- عضویت
- 2016/11/28
- ارسالی ها
- 4,013
- امتیاز واکنش
- 9,544
- امتیاز
- 746
شاید برایتان پیش آمده باشد که سادهترین چیزها را از یاد بـرده باشید و به این فکر فرو بروید که ممکن است حافظهتان ضعیف شده باشد. تضعیف حافظه میتواند دلایلی مختلفی داشته باشد، برخی از رایجترین علل این عارضه عبارتند از: بی خوابی، استرس زیاد، افسردگی، پرخوری و… .
یکی از راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری از تضعیف حافظه و تقویت مغز استفاده از دمنوشها میباشد. دمنوشهایی که در ادامه به شما معرفی میکنیم میتوانند به افزایش حافظه و بالا بردن توانایی مغز کمک کنند. با گیاه یاب همراه باشید.
شایعترین علل ضعف حافظه
کمخونی: یکی از شایعترین دلایل ضعف حافظه، کمخونی است.
غذاهای سرد: مصرف زیاد مواد غذایی با طبع سرد مانند ماست و ترشی باعث افزایش بلغم میشوند که یکی از عوارض آن اختلال در حافظه است.
افسردگی: احساسات و تمرکز ذهنی در ارتباط مستقیم هستند، به همین دلیل وقتی فرد افسرده است، تمایلی به یادگیری و ذخیرهسازی اطلاعات در حافظه ندارد.
خواب: مغز انسان هنگام خواب، تمام مواردی که برای یادآوری نیاز است را مرتب و طبقهبندی میکند. پس اگر بیخواب یا کمخواب هستید به دنبال درمان این مشکل باشید.
عوامل روانی: استرس و اضطراب از عواملی هستند که باعث عدم تمرکز و تصمیمگیری درست میشوند. به یاد داشته باشید انسان زمانی مطلبی را به خاطر میسپارد که در آرامش نسبی قرار داشته باشد.
مشکلات گوارشی: برنامهی غذایی نامناسب و مشکلاتی مانند سوهاضمه، یبوست، پرخوری، تداخل غذایی و… فعالیتهای فکری را دشوار و سرعت انتقال را کند میکنند.
مریمگلی
مریمگلی، گیاهی مدیترانهای با خواص دارویی بسیار است و دمنوش آن برای تقویت حافظه توصیه میشود. این گیاه آرامبخش و برطرف کنندهی خستگی ذهنی است. همچنین ضدآلزایمر قوی محسوب شده و در تهیهی داروهای این بیماری استفاده میشود.
دو قاشق غذاخوری برگ مریم گلی را در یک قوری آب جوش (دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه) بریزید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. این دمنوش کمی تلخ است و برای شیرین کردن آن میتوانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
افزایش حافظه با چای سبز
چای سبز سرشار از آنتیاکسیدان است که از پیر شدن سلولهای مغز پیشگیری میکند و به دلیل داشتن ترکیبات پلیفنول، اثر آرامبخشی روی گیرندههای مغز دارد و تقویت کنندهی حافظه است. همچنین مصرف روزانهی این چای باعث کاهش تنش و استرسهای روزانه میشود.
جنسینگ
اگر میخواهید حافظهای قوی داشته باشید، دمنوش یا چای جنسینگ بنوشید. مصرف این گیاه روی فعالیت سلولهای مغزی تاثیر میگذارد و حافظه را تقویت میکند. به این منظور آب را در قوری چینی بجوشانید، مقداری از ریشهی خشک شدهی گیاه (یک تا سه گرم) را به آب جوش اضافه کرده و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا ۳۰ دقیقه بجوشد، سپس صبر کنید چای کمی سرد شود و یک فنجان از آن بنوشید. ریشهی گیاه جنسینگ را میتوان به شکل قطعههای کوچک استفاده کرد. یادتان باشد ریشهها تا وقتی که خنک شوند باید در داخل قوری بمانند.
بادرنجبویه
در طب سنتی، بادرنجبویه (که در عطاریها با نام ملیس عرضه میشود)، یک گیاه دارویی مفید و موثر درمان بیخوابی و بهبود عملکرد مغزی است و از طرفی استرس و اضطراب را کاهش میدهد. ویژگی برگ بادرنجبویه این است که اگر آن را در کف دست بمالید و بو کنید، بوی لیمو از آن به مشام میرسد.
پنج گرم از برگ بادرنجبویه را در قوری چینی بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید، سپس اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی بخار دم بکشد. آن را صاف کرده و با کمی عسل یا نبات، یک ساعت پیش از غذا بنوشید.
افزایش حافظه با علفچای
دمنوش گیاه علف چای که در طب سنتی ایران به نام هوفاریقون شناخته شده، داروی طبیعی موثری برای تقویت حافظه و افزایش سطح یادگیری محسوب میشود. همچنین ترکیبات موثر این گیاه شاملهایپریسین و فلانوئیدهای آن در درمان اضطراب و استرس، افسردگی، بیخوابی و سردردهای عصبی موثر است.
پنج گرم سرشاخهی گلدار گیاه را در یک لیتر آب جوش دم کنید، سپس آن را صاف کرده و همراه عسل بنوشید.
سنبل الطیب
ریشههای این گیاه در طب سنتی به عنوان یک داروی موثر برای درمان بیماریهای مختلف مانند تنشهای عصبی، اختلالات خواب و بیخوابی، افسردگی و مشکلات گوارشی مصرف دارد. دمنوش این گیاه روی سلامت مغز تاثیر میگذارد و حافظه را تقویت میکند. این گیاه خارج از ایران به نام «والریان» شناخته میشود و به شکل پودر، قرص، عصاره، روغن و شربت استفاده دارد.
۱۰ تا ۱۵ گرم ریشهی سنبلالطیب را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. معمولا ریشهها زمان بیشتری از برگ لازم دارند تا عصارهی خود را به آب بدهند. میتوانید بخشی از ریشه را پودر کنید تا زمان کمتری برای آماده شدن ببرد.
افزایش حافظه با آویشن
آویشن، گیاهی با طبیعتی گرم و بسیار پرخاصیت و قابل دسترس است که مصرف آن محرک سیستم عصبی مرکزی، مقوی اعصاب و همچنین تقویت کنندهی قوای فکری و مغزی است. آویشن به دلیل عطر نافذ به شکل دمکرده یا جوشانده مصرف شده و موجب پاکسازی مجاری تنفسی، سینوسها و درمان برونشیت و آسم میشود.
یک قاشق غذاخوری از گیاه را در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه روی شعلهی ملایم دم بکشد.
اسطوخودوس
این گیاه خوش عطر یکی از بهترین گیاهانی است که حکمای طب سنتی کشورهای مختلف از قدیم تا به امروز برای درمان انواع بیماریهای ذهنی و مغزی مانند مانیا، صرع، سرگیجه، نسیان (فراموشی)، باز شدن گرفتگیهای عروقی و پاکسازی خلطهای فاسد (سودای مغز) تجویز و استفاده میکنند. دمنوش این گیاه را یک ساعت پیش از خواب، در افرادی که دچار اضطراب و اختلال خواب هستند باعث بهبود استرس و بیخوابی آنها میشود.
گلبرگهای اسطوخودوس را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه دم بکشد. دمنوش را صاف کرده و یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید.
افزایش حافظه با رزماری (اکلیل کوهی)
رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی است که دستگاه عصبی را تحـریـ*ک و تقویت میکند و اثری فوقالعاده در تقویت حافظه و قوای ذهنی دارد. طبیعت گرم و خشک آن محرک دستگاه عصبی و گردش خون و دارویی موثر جهت درمان بیماریهای عصبی و مغزی مانند افسردگی، میگرن عصبی و ضعف قوای فکری و فراموشی است.
۳۰ گرم اکلیل کوهی خشک را همراه یک لیتر آب گرم و مقداری عسل بجوشانید. مقداری بهار نارنج هم به آن اضافه کرده و هر هشت ساعت، یک لیوان میل کنید.
جینکو
جینکو یکی از قدیمیترین گیاهان آسیایی است که خواص شگفتانگیز بسیاری دارد. قسمت مورد استفادهی این گیاه، برگهای آن است که مقوی حافظه، آرامبخش و محرک جریان خون بیشتر در سلولهای مغزی است و در ساخت داروهای ضدآلزایمر به کار میرود.
افزایش حافظه با زعفران
در طب سنتی ایران آمده است که مصرف زعفران با تحـریـ*ک سلولهای مغزی موجب تقویت حافظهی انسان میشود و توانایی یادگیری را افزایش میدهد.
زعفران را بکوبید و همراه آب سرد و مقداری نبات داخل قوری چینی بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه روی بخار آب بگذارید تا دم بکشد، سپس یک فنجان از آن را بنوشید.
توصیههای طلایی برای حافظهای قوی
* بهترین ساعت خواب برای تنظیم عملکردهای مختلف بدن و هورمونها، ساعت ۹ شب تا دو صبح است. اگر بنا به مزاجتان خواب بیشتری احتیاج داشتید، بیشتر بخوابید.
* ورزشهای ذهنی مانند شطرنج در افزایش حافظه موثر هستند. مطالعه نیز ذهن را تقویت میکند.
* افرادی که مزاج سرد دارند یا سردی و رطوبت بدنشان (به ویژه مغز) زیاد شده باید روزانه کندر بجوند.
* از نوشیدن آب سرد به خصوص با معدهی خالی بپرهیزید، زیرا این کار به شدت مزاج اعضای اصلی بدن را سرد میکند.
* بوییدن عطرهای طبیعی و مناسب نیز در بهبود قوای مغز موثر است.
* موادی مثل بادام، مویز، انجیر و گردو در همهی افراد به عنوان تقویت کننده بافت مغز شناخته میشوند.
*مربای آمله نیز میتواند در تقویت حافظه موثر باشد، اما این ترکیب به ویژه در افرادی که مشکلات گوارشی دارند بهتر است تحت نظر پزشک طب سنتی استفاده شود.
نیک و نو
یکی از راهکارهای طب سنتی برای پیشگیری از تضعیف حافظه و تقویت مغز استفاده از دمنوشها میباشد. دمنوشهایی که در ادامه به شما معرفی میکنیم میتوانند به افزایش حافظه و بالا بردن توانایی مغز کمک کنند. با گیاه یاب همراه باشید.
شایعترین علل ضعف حافظه
کمخونی: یکی از شایعترین دلایل ضعف حافظه، کمخونی است.
غذاهای سرد: مصرف زیاد مواد غذایی با طبع سرد مانند ماست و ترشی باعث افزایش بلغم میشوند که یکی از عوارض آن اختلال در حافظه است.
افسردگی: احساسات و تمرکز ذهنی در ارتباط مستقیم هستند، به همین دلیل وقتی فرد افسرده است، تمایلی به یادگیری و ذخیرهسازی اطلاعات در حافظه ندارد.
خواب: مغز انسان هنگام خواب، تمام مواردی که برای یادآوری نیاز است را مرتب و طبقهبندی میکند. پس اگر بیخواب یا کمخواب هستید به دنبال درمان این مشکل باشید.
عوامل روانی: استرس و اضطراب از عواملی هستند که باعث عدم تمرکز و تصمیمگیری درست میشوند. به یاد داشته باشید انسان زمانی مطلبی را به خاطر میسپارد که در آرامش نسبی قرار داشته باشد.
مشکلات گوارشی: برنامهی غذایی نامناسب و مشکلاتی مانند سوهاضمه، یبوست، پرخوری، تداخل غذایی و… فعالیتهای فکری را دشوار و سرعت انتقال را کند میکنند.
مریمگلی
مریمگلی، گیاهی مدیترانهای با خواص دارویی بسیار است و دمنوش آن برای تقویت حافظه توصیه میشود. این گیاه آرامبخش و برطرف کنندهی خستگی ذهنی است. همچنین ضدآلزایمر قوی محسوب شده و در تهیهی داروهای این بیماری استفاده میشود.
دو قاشق غذاخوری برگ مریم گلی را در یک قوری آب جوش (دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه) بریزید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. این دمنوش کمی تلخ است و برای شیرین کردن آن میتوانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
افزایش حافظه با چای سبز
چای سبز سرشار از آنتیاکسیدان است که از پیر شدن سلولهای مغز پیشگیری میکند و به دلیل داشتن ترکیبات پلیفنول، اثر آرامبخشی روی گیرندههای مغز دارد و تقویت کنندهی حافظه است. همچنین مصرف روزانهی این چای باعث کاهش تنش و استرسهای روزانه میشود.
جنسینگ
اگر میخواهید حافظهای قوی داشته باشید، دمنوش یا چای جنسینگ بنوشید. مصرف این گیاه روی فعالیت سلولهای مغزی تاثیر میگذارد و حافظه را تقویت میکند. به این منظور آب را در قوری چینی بجوشانید، مقداری از ریشهی خشک شدهی گیاه (یک تا سه گرم) را به آب جوش اضافه کرده و شعله را کم کنید و اجازه دهید تا ۳۰ دقیقه بجوشد، سپس صبر کنید چای کمی سرد شود و یک فنجان از آن بنوشید. ریشهی گیاه جنسینگ را میتوان به شکل قطعههای کوچک استفاده کرد. یادتان باشد ریشهها تا وقتی که خنک شوند باید در داخل قوری بمانند.
بادرنجبویه
در طب سنتی، بادرنجبویه (که در عطاریها با نام ملیس عرضه میشود)، یک گیاه دارویی مفید و موثر درمان بیخوابی و بهبود عملکرد مغزی است و از طرفی استرس و اضطراب را کاهش میدهد. ویژگی برگ بادرنجبویه این است که اگر آن را در کف دست بمالید و بو کنید، بوی لیمو از آن به مشام میرسد.
پنج گرم از برگ بادرنجبویه را در قوری چینی بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید، سپس اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی بخار دم بکشد. آن را صاف کرده و با کمی عسل یا نبات، یک ساعت پیش از غذا بنوشید.
افزایش حافظه با علفچای
دمنوش گیاه علف چای که در طب سنتی ایران به نام هوفاریقون شناخته شده، داروی طبیعی موثری برای تقویت حافظه و افزایش سطح یادگیری محسوب میشود. همچنین ترکیبات موثر این گیاه شاملهایپریسین و فلانوئیدهای آن در درمان اضطراب و استرس، افسردگی، بیخوابی و سردردهای عصبی موثر است.
پنج گرم سرشاخهی گلدار گیاه را در یک لیتر آب جوش دم کنید، سپس آن را صاف کرده و همراه عسل بنوشید.
سنبل الطیب
ریشههای این گیاه در طب سنتی به عنوان یک داروی موثر برای درمان بیماریهای مختلف مانند تنشهای عصبی، اختلالات خواب و بیخوابی، افسردگی و مشکلات گوارشی مصرف دارد. دمنوش این گیاه روی سلامت مغز تاثیر میگذارد و حافظه را تقویت میکند. این گیاه خارج از ایران به نام «والریان» شناخته میشود و به شکل پودر، قرص، عصاره، روغن و شربت استفاده دارد.
۱۰ تا ۱۵ گرم ریشهی سنبلالطیب را در یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دم بکشد. معمولا ریشهها زمان بیشتری از برگ لازم دارند تا عصارهی خود را به آب بدهند. میتوانید بخشی از ریشه را پودر کنید تا زمان کمتری برای آماده شدن ببرد.
افزایش حافظه با آویشن
آویشن، گیاهی با طبیعتی گرم و بسیار پرخاصیت و قابل دسترس است که مصرف آن محرک سیستم عصبی مرکزی، مقوی اعصاب و همچنین تقویت کنندهی قوای فکری و مغزی است. آویشن به دلیل عطر نافذ به شکل دمکرده یا جوشانده مصرف شده و موجب پاکسازی مجاری تنفسی، سینوسها و درمان برونشیت و آسم میشود.
یک قاشق غذاخوری از گیاه را در یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه روی شعلهی ملایم دم بکشد.
اسطوخودوس
این گیاه خوش عطر یکی از بهترین گیاهانی است که حکمای طب سنتی کشورهای مختلف از قدیم تا به امروز برای درمان انواع بیماریهای ذهنی و مغزی مانند مانیا، صرع، سرگیجه، نسیان (فراموشی)، باز شدن گرفتگیهای عروقی و پاکسازی خلطهای فاسد (سودای مغز) تجویز و استفاده میکنند. دمنوش این گیاه را یک ساعت پیش از خواب، در افرادی که دچار اضطراب و اختلال خواب هستند باعث بهبود استرس و بیخوابی آنها میشود.
گلبرگهای اسطوخودوس را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه دم بکشد. دمنوش را صاف کرده و یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید.
افزایش حافظه با رزماری (اکلیل کوهی)
رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی است که دستگاه عصبی را تحـریـ*ک و تقویت میکند و اثری فوقالعاده در تقویت حافظه و قوای ذهنی دارد. طبیعت گرم و خشک آن محرک دستگاه عصبی و گردش خون و دارویی موثر جهت درمان بیماریهای عصبی و مغزی مانند افسردگی، میگرن عصبی و ضعف قوای فکری و فراموشی است.
۳۰ گرم اکلیل کوهی خشک را همراه یک لیتر آب گرم و مقداری عسل بجوشانید. مقداری بهار نارنج هم به آن اضافه کرده و هر هشت ساعت، یک لیوان میل کنید.
جینکو
جینکو یکی از قدیمیترین گیاهان آسیایی است که خواص شگفتانگیز بسیاری دارد. قسمت مورد استفادهی این گیاه، برگهای آن است که مقوی حافظه، آرامبخش و محرک جریان خون بیشتر در سلولهای مغزی است و در ساخت داروهای ضدآلزایمر به کار میرود.
افزایش حافظه با زعفران
در طب سنتی ایران آمده است که مصرف زعفران با تحـریـ*ک سلولهای مغزی موجب تقویت حافظهی انسان میشود و توانایی یادگیری را افزایش میدهد.
زعفران را بکوبید و همراه آب سرد و مقداری نبات داخل قوری چینی بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه روی بخار آب بگذارید تا دم بکشد، سپس یک فنجان از آن را بنوشید.
توصیههای طلایی برای حافظهای قوی
* بهترین ساعت خواب برای تنظیم عملکردهای مختلف بدن و هورمونها، ساعت ۹ شب تا دو صبح است. اگر بنا به مزاجتان خواب بیشتری احتیاج داشتید، بیشتر بخوابید.
* ورزشهای ذهنی مانند شطرنج در افزایش حافظه موثر هستند. مطالعه نیز ذهن را تقویت میکند.
* افرادی که مزاج سرد دارند یا سردی و رطوبت بدنشان (به ویژه مغز) زیاد شده باید روزانه کندر بجوند.
* از نوشیدن آب سرد به خصوص با معدهی خالی بپرهیزید، زیرا این کار به شدت مزاج اعضای اصلی بدن را سرد میکند.
* بوییدن عطرهای طبیعی و مناسب نیز در بهبود قوای مغز موثر است.
* موادی مثل بادام، مویز، انجیر و گردو در همهی افراد به عنوان تقویت کننده بافت مغز شناخته میشوند.
*مربای آمله نیز میتواند در تقویت حافظه موثر باشد، اما این ترکیب به ویژه در افرادی که مشکلات گوارشی دارند بهتر است تحت نظر پزشک طب سنتی استفاده شود.
نیک و نو