- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
مواد لازم برای 4 نفر :
بلغور گندم 250 گرمروغن حیوانی یا کره 50 گرمآب گوشت ( یا شیر ) دو لیوان
آرد 100 گرمشیره انگور یا عسل ( با شیره خرما هم میتوان سرو نمود )برای تزئين :
پودر شکر نرم یا خاکه قند
پودر دارچين یا زردچوبهطرز تهیه :
ابتدا بلغور گندم را با آب به مدت یک شبانه روز خيس کنيد .سپس آب بلغور را عوض کرده و با روغن حیوانی یا کره روي حرارت ملایم بار بگذارید تا بپزد. آرد را در يک ليوان آب ریخته و هم بزنيد و به بلغور اضافه کنيد و در همان حال مدام هم بزنید . شیر یا آب گوشت را اضافه کنید . وقتی جا افتاد میتوانید شکر یا خاکه فند و پودر دارچين را اضافه کنيد و هم بزنيد. ولی در عین حال میتوان هنگامی که غلیظ شد آن را در ظرف مناسبي بريزيد و روي آن دوشاب ( یا خاکه قند ) و دارچین ( یا زردچوبه ) و سپس روغن حیوانی بريزید .این دسر یا صبحانه در ترکیه و نیز استان آذربایجان خصوصا اردبیل و سراب در زمستان و شب یلدا تهیه میشود و بسیار مقوی و خوشمزه است . در ترکیه برخی آن را بدون شکر تهیه میکنند و با سیرماست سرو میکنند و به آن Sarımsaklı Haşıl می گویند . وقتی با شیر تهیه میکنند به آن Sütlü Haşıl میگویند .نکته : در الفبای زبان ترکی مخرج حرف " خ " وجود ندارد و این حرف را " ح " : h تلفظ میکنند .خشیل یکی از چاشتهای مردم آذربایجان است که در شب چله، چارچار و مراسم خیدیر پیامبر {خضر)، خوردن آن رایج است. خشیل مخلوطی است از آرد گندم و شکر و مقدار کمی نمک که آ ن را با آب میپزند تا مانند شیربرنج سفت شود. برخی معتقدند خوردن خشیل مقاومت بدن را در برابر سرما زیاد میکند. روش دیگر تهیه خشیل، استفاده از آرد، روغن و زردچوبه است و هنگام خوردن، عسل و دارچین نیز به آن اضافه می کنند . در بعضی مناطق به جای شکر و عسل، دوشاب (شیره انگور) به آن اضافه میکنند.
بلغور گندم 250 گرمروغن حیوانی یا کره 50 گرمآب گوشت ( یا شیر ) دو لیوان
آرد 100 گرمشیره انگور یا عسل ( با شیره خرما هم میتوان سرو نمود )برای تزئين :
پودر شکر نرم یا خاکه قند
پودر دارچين یا زردچوبهطرز تهیه :
ابتدا بلغور گندم را با آب به مدت یک شبانه روز خيس کنيد .سپس آب بلغور را عوض کرده و با روغن حیوانی یا کره روي حرارت ملایم بار بگذارید تا بپزد. آرد را در يک ليوان آب ریخته و هم بزنيد و به بلغور اضافه کنيد و در همان حال مدام هم بزنید . شیر یا آب گوشت را اضافه کنید . وقتی جا افتاد میتوانید شکر یا خاکه فند و پودر دارچين را اضافه کنيد و هم بزنيد. ولی در عین حال میتوان هنگامی که غلیظ شد آن را در ظرف مناسبي بريزيد و روي آن دوشاب ( یا خاکه قند ) و دارچین ( یا زردچوبه ) و سپس روغن حیوانی بريزید .این دسر یا صبحانه در ترکیه و نیز استان آذربایجان خصوصا اردبیل و سراب در زمستان و شب یلدا تهیه میشود و بسیار مقوی و خوشمزه است . در ترکیه برخی آن را بدون شکر تهیه میکنند و با سیرماست سرو میکنند و به آن Sarımsaklı Haşıl می گویند . وقتی با شیر تهیه میکنند به آن Sütlü Haşıl میگویند .نکته : در الفبای زبان ترکی مخرج حرف " خ " وجود ندارد و این حرف را " ح " : h تلفظ میکنند .خشیل یکی از چاشتهای مردم آذربایجان است که در شب چله، چارچار و مراسم خیدیر پیامبر {خضر)، خوردن آن رایج است. خشیل مخلوطی است از آرد گندم و شکر و مقدار کمی نمک که آ ن را با آب میپزند تا مانند شیربرنج سفت شود. برخی معتقدند خوردن خشیل مقاومت بدن را در برابر سرما زیاد میکند. روش دیگر تهیه خشیل، استفاده از آرد، روغن و زردچوبه است و هنگام خوردن، عسل و دارچین نیز به آن اضافه می کنند . در بعضی مناطق به جای شکر و عسل، دوشاب (شیره انگور) به آن اضافه میکنند.