افطاری با برترینها؛ روز بیست و پنجم

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 189
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
برترین ها: برای اینکه در 30 روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای اصلی و دسر برای هر روز است. در هر روز هم دو نکته تغذیهای را برایتان می نویسیم تا از تغذیه سالم، متنوع و خوشمزه در طول این ماه لـ*ـذت ببرید.

نکته تغذیهای 1

ورزشکاران در طول شب و قبل از شروع ورزش ۳ تا ۶ عدد خرما و بعد از ورزش نیز یک لیوان شیر میل کنند. ورزشکاران نسبت به افراد عادی نیاز به مصرف آب بیشتری دارند و در وعده شب بین ۷ تا ۸ عدد میوه، کدو سبز، هویج پخته و قارچ را در وعده غذایی خود لحاظ کنند.

نکته تغذیهای 2

افراد مبتلا به فشار خون بالا در صورت گرفتن روزه تحت نظر پزشک معالج خود، به منظور کاهش فشار خون از ماست و میوه در وعدههای افطار و سحر استفاده کنند.




پیش غذا

بنیه میگو

مواد لازم

• 3 عدد سفیده تخم مرغ

• 1 پیمانه ماءالشعیر

• یک پیمانه شیر

• نصف قاشق چایخوری جوش شیرین

• پودر زعفران

• نمک و فلفل سیاه

• آرد به میزان کم


329540_755.jpg


طرز تهیه

1. سفیده تخم مرغ را تا حدی که کاملا سفید شود و کل سفیده به صورت کف سفید رنگی در بیاید هم بزنید. نصف ماءالشعیر و نصف شیر را اضافه کنید و همچنان با همزن هم بزنید تا مخلوط شود.

2. بقیه ماءالشعیر و شیر را هم اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل، زعفران، جوش شیرین و آرد را قاشق قاشق اضافه کنید تا خمیر به غلظت ماست برسد. سپس آن را مدت کوتاهی کنار بگذارید تا بماند.

3. قابلمه کوچکی را تا نیمه از روغن پر کنید. پس از اینکه کاملا داغ شد، میگو را در آرد بغلتانید. در خمیر بزنید و سپس در روغن سرخ کنید.

4. آنها را از روغن بیرون بکشید و روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغنشان گرفته شود.

5. این میگوها را با سس تارتار سرو کنید.


غذای اصلی

ته چین ماهی

مواد لازم

• 5 تکه فیله ماهی متوسط

• 1 فنجان آبلیمو یا آب نارنج

• 2 عدد متوسط پیاز

• 1 عدد تخم مرغ بزرگ

• 2 قاشق غذاخوری مغز گردو

• روغن ذرت

• آرد سوخاری یا آرد نخودچی

• برنج به مقدار کافی

329541_206.jpg


طرز تهیه

1. برای درست کردن ته چین ماهی، تعدادی ماهی گوشتی (مانند شیر، ماهر، سنگسر،…) یا ماهیان پرورشی تهیه کنید. آنها را به صورت فیله درآورید. بعد مقداری آرد سوخاری یا آرد نخودچی و یا آرد ذرت را در ظرفی بریزید و به میزان لازم زعفران یا رنگ مجاز خوراکی، روغن ذرت، یک فنجان آبلیمو یا آب نارنج، پیاز رنده شده، تخم مرغ (که خوب زده و سفید رنگ شده باشد)، مغز گردوی کوبیده، مقداری زیره را درون ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید تا به صورت مایه ای آماده باشد (مایع را در جای خنک نگهداری کنید.)

2. برنج را به صورت چلو تهیه کنید و در ظرفی روغن بریزید و داغ کنید و به اندازه یک انگشت روی روغن برنج بریزید و آن را پهن کنید. سپس، فیله یا گوشت ماهی را روی برنج ها بچینید. اگر ماهی زیاد بود، آنها را روی هم بگذارید. سپس مایه ای را که آماده شده را روی ماهی ها بریزید و بقیه برنج را داخل دیگ روی ماهی ها سرازیر کنید.


دسر

حلوای شیر

مواد لازم

• نصف پیمانه آرد برنج

• نصف پیمانه گلاب

• 1 لیتر شیر

• 2 پیمانه شكر

• 1 پیمانه نشاسته

• 4 پیمانه آب

329542_307.jpg


طرز تهیه

1. نشاسته را در 4 پیمانه آب سرد حل کنید و آن را از صافی عبور دهید.

2. سپس آرد برنج را در شیر حل، آن را هم از صافی رد کنید (توجه داشته باشید كه شیر باید سرد باشد). سپس شكر، نشاسته حل شده و محلول آرد برنج و شیر را باهم مخلوط کنید و در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید.

3. دقت داشته باشید برای آن كه مایع نسوزد و به ته ظرف نچسبد، باید آن را مرتب هم بزنید. این كار را آنقدر ادامه دهید تا مایع به جوش آید و غلیظ شود. بعد گلاب را به آن اضافه کنید. وقتی خط قاشق روی مواد به جا ماند و محو نشد یعنی حلوای ما آماده است و باید از روی حرارت برداشته شود. این حلوا را اغلب شیرازیها در ماه مبارك رمضان درست میكنند.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا