قطاب دو رنگ شیرینی عید لذیذ و مجلسی

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
قطاب دو رنگ شیرینی عید لذیذ و مجلسی
قطاب یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین شیرینی های سنتی ایران است که معروفترین آن در استان های یزد و کرمان تهیه می شود. در این مطلب روش تهیه قطاب دو رنگ را خواهید دید.
Qottab-bicolor-2.jpg


مواد لازم برای تهیه خمیر قطاب دو رنگ
کره 100 گرم

شیر یک پیمانه

تخم مرغ کوچک دو عدد

بکینگ پودر 1 قاشق سوپخوری سرخالی

پودر قند نیم پیمانه

وانیل کمی

آرد به اندازه ای که خمیر بدست نچسبد

پودر کاکائو 1 قاشق برای دو رنگ کردن خمیر

مواد میانی
گردوی خرد شده نیم پیمانه سر پر

پودر قند نیم پیمانه

پودر هل 1 قاشق سوپخوری

دارچین 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه خمیر قطاب دو رنگ
کره را با پودر قند خوب هم می زنیم تا کرم رنگ و یک دست بشه.

تخم مرغ ها و وانیل را اضافه کرده و هم می زنیم. بعد شیر را می ریزیم و هم می زنیم.

آرد و بکینگ پودر الک شده را کم کم اضافه می کنیم تا خمیر لطیفی بدست بیاد.

یک سوم از خمیر را جدا کرده و با یک قاشق پودر کاکائو مخلوط می کنیم.

خمیر را روی یک میز صاف یا سطحی که صاف باشه می گذاریم.

روش پیچیدن قطاب دو رنگ
در ابتدا خمیرمون را دو رنگ می کنیم. به این ترتیب که خمیر را 6 قسمت کرده و دو قسمت را کاکایویی می کنیم.

هر قسمت را به شکل مستطیل باز باز می کنیم. اول قسمت سفید را روی سطح کار می اندازیم.
قسمت کاکایویی را که هم به شکل مستطیل و به اندازه همون سفید باز کردین روی سفید قرار میدیم.

و دوباره یک لایه خمیر سفید. دو خمیر سفید و یک کاکائویی دیگه را هم به همین شکل روی هم می گذاریم.

حالا دو خمیر را رول می کنیم تا شکل استوانه بشه. یکی دو ساعت داخل یخچال بمونه تا سفت بشه.

بعد از یخچال خارج کرده و با چاقوی تیز حلقه حلقه می بریم. حلقه ها را با وردنه باز می کنیم.

Qottab-bicolor-8.jpg


مقداری از مواد را یک طرف خمیر می ریزیم.

طرف دیگه رو روش تا کرده و لبه هاش را بادست یا نوک چنگال فشار می دیم تا بهم بچسبه.

بعد از پخت به این شکل میشه

Qottab-bicolor-7.jpg


قطاب را هم با دست میشه پیچید و هم با قالب. حالا روش پیچیدن با قالب را توضیح میدم.

کمی از خمیر سفید و کمی خمیر کاکایویی را کنار هم گذاشته، گلوله می کنیم و با وردنه پهن می کنیم.

خمیر را روی قالب می اندازیم.

Qottab-bicolor-4.jpg


به اندازه یک قاشق مرباخوری از مواد میانی را طرفی که دسته داره می ریزیم.

Qottab-bicolor-3.jpg


بعد یک طرف قالب را روی طرف دیگه خم کرده و فشار میدیم. اضافه خمیر را از کناره هاش می گیریم.

Qottab-bicolor-5.jpg


روی یه سینی که تهش کاغذ روغنی انداختیم کمی با فاصله می چینیم.

Qottab-bicolor-1.jpg


سینی را در فر از قبل گرم شده 180 درجه برقی یا 150 درجه گازی به مدت 15 تا 20 دقیقه می گذاریم بپزه.

کمی که از حرارت افتادند در پودر قند می غلطانیم.

داخل سینی پایین فر هم یکی دو لیوان آب می ریزیم یا یک ظرف آب می گذاریم تا هوای داخل فر مرطوب شده و قطاب دو رنگ خشک نشه.

نمونه قطاب دو رنگ
Qottab-bicolor-6.jpg



مجله تصویر زندگی
 

برخی موضوعات مشابه

بالا