طرز تهیه آش آبادانی با کلیه نکات | آش سنتی آبادان

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه آش آبادانی با کلیه نکات | آش سنتی آبادان
آش آبادانی یک آش بسیار خوشمزه و کش دار و غلیظه. این آش خیلی مقویه و به همین دلیل بومی های آبادان در وعده صبحانه میل می کنند. مردم آبادان معتقدند این آش را باید صبح خورد که تا شب دوید و فعالیت کرد.
معمولا آش آبادان خیلی تند تهیه میشه. در دیگر نقاط جنوب ایران، این آش برای ناهار و یا عصرانه هم سرو میشه.



ash-abadan-4.jpg


مواد لازم
گوشت گوساله (مکعبی خردشده) 250 گرم

برنج 300 گرم

عدس (پاک و ریز خردشده) 150 گرم

تره 500 گرم

نخود 75 گرم

لوبیا سفید 75 گرم

پیاز (نگینی خردشده) 2 عدد

زردچوبه (پودرشده) یک دوم قاشق چایخوری

روغن مایع (مخصوص سرخ‌کردن) به مقدار لازم

نمک و دانه فلفل سیاه (کوبیده‌شده) به مقدار لازم

فلفل قرمز (پودرشده) یک دوم قاشق چایخوری



مواد لازم برای تزیین آش آبادانی
نعناع خشک (پودرشده) 20 گرم

گوشت چرخ‌کرده گوساله 50 گرم

کشک مقداری برای تزیین



ash-abadan-2.jpg



دستور پخت آش آبادانی
نخود و لوبیا را 24 ساعت خیس کنید. برنج و عدس را 4 ساعت قبل از پخت خیس کنید.

آب روی نخود را خالی کرده و در قابلمه ای به مدت یک ساعت در آب بپزید.

یکی از پیازها را رنده کرده و روی حرارت بگذارید تا کمی آبش برود.

سپس کمی روغن ریخته و گوشت را به آن اضافه کنید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد زردچوبه را اضافه می کنیم.

لوبیا سفید و گوشت را به قابلمه اضافه کنید. یگذارید مدت 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد.

آب روی برنج و عدس را ریخته و به مواد اضافه کنید. اجازه دهید یک ساعت همه مواد با هم بپزد.
سپس تره، مقداری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به قابلمه بیافزایید (در این حین، گهگاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد).



ash-abadan-3.jpg




مقداری روغن مایع در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود (داغ نشود وگرنه نعنا تلخ و سیاه خواهد شد).

سپس نعناع را به آن اضافه کنید. به محض این که روغن داغ شد، تابه را از روی حرارت بردارید.

یک پیاز دیگر را در تابه حاوی روغن حرارت داده شده تفت دهید تا طلایی شود.

سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و آبِ گوشت کاملاً کشیده شود.

در حین تفت دادن، گوشت را با قاشق چوبی از هم باز کنید.

در پایان، کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و تابه را از روی حرارت بردارید.

پس از پختِ آش ، قابلمه را از روی حرارت بردارید و گوشت را از قابلمه خارج کنید.

گوشت را ریش ریش کرده و کمی بکوبید و سپس آن را مجدداً به قابلمه برگردانید و هم بزنید.

آش آبادانی را در ظرف مورد نظر بریزید، روی آن را با کشک، نعناع داغ و گوشت چرخ کرده تزیین و سرو کنید.



ash-abadan-1.jpg



مجله تصویر زندگی
 

برخی موضوعات مشابه

بالا