طرز تهیه آش رشته مجلسی خوشمزه با ذکر نکات و فوت و فن آن

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه آش رشته مجلسی خوشمزه با ذکر نکات و فوت و فن آن
آش رشته یکی از خوشمزه ترین، معروف ترین و الیته پرطرفدارترین آش های ایرانی است که به مناسبت های مختلف طبخ می شود. در بخشانواع آش طرز تهیه آش رشته مجلسی با تمام نکات مهم و فوت وفن آن را انتخاب کرده ایم که با هم می بینیم. اگر کلیه نکات گفته شده در این دستور را رعایت کنید، آشی خوشمزه و جا افتاده خواهید داشت.
ash-reshteh-2.jpg

دستور پخت آش رشته مجلسی

آش رشته یکی از آش های معروف ما ایرانیان است که گاهی به عنوان غذای اصلی و گاهی به عنوان پیش غذا در مراسم ها و مهمانی ها سرو می شود. خصوصا در سفره های افطار ماه رمضان.



مواد لازم برای تهیه آش رشته مجلسی 7 الی 8 نفر
نخود 2.3 پ
لوبیا چیتی 2.3 پ
عدس 1.2 پ
ماش 1 2پ برای لعاب وخوشمزه شدن آش
سبزی تازه آش شامل( تره جعفری گشنیز اسفناج ویا برگ چغندر) 1.5 کیلو پاک نکرده
(مقدار تره وجعفری واسفناج دوبرابر گشنیز در نظر گرفته شود)
نعنا خشک 2 ق س
آویشن خشک 1 ق س
پیاز نگینی ریز وعسلی 1.5 الی 2 پ برای داخل اش
رشته آشی مرغوب بین 200 الی 250 گرم
کشک پاستوریزه به میزان لازم
سیر رنده شده 6 حبه برای داخل آش
نمک وفلفل سیاه وقرمز وزردچوبه به میزان لازم
ارد سفید 1. الی 1.5 ق س
اب استخوان قلم 2 لیتر در صورت دلخواه
کره 100 گرم
سیر داغ ونعنا داغ وپیاز داغ به میزان لازم جهت تزئین

ash-reshteh-1.jpg


آماده کردن مواد آش رشته مجلسی
ابتدا نخود لوبیا را از شب قبل در آب سرد خیس کرده و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. (این کار برای از بین بردن نفخ حبوبات لازم است.)

خیس کردن ماش وعدس, حدود 3 الی 4 ساعت کافیه و در این مدت یک بار آب آنها را عوض کنید.

سپس سبزی اش را بعد از پاک کردن و شستن, درشت خردکنید و کنار بگذارید.

نکته : بهتر است تره این آش جداگانه و به صورت دسته ای خرد شود.

حالا هریک از حبوبات را جداگانه نیم پزکنید در این فاصله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه زردچوبه داخل روغن داغ تفت دهید.

به اندازه ای که حالت نرم وعسلی پیدا کند ولی مواظب باشید که کاملا سرخ نشود.
سیر که اگه سیر تازه باشد (3 تا ساقه کافیست) با ساقه ی کمرنگ آن خرد کنید در صورت نبود, سیر حبه ای را رنده ی ریز کرده با مقداری زردچوبه یه لحظه تو روغن داغ بریزید و آن را بهم بزنید و سریع از روی گاز بردارید.

سپس 1 پیمانه پیازعسلی, سیر و دو قاشق سوپخوری نعنا خشک به همراه آرد را با هم مخلوط کرده روی گاز قرار دهید.

کره را هم اضافه نموده مقدار کمی تفت دهید وسپس با آب استخوان قلم که از قبل پخته اید مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.



ترکییب مواد آش رشته مجلسی
نصف قابلمه ای با حجم نسبتا بزرگ را آب بریزید و در قابلمه را گذاشته و صبر کنید تا بجوش آید.

سپس نخود و لوبیای نیم پز شده را در آن ریخته و اجازه دهید (کمی نرم شود).

عدس و ماش را هم اضافه کنید. (چون زمان پخت عدس و ماش کوتاه تر است، آن را دیرتر اضافه می کنیم).

با اضافه کردن عدس و ماش باز صبر کنید که آب حبوبات بجوش آید.

سپس سبزی را به همراه مخلوط پیاز عسلی و مقداری نمک و ادویه و آویشن خشک به مخلوط حبوبات اضافه کرده و اجازه دهید که مواد بپزند.

نکته : در قابلمه را نذارید تا سبزی ها بد رنگ نشوند.

در اواسط پخت آش رشته مجلسی بقیه پیاز عسلی شده را هم اضافه نموده و زمان بدهید تا آش لعاب بیندازد و به اصطلاح جا بیفتد.



زمان اضافه کرن رشته در آش رشته مجلسی
وقتی آش با حرارت متوسط, جا افتاد میتوانید رشته ها را اضافه کنید. حرارت را کمی از حالت ملایم بیشتر کنید تا رشته ها خمیر نشوند.

حدودا 15 الی 20 دقیقه برای پختن رشته کافی است. 5دقیقه قبل از خاموش کردن آش می توانید مجددا نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

بعد از آنکه آش رشته کاملا پخت و جا افتاد اجازه دهید کمی از دما بیفتد.

سپس داخل ظرف مورد نظر ریخته و روی آش رشته مجلسی را با نعناع داغ ، سیر داغ و پیاز داغ ، کشک و … به سلیقه خودتون تزئین کرده و سرو نمایید.

نکات :
مقدار حبوبات رو بنا به سلیقه خود, میتوانید کم یا زیاد کنید.

اگر از آب قلم استفاده میکنید مقدار کره را به نصف برسانید.

توجه داشته باشید که رشته و کشک شور هستند پس به هنگام افزودن نمک مراقب باشید که آش شور نشود.



%D8%AA%D8%B2%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D8%A2%D8%B4-12.jpg


اینم یه سری نکات مهم برای اینکه آش رشته مجلسی خوشمزه ای داشته باشین
1ـ قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش رشته باشد تا رشته‌ها به هم نچسبد و خمیر نشود.

2ـ سبزی آش رشته باید درشت خرد شود تا آش رشته زیباتر به نظر آید.

3ـ پیاز داغ داخل آش رشته نباید کم باشد تا آش بیشتر لعاب بیندازد.

5ـ رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.

6ـ نمک آش رشته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک می‌ توان تست کرد تا آش شور نشود.

7ـ روغن داخل آش رشته باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می‌ کند.

8ـ کشک را در آش رشته نباید جوشاند چون تفاوت حرارت کشک و آش رشته باعث می‌ شود کشک ببرد.

می‌توان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمی‌خورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان می‌شود و هم آش رشته خوش‌ رنگ‌تر و زیباتر می‌شود.

8ـ کشک حتماً باید 20 دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).

10ـ حرارت کشک و آش رشته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.

11ـ برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده نعنا خشک بریزید و فوراً خاموش کنید تا نعنا نسوزد.

12- زمان جا افتادن آش رشته زمانی است که لعاب نسبتا غلیظی روی آش را بگیرد، و نیز رشته، بوی خامی ندهد.

در این زمان باید حرارت زیر آش رشته را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش رشته بستگی به نوع رشته نیز دارد.


منبع:کانال آشپزی سپیده-خانم زهره سادات

مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    طرز تهیه آش رشته خوشمزه
    tasvirezendegi.ir1210.jpg

    یکی از غذاهای پرطرفدار و مناسب برای افطار آش رشته هست. بنابراین امروز براتون روش تهیه این آش خوشمزه رو درنظر گرفتیم .
    طرز تهیه آش رشته


    آماده سازی: 1 ساعت
    مدت انتظار: 2 ساعت
    مجموعاً: 3 ساعت

    مواد اولیه :
    لوبیا قرمز ۱ پیمانه
    عدس یک و نیم پیمانه
    نخود نصف پیمانه
    سبزی آشی یک و نیم کیلو
    رشته آشی به میزان لازم
    لوبیا چیتی ۱ پیمانه


    مواد تزئینی :
    کشک
    نعنا داغ ( ترکیب نعنا و روغن داغ )
    پیاز داغ ( پیاز را در روغن سرخ می کنیم و مقداری زردچوبه می افزاییم.)
    سیر داغ سیر را در روغن سرخ می کنیم .)



    tasvirezendegi.ir1211.jpg


    طرز تهیه :
    بهتره لوبیا ها و نخود رو چند ساعت قبل یا از شب قبل خیس کنیم و در یخچال بگذاریم. البته عدس رو نه. چون همین جوری هم نیم ساعته له می شه. کسانی که مشکل معده دارند، باید در طول زمانی که حبوبات داره خیس می خوره، دو سه بار آبش رو عوض کنند . این کار باعث می شه که باد این مواد گرفته بشه و معده کمتر با مشکل مواجه بشه. همچنین حبوبات زودتر می پزند.
    حبوبات رو به جز عدس بار می ذاریم. خوب که پختند، عدس رو هم اضافه می کنیم. در عین حال که مواد در حال پخت هستند، سیر داغ و پیازداغ رو آماده می کنیم. ( سیر و پیاز و جداگانه خرد می کنیم و در روغن سرخ می کنیم و به آنها زردچوبه اضافه می کنیم که خوشرنگ بشه.)
    مقداری از سیرداغ و پیازداغ رو درحال پخت به مواد اضافه می کنیم ، بقیه رو برای تزئین روش نگه می داریم. سپس سبزی آش رو که شسته و خرده کرده ایم رو اضافه می کنیم. بعضی ها عادت دارند مقداری هم آرد به آش رشته اضافه می کنند. نظرشون اینه که اینجوری لعاب می اندازه. ولی به نظر من همون رشته کافیه. حالا دیگه خود دانید.
    ده دقیقه مونده به اینکه قابلمه رو از روی گاز بردارید، رشته رو هم اضافه کنید. آش حاضره. حالا اونو توی کاسه بکشید و صبر کنید کمی از داغی بیفته. سپس کشک رو روش بریزید. اگه خیلی داغ باشه و کشک رو بریزید، کشک روش وای نمیسه و داخل آش فرو می ره.



    tasvirezendegi.ir1212.jpg



    نکته ۱ : اگه فردا قراره برید سر کار یا با عده ای در تماس هستید، از خوردن سیر جداً خودداری نمایید!
    نکته ۲ : زمانی که رشته رو به آش اضافه می کنید، آش یه کمی سفت می شه. به این منظور بهتره مقداری آب جوش دم دست داشته باشید تا اگه آش خیلی سفت شد، آب جوش بهش اضافه کنید و اونو از سفتی (!) نجات بدید.
    نکته ۳ : عده ای آش رشته را به قدری پرآب و کم ملات می پزند، که انگار آب سبزی و رشته است. یعنی در هر کاسه ، از هر حبوبات، یک عدد هم به زور یافت می شود. ممکن است سلیقه ای باشد ولی فراموش نکنید که این ” آش ” است. نه ” آب “!
    نکته ۴ : برخی معتقدند با آش رشته نباید هیچ طعم دهنده ای را خورد. چون مزه اش عوض می شود! عده ای هم آبلیمو، سرکه، آبغوره، کشک، نعناداغ، پیازداغ و … به آن می افزایند.

    مجله تصویر زندگی
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا