- عضویت
- 2020/05/25
- ارسالی ها
- 2,429
- امتیاز واکنش
- 4,523
- امتیاز
- 666
نعناع، گیاهی با خواص فراوان
نعناع گیاهی آرامبخش است که مردم هزاران سال از آن استفاده کرده اند تا به تسکین معده یا سوء هاضمه کمک کنند.
نعناع گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزیهای خوراکی است. این گیاه تمام اسانسها و خواص پونه را دارد، ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است.
نعنا گیاهی است علفی با ریشه هوایی و ساقههای مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی. ساقه و برگهای خوشبوی آن خوراکی و دارویی است و گاهی گلهای رنگین دارد.
نعناع یک ماده محبوب در چندین غذا و نوشیدنی است ، از چای ها و نوشیدنی گرفته تا سس ها ، سالادها و دسرها.
خواص نعناع:
مهمترین خواص نعناع
1. سرشار از مواد مغذی
در حالی که به طور معمول نعناع در مقادیر زیادی مصرف نمی شود ، اما حاوی مقدار مناسب مواد مغذی است.
در حقیقت ، 1/3 لیوان یا 14 گرم نعناع حاوی مواد مغذی زیر است:
کالری: 6
فیبر: 1 گرم
ویتامین آ : 12٪
آهن: 9٪
منگنز: 8٪
فولات: 4٪
به دلیل عطر و طعم زیاد، نعناع اغلب به مقدار کمی به دستور العمل ها اضافه می شود ، بنابراین مصرف حتی 1/3 لیوان ممکن است سخت باشد. با این حال ، ممکن است شما در برخی از دستور العمل های سالاد که شامل نعنا در بین سایر مواد تشکیل دهنده آن است ، به این مقدار نزدیک شوید.
نعنا منبع خاص ویتامین A است ، ویتامین محلول در چربی که برای سلامتی چشم و بینایی در شب بسیار مهم است. این ماده همچنین منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها به ویژه در مقایسه با سایر گیاهان و ادویه ها است. آنتی اکسیدان ها در محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو ، نوعی آسیب به سلولهای ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند.
2. بهبود سندرم روده تحـریـ*ک پذیر
سندرم روده تحـریـ*ک پذیر (IBS) یک اختلال شایع دستگاه گوارش است. این بیماری با علائم گوارشی مانند درد معده ، گاز ، نفخ و تغییر در عادات روده مشخص می شود.
اگرچه درمان IBS اغلب شامل تغییرات رژیم غذایی و مصرف دارو است ، اما تحقیقات نشان می دهد که مصرف نعناع به عنوان داروی گیاهی نیز ممکن است مفید باشد.
روغن نعناع حاوی ترکیبی به نام منتول است که تصور می شود از طریق اثرات آرامش بخش آن بر عضلات دستگاه گوارش ، در کاهش علائم IBS کمک می کند.
3. تسکین سوء هاضمه
نعناع ممکن است در رفع سایر مشکلات گوارشی مانند ناراحتی معده و سوء هاضمه نیز مؤثر باشد. سوء هاضمه هنگامی اتفاق می افتد که غذا قبل از ورود به قسمت دیگر دستگاه گوارش مدت طولاتی در معده بماند. مطالعات متعدد نشان داده است وقتی افراد روغن نعناع را با وعده های غذایی مصرف می کنند، غذا سریعتر از معده عبور می کند، که می تواند علائم این نوع سوء هاضمه را تسکین دهد.
4. بهبود عملکرد مغز
علاوه بر مصرف خوراکی نعناع ، ادعاهایی وجود دارد که استنشاق رایحه روغنهای اساسی از گیاه نعناع می تواند مزایای سلامتی از جمله عملکرد مغز را بهبود بخشد. یک مطالعه بر روی 144 دانش آموز نشان داد که بو کردن عطر روغن نعناع به مدت 5 دقیقه قبل از امتحان باعث بهبود قابل توجهی در حافظه می شود.
مطالعه دیگری نشان داد که بو کردن این روغنها هنگام رانندگی باعث افزایش هوشیاری و کاهش سطح ناامیدی ، اضطراب و خستگی می شود.
نعناع گیاهی آرامبخش است که مردم هزاران سال از آن استفاده کرده اند تا به تسکین معده یا سوء هاضمه کمک کنند.
نعناع گیاهی است از رده دولپهایهای پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزیهای خوراکی است. این گیاه تمام اسانسها و خواص پونه را دارد، ولی برگهایش کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایمتر است.
نعنا گیاهی است علفی با ریشه هوایی و ساقههای مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی. ساقه و برگهای خوشبوی آن خوراکی و دارویی است و گاهی گلهای رنگین دارد.
نعناع یک ماده محبوب در چندین غذا و نوشیدنی است ، از چای ها و نوشیدنی گرفته تا سس ها ، سالادها و دسرها.
خواص نعناع:
مهمترین خواص نعناع
1. سرشار از مواد مغذی
در حالی که به طور معمول نعناع در مقادیر زیادی مصرف نمی شود ، اما حاوی مقدار مناسب مواد مغذی است.
در حقیقت ، 1/3 لیوان یا 14 گرم نعناع حاوی مواد مغذی زیر است:
کالری: 6
فیبر: 1 گرم
ویتامین آ : 12٪
آهن: 9٪
منگنز: 8٪
فولات: 4٪
به دلیل عطر و طعم زیاد، نعناع اغلب به مقدار کمی به دستور العمل ها اضافه می شود ، بنابراین مصرف حتی 1/3 لیوان ممکن است سخت باشد. با این حال ، ممکن است شما در برخی از دستور العمل های سالاد که شامل نعنا در بین سایر مواد تشکیل دهنده آن است ، به این مقدار نزدیک شوید.
نعنا منبع خاص ویتامین A است ، ویتامین محلول در چربی که برای سلامتی چشم و بینایی در شب بسیار مهم است. این ماده همچنین منبع مهمی از آنتی اکسیدان ها به ویژه در مقایسه با سایر گیاهان و ادویه ها است. آنتی اکسیدان ها در محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو ، نوعی آسیب به سلولهای ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند.
2. بهبود سندرم روده تحـریـ*ک پذیر
سندرم روده تحـریـ*ک پذیر (IBS) یک اختلال شایع دستگاه گوارش است. این بیماری با علائم گوارشی مانند درد معده ، گاز ، نفخ و تغییر در عادات روده مشخص می شود.
اگرچه درمان IBS اغلب شامل تغییرات رژیم غذایی و مصرف دارو است ، اما تحقیقات نشان می دهد که مصرف نعناع به عنوان داروی گیاهی نیز ممکن است مفید باشد.
روغن نعناع حاوی ترکیبی به نام منتول است که تصور می شود از طریق اثرات آرامش بخش آن بر عضلات دستگاه گوارش ، در کاهش علائم IBS کمک می کند.
3. تسکین سوء هاضمه
نعناع ممکن است در رفع سایر مشکلات گوارشی مانند ناراحتی معده و سوء هاضمه نیز مؤثر باشد. سوء هاضمه هنگامی اتفاق می افتد که غذا قبل از ورود به قسمت دیگر دستگاه گوارش مدت طولاتی در معده بماند. مطالعات متعدد نشان داده است وقتی افراد روغن نعناع را با وعده های غذایی مصرف می کنند، غذا سریعتر از معده عبور می کند، که می تواند علائم این نوع سوء هاضمه را تسکین دهد.
4. بهبود عملکرد مغز
علاوه بر مصرف خوراکی نعناع ، ادعاهایی وجود دارد که استنشاق رایحه روغنهای اساسی از گیاه نعناع می تواند مزایای سلامتی از جمله عملکرد مغز را بهبود بخشد. یک مطالعه بر روی 144 دانش آموز نشان داد که بو کردن عطر روغن نعناع به مدت 5 دقیقه قبل از امتحان باعث بهبود قابل توجهی در حافظه می شود.
مطالعه دیگری نشان داد که بو کردن این روغنها هنگام رانندگی باعث افزایش هوشیاری و کاهش سطح ناامیدی ، اضطراب و خستگی می شود.