۱. طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل با میوه انبه
مواد لازم
انبه 2 عدد
نمک 1 قاشق مرباخوری
روغن زیتون 1/4 فنجان
دانه خردل و پودر شنبلیله از هر کدام1 قاشق چایخوری
دانه زیره سبز 2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه، پودر گشنیز و پودر سیر از هر کدام 1/2 قاشق چایخوری
پاپریکا 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1/2 قاشق مرباخوری
شکر قهوه ای یا عسل 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
آب جوشیده سرد شده 1/2 فنجان
دستور تهیه:
مواد لازم
انبه 2 عدد
نمک 1 قاشق مرباخوری
روغن زیتون 1/4 فنجان
دانه خردل و پودر شنبلیله از هر کدام1 قاشق چایخوری
دانه زیره سبز 2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه، پودر گشنیز و پودر سیر از هر کدام 1/2 قاشق چایخوری
پاپریکا 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1/2 قاشق مرباخوری
شکر قهوه ای یا عسل 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
آب جوشیده سرد شده 1/2 فنجان
دستور تهیه:
- با چاقو در وسط انبه شیاری ایجاد کنید.
- سمت چپ و راست انبه را در دو دست خود گرفته و در دو جهت مخالف بچرخانید تا یک طرف انبه از هسته جدا شود.
- سپس هسته را با دست راست و سمت دیگر انبه را با دست چپ بگیرید و در دو جهت مخالف بچرخانید تا هسته نیمه دیگر انبه نیز جدا شود.
- با یک قاشق گوشت انبه را از پوست آن جدا کرده و با چاقو به قطعات کوچک تقسیم کنید.
- قطعات انبه را نمک اندود کرده و سپس درون یک شیشه دردار بریزید.
- درب شیشه را بسته و آن را به مدت ۵ روز زیر نور خورشید قرار دهید تا انبه آب بیندازد.
- پس از این مدت، انبه را از آب آن جدا کنید.
- آب انبه را کنار گذاشته و قطعات انبه را روی یک کاغذ پارچمنت بریزید و ۴-۳ ساعت فرصت دهید تا کمی خشک شوند.
- روغن را در یک تابه کوچک گرم کرده، دانه خردل، پودر شنبلیله، دانه زیره سبز، فلفل سیاه، پودر گشنیز، پاپریکا و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا زمانی که صدای ترق تروق آن شنیده شود.
- پس از ۳-۲ دقیقه تفت دادن که بوی ادیهها بلند شد، پودر سیر و شکر قهوهای را اضافه کرده و ۳-۲ دقیقه دیگر روی حرارت هم بزنید؛ سپس آب، انبه، آب انبه و آبلیمو را اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
- حرارت را خاموش کرده و پس از اینکه مواد خنک شدند آنها را در غذاساز ریخته و میکس کنید تا یک سس صاف و روان به دست آید.
- سس را بچشید و نمک و فلفل آن را میزان کنید.
- این سس را در ظرف شیشهای دردار، بیش از یک هفته میتوان در یخچال نگهداری کرد.