غذای مناسب مزاج شما کدام است

آدم برفی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/11/28
ارسالی ها
4,013
امتیاز واکنش
9,544
امتیاز
746
ماه رمضان امسال با روزهای گرم آخر بهار و اوایل تابستان همراه شده و از آنجایی که افراد بر اساس مزاجی که دارند باید در مصرف خوراکی‌ها احتیاط کنند، مزاج‌های مختلف برای حفظ سلامتی‌شان در ماه مبارک رمضان ملزم به رعایت رژیم غذایی خاصی هستند. در اینجا نکاتی را که افراد سرد و گرم مزاج باید در ماه مبارک رمضان رعایت کنند، برایتان آورده‌ایم.

mezaj-ramezan.jpg


مزاج گرم و خشک
افراد دارای مزاج گرم و خشک (صفراوی‌ها) معمولا لاغر اندام با استخوان‌های کشیده و محکم، حرارت درونی بالا و نبض تند هستند. این افراد برای گرفتن روزه در فصل گرم باید نکات زیر را رعایت کنند:

-از خوردن غذاها و ته دیگ های چرب بپرهیزند

-از مصرف ادویه‌های گرم مانند دارچین، فلفل، زنجبیل و زیره که موجب افزایش گرمی و خشکی در این نوع مزاج میشوند، اجتناب کنند.

-غذاها را با مصلحاتش ( مثلا عدس را با پودر آویشن و باقلا را با گلپر ) مصرف کنند.

مزاج گرم و تر
افراد دارای مزاج گرم و تر (دموی‌ها) گرایش به چاقی، نبض محکم و بدنی گرم دارند. خوب می‌خوابند و بافت‌های بدن‌شان نرم و مرطوب است. خونسازی در این افراد زیاد است و هنگام روزه داری در فصل گرم سال باید به نکات زیر توجه کنند:

-از غذاهای خشک و کم حجم در این ماه استفاده کنند

-از خواب زیاد در ماه مبارک رمضان بپرهیزند.

-به نسبت سایر مزاج‌ها، وعده‌های غذایی کمتری داشته باشند.

-میوه‌هایی مانند پرتقال ، آلبالو ، زالزالک ، گیلاس و ازگیل مصرف کنند.

-مصرف خرفه ، برگ انگور ، ریواس و کاسنی برای این افراد مفید است.

-غذاها را به شکل بخار و کباب پز مصرف کنند.

-بهتر است این افراد در این ایام، روزی یک عدد سیب تازه مصرف کنند.

مزاج سرد و خشک
افراد دارای مزاج سرد و خشک (سوداوی‌ها) لاغر اندام ، وسواسی و با حافظه‌ای ضعیف هستند. این افراد معمولا پرخاشگرند. سوداوی‌ها برای روزه داری و حفظ سلامتی در فصل گرم سال باید به نکات زیر توجه کنند:

-در مصرف گوشت گاو و گوساله احتیاط کنند.

-از مصرف غذاهای آماده و فست فودها بپرهیزند.

-بهتر است در ماه رمضان از خاکشیر زیاد استفاده کنند.

-مصرف توت برای آنها خوب است

-شربت سکنجبین را در این ماه حتما مصرف کنند.

-کاهو ، گوجه فرنگی ، جوانه‌ی گندم ، کلم و خیار را کمتر مصرف کنند.

-زنجبیل و عسل را با یکدیگر مخلوط کرده و بخورند.

-به جای روغن‌های مایع وئ جامد از روغن کنجد یا روغن زیتون استفاده کنند.

-میتوانند از زعفران برای گرم نگه داشتن بدنشان استفاده کنند.

-بهتر است در هنگام افطار از آب ولرم و نبات استفاده کنند.

-مصرف پسته ، بادام و گردو برای این افراد مفید است.

-مصرف شله زرد زعفرانی و حریره‌ی بادام برای این افراد خوب است.

-بهتر است از شربت اسطوخودوس، نعناع و شربت بالنگ استفاده کنند.

مزاج سرد و تر
بلغمی‌ها به چاقی گرایش دارند، تنبل ، پرخواب و کم تحرک هستند و از گرما خوششان می‌آید. در ایام روزه داری باید به این نکات توجه کنند:

-مصرف بادام هندی، پسته و بادام برایشان بسیار مفید است.

-خوردن کباب کبک و بلدرچین برای این نوع مزاج مناسب است.

-از خواب زیاد پرهیز کنند.

-در هنگام سحر و افطار از خربزه، انگور، گردو و خرما استفاده کنند.

-مصرف آناناس و توت سفید برای این افراد بالامانع است.

-افراد دارای مزاج سرد و تر بهتر است مصرف عسل را در ایام روزه داری افزایش دهند.

-خوردن مویز ، انجیر و کشمش به این افراد توصیه میشود.

نکات مهم برای همه مزاج ها

-از مصرف مواد حساسیت زا بپرهیزید.

-با فاصله مواد مختلف را میل کنید.

-غذاهای خشک مصرف نکنید تا دچار یبوست نشوید.

-استفاده از آب میوه‌های تازه متناسب با مزاج و فصل همراه مصلحات مفید است.

-در هر وعده از مایعات استفاده کنند به خصوص سوپ ها و شربت های طبیعی.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا