طرز تهیه آش رشته برای افطار

  • شروع کننده موضوع dinaz
  • بازدیدها 247
  • پاسخ ها 2
  • تاریخ شروع

dinaz

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/09/04
ارسالی ها
31,702
امتیاز واکنش
68,366
امتیاز
1,329
محل سکونت
کرمانشاه
طرز تهیه آش رشته برای افطار
آش رشته از معروف‌ترین آش های ایرانی است. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی می‌خورند. بسته به عادت‌های خانوادگی از آش رشته به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی استفاده می‌شود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش رشته خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم:

  • لوبیا چیتی 1 لیوان
  • نخود 1 لیوان
  • عدس 1 لیوان
  • لوبیا سفید 1 لیوان
  • آرد گندم 1 قاشق غذاخوری
  • رشته آش 600 گرم
  • پیاز داغ 1 لیوان
  • سیر داغ 1/2 لیوان
  • نعنا داغ به مقدار لازم برای تزیین
  • کشک 1 کیلو گرم
  • سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج) 2 کیلو گرم

1259195_244.jpg


طرز تهیه:

1. حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و 2 تا 3 بار آب آن ها را عوض کنید و دور بریزید.

2. پیازها را سرخ کنید و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ ها را با زردچوبه کمی تفت دهید.

3. نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه بریزید و تا با هم پخته شوند. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد آش رشته اضافه کنید.

4. یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید. سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند.

5. زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش رشته کمی جا بیافتد.

نکات مهم در پخت آش رشته:

1ـ قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش رشته باشد تا رشته‌ها به هم نچسبد و خمیر نشود.

2ـ سبزی آش رشته باید بدون ساقه بوده و درشت خرد شود تا آش رشته زیباتر به نظر آید.

3ـ پیاز داغ داخل آش رشته نباید کم باشد تا آش بهتر جا بیفتد.

5ـ رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.

6ـ نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک می‌ توان تست کرد تا آش شور نشود.

7ـ روغن داخل آش رشته باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می‌ کند.

8ـ کشک را در آش رشته نباید جوشاند چون تفاوت حرارت کشک و آش رشته باعث می‌ شود کشک ببرد. می‌توان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمی‌خورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان می‌شود و هم آش رشته خوش‌ رنگ‌تر و زیباتر می‌شود.

9ـ کشک حتماً باید ۲۰ دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).

10ـ حرارت کشک و آش رشته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.

11ـ برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن را داغ کرده نعنا خشک بریزید و فوراً خاموش کنید تا نعنا نسوزد.

12- زمان جا افتادن آش رشته زمانی است که لعابی رقیق روی آش را بگیرد، آش رشته رو به ته گرفتن باشد و رشته، بوی خامی ندهد. در این زمان باید حرارت زیر آش رشته را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش رشته بستگی به نوع رشته نیز دارد.
 
  • پیشنهادات
  • dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    آش رشته با آب گوجه فرنگی

    fo123.jpg



    مواد لازم:


    گوشت چرخ كرده
    0/5 کیلو
    پیاز رنده شده
    1 فنجان
    پیاز داغ
    1 فنجان
    سبزی آش(تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
    1 کیلو
    رشته آشی 350 گرم
    آرد 2 قاشق سوپخوری
    حبوبات(نخود، لوبیاچیتی و عدس) از هر كدام 1 فنجان
    گوجه فرنگی 3 کیلو
    سیر داغ و نعناع داغ 2 تا 3 قاشق سوپخوری
    سركه به مقدار دلخواه
    نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

    طرزتهیه:

    حبوبات را كه قبلاً شسته و خیس كرده اید بگذارید بپزد. گوشت چرخ كرده را با پیاز رنده شده ، نمك ، فلفل و زردچوبه مخلوط كرده و گوشت را به شكل كوفته ریزه درست كنید و با پیاز داغ به حبوبات در حال پخت اضافه كنید. سپس سبزی شسته شده و خرد شده را هم اضافه كنید. گوجه فرنگی ها را پس از شستن از وسط نصف كرده، هسته آنها را بگیرید و در صافی بریزید. بعد گوجه فرنگی ها را رنده كرده و پوست آن را كنار بگذارید . گوجه فرنگی رنده شده را با آرد مخلوط كرده و به حبوبات پخته شده اضافه كنید. رشته را هم بریزید تا با شعله ملایم بپزد و آش جا بیفتد. سعی كنید آش را به ملایمت هم بزنید تا رشته ها له نشده و آش ته نگیرد. پس از آماده شدن آش آن را در ظرف بزرگی ریخته و سطح آن را با سیر داغ و نعناع داغ تزئین كنید. موقع سرو آش می توانید آن را با كمی سركه میل كنید كه خوشمزه تر می شود.
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    در ایام پر برکت ماه مبارک رمضان قرار داریم. این روزها بازار درست کردن انواع آش و حلیم، بسیار داغ است. ما هم از فرصت استفاده کرده ایم و طرز تهیه یک آش رشته خوشمزه را به شما آموزش داده ایم.


    مواد لازم:


    • رشته آش ۲۵۰ گرم
    • سبزی آش (تره،جعفری،گشنیز،اسفناج،شویدو ترخون) ۷۰۰ گرم
    • پیاز داغ ۳۰۰ گرم
    • سیر داغ ۱/۲ پیمانه
    • نخود ۱ پیمانه
    • لوبیا چیتی ۱ پیمانه
    • عدس ۱/۲ پیمانه
    • ماش ۱/۲ پیمانه
    • نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
    • آرد ۲ قاشق غذا خوری
    • نعنا خشک ۲-۳ قاشق غذا خوری
    • روغن ۲-۳ قاشق غذا خوری

    1264020_472.jpg



    طرز تهیه:


    1-نخود و لوبیا را باهم ۱۲-۲۴ ساعت خیس کرده ۲تا۳ بار آب رو عوض کرده و پخته و ماش و عدس را ۱-۲ ساعت باهم خیس کرد و با هم پخته.

    2-نصف یه قابلمه آب ریخته روی حرارت گذاشته تا آب بجوش بیادبعد حبوبات پخته شده رو به قابلمه اضافه کرده درب قابلمه رو گذاشته تا آب دوباره به جوش بیاد.

    3-داخل یک تابه ۲تا۳ ق غ روغن ریخته بعد بیشتر پیاز داغ روبهش اضافه کرده و یک سوم اون رو کنار میزاریم برای تزئین، کمی سیر داغ هم اضافه کرده وحدود ۱ ق م زردچوبه اضافه کرده و کمی فلفل قرمز و ۲ ق غ آرد اضافه کرده روی حرارت گذاشته بهم زده خوب مخلوط بشه و بوی خامی آرد و زردچوبه از بین بره حدود ۲-۳ دقیقه زمان کافیه.

    4-سبزی خرد شده زمانی اضافه که آب داخل حبوبات قل قل بزنه و بجوشه قبل از اضافه کردن سبزی ۱ ق م نمک ریخته، باعث میشه رنگ سبزی به آش پس نده بعد سبزی رو اضافه کرده درب قابلمه رو باز میزاریم بعد پیاز داغی که آماده کردیم رو اضافه کرد فقط مقدارکمی رو کنار میزاریم که در مرحله آخر اضافه میکنیم حدود ۲۰تا۳۰ دقیقه با حرارت بالا بجوشه تا لعاب بده.

    5-بعداز این مدت رشته آشی رو نصف کرده و به آش اضافه کرده و باقی پیاز داغ رو اضافه کرده وحدود ۱۵ دقیقه دیگه زمان میدیم تا آماده بشه و آش جا بیفته. کشک رو میتوانم در مرحله آخر اضافه کنیم یا برای تزئین استفاده کنیم که بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد.

    6-بعد از جا افتادن آش از روی حرات برداشته و داخل ظرف سرو اضافه کرده با پیاز داغ، سیرداغ، نعنا داغ وکشک تزئین میکنیم.

    سایر نکات:

    1-زمانی که رشته رو به آش اضافه می کنید، آش یه کمی سفت می شه. به این منظور بهتره مقداری آب جوش دم دست داشته باشید تا اگه آش خیلی سفت شد، آب جوش بهش اضافه کنید .

    2-برای تهیه نعناع داغ ابتدا روغن را داغ کنید سپس چند قاشق نعناع خشک داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع بردارید تا نعنا سیاه نشه.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا