دستور پخت طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه و مجلسی با سس مخصوص

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه دلمه برگ مو خوشمزه و مجلسی با سس مخصوص
دلمه برگ مو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانیه که به عنوان پیش غذا هم سرو میشه. در ابن مطلب طرز تهیه دلمه برگ مو با سس را توضیح میدیم.


انواع دلمه چون ترکیبی از حبوبات ، سبزیجات و گوشت هستن بسیار مقوین و تمام موادی که روزانه بدن ما به آن نیاز داره را در خودشون جا دادن.

tasvirezendegi-ir-18131830.jpg



طرز تهیه دلمه برگ مو با سس مخصوص
الان که فصل بهاره و برگ مو های تازه توی بازار پیدا میشه، حیفه که ازشون استفاده نکنیم. در بخش آموزش آشپزی ، طرز تهیه دلمه برگ مو را ببینید. این غذای محبوب و خوشمزه را درست کنید و لـ*ـذت ببرید.


مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو
لپه خیس خورده 2 پیمانه

برنج ایرانی وخوش عطر 3 پیمانه

گوشت 500 الی 600گرم

سبزی دلمه ی پاک شده 500 گرم

پیاز 1 عدد بزرگ

سیر 5 حبه

سبزی خشک شامل مرزه نعنا ترخون و شوید مقداری

رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری

ادویه مقداری

برگ مو حدود 100 تا

پیاز داغ به مقدار لازم

روغن برای داخل سس مقداری



tasvirezendegi-ir-85914177.jpg




طرز پخت دلمه برگ مو
ابتدا گوشت چرخ شده را با یه دونه پیاز خام تفت داده و بهش رب و ادویه می زنم و باز کمی تفت می دم. حالا نوبت سیر رنده شدس که خیلی کم تفت دادم فقط نباید رنگش عوض و یا سرخ بشه.

سبزی دلمه خرد شده و سبزیجات معطر را اضافه کرده و مجددا ,خیلی کم تفتشون می دم. در آخر لپه خیس خورده و پخته، برنج نیم پز شده و پیاز داغ نگینی شده را اضافه می کنم.

به آرومی مخلوط می کنم و پس از چند دقیقه از روی گاز برمی دارم و میزارم حسابی خنک بشه.

حالا تو این مدت برگ موهای تمیز شده و شسته را چند تا چند تا تو آب جوش زده (فقط یه لحظه اونم در حدود سه چهار ثانیه کافیه ) و بلافاصله با کفگیر بر می دارم و سریع زیر آب سرد می گیرم تا سریع سرد بشه.

برگ ها را میزارم تا حسابی آبش کشیده بشه.

بعد در اخر موادِ دلمه رو که خنک شده ,داخل برگ مو (درقسمت پشتِ برگ) میریزم و به شکل دلخواه می بندم.


سپس کف ظرف مخصوصِ طبخم را چرب کرده برگ موی تازه را داخلش می چینم. اونوقت دلمه های پیچیده شده را به طور مرتب در کنار هم قرار میدم.

روش سس خوشمزه وِ دلخواهم رو ریخته و درشو میزارم تا با حرارت ملایم بپزه.



مواد سس دلخواه و خوشمزه ی من برای دلمه برگ مو

آبغوره یا سرکه ی سیب ,کمی شکر مقداری روغن و کمی آب جوشیده ولرم و کمی ادویه.



عکس تزیین دلمه برگ مو
تزیین دلمه برگ مو بقچه ای یه شکل خوشه انگور

tasvirezendegi-ir-31810845.jpg


تزیین دلمه برگ مو رولی یا سیگارتی

tasvirezendegi-ir-88418986.jpg




منبع دستور غذا:کانال آشپزی سپیده-زهره سادات

مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    طرز تهیه دلمه برگ مو
    برای آنکه دلمه برگ مو به حالت پیچیده در ظرف قرار گیرند، پیش از پخت، زیردستی چینی را به صورت برعکس روی دلمه‌های چیده شده در قابلمه قرار دهید.


