خوراک های بقچه ای ویژه تابستان (2)

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 160
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
تابستان كه مي‌شود دلمان ديگر خورش و خوراك و غذاهاي آب‌دار نمي‌خواهد. همه ما در ماه رمضان از ترس گرسنه شدن در همان دو وعده افطار و سحر آنقدر غذاهاي سنتي و مقوي خورده‌ايم كه حالا دلمان تنوع مي‌خواهد. در این مطلب روش تهيه چند مدل غذاي سبك و متفاوت را پيشنهاد داده‌ايم كه درتهيه همه‌شان يك فرمول واحد وجود دارد؛ اينكه قبل از مرحله پخت همه را اول بايد بقچه‌پيچ كنيد و بعد بپزيد. تنوع اين مدل غذاها كم هم نيست.
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
لازانیای بقچه ای
اكرم عسگري:​
مواد لازم:
  • 8 ورق لازانیا
  • 2 عدد سـ*ـینه مرغ
  • 1 پیمانه اسفناج خرد و پخته شده
  • 1 عدد پیاز خرد شده
  • 2 عدد سیر رنده شده
  • 1 پیمانه پنیر موتزارلای رنده شده
  • به میزان لازم نمک، فلفل و روغن
  • 1 عدد فلفل دلمه ای قرمز خرد شده
  • 1/2 پیمانه سس قرمز

912312_139.jpg
طرز تهیه:

1. براي آماده كردن مواد داخل دلمه‌ها پياز را پوست كنده و ريز خرد كنيد. در تابه‌اي مقداري روغن ريخته، روي حرارت بگذاريد. وقتي كه روغن داغ شد، پيازها را در روغن سرخ كنيد.
2. وقتي پياز به اندازه كافي سرخ و طلايي شد، زردچوبه را افزوده، گوشت چرخ كرده را اضافه كرده و خوب به همراه پياز تفت دهيد.وقتي تفت دادن گوشت چرخ‌كرده تمام شد، نوبت به اضافه كردن سبزي خردشده مي‌رسد. خوب مواد را مخلوط كرده و سرخ كنيد. حرارت را خاموش كرده و گوشت را كنار بگذاريد.​
3. برنج را شسته به همراه يك پيمانه آب با مقداري روغن روي حرارت بگذاريد. نمك و فلفل را هم افزوده و برنج را به صورت كته بپزيد تا جايي كه آب برنج كم شده و نيم‌پز شود.حالا برنج نيم‌پز را به گوشت اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد. مايه داخل دلمه‌ها آماده است.​
4. برگ‌هاي مو را شسته و در آب جوش بيندازيد تا كمي نرم شود بعد بلافاصله آبكش كنيد. دم برگ‌ها را جدا كنيد و در هر برگ مقداري مايه دلمه ريخته و برگ را به شكل لوله‌اي پيچيده و جمع كنيد.براي درست كردن دلمه پياز، آن را پوست كنده و از يك سمت، به صورت عرضي، يك شكاف عميق بزنيد. در مقداري آب جوش و نمك، پياز را قرار دهيد تا كمي نرم شود. وقتي كه پياز نرم شد آن را از آب جوش خارج كنيد و زير آب سرد بگيريد.​
5. پياز خنك‌شده را از هم باز كرده، ورقه ورقه كنيد. داخل هر ورقه را از مواد دلمه پر كرده و برگ پياز را به شكل بقچه يا لوله‌اي بپيچيد.​
6. حالا كه همه دلمه‌ها آماده شدند در ته ظرف مورد نظر يك لايه برگ دلمه چيده و دلمه‌ها را در ظرف بچينيد.​
بهتر است كه دلمه‌ها فقط در يك سطح چيده شوند و روي هم نيايند.​
7. در تابه يا قابلمه‌اي جداگانه رب گوجه فرنگي را در كمي روغن تفت دهيد و مقداري نمك و فلفل اضافه كنيد. مي‌توانيد مقدار كمي هم آب اضافه كرده و آن را به شكل سس درآوريد.​
8. سس را روي دلمه‌ها ريخته و آنها را بپزيد. به اين صورت كه ظرف را در فر ازپيش‌گرم‌شده با درجه حرارت 180 درجه سانتيگراد به مدت دو ساعت حرارت دهيد تا دلمه‌ها بپزند. بعد از پخت آنها را به آرامي و با دقت در ظرف مورد نظر چيده، كمي سس روي دلمه‌ها بريزيد و آنها را سرو كنيد.​
بقچه چینی
معصومه افرازه:​
مواد لازم برای 4 نفر:
  • 1 بسته نودل
  • 2 /1 عدد فلفل سبز بزرگ
  • 1 پیمانه کرفس خلال شده
  • 2 /1 پیمانه هویج خلال شده متوسط
  • 1 پیمانه قارچ خلال شده
  • 1عدد پیاز خلال شده
  • 1 پیمانه جوانه ماش
  • 1/2 سـ*ـینه مرغ خلال شده (به دلخواه)
  • خمیرفیلو به تعداد لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • 4 /1 پیمانه سویا سس
  • تره یا پیازچه برای تزیین بقچه
  • روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم

912313_496.jpg

طرز تهیه:
1. نودل را در ظرفی قرار دهید و مقداری آب جوش روی آن بریزید تا حدی که روی نودل را بپوشاند، بعد از سه دقیقه نودل آماده می‌شود.​
2. روغن را در تابه بریزید و روی حرارت بگذارید. پیاز را در آن بریزید و تفت دهید و مرغ خلالی (در صورت تمایل) را هم بریزید تا نرم شود.​
3. هویج، کرفس، قارچ و فلفل سبز را هم به مواد داخل تابه اضافه کنید. هم بزنید تا سبزیجات کمی نرم شود. در انتها جوانه ماش ، نمک و فلفل را هم بیفزایید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید .​
4. خمیر فیلو را به شکل مربع ببرید. از مایه سبزیجات و کمی نودل روی خمیر قرار دهید. خمیر را به‌صورت بقچه جمع کنید و با تره یا پیازچه دور آن را ببندید. تمام بقچه‌ها را به همین صورت آماده کنید.​
5. در ظرفی نسبتا گود روغن بریزید وروی حرارت بگذارید. بقچه‌ها را در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن بقچه‌ها را از داخل روغن بیرون بیاورید و روی دستمال حوله‌ای آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.در ظرفی که می‌خواهید غذا را در آن سرو کنید، کمی سس سویا بریزید و بقچه‌های سرخ شده را روی آن بچینید.​
یه جور دیگه
اگر خمیرفیلو در دسترس نداشتید، می‌توانید خودتان خمیر را با ترکیب 2 پیمانه آرد، 60 گرم کره و مقداری شیر یا آب سرد (به اندازه‌ای که خمیر به دست نچسبد) درست کنید.​
نوار گل
شیرین ایرجی:​
مواد لازم برای لایه میانی:
  • ۱ عدد سـ*ـینه مرغ بدون استخوان
  • ۲ عدد پیاز متوسط
  • ۲ حبه سیر
  • ۲ ق س جعفری ساتوری شده
  • ۳ ق س پنیر پیتزا رنده شده
  • به میزان لازم نمک و فلفل
مواد لازم برای خمیر:
  • ۱ پیمانه آرد
  • ۱ ق چ نمک
  • ۱ ق چ خمیرمایه فوری
  • مقداری آب گرم به میزانی که آرد خمیر شود
مواد لازم برای رومال کردن:
  • 1 عدد زرده تخم مرغ
  • 2 ق م زعفران
  • 1 ق س شیر
  • به میزان لازم کنجد

912314_822.jpg
طرز تهیه:
1. ابتدا سـ*ـینه مرغ را همراه با پیاز و سیر داخل مخلوط‌کن یا غذا ساز بریزید تا خمیر یکدستی حاصل شود. مخلوط مرغ را با جعفری، پنیر پیتزا، مقداری نمک و فلفل خوب مخلوط کرده ورز دهید. حالا در ظرف را بگذارید و آن را در یخچال قرار دهید تا مواد کمی سفت شده و آماده شود.​
2. آرد را با نمک و خمیرمایه فوری مخلوط‌کنید. حالا کم‌کم آب گرم را تا جایی به آرد اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد. روی سطح کار مقداری آرد پاشیده و خمیر را روی آن با وردنه خوب باز کنید. حالا به کمک چاقو نوارهایی به عرض یک سانت برش بزنید. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید و سینی فر را با مقداری روغن خوب چرب کنید.​
3. اندازه یک نارنگی از خمیر مرغ بردارید و آن را گرد کنید. حالا دور آن نوارهای خمیری بپیچید و سپس داخل سینی فر بگذارید. هر تعداد که می‌شود به همین شکل آماده کنید. در انتها یک عدد زرده تخم‌مرغ را با شیر و کمی زعفران در یک کاسه کوچک خوب مخلوط‌کنید، سپس بقچه ها را رو مال کنید. کمی کنجد هم روی آنها بریزید.​
4. سینی را داخل فر بگذارید. دمای آن را به ۲۰۰ درجه سانتیگراد افزایش داده و ۴۵ دقیقه صبر کنید تا بقچه‌ها حاضر شوند. در انتها 5 دقیقه گریل را روشن کنید تا روی بقچه‌ها هم کمی طلایی شود.
[/BCOLOR]
 

برخی موضوعات مشابه

بالا