دستور پخت طرز تهیه سس کچاپ خانگی

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه سس کچاپ خانگی
Tomato-Ketchup-recipe-3.jpg


طرز تهیه سس کچاپ خانگی


سس کچاپ را می‌توانید از همه جا تهیه کنید اما ساخت آن در خانه علاوه بر این که بهداشتی تر خواهدبود، به شما کمک خواهد کرد تا آن را مطابق با سلیقه خود تهیه کنید و موادی را که خودتان دوست دارید به آن اضافه کنید. سس کچاپ خانگی از کیفیت و طعم بهتری برخوردار است.
با ما همراه باشید تا طرز ساخت نوعی سس کچاپ را بیاموزید.



دستور ساخت سس کچاپ در منزل
به این سس کچاپ را می‌توانید به دلخواه خود طعم‌های مختلفی بدهید، می‌توانید کمی سیر اضافه کنید و یا فلفل قرمز آن را کم یا زیاد کنید تا مزه‌ی تند و معمولی داشته باشد و پس از آن می‌توانید سس کچاپ خوش طعم خود را همراه با سیب‌زمینی سرخ کرده و یا هات‌داگ کبابی میل کنید.



مواد لازم:

۱.۵ کیلوگرم گوجه‌فرنگی پوست کنده شده و خرد شده

۱/۴ فنجان سرکه سفید

۲ قاشق غذاخوری سرکه بلسان

۳ قاشق غذاخوری شکر

۳ قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای

۱ قاشق چایخوری نمک

پودر پیاز ۱/۲ قاشق چای‌خوری

پودر سیر ۱/۴ قاشق چای‌خوری

نمک کرفس ۱/۴ قاشق چای‌خوری

فلفل شیرین ۱/۴ قاشق چای‌خوری

پودر خردل ۱/۸ قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه و سفید ۱/۸ قاشق چای‌خوری



طرز تهیه سس کچاپ خانگی:
در یک ماهی‌تابه بزرگ مواد را ترکیب کرده وحدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.

گوجه‌فرنگی‌ها را پوست بکنید.

پس از این‌که گوجه ها را خرد کردید بقیه مواد را هم به آن اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.

Tomato-Ketchup-recipe-7.jpg

پوره را در یک مخلوط کن بریزید تا زمانی که بسیار صاف شود.پس از آن مواد را از یک صافی رد کنید و پس از این‌که کاملا نرم شد و دانه‌های ریز از بین رفت به ماهی‌تابه برگردانید و با حرارت ملایم حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه تفت دهید تا زمانی که غلیظ شود.

برای صاف تر بودن سس کچاپ مواد را از داخل یک صافی رد کنید.

Tomato-Ketchup-recipe-8.jpg

برای جلوگیری از سوختن و یا چسبیدن غذا به کف ماهی‌تابه مرتب آن را هم بزنید.

مواد را به هم بزنید تا به ته ماهی تابه یا قابلمه نچسبد.
Tomato-Ketchup-recipe-9.jpg

اجازه دهید تا در دمای اتاق خنک شود و پس از آن به ظروف محفوظ از هوا منتقل کنید و در یخچال نگهداری کنید. این سس به مدت یک هفته سالم خواهد ماند.

سس کچاپ آماده شده را می‌توانید با سیب زمینی سرخ کرده یا هات داگ میل کنید

Tomato-Ketchup-recipe-6.jpg




منبع : بانوکا / ویکی هاو

مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    سس کچاپ را خودتان بسازید
    Tomato-Ketchup-recipe-4.jpg

    طرز تهیه سس کچاپ در منزل (سس گوجه فرنگی خانگی)



    سس کچاپ (سس گوجه فرنگی) که در ادامه دستور تهیه اون تقدیمتون می کنم، خوشرنگ و خوشمزه هست و اگه با دقت و خوب تهیه کنین از سس هایی که از خارج کشور میارن هم به مراتب بهتر میشه.
    ضمن اینکه این سس کچاپ بسیار سالم و بدون مواد افزودنی و زائد و رنگ و روغن و هر ماده دیگه ایه که توی سس های بازاری می ریزن که شاید در یک بطری سس یک قاشق هم گوجه فرنگی نباشه. بعلاوه مواد نگهدارنده برای مغز و سلامتی مضر هست.

    این سس گوجه رو بهتره توی تابستون و ماه های وفور گوجه فرنگی مثلا مرداد یا اوایل شهریور درست کنین، چون هم فراوونه و هم ارزون ، ضمن اینکه طعمش هم از زمان های دیگه بهتره.

    دستور تهیه این سس کچاپ را از یک کتاب قدیمی( طباخی کدبانو) که بابام از تبریز برای مامانم خریده بود می زارم. نه وقت زیادی می گیره و نه هزینه زیادی داره و البته تمام پاییز و زمستون سس دارید فراووون و می تونین با خیال راحت نوش جان کنید.



    مواد لازم برای تهیه سس کچاپ :

    ۶ کیلو گرم گوجه فرنگی

    ۲ لیتر سرکه

    ۷۵۰ گرم شکر

    ۱.ق.چ فلفل قرمز

    ۲۵۰ گرم سیر

    ۵ گرم زعفران



    Tomato-Ketchup-recipe-2.jpg




    طرز تهیه سس کچاپ :

    گوجه فرنگی های قرمز رسیده را شسته و له کنید در دیگ مس سفید کرده یا در لعابی بار کنید تا بپزد. سپس خنک که شد از الک سیمی رد کنید.

    پوست و تخمش را گرفته تمام آب صاف شده گوجه را روی آتش بگذارید بجوشد و آبش کار رود.

    شکر و سرکه را هم ریخته مواظب باشید ته نگیرد بد رنگ و بد مزه می شود.

    سیرها را رنده کرده در سس بریزید(من از پودر سیر استفاده کردم).

    سس نباید خیلی سفت شود طوری روان باشد که وقتی بطری را کج می کنید بریزد.
    وقتی آماده شد زعفران ساییده را با آب جوش مخلوط داخل سس ریخته چند غل بزند.

    بعد گرد فلفل قرمز بپاشید.

    برای هم زدن حتما از قاشق چوبی استفاده کنید.

    سس ها را در شیشه های کاملا تمیز و خشک بریزید :

    ابتدا قدر نمک (نمک دریا ) روی سس یا ربتان پاشیده بعد روغن جامد آب شده می ریزیم وقتی روغن جامد شد درب ظرف را بسته در جای خنک نگه می داریم.



    Tomato-Ketchup-recipe-5.jpg




    در قدیم روی رب ها روغن جامد آب شده می ریختند که روی هر شیشه ۲ -۳ قاشق روغن ریخته چون جامد است بعد از سرد شدن سفت می شود مانند یک لایه محافظه و جلوگیری می کند از نفوذ هوا و خراب شدن.

    من از پودر خردل هم استفاده کردم. می توان فلفل را زیاد و مقداری را به صورت سس تند استفاده کرد.

    سه تا شیشه ی بزرگ به شما سس کچاپ می دهد. البته می توان در ظرف های کوچک نگهداری کرد.

    رب هم مثل این درست می شود فقط ادویه ها و سرکه و شکر حذف شده و غلیظ تر خواهد بود.

    یک روش بسیار ساده که دختر عموی عزیزم به من یاد داد این بود که اونا گوجه ها را که شستند به مغازه هایی که دستگاه آبلیمو/آبغوره گیری دارند می برند و آبش را می گیرند و آبش را روی حرارت می گذارند.

    خیلی راحته و نیازی به از الک رد کردن هم ندارد.



    وبلاگ آشپزی من

    مجله تصویر زندگی
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    سس کچاپ گوجه خانگی با طعم و رنگ عالی
    سس کچاپ با طعم گوجه تازه و ادویه‌هاست. درست کردن این سس آسان است و ارزش وقت گذاشتن را دارد. تا زمانی که این سس کچاپ خانگی را درست نکنید هرگز طعم و مزه واقعی این سس را درک نخواهید کرد.
    فصل تابستان زمان درست کردن محصولات بدست آمده از گوجه‌هاست از گوجه کنسروی گرفته تا پودر گوجه و رب گوجه خانگی. برای درست کردن همه این‌ها نیازی نیست که حتما از گوجه‌های درست و درمان استفاده کنید بلکه بیشتر گوجه‌های نامرغوب و له شده را برای رب گوجه خانگی استفاده می‌کنند. سس گوجه خانگی یکی از روش‌های استفاده از این محصول تابستانی است.
    سس کچاپ گوجه خانگی خوش طعم‌تر از انواع صنعتی و به مراتب سالم‌تر است. در این سس خوش طعم از چند نوع ادویه به همراه شکر قهوه‌ای و گوجه فرنگی استفاده می‌شود تا یک سس عالی را به ما بدهد. خوبی درست کردن سس در خانه این است که خبری از مواد افزودنی، نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی نیست. شما مجبور نیستید این مواد مضر را به آن اضافه کنید.

    سس کچاپ گوجه خانگی با طعم و رنگ عالی


    اجازه دهید یک نکته جالب را به شما بگویم. حتما متوجه شده‌اید که وقتی سس گوجه فرنگی شما به یک سوم انتهایی می‌رسد، خارج کردن آن از بطری سخت می‌شود؛ این بخاطر افزودن ماده غلیظ کننده نشاسته ذرت است. این ماده به دلیل خواص فیزیکی خاص و گرانروی (ویسکوزیته) بالا در ته بطری گیر کرده و بعد به یکباره فرو می‌ریزد. ما در این سس از هیچ ماده غلیظ کننده‌ای استفاده نخواهیم کرد و این هم یکی از برتری‌های سس کچاپ خانگی نسبت به سس صنعتی است. نکته جالب بعدی این است که کلمه کچاپ از کلمه کچیاپ گرفته شده که به زبان چینی به معنای شورابه ترشی ماهی یا همان ماهی شور (همانند خیارشور) است. چندین نوع کچاپ در دنیا وجود دارد از جمله کچاپ قارچ، کچاپ ترشی ماهی و ادویه و کچاپ گوجه که آخری از همه معروفتر است. فرق سس کچاپ با سس گوجه معمولی در طعم شیرین آن است.
    سس کچاپ گوجه با گوجه فرنگی یا همان گوجه رومی درست می‌شود که نسبت به گوجه‌های آریا و سایر گوجه‌ها، نرمتر و خوش طعم‌تر هستند. البته شما مجبور نیستید حتما از این گوجه‌ها استفاده کنید بلکه هر گوجه‌ای که در خانه داشته باشید و حتی گوجه‌های گیلاسی هم خوب هستند؛ فقط توجه کنید که حتما از گوجه قرمز رنگ استفاده کنید نه گوجه‌های رنگی فانتزی. درست کردن این سس خانگی کمتر از یک ساعت از وقت شما را می‌گیرد پس برای درست کردن آن آماده باشید.

    مواد لازم برای سس کچاپ خانگی چه هستند
    سس کچاپ خانگی بسیار معطر و خوش طعم است و علاوه بر گوجه به عنوان ماده اصلی حاوی چندین نوع ادویه و گیاه معطر است که طعم آن را دلپذیر می‌کند:
    • برگ بو
    • تخم کرفس
    • گوجه فرنگی یا گوجه ریز
    • نمک
    • سرکه سیب
    • شکر قهوه‌ای روشن
    • پیاز سفید
    • فلفل چیلی تند
    • سیر
    • چوب دارچین
    این مواد با هم یک سس کچاپ خانگی عالی را می‌سازند. شکر قهوه‌ای با نام شکر سرخ در فروشگاه‌های طب سنتی به فروش می‌رسد، اما توصیه می‌کنم برای خرید این محصول از طریق مغازه‌های قنادی اقدام کنید، چون به قیمت ارزانتری به شما تحویل خواهند داد. شکر قهوه‌ای در نوع روشن و تیره موجود است. مارک نقش جهان اصفهان یکی از بهترین برند‌های تولید کننده شکر قهوه‌ای است.
    مواد لازم
    • میخک: ۴ عدد
    • برگ بو: ۱ عدد
    • چوب دارچین: ۱ عدد
    • تخم کرفس: ۱/۴ قاشق چایخوری
    • فلفل چیلی: ۱/۴ قاشق چایخوری
    • گوجه فرنگی: ۱ کیلو
    • نمک: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
    • سرکه سیب: ۱/۲ پیمانه
    • شکر قهوه‌ای روشن: ۵ قاشق غذاخوری
    • فلفل چیلی: ۱ عدد
    • سیر: ۱ حبه
    • پارچه تنظیف
    • نخ عمامه ضخیم
    سس کچاپ گوجه خانگی با طعم و رنگ عالی


    طرز تهیه


    ۱. ابتدا پارچه تنظیف را برداشته و دولا کنید و یک مربع دو لایه از پارچه درست کنید. میخک، برگ بو، تخم کرفس، فلفل چیلی خشک و فلفل شیرین (در صورتی که دارید) را داخل وسط این پارچه بریزید.
    ۲. پارچه را گرد کرده و با استفاده از نخ ضخیم، ببندید بطوری که مواد داخل آن بیرون نریزد.
    ۳. گوجه فرنگی، نمک، سرکه سیب، شکر، پیاز، چیلی، سیر و بسته ادویه (پارچه تنظیف) را داخل قابلمه بگذارید.
    ۴. قابلمه را روی حرارت متوسط گاز بگذارید تا زمانی که فلفل چیلی نرم شده و پیاز‌ها شفاف شوند. یعنی حدود ۳۰ دقیقه.
    ۵. قابلمه را از روی حرارت بردارید و کیسه ادویه را دور بریزید. سس را با استفاده از گوشتکوب برقی، مخلوط کن یا آسیاب غذا، پوره کنید.
    ۶. با استفاده از آبکشی با سوراخ‌های ریز، آن را صاف کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله باید همه دانه‌های گوجه و فلفل دور ریخته شوند.
    ۷. بعد از صاف کردن پوره گوجه، آن را روی حرارت متوسط به پایین به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه یعنی تا موقعی که به اندازه دلخواه شما غلیظ شود.
    ۸. سس کچاپ را در شیشه دردار بریزید و در یخچال به مدت حداکثر ۳ هفته نگهداری کنید.
    سس کچاپ گوجه خانگی با طعم و رنگ عالی


    منبع: boulderlocavore




     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا