خواص خوراکی‌ها خواص درمانی قارچ

  • شروع کننده موضوع *samira*
  • بازدیدها 233
  • پاسخ ها 8
  • تاریخ شروع

*samira*

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2014/08/05
ارسالی ها
4,268
امتیاز واکنش
3,891
امتیاز
546
محل سکونت
زیر آسمان آبی خاکستری
قارچ هاي خوراكي، مخصوصا قارچ تازه، حاوي مقادير فراوان پروتئين مورد نياز بدن است كه از اين نظر، حدود 2 برابر پروتئينِ اغلب سبزيجات و ساير حبوبات است. پروتئين قارچ از لحاظ اسيدهاي آمينه كه جزء اصلي پروتئين را تشكيل مي دهد جزء غني ترين پروتئين ها محسوب مي شود و از لحاظ ارزش غذايي در حد فاصل پروتئين گوشت و پروتئين گياهي قرار دارد. از سوي ديگر، پروتئين قارچ به دليل داشتن مقادير فراوان آب و رطوبت نسبت به سبزيجات و حبوبات، بسيار مطبوع و قابل هضم است به طوري كه70 تا 90درصد، قابليت هضم پذيري دارد. به طور كلي ارزش بالاي پروتئين قارچ و قابليت هضم پذيري بالاي آن، باعث شده كه مصرف آن براي سالمندان بسيار توصيه شود.قارچ هاي خوراكي داراي درصد بسيار كمي از چربي هستند. لذا كساني كه از رژيم غذايي لاغري در برنامه غذايي شان استفاده مي كنند، مي توانند از قارچ استفاده و به هيچ وجه نگران بالارفتن چربي خونشان نباشند.مصرف روزانه 100 گرم قارچ خوراكي، نياز بدن به ويتامين C را برطرف مي كند. علاوه بر اين، قارچ منبع بسيار خوب ويتامين 1B و 2B است. همچنين عناصر معدني موجود در قارچ در مقايسه با سبزيجات و ميوه جات از كيفيت بهتري برخوردار است و از نظر كميت نيز در سطح بسيار خوبي قرار دارد.
 
  • پیشنهادات
  • *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    در دنیا بیش از ۱۴ هزار نوع قارچ وجود دارد که ۳ هزار نوع آن قابل مصرف است.

    ۷۰۰ نوع آن خاصیت دارویی دارد و حدود هزار و ۴۰۰ نوع آن سمی است.

    به گزارش سایت «ehow»، اسامی ۴ نوع قارچ معروفی که مصرف بالایی دارد، عبارت است از: سفید دکمه ای، قارچ صدفی، کریمینی و پرتبلا.

    خواص قارچ های سفید دکمه ای:


    *برای سیستم ایمنی بدن مفید است. *مس موجود در آن به گلبول سازی بدن کمک می کند.
    *پتاسیم آن به بدن کمک می کند تا ریتم طبیعی قلب را حفظ کند. در بهبود عملکرد عصب و عضله نیز موثر است.
    *قارچ کم کالری بوده و از ۹۰درصد آب تشکیل شده است.
    *پتاسیم موجود در آن باعث کاهش فشارخون می شود.
    *منبع عالی سلنیم (نوعی آنتی اکسیدان) است.
    *خطر بروز سرطان سـ*ـینه و پروستات را کاهش می دهد.
    *از آنجا که غنی از فیبر، پروتئین و ویتامین B است، به سوخت و ساز بدن کمک می کند.
    *عصاره آن سردردهای میگرنی را متوقف می کند.
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    [FONT=&amp]قارچ، سرشار از پروتئين گياهي[/FONT]
    [FONT=&amp]قارچها با داشتن ارزش غذايي فراوان، كمكالري، فاقد سديم، چربي، كلسترول و سرشار از پتاسيم و منبع غني از پروتئين گياهي هستند. در قارچ انواعي از ويتامينهاي گروه [/FONT][FONT=&amp]B[/FONT][FONT=&amp] و همين طور [/FONT][FONT=&amp]C[/FONT][FONT=&amp] وجود دارد كه براي سلامت پوست، چشم، بافتها، تامين انرژي مورد نياز بدن، سلامت سيستم عصبي و ماهيچهاي بسيار موثر است. خصوصا وجود ويتامين12 [/FONT][FONT=&amp]B[/FONT][FONT=&amp] در آن براي كساني كه رژيم گياهخواري دارند مفيد است، چراكه ويتامين12 [/FONT][FONT=&amp]B[/FONT][FONT=&amp] فقط در منابع حيواني يافت ميشود. همچنين اسيد فوليك قارچ بسيار بيشتر از ديگر سبزيها بوده و در جبران كمخوني نقش بسيار موثري دارد.[/FONT]
    [FONT=&amp]
    72.jpg
    [/FONT]​

    [FONT=&amp]ويتامين [/FONT][FONT=&amp]D[/FONT][FONT=&amp] موجود در قارچ به تقويت استخوانها و جلوگيري از عارضه پوكي استخوان كمك كرده و باعث ميشود كه كلسيم در روده جذب شده و بلافاصله در استخوانها به كار رود. قارچ خاصيت ضدسرطاني و آنتيباكتريال دارد و به كاهش فشار خون به دليل غني بودن از پتاسيم كمك كرده و به علت دارا بودن كروم در كنترل طبيعي بيماري ديابت موثر است. مواد معدني ديگر موجود در قارچ شامل فسفر، كلسيم، منگنز و مس است كه تنظيمكننده حركات دستگاههاي تنفسي و گردش خون، مفيد براي بيماران قلبي، كليوي و كاهشدهنده كلسترول است چراكه 2 تا 3 درصد چربي داشته و در مويرگها رسوب نميكند و كاملا دفع ميشود. هيدروكربنهاي موجود در آن نيز حالت فيبري داشته و ملين بوده و جذب نميشود، بلكه معده و روده را شستشو ميدهد.[/FONT]

    [FONT=&amp]توصيه[/FONT]
    [FONT=&amp]1- قارچ داراي 2 نوع خوراكي و سمي است كه نوع خوراكي آن فاقد بوي بد و به رنگ سفيد متمايل به شيري است و نوع سمي آن سياه رنگ يا سرخ و سفيد است و بيشتر در بيخ و انتهاي درختاني مثل زيتون، انجير و گردو ميرويد و بسيار سمي و خطرناك است و توصيه ميكنيم كه از مصرف قارچهاي ناشناخته، فلهاي و بدون بستهبندي بهداشتي جدا خودداري كنيد تا از عوارض آن در امان باشيد.[/FONT]
    [FONT=&amp]2- امكان نگهداري قارچ به مدت 2 ماه در فريزر و 4 روز در يخچال است.[/FONT]
    [FONT=&amp]3- در پختن قارچ بايد متوجه بود كه زياد چرب تهيه نشود، زيرا چربي زياد هضم آن را مشكل ميكند. [/FONT]
    [FONT=&amp]4- بهتر است كه قارچ را بيشتر به صورت پخته مصرف كرد.[/FONT]
    [FONT=&amp]5- توصيه ميكنيم افراد پير و محروم از نور آفتاب و كساني كه در بيمارستان به مدت طولاني بسترياند تا حد امكان 3 مرتبه در هفته يك پرس قارچ و حتيالامكان آن را با شير و محصولات لبني ميل كنند.[/FONT]​
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    انسان چه وقت به خواص قارچ پى برد؟
    به نظرمى رسد كه انسان قبل از تاريخ به خواص قارچ پى بـرده و آن را به عنوان غذا مصرف كردهاست و حتما كشف اين ماده غذايى خالى از خطر نبوده و انسانهايى در آن دوران قربانىقارچهاى مسموم شده اند زيرا انواع قارچهاى مسموم هنوز هم وجود دارد و در سراسر جهانگاهى مصرف كنندگان را دچار مسموميت و مرگ مى كند و اگر ذهن خوانندگان يارى كند همينامسال در روزنامه ها خوانديم كه در آذربايجان ايران عده اى دچار مسموميت قارچهاىسمى شده و مرده اند؟!
    وقتى تاريخ را ورق مى زنيم به زندگى روميان برمى خوريم كهبه قارچ علاقه زيادى داشتند و آن را در صورت اغذيه خود وارد كرده بودند و عقيدهداشتند قارچ در اثر رعد و برق آسمان در كوهها و جنگلها پيدا مى شود.
    از قرونوسطى توانستند قارچ را بكارند و نوعى از قارچ غير سمى را به نام ((قارچ پاريسى )) به عمل آوردند. اين نوع قارچ امروز هم به عمل مى آيد و كشتزارهاى وسيعى براى كشتاين نوع قارچ به وجود آمده است كه تاريك و مرطوب است .
    كشاورزان عصر حاضر تعجبمى كنند وقتى مى بينند مكتشفين و جويندگان عصر جديد موفق شده اند به فراوانى قارچرا روى ((پوست گلابى )) و سر ((مارچوبه )) كشت كنند و آن را افزايش دهند.
    طبقآزمايشهاى علمى كه به عمل آمده است در آزمايشگاههاى گياه شناسى توانسته اند با بيستگرم قارچ هر روز چهارصد گرم گوشت قارچ به عمل آورند كه از جهت مزه و طعم و خواصقارچ خوراكى را داشته باشد.

    ارزش غذايى قارچ
    قارچها از گياهانى هستند كه به طور استثنايى كلروفيل ندارند و داراىمقدار سرشارى پروتئين هستند كه پروتئين آنها از لحاظ مقدار نزديك به گوشت است و درنتيجه قارچها سبزى منحصر به فردى از اين لحاظ مى باشند كه بيشتر از سبزى به گوشتشباهت دارند.
    قارچهاى خوردنى سرشار از ويتامين مخصوصا ويتامينهاى ((ب 1)) و ((ب 2)) و ((پ پ )) و ((د)) مى باشند.
    قارچها داراى چهار تا پنج درصد مواد نشاسته اىهستند. موشها و خوكچه هاى هندى در آزمايشگاه توانسته اند با خوردن قارچ به جاى موادپروتئين تغذيه كنند و كمترين كمبود از نظر پروتئين در آنها پيدا نشده است .
    قارچها هيچگونه مواد قندى ندارند و همچنين فاقد چربى هستند و از اين جهت داراىارزش غذايى زياد هستند. متاءسفانه سللوز گوشت قارچ كه (در دم بيشتر از كلاهك آن است ) غير قابل هضم است به همين جهت است كه مصرف اين ماده غذايى را كه ((عموى گوشت ))است براى كسانى كه هضم مشكلى دارند به ندرت تجويز مى كنند.
    ولى در هر حال براىهر غذا شصت تا صد گرم قارچ را مى توان مصرف كرد بدون اين كه عوارض سوء هضم آن ما راناراحت كند. مقدار مصرف قارچ در هر غذا از صد و پنجاه گرم تا دويست گرم كه تجـ*ـاوزكرد هضم آن به علت سللوزها مشكل مى شود.

    چه كسانىنبايد قارچ بخورند؟
    مصرف قارچ به علت اين كه دير هضم مى شود براىپيران ، زنان حامله و كسانى كه بچه شير مى دهند مناسب نيست .
    كسانى كه مبتلا بهاختلال كليه هستند بايد مثل تمام مواد پروتئينى از مصرف زياد قارچ خوددارىكنند.
    كسانى كه اختلال هاضمه دارند و يا از كبد عليل و رنجورند و يا كوليت رودهدارند و يا به ورم مفاصل مبتلا هستند و يا به علت اسيداوريك موجود در خون مبتلا بهنقرس شده اند نبايد قارچ مصرف كنند.

    چه كسانى بايدقارچ بخورند؟
    كسانى كه ديابت دارند بايد قارچ بخورند زيرا قارچهيچگونه ماده قندى ندارد.
    قارچ براى كسانى كه يبوست دارند مفيد است زيراسللوزهاى آن به رفع يبوست آنان كمك مى كند.
    اشخاصى كه چاق هستند بايد قارچ را باسركه يا آب ليمو بخورند زيرا قارچ هيچگونه ماده چربى ندارد و در نتيجه آنها را چاقنمى كند.
    كسانى كه مسلول هستند اگر قارچ بخورند موجب باز شدن اشتهاى آنها مى شودو در نتيجه با اشتها غذا مى خورند و حال عمومى آنها بهبود مى يابد.

    چگونه بايد قارچ را انتخاب كرد؟
    توصيه ما در موردمصرف قارچ به شما اين است كه هيچ وقت قارچى را كه كاملا نمى شناسيد مصرف نكنيد. وقتى خودتان نمى دانيد قارچى را كه پيدا كرده ايد سمى يا غير سمى است از مصرف آنصرفنظر كنيد. اگر به خوردن قارچ علاقه داريد بهتر است آن را از فروشنده مطمئنىبخريد و يا از قوطيهاى كنسرو قارچ استفاده كنيد.
    از انواع قارچها، نوعى از آن كهمعروف به ((آمانيت فالوئيد)) است كشنده و مرگبار است و بقيه اقسام سمى قارچ مسموميتهاى شديد به بار مى آورد كه اگر زود به پزشك مراجعه نشود موجب هلاكت مى گردد،بنابراين در مورد انتخاب و مصرف قارچ بايد احتياط كامل را رعايت كرد.
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    [h=2]خواص قارچ، نگهبان کوچک بدن[/h]
    Image.php
    قارچ حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهیه که حدود ۹۰ درصدش به طور کامل جذب بدن میشه. پروتئین گیاهی اسید اوریک نداره و این بزرگترین امتیاز قارچ و حبوباته.

    ویتامینهای B2 – B1-B12 – B6- E – C فت و فراوون تو قارچ پیدا میشه که برای محافظت از پوست، سلامت سیستم عصبــی، چشـم، سیستم عصبی و ماهیچهها، درمان کمخونی و جلوگیری از بروز ضایعات مغزی و ستون فقرات نقش اساسی دارن. پتاسیم ، فسفر، منگنز، مس، آهن و کلسیم هم چیزایی هستن که میتونید تو هر دونه قارچ گیر بیارید.

    در تصویر زیر چند نکته مهم در مورد قارچ که دونستنش در زندگی روزمره به شما کمک می کند را نشان می دهد . سایز این عکس هم برای پرینت گرفتن و هم برای استفاده به عنوان کاغذ دیواری دسکتاپ کامپیوترتان مناسب است.


    برای دیدن عکس در سایز واقعی خود یعنی 720 در 516 پیکسل ، اینجا کلیک کنید .
    6ea0675a09c18.jpg
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    [h=2]سوخته اید؟ قارچ بخورید![/h]
    wAj0RmHm2FsvQAAAABJRU5ErkJggg==


    سلامت نیوز: قرنهاست قارچ بهعنوان یک ماده غذایی جای خود را در سفره مردم باز کرده و بهخصوص چینیها و ژاپنیها آن را زیاد مصرف میکنند...

    تاکنون تحقیقات اندکی در مورد خواص قارچ انجام شده اما بررسیها، حاکی از آثار دارویی قابلتوجه آن در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان عفونتهای ویروسی و انواع سرطانهاست. با دکتر رضا راستمنش، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد ارزش غذایی این سبزی سفیدرنگ گفتوگو كردهایم.

    با توجه به اینکه گوشت قرمز گران شده توصیه میکنید قارچ را جایگزین آن کنیم؟

    به هیچوجه. یکی از باورهای غلط درمورد قارچ، نام بردن از آن به عنوان منبع غنی پروتئین است. قارچ تازه، حدود 90 درصد یا حتی بیشتر آب دارد بنابراین میزان پروتئین، چربی و كالری آن بسیار ناچیز است. برخی خانوادهها با این پندار غلط، مبالغ زیادی را صرف خریدن قارچ میكنند وآن را جایگزین مناسبی برای گوشت میدانند درحالی كه میتوان همین هزینه را صرف تهیه منابع پروتئینی دیگر مانند تخممرغ كرد.

    پس با این توضیحات قارچ ماده غذایی با ارزشی نیست!

    اشتباه نکنید! منافع قارچ را نمیتوان نفی كرد چون منبع خوب تركیبهایی به نام پورین و پریمیدین است و برای افرادی كه دچار سوختگیهای شدید یا سرطان هستند و لازم است سلولهای از دست رفتهشان سریع جایگزین شود، منبع غذایی خوبی است. از سوی دیگر، ما موادغذایی را فقط به خاطر دریافت انرژی و پروتئین مصرف نمیكنیم.

    اگر قارچ را با سایر موادغذایی مصرف کنیم، ممکن است اسیدهای آمینه آن کامل شود و ارزش غذاییاش افزایش پیدا کند؟

    بله، نه تنها قارچ بلکه انواع مختلف مواد غذایی اگر با هم خورده شوند، ریزمغذیهایشان كامل میشود. وقتی موادغذایی مختلف مثل غلات، حبوبات، لبنیات، پروتئین و سبزیها با هم مصرف میشوند، منابع كاملی از اسیدهای آمینه، ویتامینها و موادمعدنی به بدن میرسد.

    این موضوع حقیقت دارد که قارچ تنها منبع گیاهی ویتامین D است؟

    نه! در واقع ارگوسترول نوعی استرول گیاهی است که در قارچ وجود دارد. این استرول باید وارد بدن شود و مسیر خاصی را در كبد طی كند و اگر كسی كه این استرول را مصرف كرده، 20 دقیقه تا نیمساعت در معرض نور خورشید بماند، زیر پوستش ویتامین D ساخته میشود. پس قارچ ویتامین D ندارد، بلكه پیشساز آن را دارد.

    آیا ارزش غذایی قارچها با هم متفاوت است؟

    نه، خواص آنها تقریبا یكسان است.

    مصرف قارچ ممنوعیت یا محدودیت هم دارد؟

    مصرف قارچ برای افرادی كه اسیداوریك بالا و نقرس دارند، مضر است. برخلاف اینکه تصور میشود دلیل کمخونی، مصرف کم پروتئین و آهن است، بالا بودن اسیداوریك نیز میتواند باعث كمخونی شود. بالابودن اسید اوریك باعث سركوب هورمون اریترپویتین میشود و كمخونی ایجاد میكند.

    هنگام خرید قارچ به چه نكتههایی باید توجه کنیم؟

    هرگز نباید خودمان اقدام به جمعآوری قارچ كنیم زیرا قارچهای سمی و غیرسمی آنقدر مشابه هم هستند كه حتی گیاهشناسان بدون استفاده از دستگاههای میكروسكوپی و ابزارهای مخصوص نمیتوانند آن دو را تشخیص دهند. باید قارچ را از مراكزی كه مجوز دارند، تهیه كرد. از سوی دیگر، چون قارچ آب زیادی دارد امكان فساد، لزج و لهشدگی آن بالاست. قارچ را میتوان در یخچال بین 3 تا 7 روز نگهداری كرد اما بیش از این مدت به مرور لزج میشود و ترکیبهایی آزاد میکند كه برای افرادی كه دچار سردرد میگرنی هستند، مضر است.

    و بهترین شیوه طبخ قارچ؟

    بهترین نوع طبخ قارچ، تفت دادن و پختن آن در آب خود قارچ است. در این صورت، قارچ بافت خود را حفظ میکند. قارچ آب زیادی دارد و حین تفت دادن خود آب میاندازد پس نیازی نیست به آن آب اضافه کنیم.
    منبع:هفته نامه سلامت

    بیشتر:
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    [h=2]اگر می خواهید لاغر شوید قارچ بخورید[/h]
    افرادی که تصمیم به لاغری دارند می توانند از قارچ در لاغری خود استفاده کنند.

    1288177_851.jpg


    سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: قارچ یکی از غذاهای پروتئینی است که از نظر کیفیت و شرایط با گوشت قابل قیاس نیست و هیچ زمانی قارچ مانند گوشت عمل نمی کند.


    وی افزود: البته قارچ قابلیت کنترل کلسترول را دارد و گاهی اوقات استفاده بیش از حد از آن می تواند افراد را دچار بیماری نقرس کند همان طور که یک محاسنی دارد معایبي هم دارد.

    وی خاطر نشان کرد: افرادی که تصمیم به لاغری گرفتند از این مواد غذایی پروتئینی هم می توانند استفاده کنند زیرا این ماده غذایی منجر به لاغری افراد می شود و هم برای سلامتی بدن مفید است.
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    دلیل برای مصرف بیشتر قارچ هاقارچ ها سوخت و ساز بدن را تحـریـ*ک می کنند، سرشار از ویتامین D هستند، دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کنند، از مثانه مراقبت می کنند و با بیماری ها مقابله می کنند.




    اندکی تأمل کنید و از نزدیک و با دقت به قارچ ها نگاه کنید. خواهید دید که این گیاهان چتری شکل چقدر زیبا و بامزه اند. باید بدانید همین گیاهان کوچک و با مزه خواصی دارند که شاید خیلی از ما به آن فکر هم نکرده باشیم.

    برای آشنایی بیشتر با خواص قارچ با ما همراه شوید و مطالعه ی این مطلب کوتاه را از دست ندهید.

    * قارچ ها سرشار از ویتامین D هستند
    در میان تمام گیاهان فقط قارچ ها هستند که به کمک نور خورشید ویتامینD تولید می کنند. هر اندازه که میزان اشعه های ماورای بنفش B بالا باشد sterol های گیاهان بیشتر به ویتامین D تبدیل می شود.

    پس قارچ میل کنید تا ویتامین D بدن تان را تأمین کنید و یا افزایش دهید و استخوان ها، دندان ها و ناخن های سالم تری داشته باشید.

    * قارچ ها متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن را تحـریـ*ک می کنند
    ویتامین های گروه B در تبدیل گلوسیدها به کربنات نقش موثری دارند. کربنات ها وظیفه ی تولید انرژی مورد نیاز بدن را بر عهده دارند. این مواد غذایی خوشمزه همچنین به سوخت و ساز چربی ها و پروتئین ها کمک می کنند.

    قارچ ها حاوی میزان زیادی ویتامین B2 و B3 می باشند. 100 گرم قارچ سفید یعنی حدود 6 عدد قارچ متوسط به ترتیب 36 درصد ویتامینB2 و 30 درصد ویتامین B3 مورد نیاز روزانه ی بدن را تأمین می کنند.

    * قارچ ها دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کنند
    نتایج پژوهشی که روی موش ها انجام گرفت و در American Society for Nutrition به چاپ رسید نشان می دهد که قارچ های سفید، عملکرد دستگاه ایمنی بدن را تحـریـ*ک می کنند.

    این نوع قارچ ها تولید پروتئین های ضد ویروس و دیگر پروتئین هایی که از سلول های بدن آزاد می شوند را افزایش داده و به این ترتیب از بافت های بدن محافظت می کند.

    * قارچ ها از مثانه تان مراقبت می کنند
    بررسی هفت پژوهش منتشر شده در Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention نشان داده است هر اندازه که میزان سلنیوم بدن بالا باشد خطر رشد سرطان مثانه به ویژه در زنان کمتر می شود.

    صد گرم قارچ سفید 17 درصد نیازهای روزانه بدن را تأمین می کند.

    * قارچ ها با بیماری ها مقابله می کنند
    سبزیجات رنگی نیز حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان ها هستند که با رادیکال های آزاد مقابله می کنند. اما بر اساس نتایج پژوهشی که در Penn State University به چاپ رسید حاکی از آن است قارچ ها نیز به اندازه فلفل های قرمز، قابلیت و توانایی جذب رادیکال های اکسیژنه را دارا می باشند.
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    [h=2]خواص مفید قارچ ها[/h]
    1783448420510179128644715911721854248202.jpg


    بسیاری از مردم، از رفتن به جنگل و کندن قارچ برای خوردن لـ*ـذت می برند، اما شناخت نوع قارچ می تواند مسئله مهمی باشد.
    بیش از 38 هزار نوع قارچ وجود دارد که بعضی از آنها سمی اند و بعضی از آنها قابل خوردن می باشند. رنگ، شکل و اندازه ی قارچ ها می تواند خیلی متنوع و مختلف باشد.
    این مسئله خیلی مهم است که بتوانید به طور صحیح، قارچ کنده شده را بشناسید تا از خوردن نوع سمی آن دوری نمایید.
    فراعنه ی مصر، قارچ را یک خوراکی لذیذ می دانستند و یونانی ها اعتقاد داشتند که قارچ برای جنگاوران در صحنه نبرد، تولید قدرت می کند. رومی ها نیز قارچ را به عنوان یک هدیه از جانب خدا برمی شمردند و آن را فقط در روزهای عید استفاده می کردند. چینی ها از آن به عنوان یک گنج غذایی سالم مصرف می کردند.

    1572041642301661132171154129153346312880150.jpg


    امروزه از قارچ ها به خاطر طعم و بافت شان در تهیه غذاها استفاده می کنند. آنها می توانند طعم خودشان را به غذاها بدهند، یا طعم مواد دیگر را به خودشان بگیرند. طعم آنها معمولا در طول پخت افزایش پیدا می کند و شکل شان هم با روش های معمول آشپزی مثل سرخ کردن و خرد کردن حفظ می شود.
    قارچ را معمولا به سوپ ،سالاد و ساندویچ اضافه می کنند، یا از آن به عنوان پیش غذا استفاده می نمایند. قارچ ها، شکل زیبایی به غذاها می دهند.
    قارچ ها به دو دسته ی وحشی و پرورشی تقسیم می شوند. بعضی از آنها اثرات مفیدی در سلامتی انسان دارند، مثل رقیق کردن خون، جلوگیری از ایجاد و رشد تومورهای سرطانی.
    قارچ ها 80 تا 90 درصد، آب دارند و خیلی کم کالری هستند. آنها مقدار کمی چربی و
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    (نمک) و 8 تا 10 درصد فیبر دارند و یک خوراکی ایده آل برای افرادی هستند که می خواهند وزن و
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    شان را کنترل کنند.

    قارچ، منبع خوب آهن:
    در هر 100 گرم قارچ، حدود یک میلی گرم
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    وجود دارد.
    برعکس خیلی از مواد غذایی گیاهی، قارچ دارای فیتات نیست. فیتات جذب آهن و بعضی مواد معدنی را در بدن کاهش می دهد. بنابراین آهن موجود در قارچ به سرعت جذب می شود.

    قارچ منبع خوب پتاسیم و مس:

    20217218756156216572001802126662191818727.jpg


    قارچ یک منبع عالی
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    می باشد که این ماده به کاهش فشار خون کمک می کند و خطر
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    را پایین می آورد. به طور متوسط قارچ portabella (تصویر مجاور) حتی از یک عدد
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    و یا یک لیوان آب
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    هم بیشتر پتاسیم دارد.
    یک واحد قارچ که شامل 5 عدد متوسط می باشد، حدود 20 تا 40 درصد نیاز بدن به
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    را تأمین می کند و اگر به طور مرتب خورده شود، به کاهش فشار خون کمک کرده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.

    قارچ منبع غنی از سلنیوم:
    سلنیوم آنتی اکسیدانی است که با
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    کار می کند و از سلول ها در برابر صدمات رادیکال های آزاد محافظت می نماید. مطالعات نشان داده است افرادی که دو برابر مقدار توصیه شده در روز
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    مصرف کرده اند، خطر
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    در آنها تا 65 درصد کاهش یافته است.
    یک مطالعه بر روی افراد مسن نشان داد، مردانی که مقدار سلنیوم خون شان کم است، در مقایسه با آنهایی که سطح سلنیوم خون بالایی دارند، 4 تا 5 برابر بیشتر در معرض سرطان پروستات قرار دارند.

    خواص درمانی قارچ ها:

    24319614398912251172111912301377361915248.jpg


    طی قرن ها از انواع قارچ در تهیه داروهای سنتی شرقی برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شده است.
    به عنوان مثال در ژاپن و چین از قارچ shiitake (تصویر مجاور) برای جلوگیری از
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ، ایجاد مقاومت در برابر ویروس ها و بیماری ها، درمان
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    و
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    استفاده می شود.
    یک نوع از عصاره ی این قارچ، از سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت ها محافظت می کند و فعالیت ضد توموری هم نشان می دهد.

    تقویت سیستم ایمنی بدن:
    تعدادی از قارچ ها از خانواده poly poraccae در پزشکی بسیار کاربرد دارد.
    از این میان در مورد قارچ maiitake تحقیقات وسیعی در غرب انجام شده است. عصاره این قارچ، با افزایش فعالیت گلبول های سفید، سیستم ایمنی بدن را تحـریـ*ک می کند تا به ویروس ها و باکتری های مهاجم حمله کند.

    سرطان:

    826521611410822346092901704724718225.jpg


    بیشترین نوع قارچی که در آمریکا استفاده می شود، قارچ دکمه ای سفید (تصویر مجاور) است.
    قارچ دکمه ای به دو شکل دیگر هم وجود دارد: Crimini یا قارچ های قهوه ای با طعم خاکی تر و بافت سفت تر، و قارچ های portabella با چتر بزرگ تر که مزه گوشتی دارند.
    تحقیقات اخیر نشان می دهد که قارچ های دکمه ای سفید می توانند احتمال خطر
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    و سرطان پروستات را کاهش دهند.
    عصاره ی قارچ دکمه ای سفید می تواند باعث کاهش تکثیر سلولی در سلول های سرطانی و اندازه تومورها نیز شود.
    این اثرات محافظتی می تواند با مصرف 100 گرم قارچ در روز دیده شود.

    چگونه قارچ را انتخاب و نگهداری کنیم؟

    قارچ هایی را که سالم هستند و صدمه ندیده اند (اوایل باز شدن چترشان می باشند)، بخرید.
    با قرار دادن قارچ ها در پاکت کاغذی می توانید تا یک هفته آنها را سالم نگه دارید.
    قارچ ها را باید ابتدا به آرامی تمیز کرد و سپس شست. قارچ های پرورشی ممکن است خام هم خورده شوند، اما بیشتر قارچ ها را بایستی به شکل پخته مصرف کرد.
    از قارچ ها به صورت تازه، کنسرو شده، خشک شده و فریز شده استفاده می شود.

    نکته قابل توجه اینکه: قارچ های وحشی را از اماکن قابل اطمینان خریداری کنید، زیرا بعضی از قارچ های وحشی، سمی اند و می توانند به سلامت قلب، کلیه و کبد صدمه بزنند و حتی کشنده باشند.
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    83
    پاسخ ها
    1
    بازدیدها
    326
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    676
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    102
    پاسخ ها
    1
    بازدیدها
    136
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    127
    پاسخ ها
    2
    بازدیدها
    159
    پاسخ ها
    5
    بازدیدها
    172
    پاسخ ها
    10
    بازدیدها
    281
    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    1,316
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    180
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    173
    پاسخ ها
    6
    بازدیدها
    157
    پاسخ ها
    3
    بازدیدها
    169
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    148
    پاسخ ها
    1
    بازدیدها
    163
    بالا