قارچ هاي خوراكي، مخصوصا قارچ تازه، حاوي مقادير فراوان پروتئين مورد نياز بدن است كه از اين نظر، حدود 2 برابر پروتئينِ اغلب سبزيجات و ساير حبوبات است. پروتئين قارچ از لحاظ اسيدهاي آمينه كه جزء اصلي پروتئين را تشكيل مي دهد جزء غني ترين پروتئين ها محسوب مي شود و از لحاظ ارزش غذايي در حد فاصل پروتئين گوشت و پروتئين گياهي قرار دارد. از سوي ديگر، پروتئين قارچ به دليل داشتن مقادير فراوان آب و رطوبت نسبت به سبزيجات و حبوبات، بسيار مطبوع و قابل هضم است به طوري كه70 تا 90درصد، قابليت هضم پذيري دارد. به طور كلي ارزش بالاي پروتئين قارچ و قابليت هضم پذيري بالاي آن، باعث شده كه مصرف آن براي سالمندان بسيار توصيه شود.قارچ هاي خوراكي داراي درصد بسيار كمي از چربي هستند. لذا كساني كه از رژيم غذايي لاغري در برنامه غذايي شان استفاده مي كنند، مي توانند از قارچ استفاده و به هيچ وجه نگران بالارفتن چربي خونشان نباشند.مصرف روزانه 100 گرم قارچ خوراكي، نياز بدن به ويتامين C را برطرف مي كند. علاوه بر اين، قارچ منبع بسيار خوب ويتامين 1B و 2B است. همچنين عناصر معدني موجود در قارچ در مقايسه با سبزيجات و ميوه جات از كيفيت بهتري برخوردار است و از نظر كميت نيز در سطح بسيار خوبي قرار دارد.