طرز تهیه آش شولی یزدی خوشمزه | سه دستور پخت شولی

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه آش شولی یزدی خوشمزه | سه دستور پخت شولی

آش شولی یزدی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان یزد است که گاه به عنوان پیش غذا سرو می شود. شولی معمولا در زمستانها با ماش و شلغم و در تابستان با چغندر و عدس طبخ می شود.


بسته به میلتان می توانید سرکه یا رب انار را به عنوان چاشنی به آش اضافه کنید.

shooli-1.jpg


دستور پخت آش شولی یزدی – روش اول
مواد لازم

سبزی آش و اسفناج یک کیلو

چغندر ۲ عدد

پیاز ۲ عدد

نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوری

آرد ۱/۵ لیوان

عدس ۱ لیوان

روغن

نمک.فلفل .زردچوبه

سرکه



طرز تهیه

اول از همه چغندر رو پوست گرفتم و با آب گذاشتم بپزه. پخته که شد عدس را اضافه کردم.

مقداری که پخت، سبزی آش را اضافه کردم و گذاشتم خوب پخته بشن.

حالا آرد را با آب سرد مخلوط کردم. خوب هم زدم تا گلوله نداشته باشه.

حالا آرد را به آش اضافه کردم و مدام هم زدم تا گلوله گلوله نشه.

بعد پیاز داغ و نعناع داغ درست کردم. مقداری توی آش ریختم و مقداری برای تزیین گذاشتم.

در پایان پخت، نمک و فلفل اضافه کردم. موقع سرو هم در صورت تمایل سرکه اضافه کنید.


شولی یزدی خیلی راحت و خوشمزه است. نوش جان




روش پخت آش شولی یزد – دستور دوم
shooli-9.jpg


مواد لازم

عدس یک لیوان

سبزی یک و نیم کیلو (نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله)

آرد یک و نیم لیوان

چغندر بزرگ دو عدد

پیاز سه عدد

نعناع خشک دو قاشق غذا خوری

روغن برای درست کردن پیاز و نعناع داغ به میزان لازم

نمک به میزان لازم

زردچوبه دو قاشق مربا خوری

سرکه به میزان دلخواه



طرز تهیه

ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می گذاریم روی شعله تا نیم پز شود.

shooli-3.jpg


بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملا بپزد.

در این فاصله نعناع و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می کنیم.

shooli-4.jpg




shooli-5.jpg


به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن ها را با هم مخلوط می کنیم.

shooli-6.jpg


وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده و می گذاریم چند قل بخورد.

بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم.

سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می کنیم و همزمان هم، خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.

shooli-7.jpg


اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می کنیم و سپس آن را خوب به هم می زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.

بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می کنیم و می گذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.

shooli-8.jpg


کمی از پیاز داغ را برای تزیین نگه می داریم.

اگر سرکه دوست ندارید، می توانید آش شولی یزدی را با رب انار میل نمایید.


طرز تهیه شولی یزد – دستور سوم
shooli-10.jpg


مواد لازم

حبوبات شامل نخود،لوبیا سفید، لوبیا قرمز، عدس (از هر کدام بجز عدس مقداری ولی عدس بیشتر)

آرد گندم حدود یک کیلو

سبزی آش یک کیلو (شامل تره،جعفری،اسفناج یا برگ چغندر )

سرکه سفید به مقدار لازم

چغندر قند به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه

سیر سرخ شده

پیاز داغ فراوان

نعناع داغ

shooli-2.jpg


دستور پخت

حبوبات را می پزیم. چغندر خرد شده را هم می پزیم.

ابتدا پیاز تفت را می دهیم. بعد زردچوبه و نعناع اضافه می کنیم کمی که تفت خورد آب می ریزیم تا جوش بیاد.

بعد حبوبات پخته شده و چغندر قند پخته را اضافه میکنیم و سبزی خورد شده را نیز می ریزیم تا با هم کمی پخته تر شوند.

در این فاصله آرد را با سرکه مخلوط کرده تا به شکل گلوله های ریز در حد قند در بیاید برای این کار باید سرکه را کم کم اضافه کنیم تابه شکل خمیر در نیاید.

بعد آرد را به قابلمه در حال جوش اضافه می کنیم. کم کم بریزید که آش سفت نشه.

بعد زیر شعله را کم می کنیم تا آرام جا بیفتد. نمک و فلفل و کمی سیر تفت داده را هم اضافه می کنیم.

پس از پخت، شولی یزدی را در طرف مورد نظر سرو کرده و با سیر و نعنا داغ تزیین می کنیم.

نوش جان

مجله تصویر زندگی
 

برخی موضوعات مشابه

بالا