    طرز تهیه دلمه برگ مو
    58533859500772594957.jpg




    مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو :

    برگ مو : نیم کیلو گرم

    مخلوط سبزی دلمه شامل نعنا، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، تره، شِوید و جعفری که البته هر چه میزان سبزی‌های معطر آن – یعنی نعنا، مرزه و ترخون – بیشتر باشد، خوشمزه‌تر می‌شود : یک کیلوگرم

    پیاز بزرگ : 2 عدد

    روغن مایع : 5 قاشق سوپ‌خوری

    برنج : 2 پیمانه

    لپه : نصف لیوان

    گوشت چرخ کرده : نیم کیلوگرم

    شکر : 3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری

    آب لیموترش یا سرکه : یک استکان

    نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم



    روش تهیه دلمه برگ مو :

    ابتدا برگ‌ها را با آب سرد خوب بشویید. دو سوم قابلمه را از آب پر کرده روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به جوش آید. سپس برگ‌ها را به صورت دسته‌ای آرام در داخل آب در حال جوش آمدن قرار دهید. پس از گذشت 3 دقیقه یا به اصطلاح پس از 2 جوش خوردن، برگ‌ها را در سبدی آبکشی کنید.

    سبزی‌ها را پاک کرده و پس از شست‌وشو به صورت ریز خرد کنید. برنج و لپه را هم شسته و در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب بریزید و بگذارید تا بپزد. در صورت دلخواه، مقداری زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا برنج رنگی شود.

    دو عدد پیاز را هم خلالی خرد کنید. سپس در داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت چرخ‌کرده و پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن مواد، تابه را از روی اجاق گاز بردارید و سبزی و برنج و لپه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید. به این صورت مواد داخل دلمه آماده می‌شود.

    در داخل قابلمه‌ای که قرار است دلمه‌ها در آن چیده شوند، یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و چند برگ مو را در کف آن قرار دهید. سپس شروع به پیچیدن دلمه‌ها کنید.

    برای پیچیدن دلمه‌ها یک برگ بزرگ را برداشته و مقداری از مواد مخلوط را در میان آن بریزید. سپس اطراف برگ را روی مواد برگردانید تا در واقع بقچه‌ای از برگ مو درست شود.

    هر یک از بقچه‌ها را به صورت وارونه در داخل قابلمه قرار دهید، بعد از آنکه تمام بقچه‌ها را در قابلمه و در کنار و روی هم چیدید، 2 لیوان آب و 3 قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.

    پس از جوش آمدن آب، شعله اجاق گاز را کم کنید و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اضافه کردن چاشنی آن باید در مراحل پایانی طبخ – یعنی زمانی حدود یک ساعت و نیم پس از شروع پخت – انجام شود.


    برای درست کردن این چاشنی، سرکه یا آبلیمو را به همراه شکر در کاسه کوچکی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس آن را روی دلمه‌ها بریزید و بگذارید تا مرحله پخت دلمه کامل شده و چاشنی خوب جذب آن شود


    نکته1: اگر چاشنی را در مراحل اولیه پخت اضافه کنید، برگ‌ها سفت می‌شوند.

    نکته2: در صورتی که دوست دارید این چاشنی در مواد داخل دلمه نیز وجود داشته باشد، می‌توانید مخلوط کردن شکر، آبلیمو و سرکه را در مراحل اولیه انجام داده و مقداری از این چاشنی را در داخل مواد دلمه هم بریزید و با آنها مخلوط کنید.

    نکته3: با توجه به اینکه همه برگ‌ها به صورت کامل و یک اندازه نیستند و احتمالا چاک‌هایی نیز در فرم آنها وجود دارد، شما می‌توانید 2 برگ کوچک چاک‌دار را روبه‌روی هم قرار دهید و در واقع برگ بزرگی را به این طریق درست کنید.

    نکته4: برای آنکه دلمه‌ها به حالت پیچیده در ظرف قرار گیرند، پیش از پخت، زیردستی چینی را به صورت برعکس روی دلمه‌های چیده شده در قابلمه قرار دهید.


    منبع : آکا

    مجله تصویر زندگی
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا