشته و داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که صاف و یکدست شود، پوره کنید.

    2093440_945.jpg


    ۶. سوپ پوره شده را دوباره به قابلمه برگردانید. مواد را بهم زده و مزه کنید. اگر می‌خواهید سوپتان غلیظتر شود بخش بیشتری از آن را پوره کنید.

    2093441_767.jpg


    ۷. سبزیجات پخته مثل نخود سبز پخته و لوبیا سبز پخته را اضافه کنید و بهم بزنید. بگذارید مواد با هم در آمیخته شده و گرم شوند.

    2093442_365.jpg


    ۸. حالا سوپ را در کاسه ریخته و گرم سرو کنید.

    2093434_676.jpg


    نکات مهم

    • این سوپ را می‌توان فریز کرده و به مدت ۳ ماه در فریزر نگهداری کرد. برای استفاده مجدد، آن را از ۱۲ ساعت قبل داخل یخچال گذاشته و سپس دوباره روی حرارت متوسط گرم کنید تا زمانی که گرم شود.
    منبع: onceuponchef
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    101
    بالا