خواص خوراکی‌ها خواص فلفل چیلی

Pink princess

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2019/07/10
ارسالی ها
133
امتیاز واکنش
569
امتیاز
266
سن
18
محل سکونت
مشهد
فلفل چیلی (Capsicum annuum؛ فلفل آنوم) محصول فلفل کپسیکوم است که به‌خاطر تندی زیادش مشهور است. این فلفل جزو خانوادهٔ بادنجانیان بوده و با فلفل‌دلمه و گوجه‌فرنگی در یک گروه قرار می‌گیرد. فلفل چیلی گونه‌های مختلفی دارد؛ مثل «cayenne» و «فلفل هالاپینو».

معمولا از فلفل چیلی به‌عنوان ادویه استفاده می‌شود که می‌توان آن را هنگام طبخ غذا یا به‌صورت خشک و پودرشده مورداستفاده قرار داد. فلفل‌های پودرشده و فلفل قرمز با نام پاپریکا شناخته می‌شوند.

کپسایسین جزو اصلی‌ترین گیاهان زیست کنش‌ ور در فلفل چیلی است که طعم و مزه و خواص مفیدی با خود به همراه دارد.
ک قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) فلفل چیلی خام، تازه و قرمز شامل:
ویتامین و مواد معدنی

فلفل چیلی سرشار از انواع
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
و
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
است. با این وجود، چون مصرف این فلفل به میزان کمی صورت می‌گیرد، نیاز روزانهٔ شما به انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی تأمین نخواهد شد. فلفل چیلی سرشار از:

ویتامین C: این فلفل سرشار از این
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
قوی است که برای بهبود زخم‌ها و عملکرد سیستم ایمنی ضروری است.

ویتامین B6: در خانواده‌ٔ
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
، ویتامین B6 در سوخت‌وساز انرژی نقش مهمی دارد.

ویتامین K1: این ویتامین که با نام فیلوکینون نیز شناخته می‌شود، یک ویتامین ضروری برای انعقاد خون و داشتن استخوان‌ها و کلیه‌هایی سالم به شمار می‌رود.

پتاسیم: یکی از مواد معدنی ضروری که عملکردهای مختلفی برعهده دارد. با مصرف میزان مناسبی از
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
، ریسک ابتلا به
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
کاهش می‌یابد.

مس: این ماده که معمولا در رژیم غذایی غربی به اندازهٔ کافی وجود ندارد، عنصر کم‌مقدار ضروری است که به داشتن استخوان‌های قوی و عصب‌های سالم کمک می‌کند.

ویتامین A: فلفل قرمز سرشار از بتاکاروتن است که بدن آن را به
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
تبدیل می‌کند.

دیگر ترکیبات گیاهی چیلی
فلفل چیلی سرشار از کپسایسین تند (spicy-hot capsaicin) است. همچنین این فلفل مملو از آنتی‌اکسیدان کاروتنوئید است که با سلامت عصب‌ها در ارتباط است.

دیگر ترکیبات گیاهی فیتوشیمی اصلی در فلفل چیلی به شرح زیر است:

کاپسانتین (Capsanthin): کاروتنوئید اصلی موجود در فلفل چیلی قرمز شامل کاپسانتین است (تقریبا ۵۰٪ از کل کاروتنوئید موجود) که رنگ قرمز چیلی را به وجود آورده است. این ماده یک آنتی‌اکسیدان قوی است که با سرطان مبارزه می‌کند.

ویولاکسانتین (Violaxanthin): آنتی‌اکسیدان اصلی موجود در فلفل چیلی زردرنگ به دلیل وجود ویولاکسانتین است. بین ۳۷ تا ۶۸٪ کاروتنوئید موجود در چیلی به دلیل وجود ویلاکسانتین است. این ماده خاصیت ضدالتهابی دارد.

لوتئین (Lutein): فلفل چیلی سبز (نابالغ) سرشار از لوتئین است که با رشد بیشتر فلفل، میزان آن کاهش می‌یابد. مصرف مقدار مناسبی از لوتئین با بهبود سلامت چشم در ارتباط است.

کپسایسین (Capsaicin): یکی از شناخته‌شده‌ترین مواد موجود در چیلی، کپسایسین است که علت اصلی تند بودن فلفل‌ها را دربرمی‌گیرد. این آنتی‌اکسیدان بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و خاصیت ضدباکتریایی دارد.

سناپینیک اسید (Sinapic acid): این آنتی‌اکسیدان دارای خواص زیادی است.

فرولیک اسید (Ferulic acid):‌ فرولیک اسید که خواصی مشابه با سناپینیک اسید دارد، آنتی‌اکسیدانی است که از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌های مزمن محافظت می‌کند.

آنتی‌اکسیدان موجود در فلفل رسیده (قرمز) بسیار بیشتر از فلفل نارس (سبز) خواهد بود.

خواص فلفل چیلی برای سلامتی


برخلاف طعم تند و سوزان فلفل چیلی، این فلفل جزو ادویه‌های پرخاصیت قرار می‌گیرد.

تسکین درد
کپسایسین موجود در چیلی، خواص شگفت‌انگیزی با خود دارد. این ماده، گیرنده‌های درد در انتهای عصب‌ها که باعث ایجاد حس درد هستند را مسدود کرده و به کاهش درد کمک می‌کند. با مصرف این ماده حس سوزش ایجاد می‌شود که سوزش واقعی به‌حساب نمی‌آید.

با این حال، ممکن است مصرف زیاد فلفل چیلی به مرور زمان باعث بی‌حسی گیرنده‌های درد شود و توانایی شما برای تشخیص حس سوزش از طعم چیلی را پایین بیاورد. همچنین این گیرنده‌ها نسبت به دیگر دردها مثل حس سوزش ناشی از رفلاکس معده نیز بی‌حس می‌شوند.

در تحقیقی مشخص شد که با دادن ۲.۵ گرم چیلی قرمز به صورت روزانه به کسانی که دچار رفلاکس معده بودند، درد آنها از شروع هفتهٔ پنجم آزمایش بدتر شد، اما کمی بعد بهبود یافتند.

آزمایش ۶هفته‌ای دیگری برای تکمیل آزمایش قبل انجام شد و مشخص گردید مصرف ۳ گرم فلفل چیلی به‌صورت روزانه، حس سوزش در افراد مبتلا به رفلاکس معده را کاهش داد.

به‌نظر می‌رسد که این اثر همیشگی نیست و در تحقیق دیگری مشخص شد که پس از ۱ تا ۳ روز گذشت مصرف چیلی، نشانه‌های درد بازگشتند.

کاهش وزن
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
مشکل جدی به‌حساب می‌آید که می‌تواند ریسک ابتلا به بیماری‌های مزمن مثل بیماری‌های قلبی و
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
را در پی داشته باشد.

مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف فلفل چیلی با
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
و بالابردن سوخت چربی‌، باعث
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
می‌شود.

در واقع، در تحقیقی مشخص شد ۱۰ گرم فلفل چیلی قرمز می‌تواند خاصیت چربی‌سوزی بالایی در زنان و مردان داشته باشد.

میزان کالری دریافتی نیز با مصرف چیلی کاهش پیدا می‌کند. در تحقیق دیگری که روی ۲۴ نفر انجام شد، مشخص گردید مصرف منظم چیلی پیش از وعده‌های غذایی، باعث کاهش کالری دریافتی خواهد شد.

در آزمایش دیگری دریافتند که با مصرف غیرمنظم فلفل چیلی نیز کاهش اشتها و کاهش دریافت کالری رخ داده است.

در برخی تحقیقات نیز نشانه‌ای مبنی بر مؤثر بودن مصرف فلفل چیلی با کاهش کالری دریافتی یا چربی‌سوزی مشاهده نشده است.

با وجود نتایج ضدونقیض، به نظر می‌رسد مصرف مرتب چیلی قرمز یا مکمل‌های کپسایسین همراه با داشتن سبک زندگی سالم، به کاهش وزن کمک خواهد کرد.

با این حال، فلفل چیلی به تنهایی اثرگذار نخواهد بود. علاوه بر این، ممکن است پس از گذشت مدتی، تحمل تندی فلفل بالا رود و اثردهی آن محدود شود.
 

برخی موضوعات مشابه

پاسخ ها
0
بازدیدها
99
پاسخ ها
1
بازدیدها
131
پاسخ ها
0
بازدیدها
121
پاسخ ها
2
بازدیدها
155
پاسخ ها
5
بازدیدها
168
پاسخ ها
10
بازدیدها
273
پاسخ ها
14
بازدیدها
1,309
پاسخ ها
9
بازدیدها
176
پاسخ ها
9
بازدیدها
170
پاسخ ها
6
بازدیدها
149
پاسخ ها
3
بازدیدها
163
پاسخ ها
0
بازدیدها
142
پاسخ ها
1
بازدیدها
159
پاسخ ها
0
بازدیدها
179
پاسخ ها
0
بازدیدها
148
پاسخ ها
0
بازدیدها
171
پاسخ ها
2
بازدیدها
163
بالا