تنوع طعم و رنگ غذاهای رشتی بینظیر است
یک سرآشپز جوان گیلانی که در چند جشنواره غذا برنده شده، از غذاهای رشتی برایمان میگوید.
«سیدحامد شفیعی»، یک سرآشپز جوان گیلانی است که در چند جشنواره داخلی و خارجی، برنده جایزه شده و درباره تنوع غذاهای گیلانی میگوید: «بیش از ۲۲۰ نوع غذا و چاشنی در گیلان داریم که بسیار کمسابقه است و این به دلیل طبیعت بی نظیر گیلان است. حالا هم یونسکو امتیاز شهرخلاق خوراک در دنیا را به رشت داده تا از آن استفاده کند و بتواند در زمینه جذب گردشگر فعالیت کند.»
خارجیها هم عاشق غذای رشتی میشوند
وی درباره واکنش خارجیها بعد از امتحان کردن غذاهای رشتی میگوید: «من سال ۹۴ که رشت به عنوان شهر خلاق خوراکشناسی کشور انتخاب شد، در نمایشگاهی با همین عنوان که در کاخ نیاوران با حضور سفیران کشورهای خارجی از جمله مالزی، چین، اندونزی، کشوری از آفریقا و ... و مقامات کنسولگریها برگزار شده بود، شرکت کردم.
از نکات جالب این نمایشگاه توجه ویژه سفیران کشورهای خارجی به غذاهای گیاهی رشت و استان گیلان بود. سفیر یک کشور بود که اسمش الان یادم نیست، اما میگفت گیاه خوار است و تمایلی به خوردن غذاهای شمالی ندارد، اما با دیدن ترکیبات کاملاً گیاهی بعضی از غذاها، از آنها امتحان کرد و بسیار لـ*ـذت برد.
درباره سرو غذاهای گیلانی در این نمایشگاه هم بگویم که تمام غذاها را در «مجمعه» (سینی بزرگ مسی که در قدیم برای سرو غذا از آن استفاده میکردند و در مجالس مهم برای نشان دادن میزان احترام به مهمان ظرفهای غذا و مخلفات را در آن میچیدند و جلوی مهمان میگذاشتند) میگذاشتیم و برای مهمانان سرو میکردیم تا علاوه بر آشنایی با تنوع غذایی گیلان، قسمتی از فرهنگ و آداب و رسوم خود را هم بتوانیم نشان دهیم.»
مردم با غذای رشتی عکس میگیرند!
نکته جالب دیگری که «شفیعی» درباره خوراک رشتی به آن اشاره میکند، تنوع طعم و رنگ غذاهای گیلانی است. او در این باره میگوید: «تنوع طعم و رنگ غذاهای رشتی بینظیر است.
تنوعی که باعث میشود سفرهای رنگین و شاد داشته باشید و همین موضوع باعث جذب افراد زیادی در نمایشگاههای غذای سراسر کشور برای گرفتن عکس با یک سفره اصیل رشتی میشود. افرادی که شاید حتی نام غذاهای گیلان و رشت را تا پیش از این نشنیده باشند، ولی با دیدن غذاها و سفره رنگین گیلانی خاطرهای شیرین و خوشمزه از رشت برایشان به یادگار میماند.»
یک سرآشپز جوان گیلانی که در چند جشنواره غذا برنده شده، از غذاهای رشتی برایمان میگوید.
«سیدحامد شفیعی»، یک سرآشپز جوان گیلانی است که در چند جشنواره داخلی و خارجی، برنده جایزه شده و درباره تنوع غذاهای گیلانی میگوید: «بیش از ۲۲۰ نوع غذا و چاشنی در گیلان داریم که بسیار کمسابقه است و این به دلیل طبیعت بی نظیر گیلان است. حالا هم یونسکو امتیاز شهرخلاق خوراک در دنیا را به رشت داده تا از آن استفاده کند و بتواند در زمینه جذب گردشگر فعالیت کند.»
خارجیها هم عاشق غذای رشتی میشوند
وی درباره واکنش خارجیها بعد از امتحان کردن غذاهای رشتی میگوید: «من سال ۹۴ که رشت به عنوان شهر خلاق خوراکشناسی کشور انتخاب شد، در نمایشگاهی با همین عنوان که در کاخ نیاوران با حضور سفیران کشورهای خارجی از جمله مالزی، چین، اندونزی، کشوری از آفریقا و ... و مقامات کنسولگریها برگزار شده بود، شرکت کردم.
از نکات جالب این نمایشگاه توجه ویژه سفیران کشورهای خارجی به غذاهای گیاهی رشت و استان گیلان بود. سفیر یک کشور بود که اسمش الان یادم نیست، اما میگفت گیاه خوار است و تمایلی به خوردن غذاهای شمالی ندارد، اما با دیدن ترکیبات کاملاً گیاهی بعضی از غذاها، از آنها امتحان کرد و بسیار لـ*ـذت برد.
درباره سرو غذاهای گیلانی در این نمایشگاه هم بگویم که تمام غذاها را در «مجمعه» (سینی بزرگ مسی که در قدیم برای سرو غذا از آن استفاده میکردند و در مجالس مهم برای نشان دادن میزان احترام به مهمان ظرفهای غذا و مخلفات را در آن میچیدند و جلوی مهمان میگذاشتند) میگذاشتیم و برای مهمانان سرو میکردیم تا علاوه بر آشنایی با تنوع غذایی گیلان، قسمتی از فرهنگ و آداب و رسوم خود را هم بتوانیم نشان دهیم.»
مردم با غذای رشتی عکس میگیرند!
نکته جالب دیگری که «شفیعی» درباره خوراک رشتی به آن اشاره میکند، تنوع طعم و رنگ غذاهای گیلانی است. او در این باره میگوید: «تنوع طعم و رنگ غذاهای رشتی بینظیر است.
تنوعی که باعث میشود سفرهای رنگین و شاد داشته باشید و همین موضوع باعث جذب افراد زیادی در نمایشگاههای غذای سراسر کشور برای گرفتن عکس با یک سفره اصیل رشتی میشود. افرادی که شاید حتی نام غذاهای گیلان و رشت را تا پیش از این نشنیده باشند، ولی با دیدن غذاها و سفره رنگین گیلانی خاطرهای شیرین و خوشمزه از رشت برایشان به یادگار میماند.»