- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR]
نخود منبع خوبی از پروتئین و آهن است و این خصوصیات آن را به جایگزین خوبی برای گوشت قرمز تبدیل کرده است. بنابراین کسانی که از رژیمهای بدون گوشت قرمز استفاده میکنند، میتوانند از جایگزینهایی مانند نخود استفاده کنند.
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]مواد لازم:
- نخود آبگوشتی 150 گرم
- برنج 100 گرم
- بلغور گندم 200 گرم
- آرد 2 قاشق سوپخوری
- روغن مخصوص سرخكردنی 60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
- پیاز خردكرده 1 عدد درشت
- نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- كرفس و اسفناج خردكرده 300 گرم
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
- گوجهفرنگی رنده كرده 2-3 عدد درشت
- گوشت چرخكرده 300 گرم
- جعفری ریز خردكرده 200 گرم
طرز تهیه:
1-نخود، برنج و بلغور را جداگانه بخیسانید. آنگاه در كاسه مناسبی برنج، بلغور و آرد را مخلوط كنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا كند. آن را كنار بگذارید. حالا در قابلمه مناسبی قدری روغن بریزید، پیاز را در آن تفت دهید.
2-سپس نخود، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر كنید تا نخود بپزد. اینك كرفس، اسفناج، رب گوجهفرنگی و پوره گوجهفرنگی را اضافه نمائید.
3-حالا گوشت چرخكرده را همراه با كمی نمك، فلفل و زردچوبه در تابه مناسبی تفت دهید، جعفری را بیفزائید و 5 دقیقه دیگر آن را تفت دهید.
4-اكنون از مایه فراهمكرده – بلغور و برنج- به اندازه یك گردو بردارید و به صورت توپی در دست شكل دهید. سپس در آن حفرهای ایجاد كنید و از مایه گوشتی در آن قرار دهید و دوباره آن را به شكل توپ در آورید.
5- حالا كوفتهها را در خوراك بریزید و با حرارت ملایم آن را بپزید. مصرف این خوراك همراه با نان بسیار مطلوب خواهد بود.
یادآوری:
در كردستان علاوه بر گوشت چرخكرده از گوشت گوسفند خرد كرده نیز در این خوراك استفاده میكنند.