- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
طعم یک غذای اصیل هندی را با پلو سبزیجات تاهیری (Tahiri) امتحان کنید. این پلوی خوشمزه کاملا گیاهی و بدون گوشت تهیه می شود و بدلیل سبزیجات و ادویه های فراوانی که دارد غذایی خوش عطر و طعم، رژیمی و سودمند محسوب می شود.
مواد لازم:
مواد لازم:
- سیب زمینی خرد شده 2 عدد بزرگ
- گل کلم خرد شده 2 فنجان
- هویج خرد شده 2 عدد متوسط
- لوبیا سبز خرد شده 12-14 عدد
- نخود فرنگی 1/2 فنجان
- روغن زیتون یا روغن گیاهی 3 قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده 2 عدد متوسط
- گوجه خرد شده 3 عدد متوسط
- سیر له شده 5 حبه
- زنجبیل تازه و رنده شده 1 قاشق غذاخوری
- برگ نعنا خرد شده 1 قاشق غذاخوری
- برگ گشنیز خرد شده 3 قاشق غذاخوری
- فلفل سبز 3 عدد
- پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
- پودر گشنیز 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
- برنج 300 گرم
- آب لیمو 1/2 قاشق غذاخوری
- نمک به میزان دلخواه
- برگ بو 1 عدد
- هل سبز 4 عدد
- چوب دارچین 2 عدد کوچک
- میخک 4 عدد
![1071756_656.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/9/1/1071756_656.jpg)
طرز تهیه:
برنج را بشویید و حداقل از نیم ساعت قبل در مقداری آب بخیسانید. سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید. گل کلم های خرد شده را بشویید و آبکشی کنید.(می توانید گل کلم های خرد شده را 15 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا مطمئن شوید که هیچ گونه حشره ای لابلای آن نمانده است).
![1071757_917.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/9/1/1071757_917.jpg)
روغن را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. برگ بو، دانه هل، میخک و چوب دارچین را داخل روغن بریزید و چند دقیقه سرخ کنید تا عطر ادویه ها بلند شود.
![1071758_751.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/9/1/1071758_751.jpg)
پیازها را به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید خوب سرخ شوند. می توانید کمی نمک اضافه کنید تا پیازها سریعتر طلایی شوند. سپس زنجبیل رنده شده و سیر له شده را به روغن اضافه کنید. چند ثانیه تفت دهید تا عطر زنجبیل و سیر احساس شود.
![1071759_872.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/9/1/1071759_872.jpg)
گوجه خرد شده را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید. سپس سیب زمینی نگینی خرد شده را اضافه کنید و 3-4 دقیقه تفت دهید.
![1071760_749.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/9/1/1071760_749.jpg)
سپس هویج و لوبیا سبز خرد شده، نخود فرنگی و گل کلم های خرد شده را اضافه کنید. مخلوط سبزیجات را با هم ترکیب کنید و تفت دهید.
![1071761_582.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/9/1/1071761_582.jpg)
برگ نعنا و گشنیز خرد شده، فلفل سبز، پودر فلفل قرمز، پودر گشنیز و زردچوبه را به سبزیجات اضافه کنید. آب لیمو را روی سبزیجات بریزید.
![1071762_972.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/9/1/1071762_972.jpg)
برنج را داخل قابلمه بریزید و خوب با سبزیجات مخلوط کنید. 3 فنجان آب روی برنج بریزید و پلو سبزیجات را به میزان دلخواه با نمک مزه دار کنید. در قابلمه را بگذارید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید این پلوی هندی خوشمزه به مدت 30 الی 40 دقیقه بپزد و دم بکشد. زمان پخت بسته به نوع برنج، مقدار خیساندن در آب، جنس قابلمه و … می تواند متغیر باشد. برنج را چک کنید، اگر لازم بود می توانید کمی آب به برنج اضافه کنید.
![1071763_455.jpg](http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1395/9/1/1071763_455.jpg)
پس ازین مدت قابلمه را از روی حرارت بردارید و 5 دقیقه اجازه دهید تا کمی خنک شود. سپس پلو سبزیجات هندی را داخل دیس بکشید و همراه با ماست نوش جان کنید.
نکته:
برای پخت بهتر برنج می توانید از دم کنی استفاده کنید. پلو مخلوط تاهیری یکی از غذاهای اصیل هندی است ، پس از میزان ادویه ها و فلفل موجود در آن تعجب نکنید. برای چشیدن طعم اصیل این غذا بهتر است آن را طبق دستور تهیه کنید اما اگر ذایقه تان ادویه و تندی کمتری را می پسندد می توانید از میزان ادویه ها و فلفل کم کنید.