دستور پخت طرز تهیه سس چیلی در منزل / سس تند خانگی

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه سس چیلی در منزل / سس تند خانگی
tasvirezendegi-ir-797.jpg

دستور درست کردن سس چیلی تند

سس چیلی تند که به آن سس تند هم می گویند، بیش از هزاران سال است که مورد استفاده قرار می‌گیرد و از 6000 سال پیش در منطقه مکزیک، آمریکای مرکزی و جنوبی مرسوم بوده است و با ورود اسپانیایی‌ها و پرتغالی‌ها به این منطقه در سراسر اروپا، آفریقا و آسیا مورد استفاده قرار گرفت.


یکی دیگر از فرآورده‌های گوجه فرنگی سس چیلی است: سس تندی که از گوجه فرنگی، سیر، پیاز، فلفل، سرکه، شکر و نمک تهیه می‌شود.

فرمول آن تقریباً شبیه کچاپ است، با این تفاوت که به جای پوره گوجه فرنگی که در تهیه کچاپ استفاده می‌شود،

در سس چیلی ، از گوجه فرنگی که پوست آن گرفته شده و خرد شده باشد، استفاده می‌گردد. البته بعضی از تولیدکنندگان مقدار شکر و پیاز آن را بیشتر از سس کچاپ به کار می‌برند و بعضی از سازندگان نیز فلفل بیشتری به آن می‌افزایند، تا تندی آن بیشتر شود.



مواد لازم برای تهیه سس فلفل تند:
فلفل قرمز 6 عدد
آب 1 لیوان
شکر 2 قاشق مرباخوری
سرکه سیب 1 قاشق غذاخوری
نمک 1/2 ق چای خوری



طرز تهیه سس فلفل تند:
ابتدا فلفل های تازه را بشویید و کلاهک آن را جدا کرده و آماده کنید. دانه های داخل فلفل را حذف کنید و فلفل ها را خرد کنید. بعد فلفل ها را به همراه یک لیوان آب داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید. با شعله ملایم بگذارید تا بپزد. تا وقتی که فلفل ها خوب نرم شود بگذارید بپزد.

حال با مخلوط کن دستی فلفل ها را به حالت پوره درآورید. (آب آن را جدا نکنید) از صافی درشت رد کنید و آن را داخل یک ظرف شیشه ای بریزید. توجه داشته باشید هیچ پوست یا دانه فلفلی باقی نمانده باشد.

حالا به فلفل پوره شده، نمک، شکر، سرکه سیب و فلفل قرمز (به هر میزان که دوست دارید تند شود) را اضافه کنید و آن را به خوبی بهم بزنید.

سس حاضر شده را می توانید داخل شیشه های کوچک پر کنید و داخل یخچال نگهداری کنید. تهیه ی این سس غیر از خوشمزه و تندی دلخواه، بسیار به صرفه بودن آن است.



کالری سس فلفل تند:
سس تند طعمی قوی و شدید دارد اما اصلا کالری اش بالا نیست. البته سس های مختلف از نظر کالری با یکدیگر متفاوتند اما هر قاشق سس تند حدود 6 کالری دارد.



آیا میدانستید که :
اگر به تندی علاقه دارید باید بگویم آدم خوش شانسی هستید. سس تند علاوه بر طعم عمیقی که دارد می تواند به کاهش وزنتان هم کمک کند.

این سس برای انواع عذاهای گوشتی، ساندویچ های گرم، طهم دار کردن گوشت کبابی و سیب زمینی سرخ شدده مناسب است.

سس چیلی به دلیل تندی زیاد، برای کودکان و افرادی که به گوجه فرنگی و فلفل حساسیت دارند مناسب نمیباشد.

سرطان پانکراس یکی از شایع‌ترین سرطان‌های مهاجم در آمریکا و عامل مرگ بسیاری از افراد بیمار است.

در تحقیقات آمده است که capsaicin که در فلفل چیلی (قرمز) وجود دارد و عامل تندی این فلفل است در آپوپتور و مرگ سلول‌های سرطانی پانکراس نقش بسزایی دارد.

البته از آنجایی که تعادل در مصرف تمام مواد غذایی مهم است بهتر است از مصرف بیش از حد چیلی و سس آن پرهیز شود.

از اجزای دیگر سس چیلی، گوجه ‌فرنگی است که فواید آن و آنتی اکسیدان‌های آن ذکر گردید.



منبع:سایت آشپزی ایرانین شف

مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    طرز تهیه سس چیلی خانگی با ماندگاری بالا | سس تند
    دستور درست کردن سس چیلی خانگی تند
    این سس چیلی خانگی می تواند برای هر منظوری استفاده شود. می توان آن را در پوره سیب زمینی، یک بشقاب نودل، یا به عنوان سس خوش طعم برای هر ساندویچی استفاده کنید و یا به صورت سرد یا گرم با هر غذای دیگری میل نمایید.


    tasvirezendegi-ir-803.jpg


    این دستورالعمل روشی ساده برای تهیه یک سس چیلی خانگی است که توسط پدر یکی از دوستانم در دانشگاه حقوق به من داده شد. او درشهر گویلین (GUillin) چین زندگی می کرد.

    چین شهری که شهرت آن به خاطر طبیعتش نیست بلکه به دلیل غذاهای ویژه اش با انواع سس های چیلی خوشمزه می باشد. این یک سس معرکه با ماندگاری بالاست.

    راز واقعی این سس در طعم بخصوص آن می باشد که با گذر زمان بهتر میشود، چراکه بعضی از مواد اولیه به آرامی تخمیر شده و عطر خود را به سس میدهند.

    من تضمین میکنم زمانی که در شیشه ی سس را باز می کنید بوی خوش آن در یخچال شما خواهد ماند.

    طرفداران سس چیلی و حتی کسانی که سس چیلی را نچشیده اند عاشق این سس خواهند شد.



    مواد لازم برای تهیه سس چیلی خانگی :
    نمک 3 قاشق چایخوری

    سیر 2 حبه بزرگ

    پیاز یک عدد کوچک

    فلفل قرمز خشک شده 8 تا 10 عدد

    tasvirezendegi-ir-802.jpg


    روش تهیه سس چیلی خانگی
    مرحله اول: فلفل چیلی (فلفل قرمز تند) خشک شده را به مدت ۳۰ دقیقه در آب گرم خیس کنید.

    tasvirezendegi-ir-801.jpg


    این کار آنها را نرم تر میکند و برای مخلوط و له شدن آماده می شوند.


    حتما از خود می پرسید: ” چرا از چیلی تازه به جای خشک شده استفاده نکنیم؟”

    علت این است که چیلی خشک شده طعم تندتری دارد. چیلی تازه ممکن است برای تهیه سس های دیگر مناسب باشد اما در تهیه این سس باید از چیلی خشک شده استفاده کنیم.



    مرحله دوم: سیر و پیاز را له کنید.

    tasvirezendegi-ir-798.jpg


    مرحله سوم: همه مواد را در هاون یا مخلوط کن بریزید و آسیاب کنید.

    tasvirezendegi-ir-799.jpg


    مرحله چهارم: تا زمانیکه خمیر یکدستی بدست آید آنها را مخلوط کنید.

    tasvirezendegi-ir-800.jpg


    مرحله پنجم: سس را در شیشیه بریزید، روی آن روغن ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

    پس از چند روز سس چیلی آماده است و می توانید از آن در غذاهای مختلف استفاده کنید و لـ*ـذت ببرید.

    حتماً این سس را امتحان کنید مطمناً عاشق طعم آن می شوید.



    منبع:باعلم

    مجله تصویر زندگی
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا