VIP افطاری شبهای ماه رمضان سال 98

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
افطاری روز بیست‌و‌سوم ماه رمضان؛ کشک بادمجان کم‌روغن

کشک بادمجان یا دیپ بادمجان یکی از غذا‌های اصیل ایرانی است که بخاطر تعداد مواد تشکیل دهنده کم و مزه عالی مورد استقبال اکثریت مردم جامعه است. این غذای ساده و در عین حال مقوی هم به عنوان یک پیش غذا و هم به عنوان یک وعده اصلی همراه با نان سرو می‌شود.
برترین‌ها: کشک بادمجان یا دیپ بادمجان یکی از غذا‌های اصیل ایرانی است که بخاطر تعداد مواد تشکیل دهنده کم و مزه عالی مورد استقبال اکثریت مردم جامعه است. این غذای ساده و در عین حال مقوی هم به عنوان یک پیش غذا و هم به عنوان یک وعده اصلی همراه با نان سرو می‌شود.

کشک بادمجان به دلیل وجود بادمجان با فیبر فراوان و کشک که یکی از منابع غنی کلسیم است یکی از غذا‌های در خور توجه به لحاظ تغذیه است، اما با این وجود به دلیل سرخ شدن بادمجان‌ها و سایر مخلفات آن موجب سنگین و چرب شدن این غذا و در عین حال کاهش ارزش تغذیه‌ای آن می‌شود. بعضی از افراد بادمجان را روی شعله گاز یا حرارت ذغال کبابی می‌کنند، سپس با جدا کردن پوست آن در آب سرد، آن را با پیاز داغ، سیر داغ و کشک مخلوط می‌کنند. اما بسیاری افراد از جمله نگارنده علاقه‌ای به این روش ندارند و طعم دودی بادمجان همراه با کشک برای آن‌ها دلپذیر نیست بنابراین روش‌های دیگر را امتحان می‌کنند. من مطمئنم که اکثر شما روش‌های سرخ کردن بادمجان به صورت رژیمی را می‌دانید به همین خاطر من هم یکی از روش‌های کم روغن را برای درست کردن کشک بادمجان انتخاب کردم که به نظرم به امتحانش می‌ارزد.

مواد لازم:

  • بادمجان: ۵۰۰ گرم
  • کشک: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • سیر: ۵ حبه
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری + ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
  • نعناع: ۱ قاشق غذاخوری
  • زرشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • گردو: ۲ عدد (اختیاری)
2058188_529.jpg


طرز تهیه:

۱. بادمجان‌ها را پوست بگیرید، اما سر آن‌ها را جدا نکنید. در قابلمه‌ای آب کافی بریزید. ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید. حالا بادمجان‌ها را داخل آب بریزید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از جوش آمدن آب زیر گاز را کم کنید.

2058189_615.jpg


۲. پس از پخته و آب پز شدن کامل بادمجانها، آن‌ها را داخل آبکش بریزید و بگذارید مدتی بمانند تا آب آن‌ها خارج شود. پس از خارج شدن آب رویی آنها، بادمجان‌ها را خیلی آرام با دست فشار داده تا آب اضافی آن‌ها خارج شود.

2058190_796.jpg


۳. داخل ماهیتابه ۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید. پیاز را خلالی کرده و داخل روغن بریزید تا سرخ شوند. موقع سرخ کردن پیاز، حرارت گاز باید کمتر از متوسط باشد. ابتدا بگذارید روی گاز بمانند و تا چند دقیقه اصلا به آن‌ها دست نزنید. بعد از اینکه کمی آب آن‌ها کم شد، پیاز‌ها را کمی بهم بزنید تا سرخ شوند، بعد از سرخ شدن پیاز‌ها را خارج کنید. سیر را حلقه حلقه کرده داخل روغن مانده از پیاز سرخ کنید.

2058191_957.jpg


۴. پس از سرخ شدن سیر‌ها را از ماهیتابه خارج کنید. نیمی از روغن را دور بریزید، بادمجان را داخل ماهیتابه بریزید و سرخ کنید. این سرخ کردن تنها به منظور کمی تفت خوردن و رفع بیمزگی بادمجان آب پز است. حالا ۱ قاشق چایخوری زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید.

2058192_542.jpg


۵. حالا ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری کشک به آن اضافه کنید. از این جهت می‌گویم ۱ تا ۲ قاشق، چون عده‌ای دوست دارند کشک بادمجان پر کشک باشد بعضی هم دوست دارند، میزان بادمجان آن بیشتر باشد.

2058193_585.jpg


۶. حالا کشک را با بادمجان کاملا بهم بزنید. کمی آب به آن اضافه کنید و زیر گاز را خیلی کم کنید تا آب بخار شود. این کار کمک می‌کند که کشک کامل به خورد بادمجان برود. حالا مقداری از سیر داغ و پیاز داغ را که درست کرده بودیم به محتویات ماهیتابه اضافه می‌کنیم. در حین بخار شدن آب هم مقداری نعناع داغ درست می‌کنیم و در آخر به کشک اضافه می‌کنیم. نعناع داغ تاثیر خوبی روی مزه کشک بادمجان دارد. در انتهای کار مقداری گردوی خرد شده به غذا اضافه می‌کنیم.

۷. زرشک را از قبل کمی می‌خیسانیم تا حدی که نرم شود و خاک و شن آن خارج شود. حالا با کمی روغن آن را سرخ می‌کنیم تا حدی که براق شود. می‌توانید ۱ قاشق چایخوری شکر را با آبلیمو مخلوط کرده و در انتها روی آن بریزید. شکر باعث کاهش ترشی زرشک و در عین حال براق شدن آن می‌شود. در انتهای کار موقع سرو، زرشک را به آن اضافه کنید و میل کنید.

2058194_166.jpg
 
  • پیشنهادات
  • Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242

    افطاری روز بیست‌و‌پنجم ماه رمضان؛ اسلوپی جو و نان برگر سیب‌زمینی


    اسلوپی‌جو یک ساندویچ مشهور است که با گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه‌ای، پیاز و سس قرمز درست می‌شود. در اسلوپی‌جوی گیاهی به جای گوشت از یک پروتئین گیاهی استفاده می‌شود.

    اسلوپی‌جو یکی از ساندویچ‌های مشهور غربی است که با نان برگر سرو می‌شود. شاید خیلی از شما گوشت چرخ کرده دوست نداشته باشید، اما از ظاهر اسلوپی‌جو خوشتان بیاید. این اسلوپی‌جوی گیاهی بهترین دستوری بود که من دیدم، چون علاوه بر موادی که همه اضافه می‌کنند مقداری قارچ هم به آن اضافه شده که طعم خوبی به اسلوپی‌جو ما می‌دهد. من در ادامه یک نان برگر سیب زمینی هم به شما یاد خواهم داد که اگر علاقه‌مند باشید می‌توانید آن را هم در خانه درست کنید.

    اسلوپی‌جوی گیاهی

    مواد لازم:

    • عدس: ۱ پیمانه
    • استاک سبزیجات یا آب ساده: ۲ پیمانه
    • قارچ: ۴ عدد
    • فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد
    • فلفل سبز تند: ۱ عدد (۲ تا در صورتی که تندی زیاد دوست دارید)
    • رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
    • سس گوجه: ۱ پیمانه
    • سیر: ۴ حبه
    • ادویه دلخواه: ۱ قاشق چایخوری (من استفاده نکردم)
    • نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
    2058619_428.jpg


    دستورالعمل:

    ۱. ابتدا عدس‌ها را حداقل نیم ساعت با آب و کمی نمک دریا بخیسانید. پس از حداقل نیم ساعت آب آن را دور بریزید. عصاره سبزیجات یا آب را بجوشانید، عدس‌ها را داخل آن بریزید. حرارت را کم کنید و بگذارید عدس‌ها پخته شوند. لازم به گفتن است که حتما از عدس‌هایی که زود می‌پزند استفاده کنید، چون بعضی از عدس‌ها دیرپز یا اصطلاحا نپز هستند. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید عدس‌ها همراه آب کامل بپزند و آب آن کاملا بخار شود.

    ۲. هنگامی که عدس‌ها در حال پختن هستند، قارچ را ریز خرد کنید، سر و دانه‌های فلفل‌ها را جدا کرده و آن‌ها را ریز کنید. حالا ابتدا قارچ‌ها را سرخ کنید، چون قارچ‌ها آب می‌اندازند یا می‌توانید مثل من آن‌ها را جدا سرخ کنید. بعد از سرخ شدن قارچ، پیازو فلفل را به قارچ‌ها اضافه کنید و بگذارید تفت بخورند. حالا ادویه دلخواهتان را اضافه کنید. برای ادویه می‌توانید از این ترکیب استفاده کنید: فلفل، پودر سیر، پودر پیاز، پودر چیلی، پاپریکا و زیره. من از هیچ ادویه‌ای استفاده نکردم و تنها نمک لازم را به آن افزودم. استفاده از ادویه‌ها باعث می‌شود غذا‌ها مزه‌هایی مشابه داشته باشند.

    ۳. پس از نرم شدن پیاز و سایر مواد، رب گوجه را به مواد افزوده و بگذارید کمی سرخ شود تا بوی خامی آن برود حالا ۱ پیمانه سس گوجه را به آن اضافه کنید. برای سس می‌توانید از ترکیب سس تند و کچاپ یا فقط سس کچاپ استفاده کنید، من از سس گوجه فرنگی تند استفاده کردم. عدس پخته شده را به ترکیب اضافه کنید و بهم بزنید تا با سایر مواد ترکیب شود. بگذارید عدس با سایر مواد بپزد. شما می‌توانید نیمی از ترکیب پیاز و فلفل را ابتدا سرخ کنید و در انتها پس از افزودن عدس بقیه را به آن اضافه کنید. به این شکل بافت آن مشخص می‌شود. این غذا باید به همین شکل باشد که بافت کلیه اجزا مشخص باشد نه اینکه کاملا له و مخلوط شوند.

    2058621_339.jpg


    ۴. حالا آن را در نان برگر بریزید و با کاهو، گوجه و یا سیب زمینی سرخ کرده و سبزیجات برشته سرو کنید. این غذا باید گرم سرو شود. اسلوپی‌جو با گوشت هم به همین صورت درست می‌شود تنها نکته که در مورد گوشت لازم است بگویم این است که موقعی که گوشت اضافه می‌کنید پس از سرخ کردن باید کمی آب به آن افزود تا گوشت پخته شود به خصوص گوشت گوساله.

    2058622_539.jpg


    نان برگر سیب زمینی

    اسلوپی‌جو با نان برگر سرو می‌شود که در اینصورت شما یا نان را می‌خرید یا آن را در خانه درست می‌کنید. نان برگر سیب زمینی یکی از برگر‌های متفاوت و خوشمزه است که من به شما پیشنهاد می‌کنم. این نان به دلیل وجود سیب زمینی هم طعم شیرین و خوشمزه‌ای دارد و هم لطیف است. از ابتدا باید تذکر دهم که این دستور نان برای کسانی ست که دوست دارند تجربه‌های جدید داشته باشند یا می‌خواهند نانشان را در خانه درست کنند. نان همبرگر جزو یکی از نان‌های سخت در حرفه نان پزی است، چون نیاز به دقت فراوانی دارد و رعایت نکردن تنها یک نکته نتیجه کار را خراب می‌کند از این جهت خیلی راحت بگویم اگر حوصله انجام این کار را ندارید بهتر است خواندن مطلب را در همین جا خاتمه دهید.

    مواد لازم:

    • سیب زمینی: ۴۰۰ گرم
    • کره: ۲ قاشق غذاخوری
    • آرد نان: ۲ و ۱/۴ پیمانه
    • شکر: ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
    • مخمر فوری: ۲ قاشق چایخوری
    • نمک: ۱ قاشق چایخوری
    • تخم مرغ: ۲ عدد، یکی برای نان یکی هم برای رومال
    • دانه کنجد: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
    طرز تهیه:

    ۱. ابتدا سیب زمینی‌ها را به صورت مکعب‌هایی با قطر ۲ سانتی متر خرد کنید. آن‌ها را داخل یک ماهیتابه گود بریزید، روی آن‌ها آب بریزید تا حدی که روی آن‌ها را بپوشاند. بگذارید سیب زمینی‌ها با آب بپزند. این کار حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان می‌برد. حالا ۵ قاشق غذاخوری از آب سیب زمینی را برداشته و در کاسه‌ای بریزید و کنار بگذارید. بقیه آب سیب زمینی را خالی کنید حالا دوباره ماهیتابه را روی گاز و حرارت خیلی ملایم بگذارید تا آب سیب زمینی به طور کامل بخار شود. در این وضعیت بالای سر آن باشید تا نسوزد.

    2058624_588.jpg


    ۲. سیب زمینی را کاملا له کنید تا یکدست و نرم شود و تشکیل یک خمیر بدهد. کره را به شکل مکعب‌های کوچکی درآورید با سیب زمینی مخلوط کنید و بهم بزنید تا کره ذوب شده و با آن ترکیب شود.

    ۳. در کاسه‌ای بزرگ، آرد، مخمر فوری (می‌توانید از مارک رضوی یا فریمان خریداری کنید)، شکر و نمک را بریزید. با یک ویسک دستی آن‌ها را بهم بزنید تا یکدست شوند. سیب زمینی گرم را به آرد اضافه کنید و مخلوط کنید. با دست بهم بزنید تا مخلوط شوند. حالا تخم مرغ و آب سیب زمینی را اضافه کنید. آب را به یکباره نریزید. بگذارید ابتدا آن را امتحان کنید سپس اگر سفت بود بقیه آب را اضافه کنید. حالا خمیر را خوب مخلوط کنید تا زمانی که کمی چسبناک باشد (۸ تا ۱۰ دقیقه). این خمیر به واسطه وجود سیب زمینی کمی چسبناک است بنابراین سعی نکنید با آرد اضافی آن را سفت کنید.

    2058625_274.jpg


    ۴. خمیر را به شکل یک توپ درآورید، آن را در کاسه‌ای چرب بگذارید و روی آن را بپوشانید. بگذارید حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بماند یا تا زمانی که اندازه آن ۲ برابر شود.

    ۵. بعد از این زمان خمیر را روی سطحی که کمی آرد پاشی کرده‌اید، بگذارید، چون این خمیر خیلی چسبناک است به این ترتیب راحت‌تر بلند می‌شود. آن را به شکل یک مربع با قطر ۲۰ سانت درآورید. حالا با استفاده از چاقو آن را تبدیل به ۹ تکه مساوری کنید. هر تکه را جدا کرده و روی آن‌ها را با یک پلاستیک با فاصله از خمیر‌ها بپوشانید.

    ۶. یک تکه خمیر را بردارید، خمیر را در کف دستانتان به شکل گرد درآورید اینجا یک نکته لازم است بگویم. من دستانم را آردی کردم تا خمیر نچسبد، اما به شما توصیه می‌کنم که هرگز این کار را نکنید، چون نان همبرگر با آرد زیاد خشک می‌شود. اگر دستانتان را چرب کنید بهتر است. پس از شکل دادن خمیر به شکل توپ‌های گرد و کوچک، دوباره روی آن‌ها را با پلاستیکی بپوشانید و ۱۵ دقیقه استراحت دهید.

    2058626_169.jpg


    ۷. در این مرحله سینی فر را کاغذ بگیرید و فر را هم با دمای ۲۲۰ درجه سلسیوس روشن کنید. یک نکته خیلی خیلی مهم که من فراموش کردم انجام دهم و بسیار هم بر نتیجه کار تاثیر دارد، ایجاد حمام بخار فر است که باید یک کاسه آب گرم را داخل فر بگذارید تان از خشک شدن نان جلوگیری شود. کسانی که از کیک پز استفاده می‌کنند و می‌خواهند نان بپزند، توجه داشته باشند که نان را در ظرفی بگذارند سپس روی ظرف را به طورکامل با کاغذ آلومینیوم بپوشانند سپس آن را در کیک پز بگذارند. روی سطحی که کمی آرد پاشی شده باشد، هر کدام از توپ‌های خمیری را به آرامی فشار دهید تا به شکل دایره‌هایی با قطر ۹ سانتی متر درآیند. این کار را به آرامی انجام دهید تا پف آن‌ها نخوابید و شکلشان خراب نشود. حالا این دایره‌ها را داخل سینی فر بگذارید. روی آن‌ها را با پلاستیک بپوشانید و بگذارید دوباره ور بیایند و دو برابر شوند به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه.

    2058627_859.jpg


    ۸. پس از دو برابر شدن دایره‌ها، یک تخم مرغ را در یک کاسه کوچک شکسته و یک قاشق آب به آن اضافه کنید سپس بهم بزنید. آب باعث می‌شود تخم مرغ به راحتی هم زده و یکدست شود. همچنین باعث حرکت بهتر آن روی نان‌ها می‌شود. می‌توانید کمی هم نمک بزنید. حالا تخم مرغ را برس روی نان‌ها بزنید. روی هر کدام را مقداری کنجد سفید یا سیاه و یا در صورت دلخواه تخم خشخاش بپاشید. اگر نمک دریای بلوری داشته باشید می‌توانید به میزان خیلی کم نمک دریا روی آن بپاشید. حالا نان‌ها را توی فر بگذارید و بگذارید به مدت ۱۵ تا ۱۸ بمانند تا پخته و برشته شوند. پس از خارج کردن نان‌ها از فر، آن‌ها را روی توری خنک کننده بگذارید. اگر نانتان خشک شد، می‌توانید یک پارچه نخی را کمی مرطوب کنید و همانطور که نان‌ها داغ هستند روی آن‌ها بگذارید.

    ۹. حالا اسلوپی‌جوی گیاهی را با نان برگر سیب زمینی، کاهو، گوجه و سایر سبزیجات دلخواه سرو کنید. می‌توانید درست کردن اسلوپی‌جو را به هنگام آخرین دور ور آمدن نان شروع کنید. می‌توانید حتی نان برگر را داخل ماهیتابه تست کنید سپس مواد را داخل آن بریزید کاری که بسیاری از رستوران‌ها انجام می‌دهند.

    2058628_944.jpg


    نکاتی مهم در مورد نان سیب زمینی و اشتباهاتی که نباید انجام دهید

    • اولین نکته اینکه پس از ریختن سیب زمینی در آرد خوب آن را با دست بهم بزنید تا آرد به خورد سیب زمینی رفته و با آن مخلوط شود سپس تخم مرغ و آب سیب زمینی را اضافه کنید.
    • خمیر نان برگر سیب زمینی بخاطر نشاسته سیب زمینی خیلی چسبناک است بنابراین سعی نکنید آرد زیادی به آن اضافه کنید.
    • در مورد میزان آرد دقت کنید اگر آرد کمی زیادتر شود نان شما آنقدر‌ها لطیف نخواهد بود.
    • وقتی که خمیر‌ها را گرد می‌کنید، آرد زیادی استفاده نکنید فقط کمی سطح کار آردپاشی شده باشد. بهر حال خمیر برگر لطیفتر از سایر نانهاست.
    • حمام بخار تقریبا برای همه نان‌های این چنینی الزامی است. مگر در مورد نان‌های میوه‌ای که همانطور که قبلا گفتم جزو نان‌های مرطوب هستند. برای اینکار ابتدا یک کاسه بزرگ آب گرم را داخل کف فر قرار دهید سپس فر را روشن کنید. بعضی افراد هم آب را داخل آن اسپری می‌کنند.
    • برای رومال می‌توانید حتی کمی شیر به تخم مرغ اضافه کنید. استفاده از تخم مرغ باعث برشتگی و ایجاد رنگی طلایی در سطح برگر خواهد شد.
    • برگر سیب زمینی به خوبی نان برگر معمولی نخواهد شد، اما ارزش درست کردن را دارد، چون طعم شیرین و خوشمزه‌ای دارد.
    • برای کره می‌توانید از کره گیاهی هم استفادده کنید کما اینکه من هم از کره گیاهی استفاده کردم.
    • موقع گرد کردن نان‌ها و افزایش قطر خیلی دقت کنید که روی نان‌ها را چندان فشار ندهید که شکلشان خراب شود.
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    افطاری روز بیست‌و‌هفتم ماه رمضان؛ خورش آلوچه آذربایجان

    خورش آلوچه یکی از خورش‌های معروف و سنتی آذربایجان است که به روش‌های مختلفی درست می‌شود از جمله همراه با مرغ و یا هویج که خورش آلو هویج نام دارد. من این خورش را به ساده‌ترین روش درست کردم.
    برترین‌ها: خورش آلوچه یکی از خورش‌های معروف و سنتی آذربایجان است که به روش‌های مختلفی درست می‌شود از جمله همراه با مرغ و یا هویج که خورش آلو هویج نام دارد. من این خورش را به ساده‌ترین روش درست کردم.

    خورش آلوچه یک خورش سرشار از پروتئین و در عین حال پرفیبر است. این خورش به خاطر گوشت و لوبیا حاوی پروتئین فراوان و به واسطه وجود آلوچه سرشار از فیبر است. آلو‌ها یکی از بهترین خوراکی‌ها برای دستگاه گوارش هستند و باعث پاک‌سازی دستگاه گوارش می‌شوند و از این جهت قرار گرفتن آن در کنار ماده‌ای دیر هضم مثل گوشت، ترکیب مناسبی است. خوردن آلوی پخته برای افراد مسن و کسانی که دارای معده ضعیف هستند به مراتب بهتر از آلوی خام است. این خورش بر اساس دستورالعملی‌ست که من در یک مجله آشپزی قدیمی یافته‌ام و ممکن است با چیزی که شما به عنوان خورش آلوچه آذربایجان می‌شناسید متفاوت باشد.

    مواد لازم:

    • گوشت: ۴۰۰ گرم
    • لوبیا چیتی: ۱۰۰ گرم
    • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
    • سبزی خشک (جعفری و گشنیز): ۱۰۰ گرم
    • پیاز: ۱ عدد بزرگ
    • آلوچه‌خشک: ۱۰۰ گرم
    • لیموترش: ۱ عدد
    • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
    • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
    • ادویه خورشی: ۱ قاشق چای‌خوری
    • فلفل قرمز: ۱ قاشق چای‌خوری
    • فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
    2061584_176.jpg


    طرز تهیه:

    ۱. لوبیا‌ها را از یکی دو شب قبل بخیسانید. تاکید می‌کنم که حتما لوبیا خیسانده باشد، چون در غیر اینصورت خیلی دیر می‌پزد. حالا ۱ عدد پیاز بزرگ را خلالی کرده، در قابلمه بریزید، گوشت‌ها را روی پیاز‌ها قرار دهید. ۲ قاشق غذاخوری روغن ریخته و بگذارید پیاز و گوشت با هم تفت بخورند وقتی گوشت تغییر رنگ داد، ادویه‌ها را به آن اضافه کنید.

    2061585_880.jpg


    ۲. بعد از اینکه گوشت به طور کامل تغییر رنگ داد و کمی سرخ شد (زیاد سرخ نکنید)، لوبیا‌های خیس خورده را به گوشت اضافه کنید. به مقدار کافی آب روی مواد داخل قابلمه بریزید. ابتدا گاز را زیاد کنید تا قابلمه به جوش آید، سپس گاز را کم کرده و بگذارید لوبیا و گوشت با هم بپزند.

    2061586_141.jpg


    ۳. بگذارید یک ساعتی گوشت و لوبیا با هم بپزند. حالا آلوچه‌ها را که از قبل شسته و خیسانده بودیم به آن‌ها اضافه می‌کنیم. توجه کنید که آلوچه‌ها از انواع مختلفی هستند بعضی از آلوچه‌ها دیرپز هستند و انواع آلو بخارا سریع می‌پزد بنابراین کمی خیساندن آن‌ها به پخت بهتر کمک می‌کند. اضافه کردن آلوچه در یک ساعت انتهایی پخت است.

    2061587_430.jpg


    ۴. وقتی گوشت و لوبیا و آلوچه‌ها پختند در نیم ساعت آخر، رب گوجه و سبزی خشک را اضافه کنید. در مورد رب گوجه باید بگویم این خورش با ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه درست می‌شود، اما اگر می‌خواهید خورشتان مثل مال من خیلی قرمز و تیره باشد می‌توانید ۲ قاشق رب گوجه اضافه کنید. رب گوجه علاوه بر رنگ مقداری هم به لعاب غذا اضافه می‌کند. اگر مقداری پیاز داغ اضافه دارید می‌توانید در همین مرحله به آن اضافه کنید.

    2061588_859.jpg


    ۵. وقتی همه مواد پخته شد و خورش غلیظ شد، یک عدد لیموترش را نصف کرده و آب آن را در خورش خالی می‌کنیم. حالا خورش را از روی گاز بر می‌داریم و با نان یا برنج سرو می‌کنیم.

    2061589_619.jpg


    نکات مهم

    • این خورش به روش‌های مختلفی پخته می‌شود و مواد آن با هم قدری متفاوت است. مثلا بعضی به آن هویج اضافه می‌کنند. من نوع ساده آن را درست کردم.
    • این خورش در اصل پر گوشت است، اما شما می‌توانید میزان گوشت را به نصف برسانید و در عوض مقدار لوبیا را بیشتر کنید.
     
    وضعیت
    موضوع بسته شده است.

    برخی موضوعات مشابه

    بالا