با خواص انواع دمنوش ها آشنا بشیم.

چقدر از موضوع راضی هستید؟چقدر از پست ها راضی هستید؟

  • زیاد - زیاد

  • متوسط - متوسط

  • کم - کم

  • زیاد - متوسط

  • متوسط - زیاد

  • زیاد - کم

  • کم - زیاد

  • متوسط - کم

  • کم - متوسط


نتایج فقط بعد از شرکت در نظرسنجی قابل رویت است.
وضعیت
موضوع بسته شده است.

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
روش تهیه
.
نوشیدنی هایی که معرّفی می شوند؛ جایگزین هایی مناسب، خوش طعم و مفید برای چای هستند. هر کس می تواند بر اساس سلیقه و ذایقه خود و نیز با توجّه به بیماری ها یا نیازهای بدنی خویش(و حتّی بر اساس فصول مختلف سال) از این نوشیدنی ها بهره ببرد. با به کار بردن کمی ذوق و سلیقه می توانید ترکیبات گوناگونی از این نوشیدنی ها را تهیه نمایید؛ برای مثال اگر با خوردن چای بادرنجبویه احساس می کنید دچار افزایش فشار خون می شوید؛ با اضافه کردن چند برگ چای ترش به نوشیدنی خود، ضمن رفع مشکل، یک چای جدید با طعمی متفاوت را تجربه خواهید کرد. به یاد داشته باشید که با ترکیب چای های مختلف، هر کدام از موادّ تشکیل دهنده آن چای، خواصّ خود را به طور جداگانه حفظ خواهند کرد.


روش تهیّه

تمام نوشیدنی های های معرفیّ شده، به این صورت آماده می شوند که ترکیبات آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- ریخته، روی حرارت کم قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد؛ سپس قوری را روی حرارت غیرمستقیم(کتری یاسماور) می گذاریم تا درمدّت ۳۰ دقیقه به آرامی دم بکشد؛ پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف می کنیم. این نوشیدنی های گوارا، برخلاف چای معمولی، تا چند روز قابل مصرف می باشند. بدیهی است، بر خلاف چای سیاه، هرقدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، کیفیت آن، مطلوب تر خواهد بود. در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید یا آن که بگذارید چای به مدّت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشد. ترجیحا این چای ها را با عسل، خرما یا توت میل کنید. در صورت تمایل می توان چای را با چند قطره آب لیموترش تازه میل کرد.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش آلبالو
    .
    ترکیبات: آلبالوی بدون هسته، نصف لیوان.


    خواص: آلبالو با طبیعت سرد و خشکی که دارد، ضدّ صفرا، ضدّ اسهال، کاهش دهنده فشار خون، موثر در برطرف نمودن حالت تهوّع، ضدّ خارش های پوستی، ضدّ سنگ کلیه و یک اشتها آور بسیار عالی است امّا مبتلایان به زخم های گوارشی نباید از آن استفاده کنند.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش زرشک
    .
    زرشک درختچه‌ای تیغدار به طول ۱ تا ۵ متر است. چوب آن به رنگ قرمز، قهوه‌ای یا زرد است. برگ‌های آن بیضی شکل با دندانه‌های اره‌ای و میوه اش قرمز رنگ بیضوی شکل و ترش مزه‌است. کلیه ی قسمت های گیاه از جمله میوه ، برگ ، ریشه ، پوست ریشه ، ساقه و گل آن مورد استفاده دارویی می باشد.
    نام علمی: Barberry یا Berberies vulgaris
    طبیعت: از نظر طب سنتی ایران این گیاه طبیعتی سرد و خشک دارد.


    خواص:
    - دم کرده زرشک مناسب برای درمان ورم و زخم معده و روده می باشد.
    - همچنین مناسب جهت درمان اسهالهای خونی یا زخم روده می باشد.
    - به دلیل وجود ویتامین B فراوان در زرشک، دم کرده میوه آن در پیشگیری از سرماخوردگی نقش بسزایی دارد.
    - دمنوش آن ادرارآور و خلط‌آور است و برای خوشبو شدن دهان نیز استفاده می‌شود.
    - دمنوش زرشک نیز دارای خاصیت تصفیه‌کننده و ضدعفونی کننده خون، منقبض کننده عروق می باشد.
    - تقویت کننده قلب و کبد است.
    - زرشک صفرا آور بوده و در درمان سنگ کیسه صفرا بسیار مؤثر است.
    - بی اشتهایی را برطرف می کند.
    - فشار خون را پایین می آورد.
    .
    موارد منع مصرف:
    - خانم های باردار از مصرف آن خودداری کنند.
    - میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود و مانع از جذب ویتامین B کافی در بدن شود.

    .
    طرزتهیه:
    دو قاشق غذاخوری زرشک شسته شده را در یک قوری چینی ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. نوشیدنی خوشرنگ شما آماده است در صورت تمایل آن را با نبات و یا عسل شیرین کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش بهارنارنج
    .
    ترکیبات: بهارنارنج، ۱ قاشق غذاخوری.

    خواص: بهارنارنج، طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، تقویت کننده مغز واعصاب، شادی بخش و اشتهاآور است.

    طرز درست کردن بهارنارنج هم مثل بسیاری از دم‌نوش‌هاست، کافیِ مقدار از بهارنارنج را در قوری بریزید تا مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشه، برای شیرین کردن بهار نارنج هم می‌تونید از نبات استفاده کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش زعفران
    .
    مواد لازم برای تهیه دمنوش زعفران:
    آب‌جوش ۴ پیمانه
    شکر ۴ قاشق سوپ‌خوری
    زعفران به میزان لازم
    عسل به میزان دلخواه


    خواص: زعفران، طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوّی قلب، محرّک قوای مغزی، شادی بخش، خنده آور، ضّدکرم خوردگی دندان، شستشودهنده کلیه، مقوّی معده، ضدّسرفه، ضدّحسّاسیت و خلط آور است. در هنگام زایمان برای تسهیل و تسریع روند زایمان می توان یک مثقال آن را دم کرده میل نمود امّا در دوران بارداری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کرد.

    طرز تهیه: آب را در ظرف مناسبی بریزید، زعفران و عسل را اضافه و مخلوط کنید. در ظرف را گذاشته و اجازه دهید مواد روی حرارت متوسط حدود ۵ دقیقه به آرامی بجوشند. سپس مخلوط به دست آمده را از صافی عبور داده و در فنجان بریزید و سرو کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش نعناع
    .
    نعناع، گیاهی است از رده دولپه‌ای‌های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزی‌های خوراکی است. این گیاه تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگ‌هایش کرک کم‌تری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیش‌تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم‌تر است. نعناع گیاهی است علفی و پایا. ساقه‌های آن دونوع خزنده و زیر زمینی می‌باشند. از میان ریشه‌ها، یک شاخه قائم و برگدار کوچک خارج می‌شود که برگ‌های آن متقابل، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار و کمی پوشیده از کرک بوده و از تمامی قسمت‌های آن بوی معطر و مطبوعی استشمام می‌شود. ساقه این گیاه چهارگوش و به رنگ قرمز مایل به بنفش یا مایل به ارغوانی است. گل‌های آن در ماه‌های مرداد و شهریور ظاهر می‌گردند. رنگ گلی یا ارغوانی مایل به بنفش دارند و به تعداد زیاد در مجاور یکدیگر به نحوی مجتمع می‌رویند.

    نام علمی: Mentha

    .
    طبیعت: این گیاه از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک می‌باشد .

    .
    خواص:
    مهم‌ترین خاصیت دمنوش نعناع، تاثیر آن بر دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، دل‌پیچه، تهوع و اسهال است.
    همچنین این دمنوش معطر، اشتهاآور است.
    مسکن و آرامبخش خوبی است و ناراحتی اعصاب و تشنج را بر طرف می‌کند.
    برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیش گیری از بروز بیماری لثه ای به کار بـرده می شود.
    برای رفع سـ*ـینه درد و سرفه، دم‌کرده نعنا را به صورت گرم بنوشید.
    چای نعناع علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند.
    سیستم گوارشی را تسکین می دهد و در رفع گاز معده کمک می کند.



    موارد منع مصرف:
    - مصرف آن در اوایل بارداری ممنوع است.
    - بعلت اثر شل کنندگی دریچه تحتانی مری در افرادی که برگشت اسید معده به مری دارند با احتیاط مصرف گردد.
    با توجه به اینکه مصرف نعنا به مقدار زیاد سبب بالارفتن فشار خون می‌شود، خوردن مقدار زیادی از آن به افراد سالمند هرگز توصیه نمی‌شود.

    .
    طرز تهیه:
    دو قاشق غذا خوری برگ نعناع تازه و یا خشک و خرد را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید از عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش پونه کوهی
    .
    پونه کوهی گیاهی معطر از خانواده نعناعیان است که با نام‌های آویشن کوهی و فودنج جبلی نیز شناخته می‌شود. پونه کوهی گیاهی است که بین ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر رشد می‌کند و برگ‌ها متقابل، از نظر اندازه متغیر و در پایین بسیار بزرگ‌تر است. اما هرچه به‌طرف رأس گیاه می‌رود کوچکتر شده و به شکل تخم مرغی یا بیضوی درمی‌آید. حاشیه برگ‌ها صاف یا کنگره‌ای است. گلها به ‌طول ۴ ـ ۷ میلی‌متر به‌رنگ صورتی یا سرخ به شکل‌خوشة افشان روی شاخه‌ها قرار دارد. زمان گل دادن بین تیر تا شهریور است. تمام ‌قسمت‌های گیاه بوی مطبوع معطری شبیه آویشن دارد.
    طبیعت: پونه کوهی از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی گرم و خشک دارد.

    نام علمی: Origanum vulgare
    خواص:
    - برای رفع سنگینی معده، نفخ و ناراحتی‌های کبدی توصیه می‌شود.
    - آرامش بخش و مناسب برای رفع خستگی است.
    - دم کرده پونه برای اسهال و ناراحتی های عصبی اختلالات گوارشی مفید و موثر است.
    - برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
    - ضدعفونی کنندة مجاری تنفسی است و مناسب برای درمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس، آسم و سرفه است.
    - مؤثر در درمان سرماخوردگی است.


    موارد منع مصرف:
    - مصرف پونه باعث ازدیاد تعریق در بدن می‌شود.
    - استفاده از آن در بعضی افراد باعث تشدید سردرد آنها می‌شود.

    طرز تهیه:
    یک قاشق غذاخوری پونه کوهی را در یک قوری چینی با آب ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش بابونه
    .
    بابونه، گیاهی است معطر و به ارتفاع ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر. نام لاتین بابونه camomille از کلمات یونانی khamai و malon به معنی گلهای کوچک با بوی سیب گرفته شده است، استفاده از بابونه در زیبایی به اندازه قدمت به کارگیری آن در عطاری‌ها سابقه دارد و خواص آن به خصوص برای پوستهای شکننده و حساس در مقابل تغییرات جوی مفید است. دم کرده ساده بابونه در استعمال خارجی روی پوست صورت برای حفاظت از پوست بهترین تاثیرها را دارد. شامپوی همراه با بابونه اندکی رنگ مو را روشن می‌گرداند +
    اما طرز تهیه دمنوش بابونه: مقداری از گیاه خشک شده بابونه را به همراه آب جوش در قوری به مدت ۵ دقیقه دم کنید و پس از دم کشیدن نوش جان نمایید، رنگی که در تصویر هم می‌بینید رنگ طبیعی خود دمنوش بابونه است.

    بابونه از نظر طب قدیم ایران دارای طبع گرم و خشک است و یکی از مهم ترین خواص بابونه، درمان زخم و ورم معده است از دیگر خواص آن مسکنى فوق العاده براى سردرد، میگرن، دندان درد و درد‌هاى عصبى است.

    طبیعت: بابونه از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی معتدل، گرم و خشک دارد.
    خواص:
    به عملکرد بهتر کبد کمک می‌کند.
    آرام بخش اعصاب.
    شستشو دهنده بسیار قوی کلیه‎‎‎ها و برطرف کننده سنگ‌های مجاری ادار.
    درمان کننده سردرد و میگرن و برای تسکین دردهای عضلانی بسیار مؤثر است.
    موارد منع مصرف: برای افراد حساس به بابونه و بیماران مبتلا به آسم منع منصرف دارد.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش به لیمو
    .
    ترکیبات: به لیمو، ۱ قاشق غذاخوری.

    خواص: این چای آرام بخش، طبیعتی گرم دارد و مناسب برای درمان بی خوابی های شبانه، میگرن، سردرد، طپش قلب وآسم بوده؛ ضمن تقویت معده و آثار ضدّنفخ، حافظه را نیز بهبود می بخشد.

    بعد از جوشیدن کتری مقداری از برگ به‌لیمو را در یک قوری چینی (و یا لیوان‌های مخصوص دم نوش‌ها) به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم کنید و بعد از آماده شدن از عطر خوب آن لـ*ـذت ببرید…
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش دارچین
    .
    درختچه دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌شود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می‌شود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سری‌لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن به عنوان ادویه بکار میرود +

    طبیعت: دارچین از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی گرم و خشک دارد.
    نام علمی: Cinnamomum verum

    خواص:
    دارچین خاصیت آرامش بخش دارد.
    برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود.
    دارچین دارای خاصیت قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است. اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید.
    بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و به عنوان تب‌بر استفاده می شود.
    دارچین رگ هارا باز می کند و باعث بهبود گردش خون می شود.
    یکی از خواص دارچین این است که باعث افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن می شود و در نتیجه بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند خون پیدا می کند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده اند که مصرف یک قاشق چایخوری دارچین در روز تاثیر بسیار مثبتی بر قند خونشان داشته است.

    موارد منع مصرف:
    برای زنان باردار مناسب نمی باشد.
    مصرف بیش از حد دارچین باعث التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده می شود. دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.

    طرز تهیه دمنوش دارچین

    طرز تهیه:
    چند عدد چوب دارچین را در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم کنید. در صورت تمایل می توانید برای شیرین شدن آن از نبات استفاده کنید. اضافه کردن چند قطره آب لیمو ترش به آن باعت می شود طبع گرم دارچین تعدیل شود.
     
    وضعیت
    موضوع بسته شده است.

    برخی موضوعات مشابه

    بالا