گل و گیاه ♡ ❥ ♥گیاهان دارویی♡ ❥ ♥

օɾἶεղէმl ցἶɾl

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/04/07
ارسالی ها
2,448
امتیاز واکنش
7,933
امتیاز
646
محل سکونت
اصفهان
جعفری

یکی از گیاهان متعلق به تیره چتریان از گیاهان دو لپه میباشد. گیاهی دو ساله به ارتفاع 0.3 تا یک متر و دارای ریشه راست ، دوکی شکل یا متورم و به رنگ مایل به زرد است. به حالت وحشی در اکثر نواحی جنوب شرقی اروپا ، شمال افریقا ، آسیا و ایران میروید و به علاوه در نواحی مختلف پرورش مییابد. برگهای جعفری ، شفاف ،به رنگ سبز تیره ، دارای بریدگیهای لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات فرعی است.


parsley3.JPG



برگهای قسمت فوقانی ساقه آن، منقسم به قطعات باریک و نوار مانند ، با ظاهری متفاوت از برگهای تحتانی میباشد. گلهایی کوچک مایل به سبز و مجتمع به صورت چتر مرکب دارد. در قاعده اشعه چترهای اصلی و فرعی آن ، زائدههای باریک و غیر مستقیم دیده میشود. میوه آن کوچک به درازای 2میلیمتر ، به قطر یک میلیمتر یا کمی بیشتر ، به رنگ سبز و دارای بو و طعم بسیار معطر است. قسمت مورد استفاده جعفری ، ریشه ، میوه و ساقههای جوان برگدار آن است.

ترکیبات شیمیایی

میوه این گیاه دارای مواد روغنی ، آلورون ، تانن ، یک ماده ملون به رنگ زرد ، یک گلوکوزید سمی به نام آپیئین و اسانس است. اسانس آن که از گرد میوه جعفری بوسیله تاثیر بخار آب بدست میآید، مایعی بیرنگ ، لوژیر به وزن مخصوص 1.1 ، محلول در روغن و اسانسها است و اگر تحت اثر سولفات آهن قرار گیرد ، به رنگ قرمز خونی درمیآید.

بوی آن معطر و شامل آپیول Apiol ، میریستیسین Myristisine ، به مقادیر کم از اتراکسیدها ، فنلها ، اسید پالمیتیک ، آلدهیدها و ستونهاست. گلوکوزید مذکور که آپیوزید Apioside نیز نامیده میشود، اگر بطور ساده تجزیه گردد، مادهای به نام آپیژین Apigenine و نوعی قند به نام آپیوز Apiose میدهد. ریشه جعفری دارای 0.08 - 0.05 درصد اسانس ، مواد قندی و 5 درصد موادمعدنی است. بوی ریشه جعفری ، معطرو طعم آن کم و بیش شبیه قسمتهای هوایی گیاه است.



parsley2.JPG


خواص دارویی تخم جعفری

  • ضد نفخ شکم است.
  • شریانها و رگها را تمیز میکند.
  • ادرارآور و قاعده آرو است.
  • برای درمان تب نوبه بکار میرود.

خواص ریشه جعفری

  • ریشه جعفری اشتها آور است.
  • ادرار آور و قاعده آرو است.
  • سنگ کلیه را دفع میکند.
  • برای درمان اسهال باید 20 گرم ریشه جعفری را در یک لیتر آب دم کرده و تنقیه کنید.
  • دم کرده ریشه جعفری برای درمان تنگی نفس بکار میرود.
  • برای درمان بیماری سرخک مفید است.



parsley1.JPG


خواص برگ و ساقه جعفری

  • برای رفع لکهها و جوشهای صورت دم کرده جعفری را روی پوست صورت بمالید.
  • برای روشن شدن رنگ پوست مقداری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن میشود.
  • دم کرده جعفری تببر است.
  • دم کرده برگ جعفری برای بواسیر و سنگ کلیه مفید است.
  • خوردن چای جعفری به هضم غذا کمک میکند.
  • بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان جعفری بجوید.
  • جعفری نفس را خوشبو میکند.
  • برای درمان ضرب خوردگی و خون مردگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید.
 
  • پیشنهادات
  • օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    رازیانه

    گیاهی است معطر ، علفی و دوساله که ارتفاع آن تا 2 متر می رسد ساقه آن دارای شیارهای هم دریف و موازی می باشد برگهای آن نازک و نخی مانند شود است .گلهای رازیانه زرد وبصورت خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود . یوته رازیانه کوچک و بطول حدود 8 میلیمتر و عرض 3 میلیمتر بوده و دارای بوئی معطر و طعمی شیرین می باشد .
    رازیانه درمناطق مدیترانه ای بخوبی رشد می کند و در ایران در مناطق شمالی کشور دردامنه های کوههای البرز بطور خود رو می روید .
    رازیانه دارای حدود 10% روغن ، کمی مواد قندی و مس ویلاژ و حدود 4% اسانس می باشد . روغن رازیانه دریا 4% اسید پال میتیک ، 22% اسید اولیئک ، 14% اسید لینوئیک و 60% اسید پتروسلینیک می باشد.
    اسانس رازیانه که از تقطیر میوه آن بوسیله بخار بدست می آید مایعی است زرد .

    خواص دارویی


    رازیانه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . ریشه رازیانه گرمتر از بقیه قسمت های گیاه است .

    1. رازیانه اثر زیاد کنده شیر را در زنان شیر ده دارد و بدین منظور می توان از دم کرده رازیانه استفاده کرد .
    2. اشتها آور و مقوی است .
    3. نفخ و گاز معده رااز بین می بر د .
    4. قاعده آور است .
    5. برگهای رازیانه ادرار آور است .
    6. جوشانده ریشه رازیانه ملین و مسهل است .
    7. روغن تخم رازیانه کرم روده را از بین یم برد .
    8. حالت تهوع رابر طرف می کند .
    9. برای برطرف کردن آُسم ، سرفه و تنگی نفس از دم کرده تخم رازیانه بمقدار سه فنجان در روز استفاده کنید .
    10. برای رفع اسهال رازیانه را با زیره سبز به نسبت مساوی دم کرده و به مریض بدهید .
    11. میتوان از رازیانه به عنوان داروی ضد نفخ بصورت زیر استفاده کرد :5 گرم پودر انیسون و 5 گرم پودر زیره کرمان ، 5 گرم پودر تخم گشنیز و 5 گرم پودر رازیانه رابا هم مخلوط کرده در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا بمدت 10 دقیقه دم کنید سپس آنرا صاف کرده و کم کم بنوشید.
    12. رازیانه بعلت داشتن هورمون زنانه رشد دخترها را جلو می اندازد .
    13. رازیانه مغز را فعال می کند .
    14. ریشه رازیانه دارای کومارین Coumarin می باشد . چون این ماده رقیق کننده خون است بنابراین آنهایی که مبتلا به تصلب شرائین یا انسداد رگها هستند می توانند از جوشانده ریشه رازیانه استفاده کنند .
    15. دردهای مفاصل را برطرف می کند .
    16. اشتها را زیاد می کند .
    17. برای از بین بردن درد آرتروز روغن رازیانه را در محل درد بمالید .

    طرز استفاده:


    1. دم کرده رازیانه : مقدار یک قاشق چایخوری رازیانه را کوبیده و در یک لیوان آب جوش بریزید و آنرا بمدت 10 دقیقه دم کنید .
    2. دم کرده برگ رازیانه : 30 گرم برگ رازیانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت ده دقیقه دم کنید . این دم کرده مقوی اعصاب بوده و هضم غذا را سریع می کند .

    مضرات:رازیانه چون گرم است بنابراین برای گرم مزاجها خوب نیست و اینگونه افراد باید آنرا با سکنجبین بخورند . زیاده روی در مصرف رازیانه معده راسست کرده و تشنج می آورد .
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    جو دوسر

    از قدیمالایام توسط مردم ژرمن و اسلاو کشت میشده است. گیاهی است یکساله که ارتفاع آن تا یک متر میرسد میوه آن خوشهای و دراز و دارای غلافی دو سر میباشد. جو دو سر دو نوع میباشد که به نام بهاره و پاییزه نامیده میشود این گیاه علوفه خوبی برای حیوانات مخصوصا اسب است.


    wild.jpg



    ترکیبات شیمیایی

    جو دو سر دارای حدود 7 درصد مواد چرب ، 14درصد مواد ازته و 60 درصد مواد نشاستهای میباشد. به علاوه ارسنیک ، اسید اگزالیک و ید نیز در آن وجود دارد.

    خواص داروئی

    جو دو سر از نظر طب قدیم ایران معتدل یعنی نه سرد است و نه گرم. البته عدهای عقیده دارند که این گیاه کمی خشک است.

    • جو دو سر در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد.
    • مقوی اعصاب است.
    • ضد عفونی کننده بدن میباشد.
    • تقویت کننده بدن میباشد.
    • ادرارآور و ملین است و یبوست رابرطرف میکند.
    • مقوی قلب و خون است.
    • تسکین دهنده درد است.
    • جوشانده جو دو سر در برطرف کردن بیماریهای پوستی و اخلاط خونی نیز موثر است.
    • برای لاغر شدن هر روز جو دو سر بخورید.
    • اگزما را درمان میکند.
    • این گیاه اثر ضد سرطان دارد. استفاده مدام این گیاه از سرطان جلوگیری میکند.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    شیرین بیان

    گیاه بومی مناطق مدیترانه است و در ایران در اکثر نقاط کشور می روید . شیرین بیان گیاهی است چند ساله و دارای ساقه ای بطول یک متر که در نواحی معتدل تا ارتفاع دو متر می رسد . برگهای آن مرکب از تعدادی برگچه های سبزرنگ می باشد . گلهای آن برنگ بنفش ، سفید . زرد است میوه آن مانند نیام و محتوی 5 تا 6 دانه می باشد .
    ریشه شیرین بیان بطور خیلی عمیق در زمین فرو می رود . پوست ریشه قهوه ای سیر وس یاه است . مغز ریشه زرد رنگ بوده و طعم آن بسته بانواع مختلف تغییر می کند . مثلا شیرین بیان اسپانیا طعم ملایم دارد در حالیکه شیرین بیان یونان دارای طعم تلخ است .


    ترکیبات شیمیایی

    ریشه شیرین بیان دارای گلوکز ،ساکاروز ، آسپاراژین ، مواد آلبومیدی ،رزین و کمی اسانس میباشد . ماده اصلی که باعث شیرینی این گیاه است گلیسیرین خوانده می شود . در شیرین بیان ماده ای بنام لکوریتی جننی چالکون وجود دارد که خاصیت دفع اسپاسم عضلات را دراست .


    خواص داروئی

    شیرین بیان از مظر طب قدیم ایران معتدل است .
    شیرین بیان را بصورت قطعات کوچک به قطر 0/5 سانتیمتر و طول 1/5 سانتیمتر بفروش می رسانند .

    1. مهمترین خاصیت شرین بیان که جدیدا کشف شده است و در آلمان و اروپا و آمریکا استفاده می شود درمان کننده زخم معده و سرطان معده است برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه کرده و هر روز بمقدر یک قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تکرار کنید شخص معالجه خواهد شد .
    2. برای تقویت عمومی بدن مفید است .
    3. خوردن آن از پیری جلوگیری می کند .
    4. برای نرم کردن سـ*ـینه موثر است .
    5. زخم ها و تاول های پوست را با چای شیرین بیان شستشو دهید تا زود خوب شود .
    6. ملین است و معمولا آنرا با گیاهان دیگر مخلوط می کنند که انقباضات را کم می کند.
    7. مدر و عرق آور است .
    8. برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان ریشه شیرین بیان را بمکید .
    9. سرفه را برطرف می کند .
    10. ورم معده را برطرف می کند .
    11. تنگی نفس را تسکین می دهد .
    12. برای درمان سوء هاضمه مفید است .
    13. برای از بین بردن نفخ شکم مفید است .
    14. چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند برای این منظو از فرمول زیراستفاده کنید :2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید سپس آنرا در آب خیس کرده و هر روز بخورید.
    15. برای درمان موخوره چای شیرین بیان را به سر بمالید .
    16. برای رفع بوی بد زیر بغـ*ـل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده و در این قسمت ها بگذارید .

    طرز استفاده :دم کرده شیرین بیان : مقدر 50گرم ریشه بدون پوست شیرین بیان را آسیاب کرده و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بکشد .
    جوشانده شیرین بیان : 20 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در 100 گرم آب ریخته و آنقدر بجوشانید که دو سوم آن باقی بماند .
    شربت شیرین بیان : ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و با آب مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا غلیظ شود
    تکه های شیرین بیان : مانند آب نبات می توانید در دهان گذاشته و بمکید .

    مضرات :استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال مضر است و اگر می خواهید از شیرین بیان برای برطرف کردن بیماری و برای مدت طولانی استفاده کنید بهتر است آنرا با کتیرا بخورید .
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    زیره

    گیاهی است یکساله کوچک و علفی که ارتفاع آن 60 سانتیمتر است ریشه آن دراز و باریک برنگ سفید ، ساقه آن راست و برگهایش به شکل نوار باریک و نخی شکل و برنگ سبز می باشد .
    گلهای زیره سفید یا صورتی بصورت چتری در انتهای ساقه ظاهر می شود . این گیاه بطور وحشی در مناطق مدیترانه می روید . زیره برنگهای زرد تیره ، سبز و خاکستری وجود دارد .

    ترکیبات شیمیایی

    زیره دارای تانن ، روغن زرین و اسانس است .
    اسانس زیره را از تقطیر میوه له شده تحت اثر بخار آب بدست می آورند . این اسانس مایعی است بیرنگ که در اثر ماندن ابتدا برنگ زرد و سپس قهو ه ای رنگ می شود .
    بوی زیره مربوط به آلدئیدی بنام کومینول است . مقدر کومینول در زیره بسته به محل کشت آن بین 30 تا 50 درصد است .


    1. قابض و خشک کننده است .
    2. ضد تشنج است .
    3. برای برطرف کردن بیماری صرع مفید است.
    4. در دفع گاز معده موثر است .
    5. قاعده آور است .
    6. عرق آور است.
    7. برای رفع برونشیت از دم کرده زیره استفاده کنید .
    8. برای برطرف کردن سوءهاضمه مفید است.
    9. ترشحات زنانگی را برطرف می کند.
    10. برای تحـریـ*ک اشتها زیره سبزه را با سرکه و آب مخلوط کرده و قبل از غذا بخورید .
    11. برای برطرف کردن قطره قطره ادرار کردن زیره را تفت داده و سرخ کنید سپس با آب بخورید .
    12. برای رفع نفخ روده و معده می توانید دم کرده زیره را تنقیه کنید .
    13. برای التیام زخم چشم ، دانه های له شده زیره سبز را در آب برنج خام خیس کرده و سپس مایع بدست آمده را قطره قطره روی زخم چشم بریزید.
    14. هنگامیکه اطفال شیر خوار دل درد دارند و نفخ در شکم شان پیچیده چند قطره اسانس زیره را با روغن بادام مخلوط کرده و با آن شکم آنها را ماساژ دهید .
    15. و بالاخره زیره را در غذاهایی که نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده کنید .


    طرز استفاده

    دم کرده زیره : مقدار 5 گرم زیره را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم کنید .
    مخلوط با عسل : گرد زیره را به مقدر یک گرم عسل مخلوط کرده و استفاده کنید .
    اسانس زیره : این اسانس را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریداری کنید . مقدار مصرف آن 2 قطره در یک لیوان آب نیم گرم می باش
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    سویا

    قرنهاست که غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است و چینی آن را همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می کنند . ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولید کننده سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول کل دنیا را تولید می کند . سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی ) ،( لوبیا چینی ) سوژا و دانه سویا معروف است . سویا گیاهی است یکساله دارای ساقه پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوک تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا سات که در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یکدیگر وجود دارد . رنگ دانه سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ،سیاه ، خاکستری و خالدار دیده می شود . دانه سویا به بزرگی یک نخود کمی مسطح و گرد است . دانه سیاه سویا بیشتر در طب گیاهی مصرف درد ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می کنند . سویا بعلت داتشن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بکار می رود . سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور وحشی در آن کشور وجود دارد . سویا در حدود 3500 نوع مختلف دارد که هر کدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد .

    ترکیبات شیمیایی: سویا از نظر ویتامین های گروه B بسیار غنی است و دارای مقدری ویتامین های C,D,E,K و کمی کاروتن می باشد . سویا همچنین دارای کلروفیل و آنتی بیوتیکی بنام کاناوالین نیز هست ‏،دانشمندان موفق شده اند که از لوبیای سویا یک نوع آنتی بیوتیک ارزان قیمت تهیه کنند که مورومیکس نامیده می شود و باکتریهای مضر روده را از بین می برد .جدول زیر مواد موجود در صد گرم دانه خشک و رسیده ،جوانه سویا ، شیر سویا و سبوس سویا را نشان می دهد:

    همانطور که گفته شد سویا از نظر مواد پروتئینی بسیار قوی است و در کشورهای فقیر از آن بعنوان جانشین گوشت استفاده می کنند . در جدول زیر سویا با گوشت مقایسه شده است:


    بنابر این همانطور که در جدول بالا دیده می شود مقدار پروتئین سویا 1/5 برابر گوشت گاو می باشد و منبعی غنی از پروتئین است . برای درست کردن شیر سویا ، دانه سویا را له کرده و بمدت 24 ساعت تحت تاثیر آب قرار می دهند سپس آنرا صاف می کنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر بدست می آید که منبع غذایی خوبی است که می توان بجای شیر گاو مصرف کرد .روغن سویا که از فشردن دانه های له شده سویا بدست می آید رنگ زرد مایل به قرمز درد و دارای بوی مخصوصی شبیه بوی لوبیا است و در حرارت 15 در جه منجمد می شود ولی درجه حرارت معمولی حالت روان درد.

    خواص داروئی: سویا مقوی و باد شکن است.


    1. دانه سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است .
    2. در چین دانه سویا را بعنوان ضد سم مصرف می کنند.
    3. شیر سویا غذای مفیدی برای کودکان است.
    4. نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است زیرا اولا ارزش غذایی زیادی درد ثانیا مواد نشاسته ای که تبدیل به قند می شود در آن کم است.
    5. دانه های سبز سویا را له کرده و بصورت ضماد در آورید این ضماد برای زخم های آبله و سایر زخم ها مفید است همچنین برای رفع التهاب و قرمزی پای بچه ها که در اثر ادرار بوجود آمده مفید است .
    6. سویا برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید است.
    7. سوس سویا برای تحـریـ*ک اشتها بکار می رود.
    8. سوس سویا را برای از بین بردن بوی گوشت بکار می برند.
    9. سوس سویا را به غذاهایی که تردید درید سالم باشد بزنید سم آنرا خنثی می کند.
    10. سوس سویا ملین ، خنک کننده و ضد سم است.
    11. اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنین باشد به او سوس سویا بدهید.
    12. اگر ادرار کسی بخون آلوده است سوس سویا درمان آن است.
    13. سوس سویا برای سوختگی پوست مفید است.
    14. فرآورده های سویا برای پیشگیری سرطان مفید است.
    15. سویا به فعالیت روده ها و دفع منظم سموم کمک می کند.
    16. سویا مقدار کمی گلیسیدر خون را پائین می آورد.
    17. برای تمیز کردن شریانها از فرآورده های سویا استفاده کنید حتی مبتلا به شرائین و در معرض خطر قلبی هستند اگر از سویا استفاده کنند و گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کنند بزودی شریانهای آنها تمیز و جوان خواهد بود .
    18. سویا سنگ کیسه صفرا را شکسته و خارج می سازد و اگر از فرآورده های سویا استفاده کنید در بدن شما سنگ کیسه صفرا تولید نخواهد شد اگر سنگ کیسه صفرا درید رژیم خود رابه سویا تغییر دهید.
    19. سویا برای سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد بسیار مفید است.
    20. سویا موثر برای درمان سرطان کولون است.
    21. سویا از سرطان سـ*ـینه جلوگیری می کند.
    22. سویا منبع غنی هورمون استروژن است بنابراین می توان جانشین هورمونهای مصنوعی در دوران یائسگی باشد . پس خانم ها در دوران یائسگی بهتر است از فرآورده های سویا استفاده کنند .

    طرز استفاده: فرآورده های سویا زیاد است و بسته به نوع سلیقه می توانید از آنها استفاده کنید مانند شیز سویا ، شیر بریده سویا ، در سویا ،بلغور سویا ، سویای بو داده ،پروتیئن سویا ، سوس سویا ، سویای تخمیر شده ،جوانه سویا و غیره......
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    زنجبیل

    از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران ، هند و چین بوده است .

    خواص داروئی:این گیاه همراه با گیاهان دیگر بعنوان تقویت کننده معده و بدن ، بادشکن و ضد نفخ بکار میرود . همچنین پزشکان چینی جدیدا کشف کرده اند که شربت زنجبیل بهترین دارو برای معالجه زخم معده می باشد.
    زنجبیل تازه وشربت زنجبیل با چای زنجبیل در بدن گرما تولید کرده و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خارج می سازد . این گیاه برای خانم هائیکه عادت ماهیانه آنها عقب می افتند تجویز شده است .
    زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد میباشد . هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو درد دارید علاوه بر آنکه چای آنرا میل می نمائید با آن نیز قرقره کنید .
    زنجبیل را حتی برای کمپرس نیز می توان استفاده کرد که سموم بدن را خارج می سازد . برای این منظور ابتدا چای زنجبیل استفاده کنید دستمالی را با آن آغشته و آب اضافی آنرا فشار داده در محل زخم یا درد بگذارید .


    شربت زنجبیل برای زخم معده بسیار مفید است .مبتلایان به زخم معده باید هر روز قبل از غذا یک قاشق چایخوری از این شربت را همراه با کمی آب بنوشند زخم معده آنهاپس از مدتی التیام خواهد یافت .

    طرز استفاده: یک قاشق چایخوری پودر خشک زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده تازه را در داخل قوری ریخته روی آن آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آنرا با حرارت ملایم دم کنید و سپس آنرا با عسل شیرین کرده و میل کنید .
    چای زنجبیل هر چقدر بیشتر بماند و دم بکشد تند تر می شود .حتی می توان چای زنجبیل را بعد از سرد شدن در داخل یخچال گذاشت و خنک کرد و مانند یک نوشابه سرد استفاده نمود .

    برای تهیه شربت زنجبیل یک قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط کرده و در شیشه دربسته در یخچال نگهداری کنید و هر موقع خواستید مصرف کنید .
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    شنبلیله

    سبزی اصلی قورمه سبزی ، غذای مطبوع ایرانی است. این گیاه در نواحی مختلف ایران ، هند ، الجزیره ، ایتالیا و اسپانیا میروید. شنبلیله دارای مواد چرب ، مواد نشاستهای ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهای به نام گونللین میباشد.

    ترکیبات شیمیایی

    البته این گیاه دارای طعم و اسانس معطر میباشد. تحقیقات جدید نشان داده است که شنبلیله دارای اسید نیکوتینیک یا نیاسین میباشد. این ویتامین عامل جلوگیری کننده از بیماری پلاگر میباشد و همچنین اثر گشاد کننده عروق را نیز دارا است.



    shanbalile1.jpg


    خواص داروئی

    یکی از دانشمندان با تحقیقات زیادی که روی شنبیلیه انجام داد دریافت که شنبلیله در رفع سل استخوانی اطفال بسیار موثر است. شنبلیله در طی قرون گذشته در ایران برای بسیاری از بیماریها مصرف میشده است. برای این منظور حتی از دانه شنبلیله استفاده شده است و بیماریها سریعا بهبود پیدا میکند. شنبلیله چون دارای مواد فسفره ، آهن ، ازت میباشد تقویت کننده لوزوالمعده نیز میباشد.

    بنابراین دستگاه هاضمه را بکار انداخته و لاغریهای مفرط را از بین میبرد. شنبلیله بطور کلی شفادهنده بیماریهای روحی و جسمی است و حتی اثرات مفیدی در اشخاص مبتلا به مرض قند و سل ریوی و استخوانی دارد. در قدیم شنبلیله برای مداوای بیماری قند بکار میرفته است. دانه شنبلیله با این همه خواص مفید دارای بوی ناپسند است بنابراین برای استفاده از آن دانه آنرا با مواد معطر باید مخلوط میکنند که بوی بد آن را تا اندازهای برطرف کنند.

    طرز استفاده

    برای تهیه پماد شنبلیله 3 تا 4 قاشق سوپخوری در دانه شنبلیله را با سرکه مخلوط کرده و برای رفع التهابهای سطحی پوست بدن مصرف کنید. برای تقویت عمومی بدن بهتر است که دانه شنبلیله و گیاه آن را قبل از غذا مصرف کرد.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    سنبلالطیب

    گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن بطور عمودی تا ارتفاع دو متر بالا میرود. این گیاه به صورت وحشی در جنگلهای کم درخت ، در حاشیه جویبارها و گودالها در بیشتر مناطق آسیا و ایران میروید. سنبلالطیب دارای بویی مطبوع است و گربه بوی این گیاه را از فاصل دور تشخیص داده و به طرف آن میرود و در اطراف آن به جست و خیز میپردازد و از بوی آن مـسـ*ـت میشود.

    گلهای سنبلالطیب به رنگ سفید یا صورتی و به صورت خوشهای میباشد. قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد استفاده میشود. سنبلالطیب پس از خشک شدن به رنگ قهوهای درمیآید. طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است. عطر آن پس از خشک شدن بیشتر میشود.



    valerianaceae1.JPG


    ترکیبات شیمیایی

    ریشه سنبلالطیب حاوی 1 درصد اسانس است. این اسانس در ریشه تازه بیشتر است و به تدریج که ریشه خشک میشود مقدار اسانس آن کاهش یافته ولی بوی آن قویتر میشود. اسانس تازه به رنگ سبز مایل به زرد است ولی در اثر ماندن غلیظ میشود. آثار دارویی ریشه تازه آن سه برابر خشک شده آن است. سنبلالطیب باید در حرارت کم خشک شود و در حرارت بالا تمام اثر دارویی آن از بین میرود.

    خواص داروئی

    • اثر ضد تشنج دارد.
    • در رفع ناراحتیهای عصبی و هیستری مفید است.
    • ضد اسپاسم و آرام بخش است.
    • تببر است.
    • در معالجه بیماری صرع اثر مفید دارد.
    • بیخوابی را درمان میکند.
    • ضد کرم معده و روده است.
    • گاز معده را از بین میبرد.
    • ضد هیجان است.
    • میگرن را برطرف میکند.



    valerianaceae2.JPG


    • سردردهای ناشی از سیگار کشیدن و مصرف الـ*کـل را رفع میکند.
    • برای برطرف کردن دلهره و تشویش و نگرانی مفید است.
    • در درمان بیماری مالیخولیا اثر مفید دارد.
    • در برطرف کردن درد سیاتیک موثر است.
    • درد معده را برطرف میکند.
    • سکسکه مداوم را از بین میبرد.
    • تقویت کننده نیروی جنـ*ـسی است.
    • ترشح ادرار را زیاد میکند.
    • درد سـ*ـینه را برطرف میکند.
    • استفراغ را برطرف میکند.
    • دهان را خوشبو میکند.
    • در معالجه مرض قند موثر است.
    • گرد سنبلالطیب را روی زخمها بپاشید التیام یابند.

    طرز استفاده

    • گرد سنبل الطیب: ریشه سنبلالطیب را خرد کرده و در حرارت 40 درجه خشک کنید. سپس آن را آسیاب کنید و از الک ریز رد کنید. این گرد به عنوان ضد تشنج بکار میرود. مقدار مصرف آن 5-10 گرم در روز است.

    • مخلوط سنبل الطیب: 4 گرم گرد ریشه سنبلالطیب را با 4 گرم رازیانه و 4 گرم قند سائیده و مخلوط کنید این مخلوط را چهار قسمت کرده و در طول روز به فواصل مساوی بخورید.
     

    օɾἶεղէმl ցἶɾl

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/07
    ارسالی ها
    2,448
    امتیاز واکنش
    7,933
    امتیاز
    646
    محل سکونت
    اصفهان
    خارشتر

    اسم این گیاه خارشتر هستش که عرق اون بسیار برای کلیه و مثانه مفیده و شستشو دهنده اونهاست و در دفع سنگ کلیه بسیار بسیار بسیار موثر هستش ( من خودم معجزه این عرق گیاهی رو در دفع سنگ کلیه دیدم ) از دلستر خیلی مفید تره


    Camelthorn.jpg




    خارشتر Alhagi psuedalhagi Camelthorn

    خارشتر گیاهی است علفی و چند ساله از خانوادهLeguminosae،تکثیر ان توسط بذر و ریزوم صورت میگیرد. دارای شاخه هایی انبوه و در هم، ساقه سبز رنگ است. این گیاه برگهای ساده ای دارد که 2تا4 میلیمتر عرض و 2تا10 میلیمتر طول دارند. برگها به شکل بیضی کشیده هستند که در پایه خارها قرار گرفته اند. گلها به طور منفرد یا دوتایی در طرفین شاخه ها قرار دارند. کاسه گل تقریبا 2 میلیمتر طول دارد و بدون کرک است.دندانه های کاسه نوک تیز و تخمدان نیز بدون کرک است. میوه این گیاه باریک و بدون کرک بوده سطح رویی ان صاف و سطح زیرش بند بند است.رنگ گلها صورتی یا صورتی مایل به بنفش است. دمگل 1 تا 3 میلیمتر است.

    خارشتر از نظر پزشکی سنتی دارای طبع سرد است


    خواص دارویی :

    • عرق خارشتر، درمان کننده اختلالات کليه و مجاري ادرار و دفع کننده سنگ کليه و مثانه است .
    • تصفیه کننده خون و کبد
    • تب بر و ضد سرفه
    • ضماد خارشتر، درمان کننده بواسير و زخمهاي مقعدي است.
    • خاکستر خارشتر، التيام دهنده و ترميم کننده جراحات و زخمها ميباشد.


    طرز استفاده :

    قبل از هر وعده غذایی 1 استکان مصرف نمایید .
     
    بالا