- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
طرز تهیه خورش ناردون
دستور تهیه
چند نکته مهم و اصولی
این خورش برای ۳ نفر مناسب بوده؛ زمان آماده سازی حدود ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود ۲ ساعت است.
مواد لازم
مرغ (شامل ران، سـ*ـینه یا ترکیبی از هر دو)3 تکه (حدود 600 گرم)
پیاز بزرگ1 عدد
سیر تازه2 حبه
آب انار1.5 پیمانه
رب انار2 قاشق غذاخوری
دانه انار1/2 پیمانه
پودر پاپریکا2 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1 قاشق چایخوری
نمک و زردچوبهبه میزان لازم
مرغ (شامل ران، سـ*ـینه یا ترکیبی از هر دو)3 تکه (حدود 600 گرم)
پیاز بزرگ1 عدد
سیر تازه2 حبه
آب انار1.5 پیمانه
رب انار2 قاشق غذاخوری
دانه انار1/2 پیمانه
پودر پاپریکا2 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1 قاشق چایخوری
نمک و زردچوبهبه میزان لازم
دستور تهیه
- تکههای مرغ را شسته و سپس آن را مزه دار کنید.
- برای مزه دار کردن تکههای مرغ، به آنها نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر پاپریکاو پودر تخم گشنیز بپاشید. دو سه قاشق روغن زیتون روی مرغها بریزید و سپس ادویهها و روغن را با دست به همه قسمتهای مرغ بمالید.
- تکههای مرغ را در ظرف درداری قرار داده و به مدت حداقل ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شوند.
- دو قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، سپس تکههای مرغ را در آن سرخ کنید.
- اطراف تکههای مرغ را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند.
- پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کنید و پس از خارج کردن مرغهای سرخ شده از تابه، مقداری روغن به تابه اضافه کرده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید.
- پیاز را بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود، سپس سیر له شده را به آن اضافه کنید.
- به تفت دادن ادامه دهید تا بوی سیر بلند شود، سپس رب انار را به آن اضافه کنید.
- مخلوط پیاز، سیر و رب انار را سریع هم بزنید و بلافاصله آب انار را به آن اضافه کنید.
- درب تابه را بسته و صبر کنید تا محتویات آن به جوش آید، سپس تکههای مرغ را به آن اضافه کنید.
- حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید تا مرغ کاملا بپزد و آب خورش تبخیر شود.
- پس از اینکه مرغ کاملا پخت و خورش غلیظ شد و به روغن افتاد، دانههای انار را به آن اضافه کنید.
- درب تابه را نبندید و اجازه دهید خورش ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند.
- خورش را بچشید و در صورت تمایل به ترشی بیشتر، مقداری آبغوره یا آب نارنج به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید خورش شما شیرینتر باشد مقداری شکر سفید یا شکر قهوهای به خورش بیفزایید.
- در انتها حرارت را خاموش کرده و خورش ناردون را در ظرف سرو بکشید.
- این خورش را همراه با برنج دمی یا آبکش و ترشیجاتی مانند ترشی انبه، ترشی بادمجان و ترشی لیمو سرو کنید.
چند نکته مهم و اصولی
- سرخ کردن تکههای مرغ مانع از متلاشی شدن آنها پس از پخت، میشود و به حفظ ظاهر مرغ کمک میکند؛ بنابراین اگر میخواهید یک خورش مجلسی خوش منظر درست کنید، بهتر است تکههای مرغ را قبل از پختن، سرخ کنید.
- در مرحله اضافه کردن دانههای انار اگر درب تابه را ببندید، رنگ دانههای انار سفید شده و زیبایی خود را از دست میدهند، بنابراین درب تابه را باز نگه دارید.
- طعم خورش ناردون کاملا به ذائقه شما بستگی دارد، اگر از رب انار و آب انار ترش استفاده کنید خورش شما ترش میشود و در صورت استفاده از رب انار و آب انار شیرین، خورش با طعم شیرین خواهید داشت. پیشنهاد ما به شما این است که از رب انار و آب انار ملس استفاده کنید تا طعم خورش ناردون، ترش و شیرین شود.
- در صورت استفاده از گوشت اردک یا غاز، روغن کمی برای سرخ کردن آن استفاده کنید، چون گوشت این پرندگان بسیار چرب است و در حین پختن روغن آن آزاد میشود.
- در صورت استفاده از گوشت اردک یا غاز، مدت زمان پخت خورش افزایش مییابد، چون گوشت این پرندگان نسبت به مرغ سفتتر است.
- در صورت تمایل میتوانید مقداری آلو به خورش اضافه کنید. برای این منظور آلو را نیم ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس بشویید و در کمی روغن تفت دهید. آلوی تفت داده را یک ساعت قبل از پایان پخت خورش، به آن اضافه کنید.