خواص خوراکی‌ها شلغم و خواص درمانی

  • شروع کننده موضوع hiva-shz
  • بازدیدها 333
  • پاسخ ها 4
  • تاریخ شروع

hiva-shz

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2013/12/17
ارسالی ها
1,931
امتیاز واکنش
622
امتیاز
356
خواص شلغم(شلغم سبزی ضد سرطان)

الان وقت شلغم خوردنه!!!!!!!
[SIZE=+1]شلغم سبزی ضد سرطان[/SIZE]
شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی اش ارزنده است ، بلكه از نظر سایر ویژگی های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره ی سبزی های مهم شمرده می شود .

علاوه بر پیاز ، سبزی های لیفی ( گیاهان سبز ) نیز ، عوامل عمده ی پیشگیری از سرطان به شمار می آیند ، زیرا آنها همانند كلم پیچ و سایر گیاهان چلیپایی ( یك گروه از گیاهان )، از موادی برخوردارند كه رشد سرطان را در جانوران متوقف می سازند . همچنین شلغم روغنی ( منداب ) كه شلغمی بزرگ و زردرنگ است ، دارای مواد ضد سرطانی است .

یكی از این مواد ضد سرطان كه در شلغم وجود دارد، « گلوكوسینولیت ها » نام دارند.

سبزی های شلغمی از قبیل كلم برگی و اسفناج ، جزء این گیاهان سبز و پر برگ اند و مشاهده شده ، در بین جمعیتی كه این سبزی ها جزء بیشترین مواد غذایی مورد مصرفشان است ، میزان ابتلای آنان به انواع سرطان ها به ویژه سرطان ریه كم بوده است .

مطالعات جهانی پیوسته حكایت از این داشته اند كه گیاهان سبز ، تند و پربرگ شاید تنها عوامل جلوگیری كننده از بعضی سرطان ها باشند .در ضمن چنین سبزی هایی از كاروتنوئیدها كه شامل بتاكاروتن و كلروفیل است ، سرشار هستند . هر دوی این مواد ، خاصیت ضد سرطانی دارند .

[SIZE=+0]نكات مفید


مقداری از شلغم معمولی و شلغم روغنی ( منداب ) را به صورت خام بخورید . چرا كه پختن ، سبب از بین رفتن « گلوكوسینولیت » در آنها می شود .

طرز تشخیص شلغم روغنی از شلغم سفید این است كه شلغم سفید دارای ریشه سفید بوده و طوقه ی صورتی به دور گره اش دیده می شود . شلغم روغنی از ریشه زرد مایل به صورتی برخودار بوده و بزرگ تر و سفید تر از شلغم سفید است .

شلغم یكی از بقولات بسیار مقوی و مغذی است كه به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند كلسیم و منیزیم جزء مواد غذایی بسیار با ارزش به حساب می آید . شلغم یكی از پاك كننده ها و سازنده های خون بوده و چنان كه گفته شد ،املاح كلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری های خطرناكی مانند سرطان می شود .

هم چنین شوره موجود درآن باعث تصفیه خون و دفاع از بدن در برابر بیماریهای عفونی می شود . پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی می كند و ارسنیك آن در در تشكیل گلبول های سفید و قرمز خون دخالت مستقیم دارد. از طرفی فسفر موجود در شلغم موجب تقویت یاخته های عصبی می شود. نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی كلسیم وجود دارد بلكه علاوه بر آن ، این گیاه حاوی مقدار زیادی آهن و مس نیز هست كه سبب ازدیاد خون به ویژه هموگلوبین می شود. به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیره تر باشد ، ید بیشتری در آن هست. همچنین وجود ویتامین هایA , B , C ، در برگ و ریشه آن به خوبی نشانگر نقش موثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی و به خصوص در تعادل تغذیه ی آن است . دكتر " برتوله " ثابت كرده است كه عصاره شلغم دفع سنگ های كلیوی را به علت خاصیت حل كنندگی كه بر روی اسید اوریك دارد ، تسهیل می كند .

شلغم اثر مفید و موثری در درمان بیماری های تنفسی دارد. برای این منظور از سوپ یا آش آن استفاده می شود . همین طور می توان عصاره آن را به دست آورد . برای این كار شلغم را با شكر سرخ به وزن مساوی در كمی آب می ریزند و به ملایمت حرارت می دهند . طریقه ی دیگر آن است كه وسط شلغم بزرگی را خالی كرده و شكر سرخ درون آن می ریزند و پر می كنند و می پزند . شكل سوم نیز آن است كه شلغم را به شكل حلقه های گرد بریده و پیاز را نیز به همین شكل در می آورند . سپس طبقات شلغم و پیاز را در ظرف گردی بر روی حرارت می گذارند و هنگامی كه گرم می شود به تدریج شربت آن جدا می شود . این شربت برای درمان سرما خوردگی و گلو درد بسیار نافع است و از آن می توان به عنوان قرقره نیز استفاده كرد كه در موارد گلو درد به كار بـرده می شود .

در موارد دمل، كورك و هر نوع كانون التهابی و تورمی یا چركی از ضماد پخته شده استفاده شده و بر روی موضع می گذارند .

ترب سیاه هم كلیه خواص شلغم را دارا بوده و حتی در بعضی مواقع غنی تر هم هست . بهتر آن است كه ترب سیا ه و شلغم خام را رنده كرده و به شكل خام میل كنند تا از خواص آن به طور كامل بهره گیرند . می توان از این دو همراه سبزی های دیگر نیز به صورت سالاد استفاده كرد .

[SIZE=+0]سایر فواید شلغم[/SIZE]
این سبزی از انواع سبزی های نادری است كه دارای ارسنیك و روبیدیم است. این دو عنصر با كمك گوگرد در جلوگیری از مرض جذام نقش مهمی دارند.

[SIZE=+0]فواید دیگر شلغم به قرار زیر است :[/SIZE]

1- شلغم برطرف كننده سرفه است.

2- شلغم نرم كننده سـ*ـینه، معده و روده است.

3- شلغم اشتها را تحریك می كند .

4- شلغم سنگ های مثانه ، كلیه و كبد را خرد، و ادرار را زیاد می كند.

5- شلغم به علت داشتن ویتامین های A , B , C ، بر نور چشم و قدرت بینایی می افزاید.

6- ریشه شلغم اثر نرم كنندگی دارد و در رفع سیاه سرفه و آسم به صورت جوشانده های غلیظ و مخلوط با عسل ، مورد استفاده قرار می گیرد.

7- جوشانده ی غلیظ شلغم به شكلم مرهم ، در تسكین دردهای مفصلی ، نقرس ، آبسه ها ، سرمازدگی و غیره به كار می رود.

8- شلغم دارای یك ماده ضد عفونی قوی است و به همین جهت در درمان سرماخوردگی و بیماری های عفونی تاثیر بسیار زیادی دارد.

9- شلغم حاوی فسفر ، كلسیم ، آهن و ویتامین های B , Cاست و سبب افزایش نیروی جنـ*ـسی و تقویت عمومی بدن می شود.

10 - شلغم برای رشد و استحكام استخوان بندی بسیار مفید است.

11- اگر ریشه های نازك و باریك روی شلغم ، خشك و ساییده شده و سپس با عسل مخلوط شود ، برای سختی ادرار مفید خواهد بود و بسیاری از امراض مجاری ادرار را درمان می كند.

12- آب شلغم پخته را می توان در انواع گلودردها و به خصوص عوارض سرماخوردگی قرقره كرد.

13- چنانچه شلغم را در ظروف سربسته یا درون خمیر بپزید ، چون آب و اسانس های آن خارج نمی شود ، باعث زیاد شدن اشتها می شود.

14- آب شلغم به سبب داشتن انسولین گیاهی و ویتامین های مفید برای درمان مرض قند و سنگ مثانه مفید است.

15 – شلغم برای جلوگیری از ناراحتی های پوستی به ویژه جوش صورت ( غرور ) بسیار سود بخش است.

16- شلغم به علت داشتن ویتامین Cاز رقیق شدن خون جلوگیری كرده و به علت وجود همین ویتامین ، مانع از خونریزی می شود و خستگی را برطرف می كند.

17- ریشه های نازك شلغم ورم طحال و سوزش ادرار را برطرف می كند، بدین منظور باید ریشه های باریك شلغم را تمیز شسته و پس از خشك كردن بسایید و همراه با كمی عسل میل كنید.

18- ترشی شلغم، مقوی احشاء ، اشتها آور و بی نفخ است.

19- شلغم به سبب داشتن ویتامینA برای تسكین خارش و دردهای مفصلی ، سرما خوردگی ، نقرس و معالجه ترَك به صورت استعمال خارجی مفید است . برای این منظور باید شلغم را در مقدار كمی آب پخته و به صورت مرهم درمحل مورد نظرقرار دهید.

20- در بیماری نقرس و درد مفاصل ، یك عدد شلغم را پخته و آن را ریز ریز كنید و به شكل فرنی درآورید، سپس مانند مرهمی روی مفاصلی كه درد می كند ، بگذارید.

21- تخم شلغم از نظر تمام خواص و اعمال ، از شلغم مفیدترو قوی تر است. شیوه و مقدار مصرف آن نیز به این گونه است كه در هر دقیقه حدود 25/6 گرم آن را همراه با عسل یا شربت، برای معالجه امراض یاد شده می خورند.

22- مصرف شلغم در درمان كم خونی ، تجویز شده است ، زیرا در افزایش گلبول های قرمز خون ، بسیار موثر است.

23- برای معالجه سرما خوردگی ، ورم لوزه ها و آنژین شدید و گلو درد می توان از شربت شلغم استفاده كرد.

24- شربت شلغم برای معالجه سیاه سرفه ی بچه ها مفید است و مصرف این شربت هیچ ضرری برای بچه ها ندارد.

[SIZE=+0]شربت شلغم[/SIZE]

روش تهیه ی شربت شلغم به این ترتیب است كه : ابتدا وسط یك شلغم را خالی می كنند و در آن كمی شكر می ریزند . پس از مدتی آب در آن جمع می شود . آب را با قاشق برداشته و مصرف می كنند.

[SIZE=+0]هشدار :[/SIZE] كسانی كه از نظر هضم غذا یا معده دچار اشكال هستند و یا روده های ظریفی دارند ، باید از مصرف شلغم خودداری كنند .

[SIZE=+0]نشانه های شلغم خوب[/SIZE]
شلغم خوب سه علامت دارد :

1- شلغم باید پر باشد . بنابراین اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود، پلاسیده و مانده است و چنانچه پخته ومصرف شود، تولید نفخ می كند .

2- پوست خارجی شلغم باید براق و شفاف باشد .

3- شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدید ، درونش روشن و شفاف باشد .


بر اساس تحقیقات و بررسی های دانشمندان، هر صد گرم شلغم دارای 35 كیلو كالری انرژی ، 1 گرم پروتئین ، 7 گرم قند ، 2/0 گرم چربی ، 1/1 گرم فیبر ، 45 میلی گرم گوگرد، 280 میلی گرم پتاسیم ، 60 میلی گرم كلسیم ، 36 میلی گرم ویتامینC است، همچنین صد گرم برگ شلغم دارای 36 كیلو كالری انرژی، 3 گرم پروتئین ، 4/0 گرم چربی ، 5/5 گرم قند ، 2/1 گرم فیبر، 55 میلی گرم گوگرد ، 375 میلی گرم پتاسیم ، 260 میلی گرم كلسیم ، 60 میلی گرم فسفر، 9 میلی گرم سدیم ، 4/2 میلی گرم آهن و 40 میلی گرم ویتامینC است.

[/SIZE]


تغذیه وسلامت
 
  • پیشنهادات
  • hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    هر آنچه بايد از شلغم و خواص درماني آن بدانيد معجزه شلغم
    هر آنچه بايد از شلغم و خواص درماني آن بدانيد​
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    r_t_kh.gif
    l_t_kh.gif

    شلغم يكي از مفيدترين و غنيترين سبزيهايي است كه بهزودي با نزديك شدن فصل پاييز در سبد غذايي بسياري از خانوادهها قرار ميگيرد. اين سبزي از جمله خوراكيهاي طبيعي است كه مصرف مداوم آن در فصلهاي سرد سال موجب افزايش ايمني و تقويت سيستم دفاعي بدن ميشود.
    r_b_kh.gif
    l_b_kh.gif

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!


    شلغم يكي از مفيدترين و غنيترين سبزيهايي است كه بهزودي با نزديك شدن فصل پاييز در سبد غذايي بسياري از خانوادهها قرار ميگيرد. اين سبزي از جمله خوراكيهاي طبيعي است كه مصرف مداوم آن در فصلهاي سرد سال موجب افزايش ايمني و تقويت سيستم دفاعي بدن ميشود. علاوه بر اين در تحقيقات مختلفي ثابت شده، مصرف اين سبزي و عصاره آن در پيشگيري از ابتلا به سرطان و برخي از بيماريهاي عفوني موثر است.


    بهترين شلغم را بخريد

    وقتي براي خريد شلغم راهي بازار ميشويد دقت كنيد تا بهترين و مرغوبترين شلغم را كه خواص درماني بيشتري دارد با خود به خانه بياوريد. براي انتخاب شلغم بايد به پوست آن توجه كنيد. شلغم تازه و رسيده پوستي براق و شفاف دارد و وقتي آن را لمس ميكنيد سفت و محكم است. بنابراين اگر شلغمي را لمس كرديد و احساس كرديد كه با فشار اندكي انگشت شما در آن فرو ميرود مطمئن باشيد كه آن شلغم تازه نيست و اگر آن شلغم را به خانه ببريد و ميل كنيد دچار نفخ شكم ميشويد. يكي ديگر از ويژگيهاي شلغم تازه اين است كه درصورتي كه آن را برش زديد درون آن سفت و روشن باشد. در آن صورت است كه ميتوانيد از خواص درماني شلغم مطمئن شويد.


    بخارپز يا آب پز؟

    بهترين شيوه براي طبخ شلغم و حفظ ويتامينها و خواص درماني آن، بخارپز كردن است. در اين شرايط است كه تمامي خواص درماني شلغم حفظ ميشود. در حقيقت اين روش در مقايسه با آب پز شدن شلغم بهتر است زيرا هنگام آب پز شدن بخشي از خواص درماني شلغم كه مانع از ابتلا مصرفكننده به سرطان ميشود خارج ميشود. بنابراين درمانگران توصيه ميكنند، شلغم را يا بهصورت بخارپز يا بهصورت خام مصرف كنيم تا ارزش غذايي آن را بهطور كامل دريافت كنيم.


    سنگ كليه ايها بخوانند

    شلغم بهدليل خاصيت ادرارآوري كه دارد در درمان سنگ كليه و دفع اين سنگها از مجاري ادرار بسيار موثر است. به همين دليل است كه بسياري از درمانگران در دوره درمان به بيماران مبتلا به سنگ كليه توصيه ميكنند. علاوه بر نوشيدن مايعات، شلغم را نيز در برنامه غذايي خود بگنجانند.


    1+7 خاصيت درماني شلغم

    شلغم علاوه بر داشتن ويتامينها و مواد معدني، خواص درماني ويژهاي دارد كه از آن براي درمان يبوست، تقويت بينايي و بهبود التهابهاي مجاري تنفسي در دوران سرماخوردگي استفاده ميكنند. شلغم به جز اين موارد، خواص ديگري نيز دارد كه برخي از آنها را با هم مرور ميكنيم.


    • شلغم يكي از بهترين سبزيهايي است از نظر داشتن مقدار كافي گوگرد، مصرف آن بهصورت روزانه و خام به درمان جوشهاي صورت و بازگشت شادابي پوست كمك ميكند.

    • موادمغذي موجود در شلغم از جمله بهترين موادغذايي براي تشكيل بافتهاي استخواني در بدن هستند. از اينرو مصرف اين سبزي در دوران بارداري براي افزايش استقامت بدن مادر و تقويت بافت استخواني جنين مناسب است.

    • مصرف شلغم خام در وعدههاي غذايي همانند ترب به افزايش ميزان اشتها كمك ميكند.

    • نوشيدن آبي كه شلغم در آن پخته شده است براي درمان گلودرد و التهابهاي مجاري تنفسي از سوي درمانگران طب سنتي توصيه شده است.

    • افراد مبتلا به برونشيت با مصرف روزانه شلغم بهصورت آب پز ميتوانند اين بيماري را سريعتر پشت سر بگذارند.

    • فيبر موجود در شلغم خاصيتي دارد كه در مدت زمان كمتري موجب حجيم شدن مدفوع و دفع سريعتر آن از رودهها ميشود. بنابراين مصرف اين سبزي در فصل رويش آن موجب كاهش احتمال ابتلا به سرطان گوارشي بهويژه سرطان روده ميشود.

    • مصرف شلغم بهصورت روزانه موجب از بين رفتن و حل شدن بلورهاي اسيداوريك در خون ميشود و به اين ترتيب دردهاي بيماران مبتلا به نقرس و بيماريهاي مفصلي را تسكين ميدهد.
    بهترين شيوه براي طبخ شلغم و حفظ ويتامينها و خواص درماني آن، بخارپز كردن شلغم است. در اين شرايط است كه تمامي خواص درماني شلغم حفظ ميشود. در حقيقت اين روش در مقايسه با آب پز شدن شلغم بهتر است زيرا هنگام آب پز شدن بخشي از خواص درماني شلغم كه مانع از ابتلا مصرفكننده به سرطان ميشود از شلغم خارج ميشود


     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    شلغم موثر در درمان مشکلات تنفسی و آسم
    شلغم در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم موثر است.

    فرح روشن پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار داشت: شلغم در فصل زمستان رویش خوبی دارد و این نشان میدهد فصل رویش هر میوه متناسب با خواص آن است، زیرا شلغم تاثیربسزایی در درمان سرماخوردگی دارد.

    وی ادامه داد: شلغم می تواند در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم هم موثر باشد.

    به گفته این کارشناس تغذیه، بهترین شیوه مصرف شلغم بصورت بخارپز، سوپ و یا آش است. بهتر است در ساعات اولیه صبح مصرف شود.

    روشن پور یادآور شد: قرقره کردن آب شلغم گلودردهای باکتریایی را نیز تسکین میدهد.

    این کارشناس تغذیه با اشاره به مقادیر فراوان ویتامینC موجود در شلغم، افزود: همچنین شلغم نقش آنتی اکسیدان دارد و از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن جلوگیری میکند.

    وی شلغم را مادهای اشتها آور دانست که آب آن در تنظیم خون نقش دارد.

    روشن پور خاطرنشان کرد: مقادیر فراوان فسفر موجود در شلغم به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک می کند.

    به گفته این کارشناس تغذیه، املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم بر رشد استخوانهای کودکان و تقویت اسکلت زنان باردار نیز تاثیر می گذارد.

    وی تاکید کرد: ید موجود در شلغم میتواند ترشح تیروئید را تنظیم کند و به دلیل مقادیر فراوان آهن آن جز میوه و سبزیجات خونساز به شمار می رود.

    روشن پور عصاره شلغم را پاک کننده بدن دانست و تصریح کرد: شلغم در دفع اسیداوریک و رفع سنگهای کلیه هم نقش دارد. درمان شب کوری از دیگر خواص شلغم است.
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    شلغم و خواص آن
    شَلْغَم گیاهی است به رنگ سبز و سفید و با برگهایی ناصاف و بریدگیهای زیاد. ریشهٔ آن غدّهای و به شکلهای گرد و یا دراز به رنگ سفید با لکههای بنفش میباشد. شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنیاش ارزندهاست، بلکه از حیث سایر ویژگیهای غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزیهای مهم شمرده میشود.
    .
    علاوه بر پیاز، سبزیهای لیفی (گیاهان سبز) نیز، عوامل عمدهٔ پیشگیری از سرطان به شمار میآیند، زیرا آنها همانند کلم پیچ و سایر گیاهان چلیپایی (یک گروه از گیاهان)، از موادی برخوردارند که رشد سرطان را در جانوران متوقف میسازند. همچنین شلغم روغنی (منداب) که شلغمی بزرگ و زردرنگ است، دارای مواد ضد سرطانی است.
    یکی از این مواد ضد سرطان که در شلغم وجود دارد، «گلوکوسینولیتها» نام دارند.
    سبزیهای شلغمی از قبیل کلم برگی و اسفناج، جزء این گیاهان سبز و پر برگ اند و مشاهده شده، در بین جمعیتی که این سبزیها جزء بیشترین مواد غذایی مورد مصرفشان است، میزان ابتلای آنان به انواع سرطانها به ویژه سرطان ریه کم بودهاست.
    مطالعات جهانی پیوسته حکایت از این داشتهاند که گیاهان سبز، تند و پربرگ شاید تنها عوامل جلوگیری کننده از بعضی سرطانها باشند.در ضمن چنین سبزیهایی از کاروتنوئیدها که شامل بتاکاروتن و کلروفیل است، سرشار هستند. هر دوی این مواد، خاصیت ضد سرطانی دارند..
    شلغم یکی از بقولات بسیار مقوی و مغذی است که به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار باارزش به حساب میآید.
    شلغم یکی از پاککنندهها و سازندههای خون بوده و چنان که گفته شد، املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان میشود. هم چنین شوره محتوی در آن باعث تصفیه خون و دفاع بدن در برابر بیماریهای عفونی میشود.
    پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی میکند و آرسنیک آن در تشکیل گویچههای سفید و قرمز خون دخالت مستقیم دارد. از طرف دیگر فسفر موجود در شلغم، موجب تقویت یاختههای عصبی میشود.
    باید دانست که لازم است از برگ شلغم خواه به صورت پخته یا خام در سوپ یا سالاد و یا خوراکهای دیگر استفاده شود.
    نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی کلسیم وجود دارد بلکه علاوه بر آن، این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن و مس نیز هست که سبب ازدیاد خون و به ویژه هموگلوبین میشود. به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیرهتر باشد، ید بیشتری در آن هست.
    هم چنین وجود ویتامین آ، ب و ث در برگ و ریشه آن، به خوبی نشانگر نقش مؤثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی و به خصوص در تعادل تغذیه آن است. دکتر برتوله ثابت کردهاست که عصاره شلغم، حل و دفع سنگهای کلیوی را به علت خاصیت حلکنندگی که بر روی اسید اوریک دارد، تسهیل میکند.
    شلغم، اثر مفید و مؤثری در درمان بیماریهای دستگاه تنفسی دارد. برای این منظور از آش و سوپ آن استفاده میشود. همین طور میتوان عصاره آن را به دست آورد. برای این کار شلغم را با شکر سرخ به وزن مساوی در کمیآب میریزند و به ملایمت حرارت میدهند.
    طریقه دیگر آن است که وسط شلغم بزرگی را خالی کرده و شکر سرخ را درون آن میریزند و پر میکنند و میپزند. شکل سوم نیز آن است که شلغم را به حلقههای گرد بریده و پیاز را نیز به همین شکل درمیآورند.
    سپس طبقات شلغم و پیاز را در ظرف گردی بر روی حرارت میگذارند و هنگامیکه گرم میشود به تدریج شربت آن جدا میشود. این شربت برای درمان سرماخوردگی و گلودرد بسیار نافع است و از آن میتوان به عنوان قرقره نیز استفاده کرد که در موارد گلودرد به کار بـرده میشود.
    در موارد دمل، کورک و هر نوع کانون التهابی و تورمی یا چرکی از ضماد شلغم پخته استفاده شده و بر روی موضع میگذارند.
    ترب سیاه هم کلیه خواص شلغم را دارا بوده و حتی در برخی مواقع غنیتر هم هست. بهتر آن است که ترب سیاه و شلغم خام را رنده کرده و به شکل خام میل کنند تا از خواص آنها به طور کامل بهره گیرند. میتوان از این دو همراه با سبزیهای دیگر نیز به صورت سالاد استفاده کرد.
    مقداری از شلغم معمولی و شلغم روغنی (منداب) را به صورت خام بخورید. چرا که پختن، سبب از بین رفتن «گلوکوسینولیت» در آنها میشود.
    طرز تشخیص شلغم روغنی از شلغم سفید این است که شلغم سفید دارای ریشه سفید بوده و طوقهٔ صورتی به دور گره اش دیده میشود. شلغم روغنی از ریشه زرد مایل به صورتی برخودار بوده و بزرگ تر و سفید تر از شلغم سفید است.
    شلغم یکی از بقولات بسیار مقوی و مغذی است که به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم جزء مواد غذایی بسیار با ارزش به حساب میآید. شلغم یکی از پاک کنندهها و سازندههای خون بوده و چنان که گفته شد، املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان میشود.
    هم چنین شوره موجود درآن باعث تصفیه خون و دفاع از بدن در برابر بیماریهای عفونی میشود. پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی میکند و ارسنیک آن در در تشکیل گلبولهای سفید و قرمز خون دخالت مستقیم دارد. از طرفی فسفر موجود در شلغم موجب تقویت یاختههای عصبی میشود. نه تنها در برگ شلغم مقدار زیادی کلسیم وجود دارد بلکه علاوه بر آن، این گیاه حاوی مقدار زیادی آهن و مس نیز هست که سبب ازدیاد خون به ویژه هموگلوبین میشود. به هر اندازه رنگ برگ شلغم تیره تر باشد، ید بیشتری در آن هست. همچنین وجود ویتامین هایA , B , C، در برگ و ریشه آن به خوبی نشانگر نقش موثر و مهم آن در حفظ تعادل عصبی و به خصوص در تعادل تغذیهٔ آن است. دکتر «برتوله» ثابت کردهاست که عصاره شلغم دفع سنگهای کلیوی را به علت خاصیت حل کنندگی که بر روی اسید اوریک دارد، تسهیل میکند.
    شلغم اثر مفید و موثری در درمان بیماریهای تنفسی دارد. برای این منظور از سوپ یا آش آن استفاده میشود. همین طور میتوان عصاره آن را به دست آورد. برای این کار شلغم را با شکر سرخ به وزن مساوی در کمی آب میریزند و به ملایمت حرارت میدهند. طریقهٔ دیگر آن است که وسط شلغم بزرگی را خالی کرده و شکر سرخ درون آن میریزند و پر میکنند و میپزند. شکل سوم نیز آن است که شلغم را به شکل حلقههای گرد بریده و پیاز را نیز به همین شکل در میآورند. سپس طبقات شلغم و پیاز را در ظرف گردی بر روی حرارت میگذارند و هنگامی که گرم میشود به تدریج شربت آن جدا میشود. این شربت برای درمان سرما خوردگی و گلو درد بسیار نافع است و از آن میتوان به عنوان قرقره نیز استفاده کرد که در موارد گلو درد به کار بـرده میشود.
    در موارد دمل، کورک و هر نوع کانون التهابی و تورمی یا چرکی از ضماد پخته شده استفاده شده و بر روی موضع میگذارند...
    این سبزی از انواع سبزیهای نادری است که دارای آرسنیک و روبیدیم است. این دو عنصر با کمک گوگرد در جلوگیری از مرض جذام نقش مهمی دارند.
    فواید دیگر شلغم به قرار زیر است:
    ۱- شلغم برطرف کننده سرفه است.
    ۲- شلغم نرم کننده سـ*ـینه، معده و روده است.
    ۳- شلغم اشتها را تحـریـ*ک میکند.
    ۴- شلغم سنگهای مثانه، کلیه و کبد را خرد، و ادرار را زیاد میکند.
    ۵- شلغم به علت داشتن ویتامینهای A , B , C، بر نور چشم و قدرت بینایی میافزاید.
    ۶- ریشهٔ شلغم اثر نرمکنندگی دارد و در رفع سیاه سرفه و آسم به صورت جوشاندههای غلیظ و مخلوط با عسل، مورد استفاده قرار میگیرد.
    ۷- جوشاندهٔ غلیظ شلغم به شکلم مرهم، در تسکین دردهای مفصلی، نقرس، آبسهها، سرمازدگی و غیره به کار میرود.
    ۸- شلغم دارای یک ماده ضد عفونی قوی است و به همین جهت در درمان سرماخوردگی و بیماریهای عفونی تاثیر بسیار زیادی دارد.
    ۹- شلغم حاوی فسفر، کلسیم، آهن و ویتامینهای B , Cاست و سبب افزایش نیروی جنـ*ـسی و تقویت عمومی بدن میشود.
    ۱۰ - شلغم برای رشد و استحکام استخوان بندی بسیار مفید است.
    ۱۱- اگر ریشههای نازک و باریک روی شلغم، خشک و ساییده شده و سپس با عسل مخلوط شود، برای سختی ادرار مفید خواهد بود و بسیاری از امراض مجاری ادرار را درمان میکند.
    ۱۲- آب شلغم پخته را میتوان در انواع گلودردها و به خصوص عوارض سرماخوردگی قرقره کرد.
    ۱۳- چنانچه شلغم را در ظروف سربسته یا درون خمیر بپزید، چون آب و اسانسهای آن خارج نمیشود، باعث زیاد شدن اشتها میشود.
    ۱۴- آب شلغم به سبب داشتن انسولین گیاهی و ویتامینهای مفید برای درمان مرض قند و سنگ مثانه مفید است.
    ۱۵ – شلغم برای جلوگیری از ناراحتیهای پوستی به ویژه جوش صورت (غرور) بسیار سود بخش است.
    ۱۶- شلغم به علت داشتن ویتامین Cاز رقیق شدن خون جلوگیری کرده و به علت وجود همین ویتامین، مانع از خونریزی میشود و خستگی را برطرف میکند.
    ۱۷- ریشههای نازک شلغم ورم طحال و سوزش ادرار را برطرف میکند، بدین منظور باید ریشههای باریک شلغم را تمیز شسته و پس از خشک کردن بسایید و همراه با کمی عسل میل کنید.
    ۱۸- ترشی شلغم، مقوی احشاء، اشتها آور و بی نفخ است.
    ۱۹- شلغم به سبب داشتن ویتامینA برای تسکین خارش و دردهای مفصلی، سرما خوردگی، نقرس و معالجه ترَک به صورت استعمال خارجی مفید است. برای این منظور باید شلغم را در مقدار کمی آب پخته و به صورت مرهم درمحل مورد نظرقرار دهید.
    ۲۰- در بیماری نقرس و درد مفاصل، یک عدد شلغم را پخته و آن را ریز ریز کنید و به شکل فرنی درآورید، سپس مانند مرهمی روی مفاصلی که درد میکند، بگذارید.
    ۲۱- تخم شلغم از نظر تمام خواص و اعمال، از شلغم مفیدترو قوی تر است. شیوه و مقدار مصرف آن نیز به این گونهاست که در هر دقیقه حدود ۲۵/۶ گرم آن را همراه با عسل یا شربت، برای معالجه امراض یاد شده میخورند.
    ۲۲- مصرف شلغم در درمان کم خونی، تجویز شدهاست، زیرا در افزایش گلبولهای قرمز خون، بسیار موثر است.
    ۲۳- برای معالجه سرما خوردگی، ورم لوزهها و آنژین شدید و گلو درد میتوان از شربت شلغم استفاده کرد.
    ۲۴- شربت شلغم برای معالجه سیاه سرفهٔ بچهها مفید است و مصرف این شربت هیچ ضرری برای بچهها ندارد.
    شربت شلغم
    روش تهیهٔ شربت شلغم به این ترتیب است که : ابتدا وسط یک شلغم را خالی میکنند و در آن کمی شکر میریزند. پس از مدتی آب در آن جمع میشود. آب را با قاشق برداشته و مصرف میکنند.
    هشدار : کسانی که از نظر هضم غذا یا معده دچار اشکال هستند و یا رودههای ظریفی دارند، باید از مصرف شلغم خودداری کنند....
    شلغم خوب سه علامت دارد :
    ۱- شلغم باید پر باشد. بنابراین اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود، پلاسیده و ماندهاست و چنانچه پخته ومصرف شود، تولید نفخ میکند.
    ۲- پوست خارجی شلغم باید براق و شفاف باشد.
    ۳- شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدید، درونش روشن و شفاف باشد.
    بر اساس تحقیقات و بررسیهای دانشمندان، هر صد گرم شلغم دارای ۳۵ کیلو کالری انرژی، ۱ گرم پروتئین، ۷ گرم قند، ۲/۰ گرم چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلی گرم گوگرد، ۲۸۰ میلی گرم پتاسیم، ۶۰ میلی گرم کلسیم، ۳۶ میلی گرم ویتامینC است، همچنین صد گرم برگ شلغم دارای ۳۶ کیلو کالری انرژی، ۳ گرم پروتئین، ۴/۰ گرم چربی، ۵/۵ گرم قند، ۲/۱ گرم فیبر، ۵۵ میلی گرم گوگرد، ۳۷۵ میلی گرم پتاسیم، ۲۶۰ میلی گرم کلسیم، ۶۰ میلی گرم فسفر، ۹ میلی گرم سدیم، ۴/۲ میلی گرم آهن و ۴۰ میلی گرم ویتامینC است...علاوه بر ضد سرطان بودن این گیاه در درمان تنگی نفس نیز کاربرد دارد. شلغم درد مفاصل و دردهای معضلی ناشی از نقرس را تسکین میدهد. شلغم یا شلم ریشه متورم گیاهی از تیره شب بو است، شلغم دارای آب، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، تیوسیانات، ید، گوگرد و ویتامینهای A و B و C است. وی درخصوص اختلالات دستگاه گوارش و شلغم ادامه داد: شلغم اشتها آور، ملین مزاج است و ترشی شلغم تقویت کننده دستگاه گوارش و هضم کننده غذا است، شلغم پخته و نرمکننده سـ*ـینه و درمان کننده تنگی نفس، سرخه، سیاه سرفه، برونشیت و دیگر اختلالات تنفسی است. وی خاطر نشان کرد: شلغم کلیهها را تقویت میکند و دفع کننده سنگ مثانه و درمان کننده ناراحتیهای مجاری ادرار است. همچنین شلغم درد مفاصل و دردهای مفصلی ناشی از نقرس را تسکین میدهد. خلاصه آن که شلغم گیاهی مفید و دارویی موثر در درمان اختلالات تنفسی، کلیوی، پوستی، گوارشی وناراحتیهای مفاصل است. شغلم از گسترش بیماری جذام جلوگیری نمود و این بیماری را درمان میکند، این درحالی است که شلغم در درمان کم خونی، عفونتهای دهان و گلو بسیار موثر است، آب شلغم درمان کننده مرض قند بوده و سرشار از انسولین است.
     

    hiva-shz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2013/12/17
    ارسالی ها
    1,931
    امتیاز واکنش
    622
    امتیاز
    356
    "شلغم" جایگزینی مناسب با"شیر"
    سمانه عزیزی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: املاح کلسیم و منیزیم موجود در شلغم موجب جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان بوده، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت میکند. عزیزی با اشاره به آغاز فصل برداشت شلغم، اظهار کرد: خواص ضدویروسی شلغم، موجب درمان بیماریهای تنفسی، سرفههای خشک و سرماخوردگی میشود.
    وی ادامه داد: برای درمان بیماریهای تنفسی بهتر است شلغم را به صورت آش یا سوپ مصرف کرد.
    خواص شلغم در رفع سنگ کلیه
    این کارشناس ارشد تغذیه خوردن شلغم را به بیماران مبتلا به سنگ کلیه نیز توصیه کرد و گفت: شلغم سبب تسهیل دفع اسید اوریک بدن شده و بهتر است افرادی که سنگ کلیه دارند از خواص آن در فصل پاییز و زمستان استفاده کنند.
    عزیزی با بیان اینکه از دیگر ترکیبات موجود در شلغم، آهن و مس است، بیان کرد: این خاصیت موجب تأثیر شلغم در پیشگیری از کمخونی میشود.
    وی افزود: شلغم از جمله سبزیجاتی است که دارای میزان ید بالایی است و میتواند در درمان مشکل کمکاری تیروئید مفید باشد.
    بیماران مبتلا به فشارخون با احتیاط شلغم بخورند
    کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یادآور شد: شلغم دارای سدیم بالایی است و مبتلایان به فشارخون باید با احتیاط آن را مصرف کنند.
    عزیزی اضافه کرد: شلغم یکی از سبزیهای برگ سبز، نشاستهای و غنی از املاح مفیدی مثل کلسیم و منیزیم بوده و سبزیجات برگ سبز از جمله مواد غذایی موثر در پیشگیری از سرطان هستند.
    منبع : ایرنا
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    102
    پاسخ ها
    1
    بازدیدها
    136
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    127
    پاسخ ها
    2
    بازدیدها
    159
    پاسخ ها
    5
    بازدیدها
    172
    پاسخ ها
    10
    بازدیدها
    281
    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    1,316
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    180
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    173
    پاسخ ها
    6
    بازدیدها
    157
    پاسخ ها
    3
    بازدیدها
    169
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    148
    پاسخ ها
    1
    بازدیدها
    163
    بالا