طرز تهیه خورش ناردون خوشمزه و مجلسی

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
طرز تهیه خورش ناردون

این خورش برای ۳ نفر مناسب بوده؛ زمان آماده سازی حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۲ ساعت است.
مواد لازم
مرغ (شامل ران، سـ*ـینه یا ترکیبی از هر دو)
3 تکه (حدود 600 گرم)
پیاز بزرگ1 عدد
سیر تازه2 حبه
آب انار1.5 پیمانه
رب انار2 قاشق غذاخوری
دانه انار1/2 پیمانه
پودر پاپریکا2 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1 قاشق چایخوری
نمک و زردچوبهبه میزان لازم​

دستور تهیه

  1. تکه‌های مرغ را شسته و سپس آن را مزه دار کنید.
  2. برای مزه دار کردن تکه‌های مرغ، به آن‌ها نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر پاپریکاو پودر تخم گشنیز بپاشید. دو سه قاشق روغن زیتون روی مرغ‌ها بریزید و سپس ادویه‌ها و روغن را با دست به همه قسمت‌های مرغ بمالید.
  3. تکه‌های مرغ را در ظرف درداری قرار داده و به مدت حداقل ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شوند.
  4. دو قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، سپس تکه‌های مرغ را در آن سرخ کنید.
  5. اطراف تکه‌های مرغ را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند.
  6. پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کنید و پس از خارج کردن مرغ‌های سرخ شده از تابه، مقداری روغن به تابه اضافه کرده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید.
  7. پیاز را بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود، سپس سیر له شده را به آن اضافه کنید.
  8. به تفت دادن ادامه دهید تا بوی سیر بلند شود، سپس رب انار را به آن اضافه کنید.
  9. مخلوط پیاز، سیر و رب انار را سریع هم بزنید و بلافاصله آب انار را به آن اضافه کنید.
  10. درب تابه را بسته و صبر کنید تا محتویات آن به جوش آید، سپس تکه‌های مرغ را به آن اضافه کنید.
  11. حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید تا مرغ کاملا بپزد و آب خورش تبخیر شود.
  12. پس از اینکه مرغ کاملا پخت و خورش غلیظ شد و به روغن افتاد، دانه‌های انار را به آن اضافه کنید.
  13. درب تابه را نبندید و اجازه دهید خورش ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند.
  14. خورش را بچشید و در صورت تمایل به ترشی بیشتر، مقداری آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید خورش شما شیرین‌تر باشد مقداری شکر سفید یا شکر قهوه‌ای به خورش بیفزایید.
  15. در انتها حرارت را خاموش کرده و خورش ناردون را در ظرف سرو بکشید.
  16. این خورش را همراه با برنج دمی یا آبکش و ترشیجاتی مانند ترشی انبه، ترشی بادمجان و ترشی لیمو سرو کنید.
273747_984.jpg


چند نکته مهم و اصولی

  • سرخ کردن تکه‌های مرغ مانع از متلاشی شدن آن‌ها پس از پخت، می‌شود و به حفظ ظاهر مرغ کمک می‌کند؛ بنابراین اگر می‌خواهید یک خورش مجلسی خوش منظر درست کنید، بهتر است تکه‌های مرغ را قبل از پختن، سرخ کنید.
  • در مرحله اضافه کردن دانه‌های انار اگر درب تابه را ببندید، رنگ دانه‌های انار سفید شده و زیبایی خود را از دست می‌دهند، بنابراین درب تابه را باز نگه دارید.
  • طعم خورش ناردون کاملا به ذائقه شما بستگی دارد، اگر از رب انار و آب انار ترش استفاده کنید خورش شما ترش می‌شود و در صورت استفاده از رب انار و آب انار شیرین، خورش با طعم شیرین خواهید داشت. پیشنهاد ما به شما این است که از رب انار و آب انار ملس استفاده کنید تا طعم خورش ناردون، ترش و شیرین شود.
  • در صورت استفاده از گوشت اردک یا غاز، روغن کمی برای سرخ کردن آن استفاده کنید، چون گوشت این پرندگان بسیار چرب است و در حین پختن روغن آن آزاد می‌شود.
  • در صورت استفاده از گوشت اردک یا غاز، مدت زمان پخت خورش افزایش می‌یابد، چون گوشت این پرندگان نسبت به مرغ سفت‌تر است.
  • در صورت تمایل می‌توانید مقداری آلو به خورش اضافه کنید. برای این منظور آلو را نیم ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس بشویید و در کمی روغن تفت دهید. آلوی تفت داده را یک ساعت قبل از پایان پخت خورش، به آن اضافه کنید.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا