افطاری، مهمانِ غذاهای ترکیه ای

  • شروع کننده موضوع dinaz
  • بازدیدها 604
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

dinaz

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/09/04
ارسالی ها
31,702
امتیاز واکنش
68,366
امتیاز
1,329
محل سکونت
کرمانشاه
افطاری، مهمانِ غذاهای ترکیه ای (1)
ماه مبارک رمضان که می شود همه ما به دنبال همان غذاهای مرسوم و متداولی می رویم که هر ساله معمولا در ایام روزه داری تهیه می کنیم. مهم ترین ویژگی آنها این است که مقوی هستند و در ساعات روزه داری به اصطلاح، ما را خوب نگه می دارند.

اگر از این غذاهای تکراری خسته شدهاید و دلتان افطاری های متنوع می خواهد با ما همراه شوید. در این مطلب سراغ غذاهای سفره افطار کشور همسایه، ترکیه رفته ایم. با توجه به اینکه ذائقه ترکیه ای ها به ما بسیار نزدیک است، این غذاها می توانند سفره افطار امسال ما را متنوع کنند.

سوپ شبت

راضیه عمادی

میزان سرو: 4 الی 6 نفر

مواد لازم:

  • شبت (خرد شده): 60 گرم
  • کره: 3 ق س
  • آرد: 2 ق س
  • شیر: 3 پیمانه
  • آب: 2 پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم

مواد لازم رویه:

  • گوشت گوساله (چرخ کرده): 150 گرم
  • کره: 2 ق س
  • شبت (خردشده): 7 الی 8 عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
  • پاپریکا: به مقدار لازم

1272980_499.jpg


طرز تهیه:

1. ابتدا سه قاشق سوپ خوری کره را در ظرف مناسبی روی حرارت ذوب کنید و آن را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. شیر و آب را اضافه کرده و هم بزنید.

2. شبت خردشده را اضافه کنید، در آخر نمک بیفزایید. ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

3. برای تهیه رویه، دو قاشق سوپ خوری کره را در ظرفی روی حرارت گرم کنید و گوشت چرخ کرده را در آن تفت دهید تا برشته شود.

4. شبت خردشده، نمک، فلفل سیاه و پاپریکا اضافه و مخلوط کنید. این مخلوط را روی سوپ داغ بریزید و سرو کنید.


سوپ گوجه فرنگی و آووکادو

بیتا منوچهری

میزان سرو: 4 نفر

مواد لازم:

  • آووکادو (پوست کنده و خردشده): 1 عدد
  • گوجه فرنگی (رسیده): 5 عدد
  • کره: 2 ق س
  • آرد: 1 ق س
  • رب گوجه فرنگی: 1 ق س
  • آب گرم: 6 پیمانه
  • فلفل سیاه (پودر شده): یک دوم ق چ
  • پنیر چدار (رنده شده): یک دوم پیمانه

1272981_925.jpg


طرز تهیه:

1. گوجه فرنگی ها را پوست کنده و رنده کنید. کره را در ظرف مناسبی روی حرارت ذوب کنید. آرد را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و عطر و بوی آن بلند شود.

2. گوجه فرنگی رنده شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و حدود 20 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. فلفل سیاه و آب گرم را اضافه کنید، حدود 10 دقیقه به پخت ادامه دهید.

3. آووکادو را پوست کنده و خرد کنید سپس به سوپ اضافه کنید. سوپ را سرو کنید و روی آن پنیر چدار رنده شده بپاشید.


سوپ بلغور گندم

ستایش پاکدل

میزان سرو: 4 الی 6 نفر

مواد لازم:

  • بلغور گندم: 2 پیمانه
  • نخود: 80 گرم
  • آب: به میزان لازم
  • لوبیا سبز (خرد شده): 8 الی 10 عدد
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • آرد: 1 ق س
  • ماست: 1 پیمانه
  • آب گوشت: 1 پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • کره: 2 ق س
  • پیاز دشت (خردشده): 1 عدد
  • فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
  • نعناع خشک (خرد شده): به مقدار لازم
  • برگ جعفری (خرد شده): به مقدار لازم
  • شبت (خرد شده): به مقدار لازم

1272982_112.jpg


طرز تهیه:

1. نخود و بلغور گندم را از روز قبل در آب قرار دهید تا خیس بخورند. سپس آنها را در ظرف مناسبی قرار داده مقداری آب اضافه کنید (طوری که کاملا آب روی مواد را بگیرد)، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد بپزند. پس از اینکه نخود و بلغور گندم پخته و نرم شدند، لوبیا سبز خرد شده را اضافه کرده و به پخت مواد ادامه دهید تا لوبیا نرم شود.

2. تخم مرغ، آرد و ماست را در ظرفی جداگانه به خوبی مخلوط کنید. آب گوشت و نمک را اضافه و مخلوط کنید. این مخلوط را به مواد اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا سوپ غلظت یابد.

3. برای تهیه رویه، کره را در ظرف مناسبی روی حرارت، گرم کنید پیاز خردشده را در آن تفت دهید، فلفل قرمز پودر شده و نعناع خشک را اضافه کرده و تفت دهید. برگ جعفری، شبت خردشده را اضافه و مخلوط کنید. این مخلوط را روی سوپ بریزید و سرو کنید.


کیک سبزیجات

راضیه عمادی

میزان سرو: 6 الی 8 نفر

مواد لازم:

  • باقالی (تازه): 300 گرم
  • آب: به مقدار لازم
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • روغن: 80 گرم
  • ماست: 1 پیمانه
  • آب لیمو سنگی: نصف یک عدد
  • آرد: 1 پیمانه
  • خمیر مایه: یک و یک دوم ق چ
  • شبت (خردشده): 2 ق س
  • پنیر ماتزرلا (ریز خردشده): 300 گرم
  • فلفل قرمز (خردشده): 2 عدد
  • نمک: به مقدار لازم

1272983_150.jpg


طرز تهیه:

1. باقالی را در آب بپزید و کنار بگذارید. تخم مرغ، روغن، ماست و آب لیمو سنگی را در ظرفی جداگانه با هم به خوبی مخلوط کنید. آرد را الک کرده و به همراه خمیرمایه به مواد اضافه و مخلوط کنید. باقالی پخته، پنیر ماتزرلا، شبت و فلفل قرمز خردشده را به مواد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. در آخر نمک بیفزایید.

2. مخلوط به دست آمده را در قالب کیک میان تهی بریزید و حدود 10 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد (325 درجه فارنهایت) قرار دهید تا کیک بپزد اجازه دهید کیک حدود 5 الی 10 دقیقه در فر خاموش بماند تا خنک شود. کیک را از قالب درآورید. برش دهید و سرو کنید.


پیده گوشت

غزاله خالدی

میزان سرو: 4 نفر

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی (خرد شده): 500 گرم
  • ماست: 1 ق س
  • روغن: 1 ق س
  • سرکه: 1 ق س
  • سس گوجه فرنگی تند: 1 ق س
  • لیمو سنگی: نصف یک عدد
  • پودر آویشن: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
  • خمیر نان: 2 عدد
  • گوجه فرنگی (خرد شده): 2 عدد
  • فلفل سبز (خرد شده): 2 عدد

1272984_836.jpg


طرز تهیه:

1. گوشت خردشده، ماست، روغن، سرکه، سس گوجه فرنگی، رنده پوست لیمو سنگی و آب آن، پودر آویشن، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید و از شب قبل در یخچال قرار دهید تا گوشت مزه دار شود.

2. خمیرهای نان را ورز دهید و روی سطح آرد پاشیده به اندازه دلخواه شده پهن کنید. مخلوط گوشت را روی خمیرها پخش کنید و گوجه فرنگی و فلفل سبز خردشده را روی آنها قرار دهید.

3. پیده ها را در سینی چیده و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا پیده ها طلایی و برشته شوند، سپس داغ سرو کنید.


کوفته زیتون یوفکا

غزاله خالدی

میزان سرو: 6 نفر

مواد لازم:

  • گوشت گوساله (چرخ کرده): 400 گرم
  • گوشت گوسفندی (چرخ کرده): 400 گرم
  • خمیر یوفکا: 1 عدد
  • فلفل قرمز (ریز خرد شده): 1 عدد
  • فلفل دلمه ای (ریز خرد شده): 1 عدد
  • برگ نعناع تازه (ریز خرد شده): 3 عدد
  • برگ جعفری (ریز خرد شده): 5 الی 6 عدد
  • زیتون سبز (خرد شده): 150 گرم
  • سیر (ریز خرد شده): 1 حبه
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
  • فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی (دو نیم شده): برای سرو
  • فلفل سبز: برای سرو
  • روغن: به مقدار لازم

1272985_317.jpg


طرز تهیه:

1. گوشت گوساله و گوسفندی چرخ کرده را در ظرف مناسبی قرار دهید. فلفل قرمز، فلفل دلمه ای، برگ نعناع، برگ جعفری و زیتون خردشده را اضافه کنید. سیر ریز خردشده، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز پودر شده را به مواد اضافه و مخلوط کنید. مواد را به خوبی ورز دهید و در سلفون بپیچید حدود 20 دقیقه در یخچال قرار دهید.

2. خمیر یوفکا را روی سطح آرد پاشیده شده پهن کنید. مخلوط گوشت را روی یک طرف خمیر پخش کنید. خمیر را رول کنید و سپس برش هایی به پهنای 3 سانتی متر روی آن ایجاد کنید.

3. مقداری روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. برش های خمیر را در روغن سرخ کنید. سپس آنها را به همراه گوجه فرنگی و فلفل سبز کباب شده سرو کنید.

ادامه دارد...
 
  • پیشنهادات
  • dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    افطاری، مهمانِ غذاهای ترکیه ای (2)
    ماه مبارک رمضان که می شود همه ما به دنبال همان غذاهایی مرسوم و متداولی می رویم که هر ساله معمولا در ایام روزه داری تهیه می کنیم. مهم ترین ویژگی آنها این است که مقوی هستند و در ساعات روزه داری به اصطلاح، ما را خوب نگه می دارند.

    اگر از این غذاهای تکراری خسته شدهاید و دلتان افطاری های متنوع می خواهد با ما همراه شوید. در این مطلب سراغ غذاهای سفره افطار کشور همسایه، ترکیه رفته ایم. با توجه به اینکه ذائقه ترکیه ای ها به ما بسیار نزدیک است، این غذاها می توانند سفره افطار امسال ما را متنوع کنند.

    نانک ژامبون و گوجه فرنگی

    راضیه عمادی

    میزان سرو: 6 الی 8 نفر

    مواد لازم:

    • خمیر نان: 2 عدد
    • ژامبون (خرد شده): 130 گرم
    • گوجه فرنگی خشک شده (خرد شده): 7 الی 8 عدد
    • برگ آویشن (تازه): 4 عدد
    • تخم مرغ (کمی زده شده): 1 عدد

    1273014_241.jpg


    طرز تهیه:

    1. ژامبون و گوجه فرنگی خشک خرد شده را با هم مخلوط کنید برگ آویشن خرد شده را اضافه و مخلوط کنید برگ آویشن خرد شده را اضافه و مخلوط کنید.

    2. خمیرهای نان را ورز داده و به گلوله های کوچکی تقسیم کنید. هر یک از گلوله های خمیر را کف دست خود پهن کنید و مقداری از مواد، داخل آنها قرار دهید و ببندید.

    3. آنها را در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید و تخم مرغ را با برس روی آنها بمالید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.


    کوفته مافین اسفناج

    ستایش پاکدل

    میزان سرو: 6 عدد

    مواد لازم:

    • برگ اسفناج (خرد شده): 200 گرم
    • گوشت گوساله (چرخ کرده): 700 گرم
    • تخم مرغ: 2 عدد
    • پیاز (رنده شده): 1 عدد
    • سیر (له شده): 3 حبه
    • پودر نان خشک یا پودر سوخاری: 4 ق س
    • نمک: به مقدار لازم
    • فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم

    مواد میانی:

    • سیب زمینی (پخته): 4 عدد
    • شیر: یک دوم پیمانه
    • کره: 2 ق س
    • نمک: به مقدار لازم

    1273015_669.jpg


    طرز تهیه:

    1. گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، پیاز رنده شده، سیر له شده و برگ اسفناج خرد شده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید.

    2. نان خشک پودر شده، نمک، زیره و فلفل سیاه را اضافه و مخلوط کنید. گلوله هایی از مخلوط به دست آمده جدا کنید.

    3. آنها را در داخل کاپ های قالب مافین (با کره چرب شده) قرار داده و فشار دهید تا شکل کاپ ها را به خودشان بگیرند. قالب را به مدت 30 الی 35 دقیقه در فر از قبل گرم شده به دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا مافین ها بپزند.

    طرز تهیه مواد میانی:

    1. سیب زمینی ها را در آب بپزید. سپس پوست آنها را جدا کرده و له کنید. کره، شیر، سیب زمینی را اضافه کرده حدود 2 دقیقه به خوبی مخلوط کنید، نمک را بیفزایید.

    2. مافین ها را پس از کمی خنک شدن از قالب جدا کنید. پوره سیب زمینی را در قیف قنادی بریزید داخل مافین ها پایپ کنید. سپس سرو کنید. نوش جان...


    پلوی نخود و گندم

    راضیه عمادی

    میزان سرو: 6 نفر

    مواد لازم:

    • گندم پوست کرده: 2 پیمانه
    • نخود (پخته): 1 پیمانه
    • آب: به مقدار لازم
    • کره: 4 ق س
    • شبت: 2 ق س
    • نمک: به مقدار لازم

    1273016_686.jpg


    طرز تهیه:

    1. گندم پوست کنده را از شب قبل در آب قرار دهید تا خیس بخورد. آن را به همراه 3 پیمانه آب در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا بپزد.

    2. سپس نخود پخته، نمک و کره را اضافه کنید. در صورت نیاز مقداری آب داغ اضافه کنید و به پخت ادامه دهید تا گندم کاملا نرم شود. ظرف را از روی حرارت بردارید. شبت خردشده را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه پلو را سرو کنید.


    رول خرما

    ستایش پاکدل

    میزان سرو: 8 نفر

    مواد لازم:

    • خرما: 8 عدد
    • خمیر هزارلا: به مقدار لازم
    • فندق (خرد شده): یک دوم پیمانه
    • گردو (خرد شده): یک پیمانه
    • شکر دانه ریز: یک دوم پیمانه
    • سفید تخم مرغ: 2 عدد
    • عسل: به مقدار لازم

    1273017_472.jpg


    طرز تهیه:

    1. هسته خرماها را جدا کرده و خرد کنید و در ظرف مناسبی قرار دهید. فندق، گردو، شکر دانه ریز و سفیده های تخم مرغ را اضافه و مخلوط کنید.

    2. خمیر هزارلا را روی سطح کار پهن کنید و مخلوط خرما را روی آن پخش نمایید. سپس خمیر را رول کنید.

    3. رول خمیر را به ابعاد کوچک برش دهید و در سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی بچینید. سینی را به مدت 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا رول ها طلایی و برشته شوند. روی آنها عسل بریزید و سرو کنید.


    تارت پسته

    غزاله خالدی

    میزان سرو: 6 الی 8 عدد

    مواد لازم میانی:

    • پنیر ریکوتا: 200 گرم
    • تخم مرغ: 1 عدد
    • وانیل: 1 ق چ
    • شکر دانه ریز: 4 ق س
    • پسته (پودر شده): 4 ق س- مقداری برای تزیین

    مواد لازم خمیر:

    • تخم مرغ: 1 عدد
    • کره: 125 گرم
    • ماست: یک دوم پیمانه (110 گرم)
    • آب لیمو سنگی: نصف یک عدد
    • روغن: یک چهارم پیمانه
    • بکینگ پودر: 2 ق چ
    • آرد: به مقدار لازم
    • زرده تخم مرغ: 1 عدد

    1273018_615.jpg


    طرز تهیه:

    1. برای تهیه مواد میانی، تخم مرغ، وانیل، پنیر ریکوتا، شکر و پسته پودر شده را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید.

    2. برای تهیه خمیر، تخم مرغ، کره، ماست، روغن، آب لیمو ترش و بکینگ پودر را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید.

    3. آرد را به تدریج اضافه و مخلوط کنید تا خمیر نرمی حاصل شود. خمیر را ورز داده و حدود 10 دقیقه استراحت دهید. سپس گلوله های کوچکی از خمیر جدا کنید. آنها را کف دست خود کمی پهن کنید و لبه ها را بالا آورده و مانند تصویر به آنها شکل دهید.

    4. داخل هر یک را با حدود یک قاشق سوپ خوری از مواد میانی پر کنید. زرده تخم مرغ کمی زده شده را با برس روی لبه های خمیر بمالید و تارت ها را در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد (325 درجه فارنهایت) قرار دید تا طلایی و برشته شوند. روی تارت ها را با کمی پسته پودر شده تزیین کرده و سرو نمایید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا