غذای ایرانی دو روش تهیه خورش ترشه تره ؛ غذای محبوب گیلانی

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
دو روش تهیه خورش ترشه تره ؛ غذای محبوب گیلانی
غذاهای محلی استان های مختلف بخصوص غذاهای شمالی جای خودشون را توی سفره اکثر ایرانی ها باز کردن. از بین این غذاهای خوشمزه بعضیاشون شناخته شده تر هستن مثل خورش ترشه تره که امروز میخوام طرز تهیه اش رو براتون بگم.


این خورشت لذیذ با سبزی های مختلف درست میشه و معمولا با ماهی سرخ شده یا ماهی دودی و یا به تنهایی سرو میشه و مزه اش واقعا محشره.

امیدوارم خورش ترش تره را درست کنین و از طعمش لـ*ـذت ببرین.

Sour-stew.jpg

دستور پخت خورش ترشه تره غذای سنتی شمال

در بخش آموزش آشپزی دو روش تهیه خورش ترشه تره را انتخاب کردیم که با هم می بینیم.



مواد لازم روش اول
۵۰۰ گرم سبزی خورد شده (اسفناج بیشتر از بقیه، برگ چغندر، گشنیز. تره، جعفری و شوید)
۱/۴ پیمانه نعنا خورد شده
۱/۴ پیمانه خالواش خورد شده (سبزی شمالی)
نصف بوته سیر
۲ قاشق غذاخوری برنج
۲ عدد تخم مرغ
آب نارنج یا آبغوره به میزان لازم
نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

Sour-stew-1.jpg


روش اول تهیه خورش ترشه تره
ابتدا باید برنجی که داریم رو با حدود دو لیوان آب داخل قابلمه بریزیم و اجازه بدیم تا برنج با حرارت ملایم بپزه و نرم و له بشه.

تذکر : به جای برنج میتونین از آرد برنج استفاده کنین.

وقتی برنج له شد و پخت سبزی مخلوط خورد شده رو بهش اضافه کنین و در قابلمه رو بذارین تا هم سبزی بپزه و هم برنج داخل خورشت حل بشه.

تا سبزی میپزه سیر رو رنده یا ریز خورد کنین و با مقدرا کافی روغن و کمی زرچوبه تفت بدین تا کمی سرخ بشه.

حالا نعنا و خالواش خورد شده رو به سیر اضافه کنین و سبزی ها رو با سیر تفت بدین تا مزه بگیره و سرخ بشه.

تذکر : در صورتی که خالواش در دسترس نبود به جاش مقدار نعنا رو اضافه کنین.

وقتی سبزی پخت و برنج هم خوب حل شد مخلوط سیر و سبزی های خورد شده رو به خورشت اضافه کرده و فلفل و نمک هم بزنین.

در این مرحله چاشنی خورشت که آب نارنج یا آبغوره هست رو هم باید اضافه کرد.

این خورشت نسبت به خورشت های دیگه ترش مزه تره پس باید بیشتر ترشش کنین.

ولی با این حال بهتره آب غوره یا آب نارنج رو کم کم بریزین و مزه کنین تا به طعم دلخواه خودتون برسین.

در این مرحله حدود ۲۰ تا ۳۰ گرم کره هم به خورشت اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا خورشت جا بیوفته و آبش رو بکشه.

در ۱۰ دقیقه نهایی تخم مرغ رو به خورشت اضافه میکنیم.



اضافه کردن تخم مرغ به خورش ترشه تره
نحوه اضافه کردن تخم مرغ به سلیقه خودمون بستگی داره.

میتونیم جدا گانه و با کره داخل یه ماهیتابه همشون بزنیم و سرخشون کنیم. بعد به خورشت اضافشون کنیم.

یا اینکه داخل یه ظرف زرده و سفیده رو با هم مخلوط کنیم.

بعد مستقیم داخل خورشت بریزیم و هم بزنیم تا خودش رو بگیره یا اینکه مثل من درسته وسط خورشت بشکونینش تا سفت بشه.

حالا خورشت ما حسابی جا افتاده و به روغن افتاده و تنگ آب شده. تخم مرغ ها هم که با حرارت خورشت کاملا سفت شدن.

حالا وقتشه که خورشت رو با برنج و چاشنی های دلخواه سرو کنیم.

نوش جان



نکات:
1) به جای آب نارنج میتوانید از آبغوره استفاده کنید و یا آب انار ترش بریزید.البته توجه داشته باشید که آب انار رنگ خورش را تیره میکند.
2) این غذا را با برنج کته یا نان سرو کنید.
3) اگر خالواش در دسترس نبود آن را حذف کرده و مقدار بیشتری نعنا بریزید.
3) برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
4) اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده می کنید، کمی آنها را خیس کنید و بعد با سیر سرخ کنید.

Sour-stew-2.jpg


مواد لازم روش دوم
سبزی شامل شوید, گشنیز, اسفناج, نعناع و یا خالواش ( خولیواش) که نوعی سبزی محلی استان گیلان است همه با هم ۱لیوان

آرد برنج شمالی ۲قاشق غذاخوری یا در صورت تمایل نیم دانه برنج شمالی ۳ قاشق غذاخوری

آبغوره نصف لیوان

سیر نیم بوته

تخم مرغ ۱ عدد

نمک فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

Sour-stew-4.jpg


روش دوم تهیه خورش ترشه تره
سبزی را خرد کرده و با دو لیوان اب بگذارید بپزد اگر نمیخواهید رنگ سبزی عوض شود در قابلمه را باز بگذارید.

اگر از نیم دانه استفاده می کنید آنرا هم به سبزی اضافه کنید. اگر هم از آرد برنج استفاده می کنید.

بعد از پخت سبزی آرد را با آبغوره مخلوط کرده به طوری که گوله نداشته باشد، سپس به سبزی پخته اضافه کنید.

کمی بعد زیر سبزی را خاموش کنید. حالا سیر را له کرده با زردچوبه نمک و دو قاشق روغن در ماهیتابه سرخ کنید.

اگر خالواش دارید حالا به سیر اضافه کنید وگرنه از نعنا استفاده کرده و آن را به سیر اضافه کنید.

سپس سبزی پخته را به سیر اضافه کرده، کمی که تفت خورد میتوانید تخم مرغ را زده و به غذا بیفزایید.

شل یا سفت بودن این خورشت به سلیقه شما بستگی دارد. خورش ترشه تره معمولا به همراه ماهی دودی و برنج و زیتون خورده میشود.

Sour-stew-3.jpg


کالری این غذا:
سبزیها ۲۰ کالری
ارد برنج ۵۰ کالری
روغن۲۲۰ کالری
تخم مرغ ۷۰ کالری



نکات:

اگر خورش ترش تره را با نان میل کنید روی هم شما ۴۳۰ کالری دریافت کرده اید.
درصورتی که با برنج نوش جان کنید مثلا ۱۲ قاشق برنج کم روغن شما ۶۸۰ کالری دریافت کرده اید.



منابع:دونفره/دانلودهای

مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    طرز تهیه ترشه تره گیلانی
    غذا‌های محلی گیلانی که دیگه بین همگی مون از نظر لذیذ بودن و تنوع شناخته شده هست و واقعا هم همینطوره. خورشت ترشه تره هم یکی از این خورشت‌های خوشمزه شمالیه که از سبزی‌های معطر درست میشه و داخلش از گوشت یا مرغ استفاده نمیشه و به جاش تخم‌مرغ داره، امیدوارم شما هم درستش کنین و از طعم و مزه‌ی محشرش لـ*ـذت ببرین.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    مواد لازم
    • سبزی شامل (اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری و شوید (اسفناج بیشتر از بقیه)): ۵۰۰ گرم
    • خالواش: ۱/۴ پیمانه
    • نعنا: ۱/۴ پیمانه
    • برنج: ۲ قاشق غذاخوری
    • تخم‌مرغ: ۲عدد
    • سیر خام: ۵ الی ۶ حبه
    • آب نارنج:‌به مقدار لازم
    • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم


    طرز تهیه
    ۱. برای تهیه این خورشت خوشمزه اول از همه باید برنج رو خیس کنیم و بعد بذاریم با حدود ۲ لیوان آب بپزه.
    ۲. برنج باید کاملا بپزه و در حال له شدن باشه.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    ۳. وقتی برنچ کاملا پخت ۵۰۰ گرم سبزی خرد شده‌ای که داشتیم رو بهش اضافه میکنیم تا سبزی هم کاملا بپزه و داخل خورشت حل بشه.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    ۴. بعد به خورشت نمک و آب نارنج اضافه میکنیم. در صورتی که آب نارنج موجود نداشتین میتونین به جاش از آبغوره استفاده کنین. این خورشت باید خورشت ترش تری نسبت به خورشت‌های دیگه باشه پس ترشیش رو یکم بیشتر در نظر بگیرین.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    ۵. حالا داخل یه ماهیتابه‌ی دیگه سیر، نعنا و خالواش رو با روغن تفت میدیم تا سرخ بشن. از اونجایی که من نعنا و خالواش تازه نداشتم از خشکشون استفاده کردم و، چون سبزی خشک زودتر سرخ و تلخ میشه من کمی سیر رو سرخ کردم و بعد سبزی هارو اضافه کردم و با هم تفتشون دادم. در صورتی که از سبزی خشک استفاده میکنین از هر کدوم یک قاشق غذاخوری کافیه.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    ۶. دقت کنین تا زیاد مواد رو سرخ نکنین که تلخ نشن. در صورتی که خالواش (سبزی محلی شمالی) نداشتین به جاش از نعنا استفاده کنین.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    ۷. حالا سبزی سرخ شده رو به خورشت اضافه کنین و بذارین کمی با هم قل بزنن.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    ۸. من معمولا در این مرحله حدود ۴۰ گرم کره به خورشت اضافه میکنم، چون تو لذیذ‌تر شدن خورشت خیلی تاثیر داره.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    ۹. حالا تخم‌مرغارو با کمی نمک میزنیم تا یکدست بشه و بعد به خورشت اضافه اش میکنیم.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    ۱۰. اول خورشت رو هم نمیزنیم تا تخم‌مرغ یکم خودش رو بگیره و بعد کمی خورشت رو هم میزنیم تا تخم‌مرغ تکه تکه تو خورشت بمونه.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی


    ۱۱ حالا فقط کافیه تا اجازه بدیم خورشت جا بیوفته.

    طرز تهیه ترشه تره گیلانی
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا